Da da i mene to zanima. Naime, imam u My folders preko 1000 SMSova a glupo mi ih je presnimavat preko SDSa u onaj prog koji je na CDu.Izvorno postao tbenosic
Radije bih smo i smi
Any idea?
Dal mi može netko odg tko koristi SX1.
Da li on ima standardnu Siemensovu arhivu za poruke, tj.da li podržava *.smi,*.smo i sl.
Imam X700 pa me mući da li to ima SX1.
Vjerovatno su u Siemensu nešto izmudrovali jer ne bi reko da su to maknuli.
Da da i mene to zanima. Naime, imam u My folders preko 1000 SMSova a glupo mi ih je presnimavat preko SDSa u onaj prog koji je na CDu.Izvorno postao tbenosic
Radije bih smo i smi
Any idea?
--
. [Lejzermaster]
Znaci da nema arhivu kao svi ostali siemensi nego kao svi symbiani. Steta.
Mozda postoji neki symbian program koji moze rijesiti taj problem?Izvorno postao tbenosic
--
. [Lejzermaster]
Da, bilo bi jako zgodno jer koristiti pogodnost arhiviranj abezbroj poruka bez mogućnosti čuvanja na hardu(mislim na PC:-) je malo blesavo - sjećaš se Fabi da je za SL45 postojao super proggy sx35cz - taj je svašta mogao - evo ja malo čačkam da vidim ima li kakav program z asx ili symbian općenito.
Ovaj zasada najviše obećava:
DesktopMessage for S60 1.02
http://www.symbiangear.com/product.h...389,7392,16111
16 eura košta a za serial ću pogledati...
Ma gledao sam i ja vec.. ali nisam nasao nista pametno.
Jos cu se vratiti na stari SL koji imam![]()
--
. [Lejzermaster]
Lud sam, lud.
Nasao sam ovo na netu..
MsvDriveE.sis
Kao za spremanje SMSa na MMC.
Imam u My folders preko 1200 SMSova pospremljenih.
Instaliram to i vise nemam nista.
Kamo su se preselili moji SMSovi?
Ovu aplikaciju kad pokrenem javi neku gresku..
I sad sam ostao bez SMSova..
blah.
--
. [Lejzermaster]
Ma nisi. Izvadi MMC i onda udi u poruke. Kad pokrenes program on ti pocne spremati poruke na MMC i naravno ne vidi nista sto je spremljeno u memoriji mobitela.
Drugi put procitaj user manual od programa koje instaliras![]()
Izvadim MMC i nemam nista u porukama.
Gdje u memoriji mobitela je spremljeno?
Valjda na MMC ili?
Izvadim MMC i odem na Inbox i dobim System Error, Telephone Error, Messages Error.
Ne mogu ugasit, vadim bateriju, palim i nema nigdje nista.
Any idea?
--
. [Lejzermaster]
Vidim da si dolje nešto našao, nego - a čuj - ja sl-a još uvijek ko uspomenu čuvam - nekad ga i koristim, to je ipak IMHO najlegendarniji Siemensov mob - sve mu se dalo(i još se da) napraviti:-)))Izvorno postao Fabi
Samo na spomen ovog MsvDriveE.sis u googleu vidim da ljudi masovno imaju probljems s tim čudom - dajte neki sposoban program za ovu namjenu predložite - to je ljudima prilično važno.
Chop- ti koristiš taj proggy? - radi il kako spada i kako ( u kojem formatu ) su SMSovi pohranjeni na MMc - ono što meni a i Fabiu treba je da poruke dobijemo u bilo kakvom formatu na hardu - na PC-u.
Ajde pliz, jer ako je samo do čitanja manualaonda OK, ako je prog. bugovit, onda teba nešto drugo upogoniti.
Zahvaljujem.
Eto, jučer je tamo stavljen ovaj proggy i link za njega.
Nisam siguran da li će se to dati direktno skinuti(link koje je u dnu pa evo likna na topic na
forumu:
http://forum.gsmhosting.com/vbb/show...&highlight=sms
JJL Software : Message Saver
Save messages from your phone to your PC
Message Saver for S60
Features:
- save selected or all messages as text file to Notepad
- send selected or all messages as text file via IR/BT, email, SMS or MMS
- filter to show only SMS, MMS, email or other messages
- filter to show only received or sent messages
- show SMS center number in message details
http://forum.gsmhosting.com/vbb/atta...1&d=1139662773
@chop
Gdje su sad te poruke koje je on kao pospremio negdje?
Na MMC? U kojem folderu? Ili gdje?
@Gleep!
Slazem se slazem, nema do SLa
SL rulez)
--
. [Lejzermaster]
mislim da bi trebale biti u system folderu - tako asm pročitao na nekom forumu vezano za taj msdrivee.sis - ja još nisam stavio nijedan u mob jer ipak - nebih htio da mi (sada nešto manje poruka od tvojih doduše) - prdne na rosu:-) jer već sam 800 poruka izgubio kad sam ga dao na servis(backup imam, no kad ću i kako do tih poruka doći - that's the question:-)
SL rulez - that's right!
Ja ne koristim taj program ali znam da je malo kompliciran. Naci cu user manual pa ga mogu postat. Mislim da je spika da kad ga jednom pokrenes onda ga vise ne diras, a kad hoces izvaditi MMC onda ugasis mob i izvadis je.
@Fabi
Poruke se nalaze u E/system/mail ili C/system/mail ako ne koristis msdrive
OK, a što se tiče prebacivanja na Pc?
Ja sam upravo stavio onaj mesage saver za koji asm dao link, i on osim bluetootha ne nudi nikakvu opciju save-anja na MMc, nit je napravio ijedan folder - samo organizira smsove koji stižu.
Tako je. pokre ne se samo jednom tako da patchira mobitel da sprema poruke na karticu (Inace neki symbiani imaju u opcijama u porukama da se moze promjenit da spremaju na karticu, a ovaj je program za one koji nemaju tu opciju), ali ostaju u istom formatu kao i da su na mobitelu. Ovaj se patch korist samo zato da bi se preko bt/irda-e moglo primit veci file od memorije telefona sto je u nekim slucajevima 3.5-4MB, a ovako prima koliko ima slobodne memorije na kartici.Izvorno postao chop
Patch se makne da se ugasi mobitel i ponovno se upali bez kartice, ali mislim da se onda izgube sve poruke s kartice.
@tbenosic
Pod Patch smatraš gorespomenuti msdrviee.sys?
To je dobra stvar što se tiče mogućnosti primanja većeg file-a (korištenja MMC-a mjesto ograničavajućeg prostora u memoriji telefona) nego još uvijek ostaje enigma kako doći do .smi-ova i prebacit ih u kakav pripitomljeni format na PC?
E, ljudi - ovaj mesage saver od JJL Software-a je to što treba save-ati poruke kao txt, i u svim screenshotovima je prikazano ovcija send as/save as txt message, ali iako je to FREEWARE - ovdje http://my-symbian.com/7650/applicati...Auto=276&faq=2
Fino piše da ej txt export nemoguć kod DEMO Verzije, a em je freeware, em se ne može kupit - onda ima li netko FULL verziju(koliko god to glupo zvučalo) kojoj filesize nije 34 kb, ili možda i jest no da je programu opcija save as txt otključana?
totalni misterij???
Tako je.Izvorno postao Gleep!
A ovaj MsgStorer izgleda moze spremati u txt mada nisam pokusavao.
Skinite ga sa dotsis-a
Da, MsgStorer moze spremiti poruke u txt. Ili jednu po jednu (rucno) ili sve u jedan txt document
Je, tako je msgstorer to može, pa onda na jadnim userima ostaje da to ilinekom skriptom u excelu, ili nekim čudom razsvoje na odvojene fiel-ove....
malo je incredible da nema nečeg poput sx35cz-a, a taj je naravno bio free - svaka čast entuzijastima...doduše - nisam dugo upalio SDS otkad imam reader, ne može li on prebaciti poruke(nekad se rješenje nalazi upravo pred nosom...)?
Bookmarks