Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8
    Super-forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Nokia 5800 XM
    Operater
    Tele2
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sto je najvaznije kod nove konfiguracije????

Evo jean vamo dobar frend uzima ono novi komp, i sad ono on mene zove za pomoc, a ima dosta love (ono sakupljao je) za komp, pa nece odmah prvi uzeti, nego malo razmatra, pa sad me zanima:
    1.) Koje su komponente po Vama najvaznije (imam ja svoja misljenja, ali evo bash da cujem
    2.) Koliko su bolje one PCI express (valjda ovako, se zovu) od ovih AGP grafickih, pa malo mi recite zasto su brze i jesu li puno brze, tj. isplati li ih se uzeti na kraju????
    3.) Evo za kraj, nikako mi u glavu ne ide zasto svi uzimate neka mocna hladjenja????? Evo maloprije gledam onoga nekog momka s kompom koji ima cooooling sistem veci nego pola kompa (sad ako volumen racunamo tu bi negdje bili, ne mozemo to matematski nego potapati u vodu komp i hladnjak, pa koja se voda vise digne taj ima veci volumen )
    A sad zapravo, zasto svi uzimaju neke opasne i jake hladnjake, ja kad komp kupujem na to nikako nisam gledao, a imam 1 GB Rama, Athlon 64 3600+ i Radeon 9600XT, pa to bi se ono trebalo malo vise grijati, ali ja opet imam obicni, neki mali hladnjak, i sve ide bez problemcica
    TNX unaprjed na pomoci, nemojte se ljutiti zbog ovoga volumena, to mi palo na pamet u odredjenom trenutku, pa podjelih misao s kolegama
    well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!

4umas4life Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1. ovisi, al najbitnija je maticna ona je tu mama svima, komponente ostale se cesce mjenjaju a ona ostaje... zatim napajanje, bez dobrog napajanja se dovode u opasnost druge (skuplje) komponente u kucistu. memorija, pazljivo treba odabrati a ne samo zgrabit onu najjeftiniju, hard disk iako nikad neznas kad ce koji krepat to je stvar srece. nazalost danas je to tako... ostale komponente su manje vazne ali naravno, ne i nevazne.
    2. stvar je u tome sto pci express standard polako (brzo) zamjenjuje agp i vec samo radi toga je bolje da uzme pci express graficku ( a stime i plocu, u buducnosti ce vjerojatno mjenjat graficku). i da, pci express kartice imaju nesto sitno brzi takt od agp. agp kartica je sve manje...
    3. dobar hladnjak procesor cuva, i ne samo glavni procesor nego svugdje gdje se jako grije od grafickih do hard diska, memorije... hladnjenje je preporucljivo svugdje. vodena hladnjenja su nepotrebna ako se ne misli bavit clockingom, a u vecini slucajeva za normalnu upotrebu biti ce dovoljan i originalni box kuler.
    tears stream down your face when you lose something you cannot replace...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    moram se sloziti - ploca , odnosno izbor utora i chipseta , ipak je to kicma sustava . hard - po potrebama , ispod 120 gigi se ne isplati novo . memorija - cijene su trenutno dosta niske pa se isplati uzeti gigiu bolje memorije - dakle nesto iz raznih value serija ( moj glas za geil) , napajanje naravno kvalitetnije a ne neki maxpower i slicno , i cak bi predlozio bolje kuciste jer nude jednostavnije sisteme ugradnje komponenti - bez vijaka i dr. , i imaju bolje izveden protok zraka sto je bitno . Agp ako kupujes novo definitvno treba zaboraviti , pci-e je buducnost i sadasnjost .

31 days registered

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Nokia 5800 XM
    Operater
    Tele2
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo razmisljanja moga:
    Maticna neka, Nforce nesto tako u tom stilu, glavno da ima 4 RAM slota i ovo PCIE karticu, a najvaznije je da ima dobru mogucnost dodavanja novih komponenti
    Proc. Pentium 4 3400 Mhz ono 64 bitni, nije on bas hacker za klockanje i zezancije koje idu uz AMD
    Ram. 4x 512 MB 400Mhz, ono kontam dzaba je ako nisu brzi, a nema josh u nas 1GB ram
    Graficka XFX 7800GT SLI, ova mi zape za oko na netu, kazu moze nesto clockanje i tako to, pa ako imate bolji prijedlog izvolite
    A HDD, ma 120 GB, pa sad necu HDD bas na randes voditi pa da ga zagledam
    Napajanje, eee sad to, nemamo mi ovdje bas izbora, koji nadjem najbolji taj cu mu preporuciti
    Ja cu mu reci monitor nek uzme flatrona, ono dobar je a nije nesto skup
    Ma dobro covjek ustedjivao puno za ovaj komp, pa ima sad dobru priliku za mocnu konfu
    Ma meni krivo ja sam zapeo s Accelereted Graphycs Portom hahaha, ma jel se isplati mjenjati Radeon 9600XT za neku Radeonku PCIE, i ako se ne varam treba mi i nova maticna onda, pa jel se isplati sto mislite??????
    A josh me zanima kolko se zapravo isplati clockanje????? Ja bacim onaj obicni Atijev CLock na graficku, a po procu se ne bakcem bash Athlon 64 3800+, bi li vi na mom mijestu ovo clockali??? Ja mislim da nema bash smisla

Super-forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uz intel ti idu intelovi chipseti

4umas4life Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konfiguracija se slaze prema zelji i potrebi kupca. ja ti necu preporucit hard od 200gb (sto je danas prilicno normalno) ako on netreba toliki prostor. (10 novijih igara instaliranih zauzme oko 30-50GB, tu su filmovi i mp3...)

ovaj procesor mislim da nije potreban, neka uzme amd jer ce proci jeftinije a graficka kartica mu netreba sli osim ako misli uskoro nabavit jos jednu. necu preporucit niti nju jer neznam sto covjek zeli od kompjutora
    tears stream down your face when you lose something you cannot replace...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    N80 IE
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Po meni je sve vazno jebes bmw-a koji nema kotace
    DUKE II CMGSN

31 days registered

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Nokia 5800 XM
    Operater
    Tele2
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Router
    uz intel ti idu intelovi chipseti
    Ma ovo sam se zeznuo, mislio sam na AMD pa se predomislio, kontam bolje intel, a ovo nisam promjenio,
    Evo sad nestu cu sklepati, pa mu nosim da on vidi, a mogu mu 486 uvalit nece on blage imati , aje pa cu javit sta sam bubunuo ko konfu

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Pitanje u vezi nove konfiguracije
    By *BH* in forum Stolna računala
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 30-08-2005, 23:21
  2. Nove usluge Telecom-a Srpske...
    By Duckzilla in forum Usporedbe operatera # Novi operateri
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 21-10-2004, 21:16

Bookmarks

Pravila postanja