Bolja kamera
Pisem neki seminarski rad o jednoj od metoda poboljsanja proizvoda i odabrao sam podrucje mobitela. Mogu odabrat konkretan proizvod.
Uzet cu jedan mob pa mi vi napiste kratko sta bi trebalo promijenit na njemu da bude skladan vasim zahtjevima...Molimo bih bez glupih upada..hvala!!! Nadam se da mi budete malo pomogli...Hvala!![]()
Evo odabrat cu recimo Samsunga SGH-X680V.. Za one koje nisu informirani evo link http://www.gsmarena.com/samsung_x680-1620.php
Bolja kamera
Sex with goats isn't wrong. It's just baaaaaaaaad!
iako je ovo entry level mobitel, kamera je pre slaba za današnje standarde, pa tako i rezolucija ekrana. EDGE bi se mogao iskoristiti jedino kao modem za komp, pošto nema smisla na tom mobu.
Ugl....čudan mob.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
evo da pohvalim ove ljude koji su postali!!..ocekujem i ostale ...
Jednostavno usporedi tvoj(Samsung X680) i ovaj model(Samsung Z620) i razlika će ti sve reći!!
http://www.gsmarena.com/samsung_z620-video-1676.php
![]()
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Izvorno postao Vuki
znam ali ipak trebam zahtjeve od pojdeinih korisnika vise osoba vise zahtjeva...vazan mi je glas korisnika..sto vise njih to bolje!!
zasto mobitel nakom zareza stavlja veliko slovo...neda mi se mijenjat software, a postavke za to ne postoje ?!?
eto, takoder mi ide na zivce sto na diktafonu mozes samo po 2 min snimat, nemozes onolko kolko memorije imas
pozdrav
Pa osnovna mana mu je što je Samsung, ali da ovaj post bude i konstruktivan, evo nabrojim mu mane
Preloša kamera definitivno. Da je barem 1.3MP ne bi bilo loše, nema utor za memorijske kartice, tako da su mu i multimedijske sposobnosti loše. Totalno loš OS: Dosta toga se ne može slati na drugi mob, manjkava i loša Java. Ekran i nije toliko loš, nema IC port koji je još uvijek jako koristan, loš, ali kriminalno loš MP3 zvuk (koji je ipak bolji od polifonije!), nema nekih pretjerano dobrih igrica.
Plusevi su EDGE, odlična ergonomija (barem meni), stvarno prihvatljiv i oku ugodan dizajn i naravno Bluetooth 1.2 (koji doduše ne podržava A2DP).
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Ako se radi o konkretnom modelu (X680), što bi na njemu promjenio:
Prvo: ugradnja boljeg ekrana (240x320 pix) i možda fizički malo većeg (to naravno ako bi stao), vanjski ekran može isto veće rezolucije (ali nije potrebno)
Kao drugo: poboljšanja u softveru, kad bi soft bio ko kod recimo SE ili Nokije bilo bi to milina...
Treće: bolja kamera, u današnje vrijeme mislim da bi to trebala biti bar 2Mpx sa blicom (poželjan i AF)
Četvrto: utor za memorijske kartice i mogućnost hot-swap_a (izmjene bez gašenja mobitela), tip memo kartica: recimo trans-fash ili miniSD...
Peto: bolja baterija, tj da duže drži
Šesto: bolja kopatibilnost BT_a
Sedmo: neke softverske promjene, recimo mogućnost ubacivanja vlastitih igrica, mogućnost slušanja mp3 playera u pozadini (ali to bi moglo biti sve i pod drugom stavkom)
Nadam se da sam ti pomogao...
To što sam naveo, to bi ja promjenio na tom modelu...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Moji zahtjevi:
bolja reza displaya (bar 320x240)
veće dimenzije displaya (bar 2.0")
Stereo zvučnici
Kamera bar 2 MPx ali sa AF i blicom i videom od bar 352x288 bar 20 fps
Interna memorija bar 100 MB + 256 MB MicroSD uz njega da ide
Vanjski display (128x128)
Softver... kao Nokiin S40
Procesor unutra bar 150 MHz
Bluetooth 2.0
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Kao što reče T-Maca,najveća mana mu je logo na kućištu i sve što ide uz njega. Pa mob je za tu lovu još i OK,makar bi stvarno bilo u redu staviti bolji ekran (vrlo važno),utor za memorijske kartice (također vrlo važno) i barem 1.3MPx kameru (ne baš toliko važno),čisto da ne zaostaje za konkurencijom.
malo mi je smijesna ova tema pogotovo kao referat zato sto sve to sto ste vi nabrojali znaju ljudi iz samsunga i zato postoje jeftiniji i skuplji mobovi tipa d900
bez obzira na to, ima stvari koje bi se mogle promijeniti i na D900 , recimo bolja kampatibilnost BT-a, možda neka poboljšanja u softu (teme, ubacivanje igrica...) pa bi mob onda bio još bolji...Izvorno postao sonyck
![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
loše
1. nevolim samsunge same po sebi
2. nema utor za karticu - malo memorije
3. loša kamera
4. os
dobro
1. bt 1.2
2. podržava mp3
jednostavno kupi n95 tj daj 1000eura i onda imas skoro savrsen mob
Izvorno postao sonyck
Naravno da znaju..Smijesno je i to sto si ti tu jedini koji je ovakvo sto napisao. Al otom potom. Ova tema ti je dio seminara koji je zasnovan na QFD metodi i vazan mi je za kucu kvalitete unutar te teme neke stvari nravno ovise o cijeni ali neke stvari stvarno nemaju veze sa cijenom. Hvala svima na pomoci.
Bookmarks