zrakomlat![]()
Koje riječi vam glupo zvuče u hrvatskom jeziku?
Meni patuljak,pisač,selotejp,... ne mogu se sjetiti više njih ali znam da ih imam puno... Kad se sjetim napravim edit![]()
Seriously?
zrakomlat![]()
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
domjenak......
neznam jesu ovo hrvatske, ali evo
brzojav, slikojav, ...
Povoljno prodajem sve vrste aviona uz kućnu dostavu.
Šifra: Osama Bin Laden.
Nije zrakomlat vec, vrtoletIzvorno postao whiteboy
![]()
okolotrbušni pantalodržač!
nema vece face od Isusa
Vrtoplov. Zanimljivo što nikom nije smiješo recimo "zrakoplov". Isto tako svi se smiju na "brzoglas" za telefon, a nikome nije smiješno "brzojav" za telegram.Izvorno postao RAUL
E sad, ovo nije zajebancija, ovo su bili prijedlozi Matice hrvatske iz 1993. godine:
Nuklearna elektrana - Atombena munjara
Akumulator - Munjosprem
Pilot - Krmilar
Automatski pilot - Samokrm
Jumbo Jet - Mamutnjak
Kompas - Gvozdotežna sjevernica
bilo je još al se ne mogu sjetit
Zadnji uredio Drug Mile : 28-02-2006 u 12:46
Rijec "ustoličenje" mi vrlo glupo i dvojbenozvuci!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Čimbenik, pače i poglavito, glede i unatoč, velebni, uzoriti,.........
Izvorno postao Drug Mile
Mile, jel ti to nas malo...
Za ove neke sam cuo, al ovo gore....![]()
Testis unnus, testis nullus!
Ma bilo je tih ideja... Zlo čovjeku dođe. To vrla gospoda nemajo šta za radit nego izmišljat gluposti.
A glede mojih favorita, svakako "sklopovlje" i "potvrdite uvjete iz licenčnog ugovora". Joj da mi ga je ulovit pa da mu potvrdim par fraktura...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
"Dapače" me užasno živcira kad netko kaže i nekad ga i sam koristim kad se sprdamo i sl..
..Nije jedan, ima ih troje: Babić, Finka, MogušIzvorno postao BlueDevil
![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
jedna od meni cudnih rijeci je rijec čošak-kut. na temelju cega je tu rijec narod izmislio
Da, i to je narod izmislio, ali turski. Mislim.Izvorno postao ExCenTric
...ah ima ih : izričaj,glede,ali kad sam ovo ovdje pročitala riknula sam- Dvoličim se o tome da si instaliram ......
Najozbiljnije. Prijedlog Matice hrvatske. Nasreću nije prihvaćeno.Izvorno postao marko6630
Pa, ne razumijem im logiku;riječ atom, od kojeg dolazi 'atombena' je hrvatska koliko i nukleus, od kojeg dolazi 'nuklearna' (ako se ne varam, obje riječi su grčkog podrijetla). A 'munjaru' ne želim ni komentirat...
...................................![]()
Pa i sam vidiš da su bili počeli izmišljat pizdarije, ne bi li napravili razliku sa srpskim.
Sad kad malo razlislim, riječ datoteka je isto debilan prijevod riječi file. Da ljudi ne bi koristili englesku riječ, napravili su latinsko-hrvatski hibrid. Kad su već prevodili, onda su mogli stvarno prevest u recimo podatkoteka![]()
Ma to mi je jasno, samo uvijek kad uvode nove stvari, opravdavaju to korištenjem hrvatskih riječi, povratkom na stanje prije Novosadskog dogovora i sl. A ova 'munjara' nema veze ni s prvim ni drugim.Izvorno postao Drug Mile
70% tih novih riječi nema veze ni sa čim. Naglasak je na tome da su počeli izmišljat riječi i to nam pokušali prodat pod "povratak korijenima". Pa nismo svi toliko glupi da pušimo takve idiotarije.
meni je jedna od najglupljih koju sam čula: kopnica (AIDS). trbalo mi je mjesec dana da nađem što znači!![]()
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
đezva looolto mi tak luda i glupa rijec..uzas
![]()
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
Dezva nije Hrvatska rijec..TurcizamIzvorno postao mala
Bookmarks