Treba taj link Mudriniću i kompaniji poslat. Ne nama.
Evo dosad smo uvijek uspoređivali cijene adsl usluge kod nas sa zemljama EU i onda sebi govorili pa ipak su oni zapad, nije nam loše bla bla
Evo kako je u susjednoj BiH http://web.bih.net.ba/cjenovnik_adsl.html
Da, u njih se može dobiti duplo brža veza nego kod nas i naravno jeftinije![]()
Treba taj link Mudriniću i kompaniji poslat. Ne nama.
Da, ali lijepo je znati, da nam nemogu mazati oči "super pogodnostima".Izvorno postao frish-KI
...hebote, u Bosni je bolje nego ovdje...Izvorno postao jay
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Otkad su Nijemci došli u naš Hrvatski teelkom ništa nije krenulo na bolje ... osim mobilniih usluga, a i to ne zahvaljujući njima već konkurenciji... od lidera u regiji postali smo najnazadnija zemlja u pružanju telekomunikacijskih usluga ... grozno ...
Nije ovo za mene ...
Nije baš tako. Bez obzira na sve, po statistici smo i dalje vodeći, po broju računala per capita, internet priključaka itd. Problem je tome što bi ti podaci bili još impresivniji da je kojim slučajem situacija na tržištu normalna.
Ima monopolizma i sličnih gluposti i u susjedstvu, npr u Sloveniji ti ne daju ADSL dok ne kupiš ISDN.(sad bi to trebali ukinit)
Državni operater mobilne telefonije drži 80% tržišta.
Ima još nelogičnosti, tako da i nije sve tako crno kao što se čini.
Što se Bosne tiče, može bit ASDL ne znam koliko jeftiniji, al će opet bit manje priključaka nego kod nas, jer su opća sitaucija, standard, kupavna moć neusporedivi.
Znam, nije to razlog da se veselimo, dapače, ali se treba kloniti paušalnih ocjena, koje su u pravilu neosnovane i proizvoljne.
ma meni je glavno da ja kada pretisnem ikonu firefoxa da on otvori stranicu koju ja zelim,jedino bi bilo bolje da nam daju malo vec upload za ovu cijenu naprimjer 512/256![]()
Nisu usporedivi ni kupovna moć u HR i u npr. Njemačkoj, Italiji, Francuskoj..., ali je ipak cijena ADSL-a kod nas veća...Izvorno postao Drug Mile
meni samo paketi idu na živce a brzina bitno da je iznad 50 kb
Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera
Znam, samo sam htio da se ne daju paušalne ocjene. A da će pojeftinit....nadajmo se.Izvorno postao Dark
ajmo svi u bosnu
Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera
Jel ti radiš u HT-u?Izvorno postao Drug Mile
![]()
Meni me čini da barataš s krivim podacima...
Nije ovo za mene ...
Ne radim u HT-u. Nisam ja domaći izdajnikIzvorno postao tomislav10
A koji su to podaci krivi? Ovi koje sam naveo su okvirni, ali nema tu previše odstupanja.
Što se tiče vodstva u regiji, mislio sam na zemlje "zapadnog Balkana" + Rumunjska i Bugarska. Sa Mađarima smo tu negdje.
Uf, dobro društvo nema što...Izvorno postao Drug Mile
Želim da kažem () da smo mi tj. oni - Hrvatski telekom, krajem devedestih imao izgrađenu telekomunikacijsku mrežu s novim digitalnim centralama, optičkim kablovima kojih je bilo (u reletivnom omjeru) najviše u Europi, a onda dođoše Nijemci i sve usporiše ... a slično se događa i u INA-i, kaže mi prijatelj da su Mađari (koji su vlasnici 25% + 1 dionica) prepolovili planirane investicije što će imati za posljedicu kašnjenje u modernizaciji rafinerija, a to opet znači da ćemo se još neko vrijeme voziti na jedno od najlošijih goriva u Europi... To ti je tak kad dođe stranac, samo gleda kako izvući što veću lovu... O tome govorim...
Nije ovo za mene ...
E tu ćemo se složit. Tu si 100% u pravu i žalosno je što je to tako.
Ali opet bi bila kriva podjela na domaći-dobar, stranac-loš. Sve skupa je začarani krug isključivo radi globalizacije. Nije to tako samo kod nas. BTW Kad smo več kod Mađara, 85% izvoza i preko 50% BDP-a ostvaruju tvrtke u stranom vlasništvu.
i uočite da im je upload neograničen
Bookmarks