dakle koji je maksimalni broj os-ova koje ste imali instalirane a da je sve radilo kako spada, jasno mislim na kombinacije win-a i linuxa!
bas me zanima![]()
dakle koji je maksimalni broj os-ova koje ste imali instalirane a da je sve radilo kako spada, jasno mislim na kombinacije win-a i linuxa!
bas me zanima![]()
Evo sad imam Win 2003 server, Win XP, Linux SuSe 10
davno prije sam imao i vise, ali ovako mi je raspored u zadnjih nekoliko mjeseci... jedan linux i dva windowsa... jedan cisto za posao i za okruzenje sa web izradom... a drugi za multimediju...
Linux sluzi kad skidam torrente jer mi se windows znao srusiti preko noci... samo od sebe... hehe... dok Lx ne..
a jesi isprobao ubuntu, jel valja kaj?Izvorno postao Krompirko
cujem da je u pripremi i lokaliziranje![]()
Ja trenutno imam samo XP, ali prije sam uglavnom imao XP/98 dok sam ponekad imao i po dvije instalacije XP-a![]()
samo jednom sam imao xp/millenium,onda sam shvatio da millenium sux,pa sam ga maknuo
Izvorno postao Rvs_Gamer
Ja si evo razmisljam da pored XP SP2 stavim na drugi disk Ubuntu, imam doma jednu verziju, nije najnovija, ali velim htio bih cuti misljenja od ostalih korisnika, nije da koristim linux stalno, kada gledam nije mi ni potreban ali znatizelja radi svoje![]()
Inače, Ubuntu distre možeš naručiti besplatno na cd-u, pa ti dođu poštom, pogledaj na njihovom siteu...
Koliko vidim, velika fama se diže oko Ubuntu distre, opravdano ili ne vrijeme će pokazati, ja osobno još nisam stigao se s tim poigrati, imam previše posla pa ne stignem...
Što se "server" distri tiče, na glavnom serveru na mreži sam nedavno instalirao Debian-a Sarge (3.1) i mogu reći da u odnosu na Fedoru Core 3 stvar leti, ili je to možda moj subjektivni dojam. Naravno, radi se o server instalaciji, nikakav GUI, samo SSH pristup. A FC mi se zamjerio i zbog nekih drugih stvari (zbog kojih smo i mijenjali server), upgrade na mysql iz 4 grane je nemoguće elegantno izvesti, a bio nam je potreban iz više razloga. Uostalom FC dođe kao testna platforma...
Ugl, linux više nije bed "isprobati", nabaviš/skineš Live cd/dvd i bootaš s njega komp i dignut ti je linux, za razgledavanje čisto dosta. Druga solucija je VMWARE i instalacija na virtualno računalo.. Čak postoji i live verzija bazirana na Ubunutu koja nudi praktički samo Firefox, a namijenjena je sigurnom surfanju iz WindowsaDigneš vmwares mountanim imageom koji si skinuo s neta i pališ Firefox da bi surfao iz Windowsa, stašan LOL
Nisma imao ubuntu ...
Koristio sam Mandrake, knoppix i SuSe...
Neko sam vrijeme imao i ovog novog Debiana, ali je instalacija bila bolna... i stvarno komplicirana, te kad sam ga isprobao i shvatio da nije niš posebniji neg SuSe, vratio sam se na SS jer nisam htio nanovo ponavljati instalaciju i namještati kompaktibilnosti sa dozama...
Sad u zadnje vrijeme što se tiče OSa, imao sam i Media Centar edition, Vista beta (nažalost ne podržava 6800ultra (nema drivera) pa ga nisam htio furati na štekanje dok draggam doze... (čekma final relase, bit će dobar)
Onda sma koristio nekoliko onih DVD izdanja doza koji dolaze sa predinstaliranim programima...
No sad eto, ja sam napravio svoju verziju, di odma imam sve drivere za ponuditi za instalirati, uglavnom cijeli paket i spalio na DVD i to mi stoji u kucistu te se taj cd upotrebljava 2 puta mjesecno kad se sve formatira...
Instalacija bolna? Nisam primijetio, meni sve to isto
Ja koristim image za takve stvari pošto ne mijenjam hardver često...
Kako tebi išta radi kada imaš instaliran pet puta isti sustav?!?!?!?!?!
ma zapravo imam samo jedne win koji rade .. ovo ostalo je sve izbrisano ali ostaje negdje ocito zapisano.
E, da makneš te izbrisane sustave moraš ručno editirati boot.ini datoteku. Najlakše ju nađeš tak da otvoriš: Comand promt, pa system pa otvoriš tab pokretanje i oporavak sustava (hr verzija win xp, nisam siguran kak se zove u eng). Tamo imaš između ostalog Uređivanje....
Odi na to ručno uređivanje boot.ini datoteke i tu izbriši sve sustave kojih više nema.
Kupujem minsko polje za ugodne šetnje s punicom.
ma znam ja to .. i ima laksi nacin
my comp desni klik misa
onda advanced startup and recovery
edit
Bitno je pazit da se ne makne iz liste sustav koji akšuli RADI jerbo onda ste generalno zeznuli stvar,
primjerica ja .. meni od ovih sustava sa sliek radi samo jedan , i to ovaj drugi.
dakel moram bit oprezan
pusa svima
loool
zahvatilo me ovo blagdansko raspolozenje
pa sam darezljiv
Pa samo si dao krači put do istog riješenja.
Kupujem minsko polje za ugodne šetnje s punicom.
sveukupno 5 na svih 5 particija: WinXP, WinXP to the bone edition, Windows 2003, Win98 i Longhorn..
ali mi se sveonda sjebalo jer nisam mogao maknuti Longhorn i išaomi je na živce..
sad imam 3: WinXP, WinXP, Win2003..
******www.media-project.org******
IMPOSIBLE IS ONLY WORD!
Granice ne postoje za one koji ih ne vide...
trenutno imam win XP , Suse Linux i na drugom hdd-u koji samo ponekad pristekam FreeBSD ......
sto se tice Ubuntu-a ..... on je distro koji je baziran na debianu .... tako da se ne razlikuje mnogo od njega ...
ja ga licno nisam dugo drzao kod sebe jer sam imao nekih problema sa podesavanjem rezolucije (iako sam ih rijesio) jer mi je bio nekako osiromasen ..
ne bih ga preporucio nekome ko nema dobru vezu jer ima dosta da se svuce ako zelite da vam radi kako treba
Pa nije niti čudno s obzirom da Debian Sarge dolazi na čitavom DVD-u i još uz to mi neke stvari vuče sa apt-sourceova, hvala bogu da sjedim na 1.5 mbita![]()
ja imam debian sarge na 2 dvd-a
dakle sto god pozelis tvoje je
a ta tvoja 1.5 mbita ........ sta reci ...... uzivaj![]()
![]()
![]()
Ma ja sam ga na kraju instaliravao sa netinstall cd-aPošto u tom stroju nije bilo dvd-čitača, a skidanje potrebnih paketa s neta je trajalo manje njego prženje 5 cd-ova i njihovo mijenjanje
No instaliravao sam server verziju tak da toga i nije bilo baš tak puno...
Samo 2 - Win XP i Mandrake 10.1
Ovu Linux particiju mijenjam "redovito" - prjie je tu bilo Mandrake 9.0, 9.2, 10.0 i SuSe 10.0
Ovih dana planiram isprobati Fedoru Core 4, samo da sredim DVD da proradi![]()
Flex: SE7495AXXH1082
Flash: TRIPLETS_G_0B.09.75R
Bookmarks