Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 41
    Pravi forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    Panasonic VS3
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Da li Tele2 ne voli postpaid korisnike?

ili da obrnem pitanje:
    Zašto tele2 favorizira prepaid korisnike. Možda zato što ne moraju slati račune, opomene i imati slične troškove.

Naime tarifa 48 postpaid i tarifa 39 prepaid iste su samo što postpaid dodatno plaća radijsku frekvenciju 12,50 kn koje prpaid korisnici ne plaćaju. To nema niti u jednoj drugoj mreži. Pokušao sam od njih u nekoliko navrata dobiti odgovor i uvjek je isti, radijsku frekvenciju svi moraju plaćati iako to nisam niti pitao.
    Može li mi netko dati objašnjenje za ovo. Kod Vipa i T-coma telefoniranje za priepaid korisnike skuplje je od postpaid korisnika.

Pozdrav od Đuke

Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Bodovi: 84.660, Nivo: 70
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O tome je već bilo dosta komentara i sumnjam da itko ovdje ima kakav logičan odgovor. I ja se nadam da će skoro napraviti razliku u cijeni poziva između prepaid i postpaid korisnika, jer u suprotnom će se dogoditi da će ima 95% novih korisnika biti na prepaidu... A tu i nije neka luda lova i zarada...

Registered User
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    -=[G600-N95v2]=-
    Operater
    -=[Tele_v2]=-
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da,to sam se i ja pitao.Ja i moja cura smo odmah krenuli na pretplatu iako nismo uzimali mobitele od njih.Neznam,navika valjda jer smo prije bili na pretplati kod T-mobile.To i mene cudi zasto je takav status nas pretplatnika?! Pustimo sad ono cijene su povoljne pa kud ces povoljnije...Ipak mislim da razlika mora postojati jer ispada da pretplatnici placaju jos skuplje zbog te frekvencije.Neznam,ali bezveze je.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Možda se ne radi baš o "favoriziranju" prepaidaša...
    Njima je bitno privući ljude na njihovu mrežu. Sad, ona poznata spika-tko ne želi svako malo nadoplaćivati bon, neka uzme pretplatu...
    Cijene će vjerojatno korigirati krajem travnja, jer u biti nije pošteno to što čine postpaidu.
    Ja sam osobno na prepaidu i do sada prezadovoljan, ali ako povise cijenu, bit će "doviđenja"!

VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nemojte radijsku frekvenciju mjesati u racune. Pa tu je i PDV pa se nitko ne buni jer je to nesto sto se mora obavezno placati, a za to se obratite drzavi.

Kod Vipa i T-coma telefoniranje za priepaid korisnike skuplje je od postpaid korisnika.
    Nije bas ako usporedjujes sve tarifne modele. U vecini je ali postoje usporedbe gdje bi se valjao od smijeha.
    dobar grah daleko se čuje

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10 Pro,
    Operater
    091, 095,
    Bodovi
    22.106
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.106, Nivo: 36
    Bodovi: 22.106, Nivo: 36
    Ukupna aktivnost: 99,2%
    Ukupna aktivnost: 99,2%
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zar nisu rekli tko aktivira broj do 31. 12. prića po tim cijenama zauvijek?
    PREDATOR

Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne, nego oni koji su uzeli pretplatu od 0 kuna, nikad ju neće trebati plaćati...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, ali i ovi na pretplati koji su prvi potpisali imat ce iste cjene razgovora dok god ostanu na toj pretplati! Jer to vrijedi i za prepaid korisnike?

Istina je da nema razlike, osim da ti je uredaj jeftiniji i da nema zafrkancije sa uplacivanjem bonova. Meni je to dovoljno, jer kad sam bila na simpi uvjek bi nestalo para kad je najvise trebalo!

Registered User
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    -=[G600-N95v2]=-
    Operater
    -=[Tele_v2]=-
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao frish-KI
    Ne, nego oni koji su uzeli pretplatu od 0 kuna, nikad ju neće trebati plaćati...

Slazem se, sama reklama mi je cudna bila. Kao uzmi sada ili nikad neces vise dobit.
    Ali jos uvijek postoji rupa u ponudi, kad malo gledas vani kako Tele2 nudi tarife pa na kraju ne nude bas puno raznih tarifa.
    Nadam se da ce doci koja niza tarifa u ponudi, jer za snizenje cijena imaju moc kao sto T-Mobile, Vodafone, Orange itd. da ne idem u OFF na prepaid uvijek stojis u plusu zbog 12kn (radijska frenkvencija)....

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa, razgovori na pretplati kod VIP-a i T Mobilea nisu puno jeftiniji od onih na prepaidu. Cak postoji slucaj da su ti SMS-ovi na VIPme jeftiniji ako si na send tarifi, a tu mogucnost nemaju VIP pretplatnici. Puno je tarifa, nisu sve iste.

Ja da sam na mjetsu Tele2 stavio bih u pretplati kombinaciju cijena 0.39/1.39, a prepaid 0.59/1.59.

VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao JBT

Ja da sam na mjetsu Tele2 stavio bih u pretplati kombinaciju cijena 0.39/1.39, a prepaid 0.59/1.59.
    E, toga se bojim jer mislim da bi mogli staviti upravo takvu cijenu za prepaid. Još uvijek povoljnije, ali se razlike svode na "lipice".

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    Nokia N80
    Operater
    VIPme
    Godina
    43
    Bodovi
    20.858
    Nivo
    35
    Bodovi: 20.858, Nivo: 35
    Bodovi: 20.858, Nivo: 35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da istina nelogican potez, ali vjerojatno vuku ideje iz inozemstva pa onda o tome ovisi i ponuda kod nas.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Mobyy
    E, toga se bojim jer mislim da bi mogli staviti upravo takvu cijenu za prepaid. Još uvijek povoljnije, ali se razlike svode na "lipice".
    Ma te lipice puno znace kad gledas ukupnu minutazu, zapravo sto vise pricas, tim vise znace! Ali ima neke logike i u tome, to bi im bilo pametnije!

Ali bas im to i nije povoljnije sve dok ima ovak malo Tele2 korisnika, jer T-mobile sa 7 favorite brojeva, pogotovo sad kad vrijede za sve mreze ima gotovo jednake cjene. Kad gledas, malo tko ima vise od 7 Tele2 broja u imeniku, tak da je to tu negdje.

Najbolja im je ta prva tarifa sa 0.39/1.39 i bilo bi im dobro ostavit to recimo svim pretplatnicima, skupili bi vise korisnika opcenito, a i vise pretplatnika.

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    13.485
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.485, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koliko je meni poznato, u većini zemalja postoji znatna razlika u cijeni prepaida i postpaida jer je cilj oparatora da ima stalan mjesečni priljev sredstava....
    Nije ovo za mene ...

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tako je, u vecini zemalja je razlika znatna, ali kad pogledas sva 3 operatera, kod nas razlika i nije bas velika. Prije su T Mobile pretplatnici imali SMS za 20 lipa, sad i oni placaju 43 lipe kao i prepaid.

Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    13.485
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Npr. gledam D2 u SAD-u:
    Pretplata 50 $
    Razgovori unutar D2 mreže besplatni (sad ne znam koliko imaju korisnika)
    1000 besplatnih minuta prema svim mrežama / mjesečno
    iza 19 h svi razgovori besplatni (ustvari plaćaš samo razgovore prema drugim mrežema po danu)
    0,35 $/min cijena razgovora (kad potrošiš ovih 1000 besplatnih minuta)
    Za dodatnih 5 $ mjesečno pretplatiš se na 200 poruka svih vrsta (uključivo MMS)
    Uz vezivanje na 18 mjeseci dobiješ telefon (ne neki skupi)

Dakle cilj je uzeti mjesečno odrećeni iznos (u ovom slučaju 300-tinjak kuna) a ponuditi pretplatniku dosta toga. Kao što sam već negdje napisao sve se to nekako kreće prema flat rate-u...
    Nije ovo za mene ...

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    neki stari
    Operater
    BonBon
    Godina
    43
    Bodovi
    15.084
    Nivo
    29
    Bodovi: 15.084, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kad se uzme u obzir placa kod njih i kod nas to bi bio iznos od max 10 dolara
    ja bih vjerovatno pristao na tako nesto da je iznos i 150kn jer ovo je stvarno povoljno 1000min pa toliko nebih uspio potrosit
    kod nas je situacija ziva koma i nema nas spasa tako skoro...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    LG G2
    Operater
    TELE2 Smart bon
    Godina
    41
    Bodovi
    18.708
    Nivo
    33
    Bodovi: 18.708, Nivo: 33
    Bodovi: 18.708, Nivo: 33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao tomislav10
    Npr. gledam D2 u SAD-u:
    Pretplata 50 $
    Razgovori unutar D2 mreže besplatni (sad ne znam koliko imaju korisnika)
    1000 besplatnih minuta prema svim mrežama / mjesečno
    iza 19 h svi razgovori besplatni (ustvari plaćaš samo razgovore prema drugim mrežema po danu)
    0,35 $/min cijena razgovora (kad potrošiš ovih 1000 besplatnih minuta)
    Za dodatnih 5 $ mjesečno pretplatiš se na 200 poruka svih vrsta (uključivo MMS)
    Uz vezivanje na 18 mjeseci dobiješ telefon (ne neki skupi)

Dakle cilj je uzeti mjesečno odrećeni iznos (u ovom slučaju 300-tinjak kuna) a ponuditi pretplatniku dosta toga. Kao što sam već negdje napisao sve se to nekako kreće prema flat rate-u...
    Sve je to lijepo i krasno, ali dok tako nešto nemaju u ponudi vip i t-mobile bome neće ni tele2. Cilj je imati bolju ponudu od postojećih operatera, a tele2 već to ima od početka a ovi baš nisu zainteresirani da snize cijene.

Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    13.485
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ojpi
    Sve je to lijepo i krasno, ali dok tako nešto nemaju u ponudi vip i t-mobile bome neće ni tele2. Cilj je imati bolju ponudu od postojećih operatera, a tele2 već to ima od početka a ovi baš nisu zainteresirani da snize cijene.
    Pitanje je; što je bolja ponuda? Jesu li to samo niže cijene ? Ili se gledaju i druge stvari? Ja mislim ovo drugo... da nije tako Cronet i Vipnet bi već bankrotirali...
    Nije ovo za mene ...

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cronet i VIPnet imaju srece sto se ljudi kod nas boje promjena opcenito i sto dosta ljudi ze zele mijenjati broj. Takodjer, ljudi su optereceni onim da, cim je nesto jeftino, to odmah znaci da to nista ne valja. Kad se omogući promjena broja, mislim da bi dosta ljudi moglo otici na Tele2. Mene uopce, kao korisnika, ne zanima koliko je VIP love dao na novi logo i jesu li oni renovirali svoje VIP centre u kojima nude lude i cool mobitele. Ne zanimaju me niti njihove halo melodije niti ta sva usnminkanost. Ja samo zelim kakvu-takvu kvalitetu i sto nize cijene.

Pitam se sljedece, da Tele2 ima cijene kao VIP, pitam se da li bi se ljudi toliko zalilo na njihovu losu kvalitetu. Jest da im je kvaliteta trenutno slabija od VIP-a, ali niti ta VIP-ova "kvaliteta" nije vrijedna onakvih cijena.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao JBT
    Cronet i VIPnet imaju srece sto se ljudi kod nas boje promjena opcenito i sto dosta ljudi ze zele mijenjati broj. Takodjer, ljudi su optereceni onim da, cim je nesto jeftino, to odmah znaci da to nista ne valja. Kad se omogući promjena broja, mislim da bi dosta ljudi moglo otici na Tele2. Mene uopce, kao korisnika, ne zanima koliko je VIP love dao na novi logo i jesu li oni renovirali svoje VIP centre u kojima nude lude i cool mobitele. Ne zanimaju me niti njihove halo melodije niti ta sva usnminkanost. Ja samo zelim kakvu-takvu kvalitetu i sto nize cijene.
    Potpuno se slazem!

A sta se tice pretplate i toga da je nekad pretplatnicima bila poruka 20 lipa i jeftiniji razgovori, e pa isto tako su nekad pretplate bile puno vece i moralo ih se placat bez obzira na to koliko potrosis, tako da se nije isplatilo uzimat pretplatu nikom ko ne prica i ne trosi jako puno pa mu se isplati platit pretplatu da bi imao manje cjene razgovora. Danas je pretplata pristupacnija "obicnim ljudima" koji ne trose mjesecno 500 kn. a ne da im se stalno uplacivat bonove. Po meni, to je sasvim u redu.

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    neki stari
    Operater
    BonBon
    Godina
    43
    Bodovi
    15.084
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao user_name
    Potpuno se slazem!

A sta se tice pretplate i toga da je nekad pretplatnicima bila poruka 20 lipa i jeftiniji razgovori, e pa isto tako su nekad pretplate bile puno vece i moralo ih se placat bez obzira na to koliko potrosis, tako da se nije isplatilo uzimat pretplatu nikom ko ne prica i ne trosi jako puno pa mu se isplati platit pretplatu da bi imao manje cjene razgovora. Danas je pretplata pristupacnija "obicnim ljudima" koji ne trose mjesecno 500 kn. a ne da im se stalno uplacivat bonove. Po meni, to je sasvim u redu.
    jedino sto je kod tele 2 bila pretplata 85kn al su naravno i to zas**** i stavili potrosnju unutar mreze pa koma stvarno rade gluposti al imam osjecaj da tima glupostima nije krej...budu na kraju digli cijene na prepaidu i rijesen problem dobit ce razliku

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, to sa tarifom 85 im i nije neki potez, pogotovo sad kad u T-mobileu (za Vip ne znam) ulaze svi razgovori u tarife. Ta im je tarifa sad propali slucaj, pa ko ce im to uzet kad je nemas na kog potrosit?! Zbilja, ak se ne potrude ljudi im uopce nece vise uzimat pretplate.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    SE W810i
    Operater
    Tele2
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Djuka
    ili da obrnem pitanje:
    Zašto tele2 favorizira prepaid korisnike. Možda zato što ne moraju slati račune, opomene i imati slične troškove.

Naime tarifa 48 postpaid i tarifa 39 prepaid iste su samo što postpaid dodatno plaća radijsku frekvenciju 12,50 kn koje prpaid korisnici ne plaćaju. To nema niti u jednoj drugoj mreži. Pokušao sam od njih u nekoliko navrata dobiti odgovor i uvjek je isti, radijsku frekvenciju svi moraju plaćati iako to nisam niti pitao.
    Može li mi netko dati objašnjenje za ovo. Kod Vipa i T-coma telefoniranje za priepaid korisnike skuplje je od postpaid korisnika.

Pozdrav od Đuke
    pa meni je tu sve jasno!
    tarifa 39 je bila samo da bi privukli što više korisnika u početku. novi korisnici prepaida, s mukte tarifom, imaju malo više cijene (za 20lp) i tako će ipak plaćati višu cijenu nego pretplatnici po pozivu, bez obzira što ovi plaćaju za radijsku frekvenciju.

nelogično bi bilo samo da su zauvijek ostavili istu cijenu poziva za prepaid i postpaid korisnike.

to je marketing, ne favoriziranje...
    .
    If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zašto TELE2 ne voli postpaidovce? zato kaj ih više košta kuverta, papir i poštarina za poslat račun, nego kaj zarade. bar je tako kod mene. 12,50 kn koje platim ionkao nejdu njima...
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Služba za korisnike Tele2
    By tomislav10 in forum Tele 2
    Odgovora: 41
    Posljednji post: 09-02-2006, 00:20

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke