s koja je brzina prenošenja s tim kablom
Ako imate starije računalo bez USB ili LAN konektora (a iste nemožete ugraditi jer mu je matična ploča pre stara ili je starije prijenosno računalo) a trebate kopirati programe ili bilo koje druge podatke sa jednog na drugo evo kako se to jednostavno može izvesti.
Potrebno je:
- Paralelni LapLink kabel (žute je boje) u Chipoteci ga ima 3m za 23kn
i program Total Commander kojeg instaliramo na svako od računala koja želimo povezati.Download ovdje
Priključimo kabel na paralelni port(najširi konektor,uglavnom ljubičaste boje a može biti i plave ili crne).
1. Pokrenemo Total Commander na jednom i drugom računalu i zatim kliknemo na Net u meniju programa
2. pa PORT Connection To Other PC
3. zatim na računalu koje ima podatke koje želimo u prozorčiću koji se pojavi kliknemo na Server
i pojavit će se
A na računalu koje treba podatke ponovimo korake 1. i 2. te u prozorčiću koji se pojavi kliknemo na Client i pojavi se ovo
Sad su vam dostupni svi folderi i datoteke sa drugog računala.Opcije Move ne radi ali Copy svakako.
Nakon obavljenog kopiranja svega potrebnog zatvarate program na sljedeći način:
Na računalu koje je Client kliknemo na Disconnect
i zatvorimo program a na računalu koje je bilo Server kliknemo na Abort
i zatvorimo program.
Kabel može ostati spojen osim ako vam smeta za proći ili sl.
Nadam se da će vam pomoći,ako ima kakvih pitanja pitajte,odgovorit ću čim stignem.
s koja je brzina prenošenja s tim kablom
Oko 3MB u minuti.Moram još napravit neke testove pa će brzina bit dodana na kraj prvog posta.
Uff, to sam jednom radio, dobio sam mladeBTW, iskopao bih ja odnegdje ISA mrežnu 10mbita da je hića...
![]()
Mislim da ne postoji računalo koje ima parallel port, a da nema niti jedan PCI slot za neku polovnu 100mbit mrežnu karticu od po 20 kuna i lijepo skoristiš svoj kabal od ADSL modema ( onaj UTP ) i zašiješ vezu...
A opet, prijenos preko parallela je toliko spor...
Navodno postoje načini da se sa nekim programima ubrza prijenos, ali opet, nema toga do 100Mbit, što je i meni slabo, a kamoli onda 3 mbit...
A što ako je laptop, a nema pcmcia?![]()
Da, baš sam upravo razmislio o tome....
I onda se ja sjetim kako sam povezivao 486 CB laptop:
nikako! jer mi XP na kompu nije htio suraćivati ni sa 3.1 ni sa 3.11 niti sa 95 windowsima...
Disketa flopi i kopiraj...
Inače, imas u postavkama mreznog povezivanja... povezes se odredis ko je host, a ko je client i spojeni ste i bolje je nego kod total commandera
zato su ljudi izmislili usb vanjske kartice,ali vjerovatno na laptopu bez mreže neće biti ni usba,ali taj paralelni je užas,zadnji put kad sam ga koristio dok sam prebacio 20mb izrasla mi brada kao djeda mrazu koliko sam čekao...
Infinite dreams I can't deny them,infinity is hard to comprehend,I couldn't hear those screams even in my wildest dreams...
Izvadiš hard sa starog PC i ubaciš ga u drugi i koptiraš.
Ako je laptop uzmeš na ext ladicu za 100 kn i spojiš na novi sa USB-om.
Brže, puno brže....![]()
Čevap do čevapa, a gdje je ljubav...
Bookmarks