Malo si maštarim pa me zanima koju je matičnu sa socketom 939 trenutno najbolje odabrati.
Naravno, nForce4 i po mogućnosti SLI.
Bitno je da ima dobar raspored tak da se može staviti veći kuler na proc, a ak je na northbridge-u pasivnjak tim bolje.![]()
Malo si maštarim pa me zanima koju je matičnu sa socketom 939 trenutno najbolje odabrati.
Naravno, nForce4 i po mogućnosti SLI.
Bitno je da ima dobar raspored tak da se može staviti veći kuler na proc, a ak je na northbridge-u pasivnjak tim bolje.![]()
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
DFI lanparty ut nf4 sli-d ili sli-dr . kosta ali vrijedi .
ili asrock sa chipsetom uli 1695 , podrzava sli i baci oko na cijenu :
http://links.hr/index.php?option=art...kl=050.303.182
meni je bolja MBO ABIT, s. 939, Fatal1ty AN8 SLI, nForce 4 Ultra, BUS 2000 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 400, 1Gbps, FireWire, Firewall, ATX 2 te nju i preporučam jer je zbilja super matična
ja se definitivno slazem s njim isprobana ploca kod frenda i radi ko zmaj ali mi u hrvatskoj dobijemo malo goliju verziju jer mi frend u belgiji kupio istu a kod nas pola faliIzvorno postao Skyward
http://www.dnif.de
Ja imam ovu maticnu na svom kompu:
http://links.hr/index.php?option=art...kl=050.303.170
Nemam zamjerki, radi odlicno, kolko cujem da se dobro clokati al nisam se igrao s tim.
MBO ASUS, s. 939, A8N-SLI Deluxe, nForce 4 SLI, BUS 2000 MHz, serial ATA RAID, 7.1 zvuk, DDR 400, 1Gbps, FireWire, Firewall, ATX 2 - cca1300,00KN
ja bi uzeo ASUS da kupujem...imam ju i nikada problema....
Ako ti stvarno treba SLI, uzmi DFI LanParty nF4 SLI-DR ili Asus A8N SLI Premium. Ako ne, DFI nF4 Ultra Infinity ili EPoX 9NPA+ Ultra.
MBO ABIT, s. 939, KN8 SLI, nForce 4 SLI, BUS 2000 MHz, serial ATA II, 7.1 zvuk, DDR 400, 1Gbps, Firewire, Firewall, ATX 2
preporodio mi se komp od kada sam stavio ovu matičnu,ne da je dobra nego je predobra
![]()
Izvorno postao damgol
frend ju uzeo u hg-u prije 3mj i već je na reklamaciji
a čuj desi seIzvorno postao tomo
i moja je iz hg spota pa radi već par mjeseci bez greške
pa nećemo valjda sad na osnovu jedne matične sudit cijeloj seriji![]()
Definitivno ti preporučujem ovu abiticu...
2 PCI slota je stvarno premalo. U tom slučaju bi mi najbolja bila Gigabyte Gigabyte K8N Pro-SLI (isto ima samo 2 PCI slota, ali i 2 BIOS-a).
Isto mi se Epox 9NPA+ SLI čini odličnom, ali na prvi pogled nisam siguran dal je raspored na njoj idealan.
Zadnji uredio whiteboy : 21-02-2006 u 11:18
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
pa to sam i ja mislio,pa sam ipak sve spojio i sve radi,naravnoIzvorno postao whiteboy
ono kaj je potrebno da radi!
samo pogledaj raspored sve je idealno i još nema niti jednog ventilatora!!!
ja glas dajem dfi lanparty,pogotovo ako te zanima oc...
Infinite dreams I can't deny them,infinity is hard to comprehend,I couldn't hear those screams even in my wildest dreams...
Svi spominju dfi i overclock..pa na vise manje svim plocama mozes clockat (iako to opet ovisi o naponu koji ti je nuzan za clock)..prosli tjedan sam uzeo asus a8n-e u adm-u za 800kn , sckt 939, nf4ultra, i na njoj fino vrtim 3000+ na 2700 (1.5V)...tako da ju ja toplo preporucujem, a i kako cujem od svih prodanih ploca najvise rikavaju dfi i epox...molim nemojte me sad napast, dobio sam tu informaciju iz jednog "malo veceg" servisa u kojem tvrde da im se ni jedan abit ni asus nisu vracali dok dfi da...eto, upravo je to (ta informacija) bio razlog zasto nisam kupio dfi, a zasad ni ne zalim...
pozdrav
"...moja zubarka je vrlo zgodna djevojka, često idem do nje, mada imam zdrave zube sve..."
svako ima pravo na mišljenje,svako drugačije govori,i sve je to relativno,tako da ti možeš kupiti neku boli glava super truper turbo ploču koja jede malu djecu i nikome se nije pokvarila a da baš tebi rikne,i opet svatko svoje hvali.ja npr. imam gigabyte i nikome je nebi preporučio...sve to rade mali žuti na milione i prodaju nama evropljanima za divlje pare i nemaš ti više sigurnosti kao nekada kada su postojali par velikih igrača čije su komponente bile skupe ali i vrhunske...sve je relativno...i sad sam u OT boli glava...
Infinite dreams I can't deny them,infinity is hard to comprehend,I couldn't hear those screams even in my wildest dreams...
Zašto ne bi GB preporučio?
ne mislim na gigabajt općenito nego na svoj model ploče...a to je ionako socket a ploča pa nema veze...
evo slikica Fatal1ty-a na http://www.abit-usa.com/products/mb/...es=1&model=262
pa baci oko![]()
http://www.dnif.de
ovaj fatality opako izgleda...ali citao sam mislim na tomshardware-u (iako su postali vrlo pristrani, zanimljivi komentari)..i kod nas na pcekspertu su naveli prilično kritične komentare, citiram: "ABIT AN8 Fatal1ty treba izbjegavati u najširem mogućem krugu. ABIT AN8 Fatal1ty je jednostavno nedovršen proizvod koji pati od nevjerovatnog broja problema." (iako su malo nepismeni...na hrvatskom nista nije nevjerovatno, eventualno nevjerojatno)...to je naravno samo njihov komentar..ali posto su imali vise ploca na testu, samo je ova dobila tako "krasan epitet"..meni osobno dovoljan razlog da ju zaobidjem iako je mozda stvar samo u toj njihovoj...
pozdrav
"...moja zubarka je vrlo zgodna djevojka, često idem do nje, mada imam zdrave zube sve..."
ma naravno da nečemo.... matična je ok, dešava se ...hebiga
ovako,neki klinjo koji je uživljen u kompjutere i koji umjesto da ganja curice ganja igrice na kompu i ima punu sobu postera iz pcpleja hakera i ostalih
sra** od časopisa koji se bave igricama,taj isti klinjo misli da je fetaliti neki ful zeznuti dečko koji ima 2 metra i jede malu djecu,a ne kuže da je on prištavi amer odrastao na hamburgerima i bez prijatelja pa mu je igranje igrica jedina zanimacija u životu,pa mu blesavi ameri i japanci i slični frikovi plaćaju za to.ta cijela njegova kolekcija je precijenjena,mislim svaka čast opremi koja nosi njegovo ime,ali nedajte se zavaravati,to je više manje marketinški trik,pogledajte samo zalmanov fetaliti kuler,koliko košta više od običnog 7000cu,a koliko je bolji od njega?bolji je jer zauzima više mjesta u kanti i više radi težine napinje mb...ne nasjedajte glupim reklamama,ako tomica hardver kaže da ne valja onda ne valja,jednostavno zaobići....
Abitice za AMD K8 procove prema testovima bas i nisu nes posebno. Rade gledaj novije Asus, DFI i EPoX ploce.
GIGABYTE - K8NF9 Ultra
- sta je sa ovom ?
pa na prvi pogled dobra ploča,dobro opremljena,a cijena je ok s obzirom da je to 939 ploča,jedino što sad o tebi ovisi što tebe zanima,dali želiš stabilnost u normalnom radu ili želiš izvlačiti maximum i tlačiti ploču do njenih krajnjih granica???dakle kad odlučiš treba vidjeti i mogućnosti postavka biosa ako si za ovo drugo...dakle odluka je tvoja,lijepo google u ruke i pogledaj rewieve pa odluči...
Bookmarks