Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 35
    Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Nokia 6124c
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.293
    Nivo
    18
    Bodovi: 6.293, Nivo: 18
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Readmaniac / JRecorder / Java MP3 player - iliti potpisivanje j2me aplikacija

Cini se da vecina novih Motorola posjeduje API koji omogucava direktan pristup fileovima pohranjenim na memorijskoj kartici (mozda cak i u glavnoj memorijji telefona). Postoji par zgodnih programa koji koriste ovaj API kako bi omogucili citanje knjiga iz ZIP i PDB fileova (ReadManiac), diktafon mogucnosti (JRecorder), sviranje MP3ca (LightPlayer)... sve u svemu, prilicno zgodne stvari.
    Koliko sam skuzio, glavni je problem sto te aplikacije moraju biti potpisane od strane motorolinog root certifikata, sto jasno nisu. Cini se da su Rusi skuzili kako zaobici tu zastitu, no kako je sav materijal koji sam pronasao na ruskom (babelfish prijevod je dosta tesko razumljiv), zanima me da li je nekome ovdje uspjelo to srediti.
    Konkretno, zelim instalirati ReadManiac FULL na V360v. Vrti li tko full verziju tog programa na nekoj motoroli?

Domjan

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dos
    Postoji par zgodnih programa koji koriste ovaj API kako bi omogucili citanje knjiga iz ZIP i PDB fileova (ReadManiac), diktafon mogucnosti (JRecorder), sviranje MP3ca (LightPlayer)... sve u svemu, prilicno zgodne stvari.
    Koliko sam skuzio, glavni je problem sto ... zanima me da li je nekome ovdje uspjelo to srediti.
    Konkretno, zelim instalirati ReadManiac FULL na V360v.
    Nisam siguran da sam te dobro razumio, ali mislim da govoriš o problemu da ti ti programi ne žele čitati s neke memorije s koje bi ti htio da čitaju.

Ako je problem u tome, problema nema. Pogledaj sticky o v360, u glavnom postu #25 ti piše koji program trebaš za instalirat Java aplikacije. Ja sam u v360(v) instalirao original Motorola MP3 player (DAP), LightPlayer, i Dictaphone. Sva tri su savršeno radili te čitali i telefon i moj 512 MB Transflash (za 360 kn).

Većina programa se može instalirat preko Bluetootha, ali ovima koji trebaju pristup memorji, moraš kablom dodijeliti Access prava na memoriju.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Nokia 6124c
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.293
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Pila
    Nisam siguran da sam te dobro razumio, ali mislim da govoriš o problemu da ti ti programi ne žele čitati s neke memorije s koje bi ti htio da čitaju.

Ako je problem u tome, problema nema. Pogledaj sticky o v360, u glavnom postu #25 ti piše koji program trebaš za instalirat Java aplikacije. Ja sam u v360(v) instalirao original Motorola MP3 player (DAP), LightPlayer, i Dictaphone. Sva tri su savršeno radili te čitali i telefon i moj 512 MB Transflash (za 360 kn).

Većina programa se može instalirat preko Bluetootha, ali ovima koji trebaju pristup memorji, moraš kablom dodijeliti Access prava na memoriju.
    Kao prvo, hvala na brzom odgovoru. Ako je za vjerovati dokumentaciji ReadManiaca (http://www.deep-shadows.com/hax/Read...sh/index.html), kao i stvarima koje su ljudi pisali po www.motofun.ru (ako se na varam) forumu, Motorola ne dozvoljava pristup FS-u ako aplikacija nije na odgovarajuci nacin potpisana. To se moze srediti tako sto se instalira izmjenjeni .pat file. Problem je sto je .pat file koji dodje sa readmaniacom izgleda previse star (mob se na to zali i ne zeli pokrenuti aplikaciju) a ne znam kako kreirati svoj .pat file. Eto, toliko sam uspio pohvatati sa raznih foruma... Koliko u tome ima istine, ne znam no cinjenica je da za sada nisam uspio natjerati readmaniaca da proradi na V360.
    Da li koristenje nekog od navedenih programa za instalaciju uklanja taj problem (tvoj post sugerira da je tako)? Kako na kompu imam instaliran iskljucivo Linux, nije ni bas jednostavno testirati a i radije ne bi prckao po internom file sistemu od mobitela ako se stvar moze izvesti i bez toga (prema onome sto sam procitao, dovoljno je instalirati odgovarajuci pat file na karticu).
    Ako slucajno imas instaliran readmaniac (FULL), bi li mi mogao poslati .pat file (pokupljen sa mobitela) jer mi se cini da je to sve sto mi treba. Takodjer, znas li da li V360 koristi JSR75 ili Motorola API za pristup FS-u?
    Hvala!

Domjan

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da li koristenje nekog od navedenih programa za instalaciju uklanja taj problem (tvoj post sugerira da je tako)? ...
    Ako slucajno imas instaliran readmaniac (FULL), bi li mi mogao poslati .pat file (pokupljen sa mobitela) jer mi se cini da je to sve sto mi treba. Takodjer, znas li da li V360 koristi JSR75 ili Motorola API za pristup FS-u?
    Ne znam detalje, mada sam baš počeo razmišljati da si nabavim potrebne Java alate i sam napišem sam sve što mi treba.

Program koji spominješ nemam. Ali, kako rekoh, dobio sam DSP i Light Player da rade uredno, a i Dictaphone mi uredno radi bilo da odaberem da snimljeno pohrani na telefon, bilo na Transhflash.

Sve što o tome znam, kao i popis svega potrebnog sam upravo ubacivao u moj glavni post o modanju v360v

Jesam ja za UNIX, ali nažalost, danas bez smrdljivog Windowsa nemreš živjeti

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Nokia 6124c
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.293
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne znam detalje, mada sam baš počeo razmišljati da si nabavim potrebne Java alate i sam napišem sam sve što mi treba.

Program koji spominješ nemam. Ali, kako rekoh, dobio sam DSP i Light Player da rade uredno, a i Dictaphone mi uredno radi bilo da odaberem da snimljeno pohrani na telefon, bilo na Transhflash.

Sve što o tome znam, kao i popis svega potrebnog sam upravo ubacivao u moj glavni post o modanju v360v

Jesam ja za UNIX, ali nažalost, danas bez smrdljivog Windowsa nemreš živjeti
    Pa zadnjih 8 godina, koliko vrtim iskljucivo Linux, stvarno jako dobro zivim Evo, bas sam nedavno sklepao mali, izuzetno user-friendly program koji omogucava jednostavno pretvaranje bilo kojeg movie formata (ukljucujuci i DVD!) u 3gp. Ima nekih zgodnih featurea koje, ako se ne varam, nemaju ni komercijalni programi za Windowse - recimo:
    - vrlo dobra podrska za integraciju subtitleova u 3gp filmove
    - automatsko rezanje filmova na proizvoljne segmente kako bi se omogucilo brzo skakanje unutar filma na mobitelima koji to inace ne podrzavaju - recimo V360 (segnemti se preklapaju par sekundi kako ne bi nista propustili)
    - video equalizer (brightnes, saturation, contrast, gamma) ).
    - podrska za sve mplayer filtere (recimo denoise, unsharp mask, audio gain, normalizacija audia)
    Na Linuxu ovako nesto sklepas za jedan dan zato sto 99% toga imas gotovo. Sve sto trebas napraviti je 'goli' GUI i nesto programskog 'ljepila' da to sve poveze.

Ono sto je zanimljivo je da i meni Dictaphone radi bez ikakve promjene privilegija, barem ako snima stvari na karticu.
    Bas sam si skinuo MotoMidMan (valjda dobru verziju) no ne radi pod Wineom (windows emulatorom)
    Ako slucajno uhvatis vremena i dobre volje, bi li mogao probati instalirati ReadManiac na svoju motorolu pa mi poslati .pat file? Mislim da bi to trebalo raditi. Stavo sam full verziju prilagodjenu za Motorolu na http://domjan.fizika.org/rm.zip). Thanks!
    ... ili bilo tko drugi tko ima funkcionalan MotoMidMan te zeli mogucnost citanja knjiga na mobitelu podijeliti sa drugima

Domjan

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ... Stavo sam full verziju prilagodjenu za Motorolu na http://domjan.fizika.org/rm.zip). Thanks!
    The page cannot be found

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Nokia 6124c
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.293
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma forum je iz nepoznatog razloga pomislio da je zatvorena zagrada dio linka.
    http://domjan.fizika.org/rm.zip
    ili
    http://student.fizika.org/~dsvilko/rm.zip
    Trebalo bi raditi.

Thanks!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a kaj će mi program otvoriti? ne trebam nekakve podatke?

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Nokia 6124c
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.293
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Program bi trebao moci otvoriti bilo kakav txt, html ili pdb file (moze biti i u ZIP-u) pohranjen na kartici. Pretpostavljam da ima ugradjen neki file browser kojim mozes odabrati file koji zelis citati. Nisam ga mogao pokrenuti pa ti ne mogu nista detaljnije reci.

Domjan

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ubacio sam ga i vidim da mogu odabrati sadržaj s /a/, /b/ i /c/.

Jesi to htio?

daj e-mail ovdje ili pm

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Nokia 6124c
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.293
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Joj super
    Mail mi je dsvilko na gmail-u. Dakle, trebao bi mi samo .pat file. Pretpostavljam da bi to trebalo raditi.
    Thanks jos jednom!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    poslano.

a ima ovaj progy naša slova? ja ih upravo tražim. Jasno za Win datoteke

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Nokia 6124c
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.293
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne radi I dalje kaze 'Application is out of date'. Sorry na gnjavazi.
    Izgleda da cu ipak morati stvar instalirati na nekom Windows stroju (pretpostavljam da mi za to treba P2K_Drivers_2.9.rar i MotoMidMan?).

Domjan

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Nokia 6124c
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.293
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koliko sam vidio program ima podrsku za sve relevantne cp-ove (windows-1250 i iso-8859--2), a cini mi se da mozes cak i importati svoje fontove (za slucaj da ugradjeni nemaju podrsku za nase znakove).
    Vidi dokumentaciju na njihovim stranicama.

Domjan

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne radi I dalje kaze 'Application is out of date'. Sorry na gnjavazi.
    Izgleda da cu ipak morati stvar instalirati na nekom Windows stroju (pretpostavljam da mi za to treba P2K_Drivers_2.9.rar i MotoMidMan?).

Domjan
    Eh, vidim pametan čovjek je fino pročitao što mu je bilo rečeno da pročita

Točno. I USB kabel, jasno. Mada, meni je većina programa radila i kad je bila instalirana preko BT-a, a za to ne trebaš nijedan program inslalirati.

Naša slova nisam dobio, idem malo čitati docs.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Nokia 6124c
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.293
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ah, ja i Windowsi... Sada sam pokusao spojiti mob na komp sa Windowsima XP i nije mi bas uspjelo. Mob sam prabacio u modem/fax mode i spojio ga kablom na komp. Windowsi su me pitali za drivere i dao sam im path do onih 2.9 drivera koje si spomenuo. Cini li su se zadovoljni s tim. Instalirali su drivere i rekli da je sve ok. Par sekundi iza toga ponovno me pitaju za drivere. Opet im dam isti path no ovaj puta kazu da ti nisu dobri i da hardware vjerojatno nije uspjesno instaliran. Probam pokenuti P2Ktools i nista se ne dogadja (ne moze se konektirati na mob). Ista stvar sa MotoMidMon-om. Budem se sutra jos probao s tim zezati.
    Sretno s hrvatskim znakovima

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mora te pitati jedno 4-5 puta za novi driver. I svaki put mu moraš pokazati na onu mapu. Nije kriv Windows, nego je Motorola zakomplicirala stvar.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Nokia 6124c
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.293
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I dalje nista od uspjesne instalacije drivera Pukne kod instalacije USB composite device. Stvarno ne znam u cemu je problem. Koristim iste drivere koji vecini ljudi rade, a opet vidim da ima i par ljudi koji imaju isti problem kao i ja s tim driverima.
    Ne sjecam se stvarno kada me Windowsi zadnji puta nisu izzivcirali.

Domjan

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    V525@v600
    Operater
    Vip
    Bodovi
    6.531
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.531, Nivo: 19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam uspio na Svoju V525@V600 stavit Readmanica i radi te mogu citat help file, ali kad udem u program MAIN MENU -> File -> nemam ponudeno OPEN File.... ?

Jel mi moze netko rec kak da ubacim txt file i gdje na telefon da ga mogu citat...
    v525@...V3 RAZR...
    Flash -> TRIPLETS_G_0B.09.72R :: Flex -> SE7495AXXH1082
    ES Forum <-> Mobile Files Forum <-> HF Forum <-> Forum.hr <-> And The Winner Is

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Nokia 6124c
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.293
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao maki1908
    Ja sam uspio na Svoju V525@V600 stavit Readmanica i radi te mogu citat help file, ali kad udem u program MAIN MENU -> File -> nemam ponudeno OPEN File.... ?

Jel mi moze netko rec kak da ubacim txt file i gdje na telefon da ga mogu citat...
    Koju si verziju ReadManiaca instalirao? Skini si sa njihovog sluzbenog sitea puni paket te prodji kroz instalaciju. Odaberi FULL verziju te svoj model mobitela (ima li V600 uopce podrsku za FS API?). Vrlo vjerojatno trebas odabrati neki motorola j..75 driver (mislim da je svejedno koju motorolu odaberes, glavno da je j..75).
    Ako ni to ne prodje, probaj sa Motorola API driverima. Uglavnom, sve ti pise u dokumentaciji od ReadManiaca.

Domjan

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    V525@v600
    Operater
    Vip
    Bodovi
    6.531
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Skinio sam 2.5 i mislim da ja nemogu pristupit filesystemu moba pa cu sad napravit LITE verziju i odma stavit txt. fajlove unutra
    v525@...V3 RAZR...
    Flash -> TRIPLETS_G_0B.09.72R :: Flex -> SE7495AXXH1082
    ES Forum <-> Mobile Files Forum <-> HF Forum <-> Forum.hr <-> And The Winner Is

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I dalje nista od uspjesne instalacije drivera Pukne kod instalacije USB composite device. Stvarno ne znam u cemu je problem. Koristim iste drivere koji vecini ljudi rade, a opet vidim da ima i par ljudi koji imaju isti problem kao i ja s tim driverima.
    Po mojem iskustvu, problem nastane ako se instlacija ne izvrši dobro, odn. do kraja. Ako je prekinuta, ima teneneciju ne nastaviti do kraja. Onda se treba deinstalirati drivere pa nanovo instalirati. Negdje sam to bio opisao, potraži po mojim postovima traži poruku s: Vid_22b8&Pid_4901

Koliko se sjećam, ti si upravo bio prekinuo dok nije sve bilo instlirano. Jedno 4 ili 5 drivera treba instlriati. Probaj obirsati Motorola USB modem pa ga opet prištekati.

Ne sjecam se stvarno kada me Windowsi zadnji puta nisu izzivcirali.
    Ja sam se navikao na njih, sad kad imam prejak komp i XP SP2, mogu reći da me zaista rijetko iznerviraju, možda tek jednom mjesečno

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Nokia 6124c
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.293
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Po mojem iskustvu, problem nastane ako se instlacija ne izvrši dobro, odn. do kraja. Ako je prekinuta, ima teneneciju ne nastaviti do kraja. Onda se treba deinstalirati drivere pa nanovo instalirati. Negdje sam to bio opisao, potraži po mojim postovima traži poruku s: Vid_22b8&Pid_4901

Koliko se sjećam, ti si upravo bio prekinuo dok nije sve bilo instlirano. Jedno 4 ili 5 drivera treba instlriati. Probaj obirsati Motorola USB modem pa ga opet prištekati.
    To sam odmah bio probao. Sve sam obrisao pa probao ponovno i opet je zapelo nakon druge instalacije. Pokusao sam cak i razne kombinacije sa resetiranjem (navodno da to Windowsi vole)
    Ima li slucajno kakve veze sto na tom stroju nije instaliran SP2?

Ja sam se navikao na njih, sad kad imam prejak komp i XP SP2, mogu reći da me zaista rijetko iznerviraju, možda tek jednom mjesečno
    Ma sve je to stvar navike. Ja sam se navikao na toliko naprednih stvari na Linuxu da se svaki puta kad sjednem za Windows stroj osjecam klaustrofobicno

Domjan

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To sam odmah bio probao. Sve sam obrisao pa probao ponovno i opet je zapelo nakon druge instalacije. Pokusao sam cak i razne kombinacije sa resetiranjem (navodno da to Windowsi vole)
    Ima li slucajno kakve veze sto na tom stroju nije instaliran SP2?
    Ja imam SP2 i radi mi sve savršeno. Čak bolje nego ranije. Stavio sam ti link u precizan odgovor o uklanjanju drivera u onaj drugi thread o v360v driverima.

Meni se ponekad znaju USB driveri zbuniti pa ih moram nanovo reinstlirati. Ali sada s ovom novom v2,9 verzijom, čini mi se da sam ih samo jednom reinstlirao u tri mjeseca kako imam v360v a spajam još 4 drukčije Motorole na istu pilu.

Obriši modem, sve registry keyeve uza USB povezane s v360 i onda restartaj, pa kad traži driver, svaki put ga naputi na mapu gdje su ti driveri. Mora raditi.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Nokia 6124c
    Operater
    VIP
    Bodovi
    6.293
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Obriši modem, sve registry keyeve uza USB povezane s v360 i onda restartaj, pa kad traži driver, svaki put ga naputi na mapu gdje su ti driveri. Mora raditi.
    Ne nuzno Maknuo sam Motorola USB Modem i neispravan USB Composite device iz Device Managera (jedina dva drivera koja je uopce pokusao instalirati) i po tvojim uputama pretrazio registry no nisam pronasao nista vezano uz 360V, Motorolu ili one kljuceve koje si naveo.
    Ponovno sam prikljucio mobitel i uredno me pita za modem drivere, koje instalira i nakon toga stane. Tek kada pokrenem P2kTools me pita za USB Composite device drivere koje ne uspije instalirati.
    Na kojem je tebi COM portu Motorola modem? Meni je na COM3. Da li je to ok (u PKT mozes rucno izabrati samo COM1 ili COM2, ako ne odaberes automatiku)?
    Nece pa nece... grrr...
    Hvala na trudu no izgleda da mi nije sudjeno. Moguce da mu smeta nesto drugo na tom kompu ne stvarno ne znam sto.

Domjan

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove