da li netko zna zašto se prilikom spajanja na internet ako je spojeno preko rutera koji ima direktno adsl radi, a ako mu se unese ip preko drugog rutera ne radi
Trenutno se mogu spojiti sa wap/web/usb na net, a Skype mi radi na web ili preko usb (shared connection).
Mislim da bi trebalo pripaziti na promet koristeci wap ili web konekciju jer je cijena surfanja odredjena prometom podataka 5kn/100kB, sto mi je potvrdila osoba iz tehnicke sluzbe dok sam zvao za postavke. To bi znacilo 1MB=50kn!! 1GB - prava sitnica - 50.000kn!
Osim GPRS-a (web), drugog surfanja nema ako zelim Vario direktno spojen na internet. Jedino wap, ali cijena je ista a mogucnosti puno manje (nema multimedije, pop, smtp protokola...).
*99# opcija je ako zelim da mi Vario glumi modem, pa na njega spojim npr. laptom i onda surfam.
Razmisljam, najbolje bi bilo zvati 077..bla i udri.
U svezi routera: router ne dodjeljuje IP adresu, nju dodijeljuje DHCP server, kao i samom routeru. Npr. spojis se na router i posaljes broadcast da bi dobio IP, i tada router salje tvoj broadcast unutar LANa i dobijes IP od DHCPa. Ako se spojis na drugi router, redosljed je isti, ali dobijes potpuno drugaciji IP jer svaki router ima svoj posebni LAN, a tako i raspored IPova.
ja nis ne kuzim o cemu pricas ali ima MDA Vario II i upravo sam pricao preko njega s Tanjom za nekih 5 kn, 30 min smo pricali. Zvao sam ju u hotel a Tanja je u Madridu!
Web & Walk 1 GB i pici.
a skinuo sam ga vrlo jednostavno i preko Skype formua sve potrebno saznao: http://forum.skype.com/index.php?showtopic=60125
Bookmarks