Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10
    Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Blagodati potrošačkog društva - hrvatska verzija

Da odma kažem da ne pišem ovo radi predstojećeg blagdanskog ludila i kopovanja namirnica za Božić i Novu Godinu na rate, mada je i to aktualna tema. I onda otplaćivanje do proljeća, za prežderavanje i preseravanje koje traje tjedan dana. Barem je tako kod mojih staraca i u susjedstvu. Kod mene definitvno nije.

Nego ono što mi je upalo u oko.
    Jedan susjed, sitni obrtnik, ima dućan, živi prosječno, prodao kuću na selu koju je naslijedio, za 40 k € i kupi si lola novog Passata od 27 k €.
    Nije mi palo na pamet da s njim debatiram oko toga, nego mi njegova kćer to kaže, i još da ga vozi samo vikendom na selo i kad mora u ZG jednom ili dvaput godišnje. Inače vozi starog golfa dvojku.

E ***** ti mentalitet i logiku. Snobizam, taština, potreba za dokazivanjem.

Ima još jedan primjer, di je tip kupio VW Pola 16v s alu felgama na 5 godina, plaća mu je cca 4000 kn a rata nekih 2000 kn, žena sudužnik i tako to. Ja ga vidim na benzinskoj di uliva gorivo za 50 kuna.

Nadam se da ovakvih nema previše, ako poznajete nekoga ovakvog, slobodno se izjadajte, ili ne daj bože da neko u ovome sebe prepozna.

Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Bodovi: 84.660, Nivo: 70
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To je nekakva potreba za nečime što ti ni ne treba... Ja kad si kupujem kerefeke, a to je u načelu tehnika, onda ju i koristim i služi mi svrsi. Ne volim ulaziti u minus zvog toga, mada mi se znalo dešavati. Većina ih kupuje iz hira i baš kao što veliš, zbog pokazivanja i dokazivanja. Mi smo po mnogo čemu specifičan narod, a jedna od naših karakteristika je zaduživanje. Tako sam i ja mogao uzeti neku limuzinu koja bi me mjesečno koštala 1800 kn, uzeo starce kao jamce i preživljavao svaki mjesec, odnosno tonuo u dugove.

Osobno mislim da sam manje-više pažljiv s novcima i nikad ne posuđujem od drugih samo za da bih zadovoljio trenutnu želju za nekom glupošću.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tako je frish.

Evo sad si me sjetio, ja recimo vozim Audi 80 iz '94. godine i ništa mu ne fali. Lani smo ja i žena skužili da i njoj treba auto, ap smo uzeli Opel Corsu, rata cca 1300 kn minus PDV, je na leasing na moju firmu. Da ti ne kažem koliko sam dobio "pametnih" savjeta od poznanika, uzmi Astru, Golfa, i šta ti ga ja znam za, kao biće rata par stotina kuna veća a auto ludnica. Moš mislit.
    Eto jedini mi je porok tehnika kao i tebi, ali nikad još nisam ništa kupio na čekove slipove, minuse i slične pizdarije. Zadnje, dao sam 4,5 k čuna za Nokiju (isto minus PDV), ali ne moram radi toga žrtvovat druge stvari.

Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dobro, ali barem nećeš sebi i ženi trgat kruh iz ustiju da bi mogao imati mrcinu od mobitela. Sjećam se kad sam prije par godina gledao nekakav prilog na TV-u oko dužnika, odnosno ljudi koji su pred iskapčanjem struje zbog neplaćenih računa. Došli su nekom frajeru na vrata, a on čik u ustima i zapomaže kako je struja skupa i kako nema novce za podmiriti dugove. Ali za cigarete, alkohol i ostalo će se uvijek imati. Takvom bih prvom prerezao kablove.

Banned Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2004
    Mobitel
    Čipana E550
    Operater
    antipatija
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Drug Mile
    Tako je frish.

Evo sad si me sjetio, ja recimo vozim Audi 80 iz '94. godine i ništa mu ne fali. Lani smo ja i žena skužili da i njoj treba auto, ap smo uzeli Opel Corsu, rata cca 1300 kn minus PDV, je na leasing na moju firmu. Da ti ne kažem koliko sam dobio "pametnih" savjeta od poznanika, uzmi Astru, Golfa, i šta ti ga ja znam za, kao biće rata par stotina kuna veća a auto ludnica. Moš mislit.
    Eto jedini mi je porok tehnika kao i tebi, ali nikad još nisam ništa kupio na čekove slipove, minuse i slične pizdarije. Zadnje, dao sam 4,5 k čuna za Nokiju (isto minus PDV), ali ne moram radi toga žrtvovat druge stvari.
    Pa cuj ... sto se astre tice fakat (golf je skuplji) , ali astra, astra se da dobavit vec za 15 soma eura , preposatvljam da bi onda fakat corsa dosla par sto kuna manje , kaj ne ?

a auto je prostraniji sigurniji udobniji..

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hahahahaha

Znam ja jednog koji radi u Mobilu, u biti, bolje reči dvojicu

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    SE C902, HTC desire
    Operater
    Flex Team 700
    Bodovi
    10.798
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.798, Nivo: 24
    Bodovi: 10.798, Nivo: 24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Takva je stvar kod nas hrvata mi bi uglavnom samo trošili, ništa ne radili i da nam novci dolaze sami od sebe. Poznajem dosta takvih ljudi ali jedna stvar koja mi ne ide u glavu su ljudi koji će kupit si neki auto iako nemaju novaca (ali za auto se uvijek ima). Uzimaju kredite na xyz rata i xy godina samo da bi imali auto, nema veze što će kada kupi auto bit 3 godine na kruhu i vodi.

Evo tako mi frend koji ima plaću cca 3000kn kupio seat ibizu na najviše moguće rata i godina(rata mu je mjesečno 1500kn znači 50% plaće)

Ovim postom želim pokazati da većina hrvata kuka kako nema para ali će zato dati zadnju kunu za auto(glavno je da ima 2 kotača i vozi)(Dođite samo kod Ekonomije pa će te vidjet o čemu govorim) umjesto da se voze javnim prijevozom i malo prošetaju. Ne oni će rađe se vozikat po gužvama i po 2 sata sjedit u auto da dođu do odredišta gdje im javnim prijevozom treba pola sata(+ traženje parkinga što je nemoguća misija)

Bez obzira koliko mi trvdili da smo siromašni, mi smo jako rastrošan narod i to mislim općenito. Najlakše je kukat kako se nema ali da se nešto poduzme oko toga to je već druga priča!!

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gog
    Hahahahaha

Znam ja jednog koji radi u Mobilu, u biti, bolje reči dvojicu
    misliš na one sa ženskim autima
    dobar grah daleko se čuje

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tema je OK uglvnom se kuka kako se nema a za cuge po kafičima se uvjek može trošit

SMSator Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    LG L90 Dual
    Operater
    vip TELE2
    Godina
    45
    Bodovi
    68.694
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.694, Nivo: 63
    Bodovi: 68.694, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ove situacije me podsjećaju i na one ljude koji kupe mobitel od par kila kuna (cca.4000 naviše) da bi mogli glumit nešto u društvu i onda tebe dođu žicati za poruku jer nemaju na računu(vjerojatno već nekoliko dana).
    Moje reakcija je: "Žao mi je (moš mislit ) ,NE DAM.Prodaj tu 8800 i imat ćeš novaca za sve što ti treba."

I još tona raznih primjera.Važno im je izazvat ljubomoru susjeda.Nekad pomislim da sam u filmu kad vidim što ljudi izvode.

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove