to je prerada starije verzije
lijepo
Eto, kao što rekoh, na Dan Republikestigla nova Njoka.
Code:http://www.europe.nokia.com/nokia/0,1522,,00.html?orig=/9300i
to je prerada starije verzije
lijepo
Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera
jaaaako dobroooo
Ovo je predobro. Prvi mobitel koji podržava 802.11g standard. Koliko će samo to čudo koštati![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Pa ima već modela koji podržavaju WLAN
Da, b standard, a g?Izvorno postao Drug Mile
Jup, ali on podržava samo po b standardu...Ovo je prvi koji podržava G standard. Iako ne postoji velika razlika između b i g standarda, ipak je ovo veliki pomak za mobitele![]()
Šta će vam g? Pitam čisto onako bezveze.
Ali nisam siguran koliko to ima veze na telefonu s 20-30 Mb RAM-a.
brzina prijenosa nije toliko bitna na ovim communicatorima jr se browser očajno vuče. nemože ni iskoristiti brzinu EDGEa a kamoli nešto drugo. meni se cafe.mobil otvara 2:40 minuta što je užasno sporo.
dobar grah daleko se čuje
Eto, to je ono o šemu govorim. Kad se ja sa Ipaq-om spojim na Hot-spot, koji "na papiru" ima recimo (s obzirom na broj spojenih) brzinu od 1 mbs, cafe.mobil se isto tako kao neredu otvara preko 2 min.
Može b,g,i,j whatever imati 200 mbs, za qurac mu je na ovim našim minijaturama.
E da, to je marketing nažalost zaboravio spomenuti. Ali činjenica i dalje stoji da g standard bolje drži vezu na b brzinama od b standarda...
Ali postoji još jedna prednost: uređaj sa 802.11g može koristiti 802.11b, a uređaj sa 802.11b nemože koristiti 802.11g...
I zato je ovaj b/g
Ma svi g podrzavaju b, osim ako je proizvodjac kartice bio prelijen da napise normalan softver koji podrzava ova dva standarda. Hardverska implementacija b standarda na g cipu je jednostavna.
To i mislim. A sada npr. da se nađete u pokrivenosti samo g signala sa npr. N9500 ili MDA3, a trebate se spojiti...
dajte ljudi urazumite se . da ste u dosegu signala koji ima odličan bandwith nemožete to iskoristit na komunikatoru jer je pr spor. točka , kraj emisije.
a što ti to vrijedi kada vuce podatke brzo sa kojeg god ti standarda vukao i kojom god brzinom on ce ti podatke bacit na display nakon par minuta.
@ cyberphere uzmi malo bilo kojeg communicatora pa ce ti bit jasno.
Mislim da znam na što cyberphere referira. Mnogi mobiteli koji podržavaju samo b mrežu se neće moći spojiti na g mrežu, jer neki access pointi znaju biti problematični ako koristimo b klijent na g access pointu a ap nije postavljen u b/g mod nego u čisti g mod. To se i prije znalo događati, ali dobar admin mreže bi to trebao znati riješiti.
A čuj, to je onda stvar admina access pointa...i kad naiđeš na takav AP onda samo možeš zažalit što nemaš Nokiu 9300iili pošten PDA
![]()
Bookmarks