iskreno receno neznam, nisam to ni ja napravio.... kolko vidim baterija mi uredno traje 2 dana a slusam skorom po 6 sati dnevno mp3 tako nesto
Imam doticni mobitel i sad me nesto zanima.
Kada sam ga kupio, nisam bateriju napunio skroz do kraja kako je bilo navedeno, pa su me neki rekli da se time gubi pravi kapacitet baterije. Ne znam da li je to potpuno tocno, ali ako je, jeli ikako moguce nadoknaditi taj nedostatak?
Puno hvala!
iskreno receno neznam, nisam to ni ja napravio.... kolko vidim baterija mi uredno traje 2 dana a slusam skorom po 6 sati dnevno mp3 tako nesto
Baterije su ti cudne biljke. Na tvoje pitanje nema pravog odgovora. Neki kazu da Li-Ion/Li-Poly baterije treba formirati, neki kazu da ne treba. Ja bi na tvom mjestu ipak sad dok je baterija jos nova 2-3 puta potpuno ispraznio i napunio bateriju. Ne moze skoditi. IMHO, nisi nista izgubio time sto to nisi odmah napravio.
koliko ja znam ove baterije za K750i nemaju tih problema
SVE baterije imaju "tih problema". Baterija u mom K700i nije puno drukcija ili starije tehnologije od one u K750i, pa se ipak napuhala (da, bas fizicki) i nakon punjenja trajala dan do dan i pol. Ne znam zasto se to dogodilo, pretpostavljam jer nisam skoro nikad cekao da mob krepa pa da ga onda tek punim, cak sam nekad punio a bio je dopola pun. Dakle beware.
Ne kazem da bateriju treba bas uvijek prazniti/puniti do kraja, ali s vremena na vrijeme ne skodi, a pogotovo za novu bateriju.
Bookmarks