Kako sam neodlucan izmedju ova dva aprata, molio bih forumase da mi pomognu oko odabira
Ako si vec srezao potencijalne modela na ova dva, ne bi trebao previse dvojiti.Izvorno postao RAUL
Ukratko receno Sony S600 je jednostavno bolji aparat.
Jedino sto te moze navesti na kupnju ovoga Pentaxa u konkrenciji sa S600 jest ako ti je jako bitno kako ti aparat izgleda, jer mislim kako ce se vecina sloziti, da bez obzira na male dimenzije i relativno pristojan izgled, S600 bas i nije vrhunac konstrukcijskih rijesenja, dok S60 ipak izgleda ljepse i privlacnije.
Sve ostalo na strani je Sony - ja. Istina je da bi kao jos jednu jedinu prednost S60 mogli navesti display od 2,5 incha, u odnosu na 2,0 incha kos S600, ali je tu bitno za spomenuti, sa Sony ima opticko trazilo, koje Pentyxu S60 nedostaje. Opceniti je trend proizvodjaca da izbacuju na trziste kompaktne i ultra kompaktne digitalne foto aparata sa sto vecim displayem, a bez optickoga trazlia. Navedena je cinjenica po meni velika mana, jer uvijek bi se prije odlucio za aparat sa nesto manjim display - em i optickim trazilom, nego za aparata sa nesto vecim display - em a bez optickoga trazila. Display zna biti vrlo nejasan medij, pogotovo u uvjetima vrlo smanjena svjetla, a jos i vise u uvjetima izuzetno jakoga svjetla, ili jakoga sunca. Tada display postaje gotovo neupotrebljiv, jer se na njemu vrlo malo vidi, i rezultat fotografiranja postaje vrlo nejasna kategorija, jer je i ekspoziciju slike i boje koje smo na fotografiji dobili nemoguce ocijeniti. U takvim situacijama opticko trazilo je od visestruke koristi.
Osim gore navedenoga, Sony ima objektiv nesto sirega kuta pri min izvlaci objektiva, sto je opcenito, a pogotovo u ovoj klasi prednost. Puno bolje vrijednosti ISO osjetljivosti, nesto kvalitetniju bljeskalicu, te daleko bolji movie mod.
Takodjer Sony ima i nesto vecu internu memoriju, ali ovo je zanemariva prednost s obzirom na to da kupnja memorijske kartice nesto vece "zapremine" svakako slijedi kupnju aparata.
Eto, toliko...odluka je na tebi, da se mene pita uzeo bih Sony - ja bez previse razmisljanja.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks