Proteklih mjeseci kako je krenulo ovo s 0 kuna, dosta često mi se događa da ili netko ne može mene dobiti ili da ja nekoga drugoga ne mogu dobiti. Uvijek se javi poruka da je pretplatnik zgašen ili nedostupan što nikada nije bila istina. Skoro svaki dan mi se to dogodi barem jednom. Signal mi je uvijek odličan na oba kraja (i godinama je ista situacija).

Posljednjih dana sam počeo sistematično pratiti i raspitivati se kad uočim problem: drugoj strani telefon zazvoni, pa prekine, te potom dođe Tko-me-zvao, a meni se javi poruka. Probam nazvati ponovo, ponekad uspijem vezu odmah dobiti, ponekad ne.

Da izbjegnem pretpsotavke i tuđe prtljanje, govorit ću samo o svojem iskustvu. Riječ je o više linija, 5 mojih te najmanje 2 tuđe, neke su VIPme, neke pretplate. Riječ je i o potpuno različitim telefonima, od potpuno novih do jednog 6 godina starog (ali koji savršeno radi) s različitim karticama. Većina je toga u Zagrebu, mada je bilo i problema izvan Zagreba.

Djeluje mi kao zagušenost mreže, ali se VIP pravi grbav. Kad sam posljednji put to prijavio, ustanovili su da jedna od linija s problemom ima uključeno Fiksno biranje!?! Koje mi jasno nismo nikada u životu dodirnuli te ga mi nismo niti uključili. Ovo je 100% sigurno potšo ja jedini imam pristup PIN i PUK i ostalim kodovima.

Kvalitete sa signalom niti govorom nisam primijetio, ali s dostupnosti jesam.

Je li ovo još netko promijetio?