Ej super frish-ki ajde otvori novi topic pa u njemu da razglabamo do u detalja.
***Evo, pa razglabajte u detalje!Bimbi***
Evo, danas si kupih prvu kameru i nadam se da nisam loše prošao, obzirom da nemam nikakvih iskustva na tom području. Riječ je o Sonyjevom DV DCR-HC23 handycamu, 20x optičkim i 640x digitalnim zoomom, night mode-om, steadycamom, tražilom u boji, 2.5" touch LCD screenom i ostalim kerefekama koje manje-više idu uz uređaje u toj klasi... Cijena: 2.899 kn.
![]()
Ej super frish-ki ajde otvori novi topic pa u njemu da razglabamo do u detalja.
***Evo, pa razglabajte u detalje!Bimbi***
Zadnji uredio Bimbi : 26-02-2006 u 23:17
I kakvi su dojmovi?!?
Ja sam isto noob na tom podrucju pa sam malo trazio po netu neku "neskupu" i nabasao na SONY DCR HC-44...ˇˇ
Uglavnom izgleda isto kao HC23 samo ima neke naprednije funkcije...
Jedini minus sto sam naisao na HC-44 je sto nema 20x opticki zoom nego 12x, digitalni je isti kao na HC23 800 x ( a ne 640x kako ti frish kazes (bar tako pise na HG spotovim stranicama))
Cijena 3.356,00
slika:
E sad zanima me par stvarcica...
prvo. je dobjes memory stick s njom (ako je koliki je( u MB ofkors))?
drugo. koliko mozes snimati filma na npr. 1GB memoriji?
To je to![]()
- too risky to do drunk...to precious to be drugged -
Prvo, digitalni je 640x, a ne 800x, to možeš vidjeti i na sonyjevim stranicama, a ne na HG Spotovim, koje su pune pogrešaka. I uostalom, taj digitalni zoom mi neće toliko raditi razliku. A druga stvar, nema nikakvih memorijskih kartica, jer se snima na DV kasete, što mi je puno bolja solucija, jer je neusporedivo jeftinija... Kaseta od sat vremena me dođe oko 30 kuna, a memory stick... ne želim ni znati koliko bi me jedna giga koštala...
Pa i pitanje je da li uopce moguce snimanje na memory stick a mislim da nije.
U svakom slucaju podrzavam sto veci opticki zoom.
Ja sam svoju 19 platio 1800Kn ispod tezge ali s papirima i garancijom![]()
Ne podržava memory stickove, a velim i bolje... Vidim danas da sam mogao u drugoj trgovini proći 200 kn jeftinije, ali sam zato firewire i kabel platio masnih 90 kn...Evo, baš sam sad obavio jedan capture preko običnog Windows Movie Maker-a, a instalirat ću si i Premiere zbog nekih malo naprednijih stvari... Zadovoljan...
Pa meni je bilo malo cudno da se snima na flash (kao sto rekoh, noob sam na tom podrucju), ali da se moze bilo bi financijski isplativije na dugorocno vrijeme....giga rama za ovu kameru dodje 500 i nesto kuna....
Samo ostaje pitanje koliko bi ti mogao snimati na gigu.
Da sorry ta tvoja ipak ima 640x digitalni...sad sam vidio na sonijevim stranicama
I kako ispadnu filmovi na kompu?!?
Čuj, ako si ikad vidio snimke sa DV-a, onda bi to m,anje-više trebalo biti to... bez neke veće razlike među modelima... Za kućnu uporabu su super, pa i za neku polu-profesionalnu mogle bi bez beda proći. I definitivno mi je bolja solucija sa DV kaseticama, obzirom da znam da mi na nju u SP modu stane 60 minuta materijala, a jedna takva kaseta košta 25-35 kn, ovisno o proizvođaču...
Ma definitivno MiniDV za steet race i tako neke manifestacije sasvim dovoljno a i WMM isto o.k. hvata.
Evo jucer mi stigla moja kamerica....HC35E...
Super je jako sam odusevljen snjom...jos moram uzeti firewire da mogu prebaciti na komp i na konju sam....ovaj tuchscreen je totalno zarazan, cijelo vrijeme prckam po njim
Dosla je 2670 kn u HG-a, ima 20x opticki i 800x digitalni...ali za digitalni zoom obavezno treba stativ jer se ovako previse trese..i super mi je sto mozes snimati i sa daljinskim![]()
Da firewire pod obavezno.
Ma nema potrebe ic na dig. zoom jel samo gubis na kvaliteti osim sto se trese.
Sad razmisli o dodatnoj bateriji i mozda kojem objektivu.
DV je normalno za snimanje filmica, a memorije (na onima kojima se moze staviti) sluzi samo za slikanje, jer se slike spremaju na memory-ju a filmic normalno na DV
Filmove ne mozes snimati na memoriju.
Im great in bed
I can sleep for days
Pa zamisli samo kolika bi ti me. kartica trebala da snimis 1h materijala.
Bookmarks