Powercolor Radeon 9600Pro EZ 256MB - 517kn ili
Gigabyte ATI Radeon 9600Pro, 256MB - 589kn
Zanima me što izabrati od ovo dvoje. koliko mi se čini powercolor ima aktivni hladnjak, a Gigabyte nema, ali izgleda da Gigabyte ima bržu memoriju.
Powercolor Radeon 9600Pro EZ 256MB - 517kn ili
Gigabyte ATI Radeon 9600Pro, 256MB - 589kn
Zanima me što izabrati od ovo dvoje. koliko mi se čini powercolor ima aktivni hladnjak, a Gigabyte nema, ali izgleda da Gigabyte ima bržu memoriju.
Ni jedan, ni drugi. 256 MB kartice niske i srednje kategorije sporije su od 128 MB izvedbi.
Moja preporuka:
Sapphire Radeon 9600Pro Advantage 128MB
E ja ko da se ponavljam ili sam već negdje vidio ovu temu ili forum nije zabilježio moj odgovor koji vako galsi:
Definitivno ne uzimaj 256MB grafu pogotovo te serije jer češ se jako razočarati... 256 se nemože iskoristiti zbog spore memorije... još kad uzmemo u obzir da zbog veće količine stavljaju chipve lošijih proizvođača, dobije se totalno smeće...
grafička koja sad košta preko 1200 kuna je već ok da je 256MB, a sve ispod je preporučeno 128. Svi bu ti to rekli...
Znači da mi je onda možda bolje
VGA AGP SAPPHIRE ATI Radeon 9600 XT LR, 128 MB, tv-out, DVI za 747kn.
Nije puno skuplja od 9600pro što je AM rekao.
tbenosic
zeemax
Šta možda , ta 9600XT je naaajbolji izbor
Hvala ma ja i ovaj kolega mislimo uzet istu pa smo se razmišljali i izgleda da ce to bit XT.
E da njegova ploča podržava samo 4x. Pa me zanima dal ce ona radit (ja mislim da hoce) i da li ce to puno usporit graficku?
zeemax
4x i 8x ovak zvuci kao duplo brze ,ali zapravo je razlika mozda 1% , dakle nema razlike ili kakvih gubitaka
Tako i ja mislim. Vjerovatno to ima veze samo kod najbržig AGP kartica.
tbenosic
zeemax
Kako je vec odredjeni broj forumasa i rekao, niti jednu od ove dvije.Izvorno postao tbenosic
Ako ne mislis izdvojiti vise novca za skuplju karticu sa 256MB, tada se radje odluci na neku u cjenovnome rangu, koji si spreman uloziti, od 128MB. Raditi ce brze i dati ti bolje rezultate.
9600 XT je moj prijedlog!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Ma i ja mislim da će to biti 9600XT. Jel netko zna na kojem točno taktu radi (mislim da radi na GPU:500/MEM:600MHz) i čiji su memorijski čipovi?
neznaš čiji su dok ne kupiš
ja sam na verziji od Sapphire 256mb imao Samsung , a na drugoj nepoznatog proizodjaca Hynix . sve je to kocka .
Na ovoj je izgleda isto Samsung na 300MHz.
Stvarno im je glupa ta politika. Svaki proizvođač ima po dvije kartice istog naziva ali je razlika u taktu i jezgre i memorije.
Jedino je problem što Sapphire ima loš hladnjak kako svi kažu, a ni na izgled ne daje baš neki dojam jel to ima uopće aluminija ili bakra? Malo mi djeluje kao komad lima i ventilator.
Inače je kartica super,ali ovo im nije trebalo.
Bookmarks