parametri baterije spremljeni u mobiteli ne odgovaraju bateriji, u tome je cakaIzvorno postao Mobyy
BL-4C koja dolazi sa 6170 mi je nekak prekratko trajala.
Stoga sam ubacio bl-5c, ali sam primijetio da se mob čudno ponaša prilikom punjenja.Recimo, nema točno vremena punje nja,jednom se punio s brzim punjačem normalno (1,5h), a sinoć čak puna 3 sata (isti punjač).
Što vi kažete? Znam da ta batka ne bi trebala ići u taj mob,ali primijetio sam da traje dulje.Malo, ali dulje.![]()
parametri baterije spremljeni u mobiteli ne odgovaraju bateriji, u tome je cakaIzvorno postao Mobyy
A di si kupio bateriju? Evo ja baš planiram uzet BL-4C (baš zbog toga što ne želim stavljat 5icu u mob koji serijski dolazi sa 4) za 80kn. To ok?
Može li biti ikakve štete? Da mi, ne daj Bože ne eksplodira.Izvorno postao Inovator
@darkovsky-u dućanu, partneru Mobisa za cca 150 kuna. Bila mi je namijenjena 6630 prije nego je prodah.
ne vjerujem da moze ekplodirati,ali da se mozda mogu ikriviti celije ili da se baterija unisti nakon nekoliko punjenja to da.. najbolje imati telefon koji dolazi s bl-5c otiginalom i na njega puniti tu 5icu a onda ju koristii u 6170. no to zahtjeva takv mobitel..mozda je drugo rjesenje kupiti jos jednu bl4c bateriju... ali to su sve kombinacije.Izvorno postao Mobyy
Ma da. Pa BL-4C mi malo drži. Ispada kao na Nokijinim smartphoneima-1 do 2 dana.
S BL-5C drži do 3 dana (2,5 i još malo).
gle. 6170 ima parametre koji odgovaraju elektronici u 4. 5 ima druge paramtere, vjerojatno drukciji napon punjenja drukcija kontrola 100 stvari.. zato ti se ni ne ocitava dobro punjenje kad stoji u 6170, sto dovodi do iskrivljavanja celija u 5. ne kazem da ce ti odmah crkniti ali mozda nakon 100 punjena ce ti baterija toliko kratko trajat da ce ti se 4. ciniti ko cjela vjecnost..
dakle 5 puniti u mobu koji dolazi s tom baterijom,a onda koristi 5 moze u 6170, ali punjenje ti ne preporucam.
recimo evo moj primjer..
imam 1100 ona dolazi sa bl-5c
dakle tamo punim sve svoje baterije i samo ih stavljam u telefone..
imam 3120, 7610, n70 - svi koriste 5c
dakle sam trpam u 1100 i punim a pune baterije samo trpam u ove telefone.
Zadnji uredio khideg : 27-02-2006 u 01:07
pa što će ti 4 mobitela?imaš trgovinu mobitela il što?
nadam se da te pitanje ne vrijeđa,ukoliko da nemoj odgovoriti i primi moju ispriku.
zeemax
hehe. imam ih 8 ali dobro..Izvorno postao guzda
ne zamjeram ti , pitanje je na mjestu.. a odgovro jednostavan. glavni brojevi t-mobile, vip, tele2, + nekoliko vip kao dodatni broj zbog pogodnosti 0kn i tako toga..
Izvorno postao khideg
AHA! Kužim. A, onda mi je najbolje vratiti BL-4C, pa koliko traje da traje!
tako nekako.
Samo da napomenem da može biti problem i u samoj BL-4C bateriji...odnosno, kada sam kupio 6170, baterija mi je jako kratko trajala i ustanovilo se da je baterija loša i neispravna (makar je bila nova) i zamijenili su mi je novom...otada mi je trajala 3-4 dana bez problema...
Bom Chicka WahWah
Vidiš, ovo je dobro da si kazao. Mislim da ni s mojoj BL-4C baš ne šljaka sve kak treba.Izvorno postao PhytoSculpt
Ali,Mobis ne priznaje reklemaciju na bateriju. Mogao sam je izvući iz bilo kojeg telefona, starog i kao "podmetnuti" im. Tako su mi bar oni kazali (istina prije 3 godine).
al svejedno ti sve ovisi o garanciji moba, ona ti pokriva i bateriju.
pitaj ih sada. mozda imaju drugu politiku.Izvorno postao Mobyy
Možda malo OT, tiće se napona punjenja. Jel isto ako tu bateriju punim punjačem koji daje 5,7V 800mA ili 3,7V 350mA? Oba punjača pune bateriju, ovaj prvi je brzi punjač..Izvorno postao khideg
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
da, samo sto se veci naponom brze napuno baterija.
u svakom slučaju ti je bolje punit bateriju sa sporijim punjačem iako mi se čini da su tebi oba ova punjača koja si naveo neoriginalni a to rađe izbjegavaj jer ovaj prvi je po meni prejak a ovaj drugi definitivno preslab za bateriju od 3,6 V , idealno je kad je pujač oko 4 - 4.5 , 5V maximalno , na ove mA se nemoj previše obazirat jer ako je i više mA ništa ne šteti to znači da ima veću snagu da bi mogo punit više baterija odjednom npr. , jedino nebi trebao imat manju snagu jer onda se muču pa može samo nešto pregorit.....
ma krivo si shvatio. to su originalni punjaci.Izvorno postao mobman
Istina, originalni su, prvi je APC-12E a drugi datira još od nokie 3310 APC-7E
Tnx na replyu! I ja nekako mislim da se sa sporijim punjačem "bolje" napuni bat. al dobio sam brži s mobom, a 1-1,5h je dosta brzo i sviđa mi se to..
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
znam da su originala,ipa takve imam i ja, i brzi su mi puno bolji od sporih.Izvorno postao XLR8R
Može li mi netko mejlati Milijunaša za Nokiju 6170, ako to uopće postoji za ovaj mob? E, da je na hrvatskom.
imam milijunaš u java obliku, na ENG jeIzvorno postao Mobyy
Ajde, može i tako. Vem@vip.hr
Tnx
meni bl-5c drži dan eventualno dva...
“I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.”
Bookmarks