Koga bi predložio za moderatora?
Mislim da bi trebali uzeti novog moderatora na motorolama.
Razlog tome je što postoječi moderator (Inovator ) jednostavno ne razumije da novim članovima treba vremena da se počnu snalaziti. Svi njihovi topici završe zaključavanjem nakon par postova sa objašnjenjem :koristi search.
Početnik često nezna šta treba tražiti, ni gdje.
Ja bi predložio druga za novog moderatora jer je pokazao dosta strpljenja i pomoči novim članovima da se uključe.
Ovak stječem dojam da su početnici nepoželjni.
Kupujem minsko polje za ugodne šetnje s punicom.
Koga bi predložio za moderatora?
Žestoko sam protiv ovog,cjenim Inovatorov rad a on je rezultat i njegovog iskustva kojeg je več podosta nakupio...on je primjer kvalitetnog moderatora koji uredno i korektno obavlja svoje dužnosti.
Ovaj prijedlog nemogu shvatit ozbiljno pogotovo kada dolazi od člana kojeg prvi put zapažam,dakle sumnjam da češ i pridobiti ovime neku pozornost osim one koja bi mogla biti u negativnom kontekstu.
angels might have been eaten.
Ma gle. Nemam ja ništ osobno protiv moderatora. Al sam kažem da nema strpljenja prema novim članovima.
Nisam ja za to da on ode, al još jedan, malo manje živčan prema novima nebi škodio.
Pa predložio sam forumaša sa nickom "drug".
I nije mi cilj privuč pozornost, znam da mi se ovo može odbit od glavu, al to je moje mišljenje. pa pogledaj kak završavaju topici koje napiše neki početnik na Motoroli.
Zar ne bi bilo jednostavnije dogovoriti se s inovatorom? Da se malo smiri sa zaključavanjem? A ne odmah tražiti novog moderatora...
Vidio sam teme koje stvarno treba zaključati jer postoje već drugdje...
Zadnji uredio Compov : 11-01-2006 u 13:04
Seriously?
Kaj na Blua ste zaboravili???Pa i on je tam moderator.!
@darius - motorola ima već dva moderatora i treći nije potreban. novi moderator neće zaustaviti inovatora u zaključavanju tema.
a drugo - ako je o nečemu već razgovarano, nema potrebe ponovno otvarati temu o kojoj je već bilo riječi. svaki korisnik je dužan prvo potražiti na forumu je li se razgovaralo o tome što ga zanima, pa tek ako ne pronađe onda otvori novu temu. početnik ima u izborniku na vrhu foruma link pretraživanje i tamo nek upiše par fraza i nek isproba funkciju, ne ispričava nikoga to što je početnik za njegovu lijenost prekopati nekoliko stranica foruma koji ga zanima ili lupiti par pojmova u tražilicu. te dvije stvari na svim ozbiljnim forumima vrijede kao dio osnovnih pravila pristojnog ponašanja na forumu a razlog je da se time ne opterećuje forum novom temom ako se o tome već razgovaralo pa se time i cijeni tuđe vrijeme. novi korisnik može naći temu gdje se o tome razgovaralo i tamo nastaviti sa svojim mišljenjima i to mu je dužnost.
što se tiče zaključavanja - inovator stvarno ponekad malo više zaključava od ostalih moderatora, ali nije zbog toga loš moderator. malo je revniji od ostalih pa se zato ističe. obzirom da nisi naveo nikakve konkretne teme gdje je zaključao a da ti smatraš da je to bez razloga ili bez opravdanja, nažalost ne mogu komentirati.
Darius slažem se sa tobom"!
Inovator dosta pomaže ali brate nemoš tako.....
moj potpis!
mama ti sestra!
@Darius što je najžalosnije pomogao sam ti podosta.Izvorno postao FaberOSK
sve što radim u tom podforumu radim u skladu s pravilima.
taj podforum je jedan od aktivnijih i potreban je stalan nadzor i kontrola sadržaja. Naime, nije mi u interesu da nastane kaos i neorganiziacija, mislim da bi se time znatno odmoglo svim novim članovima, te su moji postpupci baš usmjereni ka pomaganju istima. Jer, ako se potrudi izdvojiti 5 min na pretraživanje u tih će 5 minuta naći ama baš sve mu trebai samim time naučiti znatno više, no da mu je po 50x put odgovoreno samo usko na njegovo pitanje. Početniku koji ima <10 postova redovito sugeriram koji keyword koristiti u pretraživanju, mada i sama logika može dati odgovor.
Spamanje, nemar, bezobrazluk, oglušivanje na upute, lijenost se nikome ne tolerira, nije ni meni kad sam došao na forum, a i sam kad nešto trebam, idem po uputama koje su meni a i ostalima predložene, uz jasno strogo držanje postupaka iz PRAVILA foruma.
Ljudi očito ne razumiju što znači moderiranje...
I meni si dosta pomogao ...sve češće sam te ispitivao preko PPa jel me manje više bilo strah staviti Topic otvoriti..ako je sve to već bilo sad mi moramo otkrivat toplu vodu ili?smišljat kako da ne zakrčim forum???
sad sam više naučio ali sam mukom mučio se na početku.....
ti i sam znaš da sam te podržao na početku kad su te birali za moderatora i sve...osobno meni nisi nikad niš loše napravio....ali si mi par puta digo živac jer tada s enisam snalazio na forumu i prek tražilice..i MNOGI SU IDJOTI za stručne nazive i sve to......prekomplicirano..i onda ako idem nešto pitat a da nerazumim neki pametnjakivić se nađe pa mi ide kenjat ili pucat negativnu reptacijon...mislim jadno i bijedno,....mjesto da naučimo pridošlice na forumu neki ih tjeraju....osobno ih znam dosta koji su bili tu ali i otišli.......
ja sma ostao jer sam se nekako snašao..ali imaj obzira prema novim dečkićima userima kretenima...i kome sve ne.......
moderiranje je ozbiljan posao ako se uživiš u to...ja jesam na par foruma...ali sam oduvijek bio na dobrom glasu!a prijatelju.....a što da ti rečem.
neke stvari ni ja ne mogu dan danas naći ili kad ih nađem upute mi govore vrlo malo......i što onda da ja radim?
uglavnom to bi bilo to manje više
mama ti sestra!
Ma uglavnom žalosno da se ipak ljudi bune na tebe 8( pametan si pa onda skontaj u čemu je problem.
salut!
mama ti sestra!
Gle. Nije problem koristit tražilicu: ali, početnik nezna da se nešto što se odnosi na jedan model odnosi i na više njih, nezna možda ni razlikovat pojmove (flesh, hlaks su i men bili nešto novo). treba mu prvo pomoč, a ne odmah koristi search i lock. Pa daj pomozi čovjeku šta bi mu bilo korisno probat pod search.
Konkretnih primjera ima dosta.
Mene je recimo bed više nešt jednostavno pitat na motoroli jer imam filing da ak se nekom ne svidi još koje moje pitanje, da bi mogao pobrati ban.
Bluedevil mi je legenda, i po znanju i po moderatorstvu. Sam što se baš ne javlja često.
Možda bi bilo riješenje odvojit dijelove za početnike i eksperte ili nešto.
@FaberOSK nisi nikad primjetio da je interni dogovor među moderatorima i adminom da se određene stvari zatvaraju masovno i van mog podforuma? Nisi primjetio da postoje javne opomene i van mog podforuma? Ti onda imaš žalbu na čita forum, odnosno na vođe foruma. Odnosno ti i nemaš žalbu, samo si se prikrpio a la Juda.
@Darius za početnike sam kreirao davno Motorola Superthread u kojemu imaš ama baš sve što i nadilazi sferu znanja za početnika. Za iste teljude postoje Linkovi. Također postoje i jasno upute kako se snalaziti, ponašati itd.. i to sve na vrhu stranice, zamisli! isto tako dodani su u sam sticky i svi aktualni i najbitniji sadržaji. Po mom sudu svaki onaj user kojemu je to nedovoljno nije i ne može biti početnik, a ako kao takav ne zna hrvatski i ne zna se koristiti forumom onda pobija uopće fakt da je član foruma. Ne zaboravi da biti član ne znači samo tražiti, već moraš barem nešto i dati.
O neozbiljnosti tvoje iskaza govori i činjenica da za moda predlažeš drug-a koje ne samo da je rijetko na forumu, ne samo da je gotovo nezapažen, već i ne poznaje mod/admin alate, nije advandce PC korisnik i samim time nije u stanju biti moderator. Donio si odluku samo na temelju činjenice da ti je on na PM napisao koji program da koristiš za flash (provjerena info). sad koja je ti besmislica, tim više jer prvo pišeš kako već flashash, imaš ovaj onaj flash, a ne znaš ni koji alat koristiti. A ime tog alata se spominje u svakom onom threadu koji je zaljepljen, osim u internim pravilima. Moderator nije čovjek koji treba buljiti u PC i trčati odgovarati svakome tko otvori thread "Pomoć", već je to čovjek koji uređuje forum, a to da li će uz to pomaganje zajednici još i odgovarati na dileme i sl, je njegova osobna ljudska stvar! Zapitaj se što uopće tražiš od mene i indirektno od ostalih ljudi koji vode ovaj forum?
Pozdrav
ako čovjek postavi pitanje: V550 flex?, razvidno je da razlikuje neke pojmove i da je već samo svoj naslov mogao iskoristiti kao keyword.Izvorno postao darius
odvajanje sam napravio, o tome ti piše iznad, sve za početnike i one naprednije je u sticky.
BD iznimno rijetko moderira forum, ponajviše zbog svojih obaveza, pa kako je admin rekao, ne ističe se, pa vas ne dira to što se nekad jednostavno moraju poštivat pravila. Ovaj forum je tako i koncipiran, baza svega su jasna pravila... Ima nas dosta s FER-a ovdje u ekipi koja vodi forum i dosta tih manira smo pokupili s faksa, a ostalo je samo po sebi podrazumjevajuće (zakonske regulative, spam, vrijeđanje i sl.)
nikad nitko nije dobio ban jer je nešto pitao, niti bude.
Ja tebe shvaćam, no ti dođeš na forum vidiš fino masu lijepih threadova, konciznih, a ne znaš da su izvorno bili tipa: "Šta je ovo", "Kako?", "Mobitel?" "Motorola?", "VIP?".... jer ti ne vidiš promjene samo gotov proizvod. Admin i modovi vide što sam i kako radio, te mogu prosuditi da li je brljavim ili organiziram i unaprijeđujem forum.
Čuj, poznavanje mod admin alata može naučit svatko. Znam tojer sam i sam moderator na dva foruma, i uvodio sam več ljude u taj posao.
Ne kažem da brljaš, suprotno od toga. Moj prigovor je u tome da mi se čini da ti nekužiš da neki ljudi ne brljaju namjerno ili iz lijenosti več iz neznanja. Nitko se nije učen rodio. Ak sam stavio naslov Motorola flex, to neznači uvjek da baratam stručnim pojmovima, več da sam čuo za njih, i možda ih ne koristim pravilno.
Pa drage volje ču dat nešto forumu.
Rado pomognem svojim znanjem u onom što mogu drugima (problemi s računalima i sl).
Inače, nebi nakad hleshao svoj mob da nije bilo drugo koji se sam javiona pm kad si mi zaključao topic. I da mi nije predložio drugi program, jer meni PST jednostavno odbija suradnju (neče bacit mob u flesh mod, radi kad to naravim ručno). I da mi nije pomogao oko toga da naučim kako prepoznat koji flash mogu kombinirati s čim. Ak misliš da mi je samo rekao koji program koristim za flash, varaš se. također mi je mailao odgovarajuči jezik za moj flash, i mailom pratio kako mi ide sve dok nisam uspio u naumu, a da čovjeka nisam u životu vidio. To cijenim kod ljudi, i zbog toga ga predlažem.
Ne slažem se sa dariusom jer smatram da je Inovator dosta zaslužan za rad na Motoroli, a i općenito na forumu...problem je kod vas novih članova da ne pročitate upute za korištenje foruma kako spada ili ih uopće ne pročitate i zato se događaju takve stvari...
To nema veze jel netko stari ili novi, no kada i ja zalazim na dijelove foruma u kojima nisam baš aktivan, a tražim neku informaciju, prvo pogledam da li je ta tema već otvorena i da li se o njoj razgovaralo...
To što se svima žuri otvoriti topic jer im je nešto hitno, to nije naš problem...dakle, za takve stvari ne pkrivljujte moderatore, jer smatram da su oni najmanje krivi...![]()
Bom Chicka WahWah
Nećemo sad o PSTu i SmartMoto...a o problemu sa PST ionako imaš na forumu:-)Izvorno postao darius
Da, i sam se nerijetko utjelovljenje službe za korisnike, i tp preko svih medija, od maila, ICQ-a, pa i samog telefona, no nije to stvar zbog koje sam moderator.
Što se tiče znanja, pa nije to pivo da popiješ i eto te, pucaš! Svi smo da bi nešto znali morali uložit i trud. Ovdje ti je sam zappan napisao da ti je dužnost prvo potražiti, potruditi se. Sav trud koji se traži je eto ta sića od zahtjeva, kojima je nekima, previše. Pravila foruma nisam napisao, osim onih internih, ja ih samo provodim. JBG i meni ne paše kazna od 500 KN za brzinu, ali neću zato slati pismo Vladi da ukine instituciju MUP. Meni je jasna priroda ljudska, da voli sve servirano, svi smo takvi. Ali, ako ovdje pravila vrijede za sve jednako, onda je tako. Postoje jasno tolerancije. Nadalje, teme ne zatvaram samo ja, to valjda nisi znao, ponekad uleti BD, ponekad admin i tako. Osim toga, nerijetko interveniram nakon prijave od strane nekog od korisnika..
Kad netko kaže, tražio je našao je samo To i To, onda je jasno da je čovjek uložio određeni trud i kao takvome se nikad nijedna tema neće zatvorit. Tako ti je to u životu. Lagano mi postaje bespredmetno raspravljati dalje. Ionako samo prejudiciraš, a to ne cijenim s tvoje strane.
Doviđenja
Kao i uvjek. kraj razgovora. E to je ono što me od početka živcira.
...istina , ni ja nisam pročitala upute za korištenje foruma.Ja doživljavam forum kao nešto gdje se ljudi druže i razmjenjuju svoja iskustva i znanje.Kad sam došla nisam imala pojma o ničemu pa ni kaj je btw.Ali zato pitaš i čitaš,tražiš.Mnogi su mi pomogli a nisu moderatori.Pa nisu oni svemoćni.I oni imaju private life.Mnogi to neshvačaju ozbiljno,pa kad je moderator ozbiljan i predan onda mu to zamjeraju.Poznato mi je to iz vlastitog iskustva.Svi bi htjeli bit moderatori,a kad dobe to mjesto onda ništ nerade i žive na staroj slavi.
Inovator imaš moju podršku(ako ti to kaj znači)
![]()
Admin i modovi su ti koji održavaju ovaj forum takvim kakav je. Svi smo mi uključeni u rad ovog foruma zato što nam odgovara to kakav on je.
Stoga podrška Inovatoru i sa moje strane!![]()
za razliku od tebe ja sam ovdje napisao materijala za feljton.Izvorno postao darius
ako si toliko frustriran nečime toliko svakodnevnim na ovom forumu, a hoćeš razgovarat; 091 575 2883, Dario.
@lili, hvala. znači, tim više jer je argumentirano, realno, humano i promišljeno.
E, to je istina. To sam i sam osjetio. Dam liku ovlasti, on se pojavi jedamput u tri mjeseca, izbriše topic jer mu glup i tim uzrokuje opču pobunu, i onda više ne radi. Bitno da ima zvjezdice da je mod.Izvorno postao lili
I to da su moderatori na udaru je gola istina. Uvjek si nekom kriv za nešto.
Inovator. Nije mi do svađe da se sad idem s tobom prepucavat prek mobitela. Al hrabro objavit broj moba na forumu (to se nikad nisam usudio, jer želim imat mira u rl).
Očito če ostat na tom da ja imam svoje mišljenje, a ti svoje i nikakva rasprava to neče promjenit.
Ja ću samo reć svaka čast svima na argumentiranoj i mirnoj raspravi.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
@darius - ne znam jesi li pročitao moj post uopće, ali nisam primijetio da si igdje ostavio linkove na konkretne teme u kojima smatraš da tema nije trebala biti zaključana. ovako raspravljamo više-manje principijelno i svatko ima svoje viđenje situacije.
također, u trenutku kad se zatvori tema za koju smatraš da nije trebala biti zatvorena, u forumu mobil # forum # obavijesti zamoliš da se ponovno otvori jer ti iz tog i tog razloga (razlog obavezno navesti) smatraš da temu nije trebalo zatvoriti. to je u biti najbolji način kako moderatoru pokazati što zajednica očekuje od njega. i u naslov navedi o kojem se forumu, a može i temi radi. u postu obavezno navedi link na temu na koju se referiraš
evo da i ja nešto kažem, pošto vidim da se mene predlaže za moderatora?! dariuse, ja ti jesam možda na neki način pomogo, ali kao prvo ja nemam apsolutno ni malo vremena, a drugo, kak je i sam Inovator reko, ja ti baš i nemam previše pojma kako se tebi to čini! A treće, nebi ni htio bit nikakav Moderator, jer da ti znaš kolko ja imam obaveza, mislim da bi odmah promijenio mišljenje. Tak da se nimalo ne slažem s tobom, jer meni je baš Inovator najviše od svih pomogao na ovom forumu u puno, puno navrata! a to ako on reagira na taj način, to ima svoje razloge! Pa i ja sam ti sam na PM-u reko da malo više pretražuješ forum, jer ja sam već odavno logiran, samo isprva sam bio pod drugim nickom, tak da znam,isto kao i svi ovi ljudi na forumu, kak je to kad netko postavlja pitanja o čemu se govorilo prije dvije godine. Znam da je tebi to malo neobično, ali i Moderatori su ljudi i imaju svakojačkih drugih obaveza na forumu, tak da nemaju vremena vraćat se unazad. Ustvari bit svega ovog je da pratimo tehnologiju u stopu, a ne da se vraćamo par godina unazad! I zbog takvih stvari ti Inovator zatvara temu, kako bi nešto novo došlo na vidjelo! Ja mislim da sam u pravu i vjerujem da se slažeš samnom? Nemoj me krivo shvatit,jer ja ću ti idalje pomoć, kolko ću moć, ali ipak se neslažem stobom u ovom tvom prijedlogu za Inovatora a pogotovo o ovom prijedlogu mene za Moderatora! Prelistaj forum, pa probaj pronać kad sam ja šta pametno reko ili kome u čemu konkretno pomogo? Nikad nikom, zato što većinu stvari neznam i na forumu sam 60 minuta tjedno! Pa si sad razmisli... Uglavnom, ne sudi Inovatora po nekim detaljima koji se tebi nesvidjaju! Jer meni Inovator svaki dan pristiže u pomoć, na način koji ja i on znamo, tak da Inovator ima full moju podršku!!!!!!! Sorry darius, ali preuranjeno skačeš sa zaključcima! Pozdrav cijelom forumu
Bookmarks