Da stvarno, jel netko već uhvatio 3G signal od Teleta. Barem u Zagrebu su mogli počet s testiranjima.
Početkom 2005. godine potpisali smo ugovor o koncesiji za izgradnju i uporabu GSM te UMTS mreže u Hrvatskoj. Cilj nam je ponuditi Vam GSM usluge već u jesen 2005. godine te UMTS usluge od veljače 2006. godine. Naša tvrtka plod je zajedničkog ulaganja švedske tvrtke Tele2 AB (www.tele2.com) i sljedećih devet domaćih investitora:
xxx
yyy
zzz
To je s njihove stranice, link strategija ili tak nes.
Kaj je s tim UMTS-om? Nema jos ni MMS, ni tko je zvao ni nis, a za 28 dana bi trebao proraditi 3G...
Da stvarno, jel netko već uhvatio 3G signal od Teleta. Barem u Zagrebu su mogli počet s testiranjima.
Prije nekoliko dana sam se sjetio pogledati i - postoji (ZG, crnomerec). 2 crtice na N6630, ali tu jeIzvorno postao Drug Mile
![]()
Pozivi i poruke prolaze normalno, tarifiranje isto radi.
Zadnji uredio vkolbas : 01-02-2006 u 19:15
Ako je istina,bravo TELE2!Izvorno postao vkolbas
![]()
Ja sam uhvatio 3G signal s HRT Doma, a na dosta lokacija su vec stavili 3 G bazne stanice. Njih se da prepoznati jer obicno stoje uz vec postojecu BS i dosta su tanje. Inace, testiranje 3 G signala na lokaciji HRt Dom je pocelo jos 1.12. Nekidan sam skuzio da su postavljali 3G bazne stanice u Savskoj ulici.
Ja sam isto vidio neke čovječuljke u vukovarskoj na zgradi odma do finine. Nešt su postavljali, pretpostavljam za tele2.Izvorno postao JBT
Vrlo vjerovatno da će paralelno sve to pustiti u pogodon odjednom, ali ne ovaj mjesec. Na proljeće, kako se već spominje forumu...
zar to nisu vipove bazne stanice? barem su mi izdaleka izgledali kao vipove, dakle u obliku slova H (duple s razmakom)Izvorno postao ojpi
vidio ih i ja danasako pricamo o istoj zgradi, dakle novi hotel internacional, odmah do fine
Evo veceras sam u stanu, u Novom ZG po prvi put uhvatio 3G (UMTS) signal, istina imam na prozoru 2-3 crtice, povremeno cak 4, kad odmaknem dalje uglavnom 1 crtica. Vjerojatno dolazi iz neke daljine jer znam da Tele2 u Novi ZG jos nije stavio UMTS stanice. Uspostavio sam i 1 poziv te s 1 crticom signala pricao bez prekida. Sugovornika sam cuo odlicno, ali ja sam njemu bio jako tih iako takodjer nije niti njemu nista prekidalo. Vjerojatno nije jos sve ustimano kako treba, ali bitno da se radi.
Moguće, ja ne znam dal ih je bilo prije, samo sam vidio neke ljude gore. Ako su bili već davno prije onda jesu vipovi.Izvorno postao pppprrrr
e to je stvarno pohvalno od tele2 ,da tako brzo reagiraju!
pa nisu ni mogli biti prije jer se na zgradi radilo, i tek je nedavno dovrsena (obnovljena)Izvorno postao ojpi
ovo su nove bazne stanice... ali, po svemu sudeci, vipove... morat cu ponovno bolje pogledati drugom prilikom
Daj mi reci kako se to naplacuje, kad UMTS jos nije ni poceo?? Ili je to free kad je u tesnoj fazi???Izvorno postao JBT
Pa ako te bazne stanice rade sigurno nisu teletove jer nemam full signal u blizini njih. To je bila samo pretpostavka da su teletove.Izvorno postao pppprrrr
Ja sam obavio normalan poziv, ali sam bio spojen na 3G mrezu, dakle video pozivi vjerojatno jos ne rade. Da pojasnim, 3G mobiteli ti 3G i 2G mreze detektiraju kao dvije razlicite mreze tako da u izborniku mreza umjesto 3 ti pokaze 6. Stoga, ako hoces koristiti 3G mrezu,moras se na nju spojiti. Preko nje mozes obavljati, naravno, i normalne govorne pozive kao i slati SMS.
Pa nisam baš siguran. Ovisi o mobitelu. Meni se 6630 na VIP-u automatski prebacivala sa 2G na 3G, ako je bio postavljen na dual mode.
vau, super..bit ce nesto od njih.
da, na toj poziciji hvatas esplanadu, odnosno Hrt-dom, ovisno gdje ti se zakaci...Izvorno postao ojpi
najbliza na zapadu bazna stanica je tek na neboderu u Savskoj preko puta uciteljske, a na istoku u sjedistu Tele2 u Vukovarskoj
Meni je ok sto uvode UMTS prije MMS-a i GPRS-a jer je i tako namjenjeno da se uvodi.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
po koncesijskom ugovoru i moraju uvesti umts.
Da, samo sto ja i dalje mislim da ce sve uvesti u isto vrijeme jer se UMTS signal u ZG emitira trenutno sa samo jedne, najvise dvije lokacije. Na vecini lokacija, UMTS odasiljaci su vec postavljeni, ali jos ne rade.
trebaju jos vremena da pokriju naseljena podrucja.
Bookmarks