Moj ga otac puni kada je upaljen,
u prosjeku svakih 3-5 dana
Znam da je bilo vec govora o bateriji na mobitelima D600, al ja sam doso do jednog zanimljivog otkrica!!
Normalno je da se mobiteli pune kad su ugaseni, to rade svi al kad nemate vremena i kad ocekujete neki poziv a baterija je skoro 'crkla' onda ga punite upaljenog!!!
Bar sam ja jucer (nedelja) punio mob. popodne i napunio ga za 2 sata!
Sto se desilo???
Takvo punjenje kod ovog modela (D600 - bar kod mene) NIJE preporucljivo NIKADA.
Da objasnim:
Baterija je trajala svega 7 sati bez razgovora mob. je bio upaljen i nisam s njim nista radio!!!
A kad je mobitel ugasen i punim ga onda mi baterija traje oko 4 dana ovisno o upotrebi (puno razgovora poruke ili slikanje - sa il bez blica).
Neznam dal je ko od vas isto punio mobitel kad je upaljen i koliko je njemu baterija izdrzala!??
Eto mozda nije neko otkrice al je dobro znati sto se moze desiti, da se ne iznenadite kao JA npr.(danas me trebo probuditi na poso u 6 sati a on mrtav)
Moj ga otac puni kada je upaljen,
u prosjeku svakih 3-5 dana
imam i ja jedan primjer:
ja sam primjetio na svojoj E720, da kad ga sad punim po danu, i to cim vidim da mi je na 1crtici stavim na punjenje, baterija traje oko 3-3.5 dana maximalno.
a ispocetka najvise 1.5-2 dana kad sam ga punio preko noci iskljucenog...
I koliko mu traje baterija onda?? Jel mu se desilo kao i meni da traje par sati (5-7)??? Znam da nista nisam na njemu radio i niko me nije zvao i bio mi je ugasen bluetooth, znaci nema sto iscrpiti bateriju do kraja. Ajd ga pitaj koliko mu traje baterija ako je puni s upaljenim mobitelom i koliko mu traje kad ga puni ugasenog. Da znam dal nije sto u redu u bateriji da mogu odmah reklamirati mobitel!!
Izvorno postao BuffetD600
Ne, traje mu baterije koliko i trebi, najmanje 3 dana![]()
Sto ce reci da nesto nije bilo u redu prilikom punjenja kod mene!!
Danas sam ga punio normalno ugasenog i sve radi kako treba!!
hmm...evo ja ga nekad punim upaljenog a nekad ugašenog...
...ali se primjeti razlika...kada se puni upaljen kraće traje cca 2 - 2,5 dana...
a kad ga punim ugašenog niti se ne sjećam kad sam zadnji put punio 3-4 dana...
I da, onaj indikator za bat. ima tri crtice....meni baterija bude PUNA 3 dana i onda padne na dvije crte i onda tijekom tog dana do jedne i tad je prazna...tako da cim mi bude na dvije crtice znam da imam jos negdje do max 12 sati uporabe...
Ionako ga planiram odvesti na servis na novi firmware i na usisavanje (prasine ispod displaya) za nekih mjesec dana...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
To sam i ja na svojem primjetio i ne cini mi se bas normalno. A s druge strane ne pada mi na pamet mobitel drzati ugasenim kad ga punim. U 8 godina koliko imam mobitel(e) nikad to tako nisam radio.Izvorno postao Symbian FAN
Ako je 6600 na taj nacin radila 3 dana ne vidim razloga da ovaj ne radi toliko osim ako nema gresku u softveru. A da ne spominjem da je 6310i radila 10 dana (da znam da nema kameru i kolor ekran...).
Ja ga skoro uvijek ugašenog punim, mislim da je to bolje.
I ja punim mobitel ugasenog al se desi situacija da mi treba jel ocekujem poziv i to je prvi put da sam ga punio upaljenog i onda mi jos zariba kad me treba probuditi. Baterija nije trajala vise od 1 dan nego odmah crkla preko noci!! Zato sam odlucio da se javim i svima kazem sto se desilo da se vama to nebi dogodilo - ili se vec nekom desilo kao meni npr. Jer znam da je vec bilo govora o trajanju baterije!!
ja planiram kupiti ovaj mob ali me ovo zaprepastilo, treba imati ugašen mobitel da bi se on pošteno napunio??? jel isto to i kod d500???
nadalje, citam nešto da je vam je većini raskliman klizač, kako to? zar fakat?
koji je mobitel kvalitetnije izrađen:d500 ili d600 (NE pitam za karakteristike jer znamda ih d600 ima bolje nego za kvalitetu izrade- upravo to dali se rasklimava klizać kod oba ili...)???
mislim da ti je d600 bolje napravljen..
ja sam d500 - punio uvjek upajlenog, jer nisamo mogo ugasenog i bat krace traje..
kad ga punim ugasenog, duze se puni i bat duze traje..
zakljucak:
bolje puniti ugasenog.
Samo da napomenem kada se mobiteli često pale i gase, da je štetno za njih, odnosno za matičnu ploču na mobu...sad se ne kužim toliko u te stvari, al sam čuo da nije preporučljivo često gasiti i paliti mob...
Bom Chicka WahWah
Evo ovih dana nikakvih problema s baterijom nemam (punio ga ugasenog u ponedjeljak i normalno sve radi!!
Ja pred postavljam da softwer (ili punjac) od mobitela nesto zaj..... kad se mobitel puni upaljen! Ali se to nedesava non-stop nego povremeno.
Ipak cu to jos testirati da vidim sto bi moglo biti problem. Punit cu ga opet kad je upaljen da vidim kako ce se ponasati baterija i mobitel.
Pa napisem sto se desilo.
Veliko hvala!!
Symbian FAN-u prijatelju hvala spasio si me u svezi krtice microSD (Feniks Kompjuteri)!!!!
Bio u Njemackoj i nisam nigdje naso za kupiti. A jako mi je trebala za poso!!
Imas pice kad se nadjemo u ZG.![]()
Zadnji uredio BuffetD600 : 08-02-2006 u 16:17
meni se ista stvar desavala na e 730,nekad traje baterija 3-4 dana,uz dosta rada,a nekad mi se preko noci znao ugasit,a da je prethodnu vecer bio napunjen skroz,nikad nisam skuzio zasto,zato sam ga i prodao,islo mi je to na zivce
bit ce da je stvarno softverski.
Evo vise nema nikakvih problema mod sad radi uredno 5 dana bilo sto da radim on drzi 5 dana bez ikakvih problema!
Probo sam jos jednom ga puniti upaljenog nista se ne desava!!
Radio je ok - 4 dana puna, 5-i dan je sam crko prije podne do 11 sati sto je ok!!
Ipak je to njemu doslo samo od sebe!
Ja svaku večer u 23h ga stavim da se puni do 7h ujutro..bilo on dokraja prazan ili ne..
je pametno to?
Paaa...baš i nije pametno.jer tako kapacitet baterije slabi (ako ga se drži na punjaču više nego što je potrebno - više od 2,5 sata nije potrebno)...
Bolje ga stavi kad punit kad znaš da ćeš doma biti 2-3 sata....tako ja....
I ja mislim da bas nije pametno puniti non-stop bateriju (mislim svaki dan)!
Bez obzira sto je baterija Li-ion (one se mogu dopunjavati).
ja svog imam non stop upaljenog dok ne krepa, onda ga napunim dok je zagasen i dok se napuni opet ga upalim i tak je upaljen 4-5 dana dok ne krepa.... sve mobitele tak punio i nikad nisam imo problema....
Da, ali većina vas ne sluša mp3 player oko 5h dnevno..najmanje![]()
Kupi si mp3 player...sad ih imaš dosta jeftino![]()
Imam USB mp3 player, ali sam ga dao mami >DIzvorno postao Symbian FAN
d600 ima gresku u software-u znaci treba se prefleshati da bi baterija normalno drzala.
Nadalje to se desava samo na nekim d600 informacija je provjerena jer imam ljude u samsungutako da ako vam baterija traje jedan dan a normalno je punite odite samo da vam flashnu novu verziju
![]()
Bookmarks