Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 33

Hybrid View

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ovo s (medijskim) napadom na PBZ i povoljnije krede talijanskoj manjini

edit by zappan: prebacio sam u kafić, preozbiljna je tema po mom mišljenju za chataonicu.

Inače se ne volim previše o politici raspravljat, ali ovo me stvarno rasp*dilo.
    Ne znam koliko ste upućeni, pa ukratko: PBZ je sklopio ugovor s talijanskom manjinom u RH i njima je davao (htio davati) povoljnije kredite. A onda su svi ostali napali PBZ da to nije u redu, da je protuustavno, da se krše prava (svi građani RH su isti & ravnopravni), i tako dalje... You get the point.
    I završilo je tako da je PBZ raskinuo dotični ugovor, tj. anulirao ponudu.

Ja osobno radim u banci (ne u PBZ, tako da ne tjeram vodu na svoj mlin) i znam da takve posebne ugovore, prilike, itd. ima jako puno firmi. Oprostit ćete mi što neću spominjati ni banku u kojoj radim a ni firme (bankarska tajna), samo ću reći da takvih stvari ima na tone, da su JAVNE i da apsolutno nisu protuzakonite.
    Nadalje, smatram da banka može reći "odsad svim ljudima ispod 120cm visine dajemo povoljniju kamatu" i da je to u redu jednako kao što banka može reći "dajem povoljnije kamate studentima" - i to je u redu (i postoji).

K vragu, netko se u ovoj državi usudi osuđivat nekou banku za "neravnopravnost"? A zašto, kad smo svi ravnopravni, onaj s 20000kn plaće mora platit veći porez? Zato jer se školovao, jer je inteligentnijei i snalažljiviji (sretniji, na kraju krajeva) od onog koji ima 2500kn??? To je u redu? Ajmo' se svi visoko školovat, napravit po 5-6 doktorata, tako da kad nas konačno priznaju i kad dobijemo posao koji smo željeli možemo plaćat veće poreze. Tako da punimo proračun više. A naravno da nas za magisterij od 20ak tisuća eura nitko nije pitao (država, konkretno) - to nećemo dobit natrag. NEgo ćemo i na to (na pamet, inteligenciju, snalažljivost i školovanje) platit porez.

I onda takva jedna država ide osuđivat jedan PBZ koji je rekao "dajemo talijanskoj manjini manju kamatu". Mislim, i djelatnici Autocommerce firme (generalni uvoznik i distributer za Fiat, Alfu i Lanciu) imaju popust ako kupe vozila koja ta firma dila. Što je logično, ne? I djelatnici Mobisa mogu nabavit preko Mobisa Nokie jeftinije nego mi ostali. Ergo nismo isti. Nismo ravnopravni. PA ajmo onda to isto sredit, ne? Sve u novine, i svima sve zabranit.
    I ja, evo, kad moram na šalter nešto obavit, ne čekam u redu ko i svi civili, nego zamolim kolegicu (kolegu) na šalteru da mi to i to napravi kad ima vremena, ostavim lovu i papire, i kad mi jave da je gotovo samo skoknem to potpisat. I ne čekam. Pa mislim da i mene zato treba u novine, i osudit. Jer nisam ravnopravan.
    I teta koja pazi & čisti javni WC... Jel' ona plaća kad ide na taj isti WC? Ne vjerujem baš. A ZETovci? Plaćaju kartu ili imaju pokaz? Taksist, kad vozi svoju djecu nekud u disko (recimo), da li im naplati?

Ma gade mi se svi skupa (no offence anyone)... samo zato što NJIMA nije tako nešto ponuđeno, odmah se moraju bunit.
    Zadnji uredio zappan : 16-11-2005 u 13:02
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Well, nije baš sve tako crno-bijelo kako si ti prikazao...

Normalno je da zaposlenici imaju posebne pogodnosti, njih su stekli samim radom u firmi, možda im je poslodavac umjesto veće plaće odlučio ponuditi pogodnosti. Naćin na koji ti plaćaš račune nije nigdje ugovorm definiran.

Trenutno sam preumoran da bih tražio razlike i paralele između ugovora sa kompanijama i manjinama.

Što se poreza tiče, on je u postocima jer je tako najravnopravnije. Onaj tko ima veća bogatstva više iskorištava materijalna i ina dobra države, shodno tome prikladno je da je njegov doprinos u "izgradnji države" veći. Što bih tek rekao na progresivnu poreznu politiku?

E da, taxist kad fura djecu nije na dužnosti, jer bi ga inače mogli kazniti, ne smije nikog voziri bez taksimetra, afaik...

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Bluedevil
    Generalno si u pravu. Logično je da svatko ima pravo na poslovne poteze kakve želi. Mislim, nije u redu generalno osuđivati PBZ, kojeg smo svojedobno prodali za siću Talijanima, a prije toga u sanaciju uložili 4 puta više love. Nije tu samo PBZ nego i druge banke.

Ali, kad su u pitanju nacionalne manjine i bilo kakve manjine (poltičke i sl.) stvari postaju osjetljivije, i normalno je da će se domaći puk dignuti na noge, ******, Talijanska banka financira Talijane u Hrvatskoj povoljnije nego Hrvate. Mislim, boli mene kita hoće li Talijani plaćati 0,5 ili 0,8 % kamatu, ali ipak je malo nezgodno i donekle nepravedno prema ostalim ljudima. Nije baš za usporedbu ono sa šalterom, ti imaš kolegicu koja će te pustiti jer ste kolege, prijatelji, ali ovo je eto samo zato jer su Talijani.
    Ok, sve u redu, ali mislim da su si s ovim napravili samo negativnu reklamu.

Motorator Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bez obzira na sve to, ostaje činjenica da nismo jednaki. Ne kužim zašto ne bi dali talijanskoj (ili bušmanskoj, for that matter) manjini nižu kamatnu stopu? Mogu imat svoje škole, knjižnice, ovo, ono, zašto ne bi mogli imat nižu KS?
    Shvatio bih da njima daju "normalnu" KS a da ostalim građanima DIGNU. To ne bi bilo OK. Ali bi i izgubili većinu klijenata.
    A oni žele, naravno, što više klijenata. Pa su rekli vodstvu talijanske manjine: dođite vi SVI k nama (pazi kolika je to masa tekućih računa, kamata prekoračenja, Boga i vraga, itd.). A ovi su rekli "a zašto bi mi sad mijenjali, mučili se sa zatvaranjem u jednoj banci, pa s otvaranjem u drugoj, itd?".- E pa zato jer... itd...

Ja i dalje ne vidim zašto je to potez za osudu. Imamop hrpu ljudi koji imaju privilegije na osnovu ovog ili onog. A ovo i nisu neke Bog-zna-kakve privilegije.
    Ono, netko tko se bavi poljoprivredom može dobit kredu s nevjerojatno malom KS. Jer država potiče poljoprivredu. A ja sam kriv jer se ne bavim poljoprivredom, ne? Isto tako su ovi krivi što su talijani u RH. Ili bušmani, ili australci. Ili kajgod bili.

Ma ne sviđa mi se to, nikako. Nismo isti, jednostavno NISMO, i ne trebamo ni biti. I zato neki imaju jedne pogodnosti, a drugi druge.

kaj gledaš? Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao BlueDevil
    A oni žele, naravno, što više klijenata. Pa su rekli vodstvu talijanske manjine: dođite vi SVI k nama (pazi kolika je to masa tekućih računa, kamata prekoračenja, Boga i vraga, itd.). A ovi su rekli "a zašto bi mi sad mijenjali, mučili se sa zatvaranjem u jednoj banci, pa s otvaranjem u drugoj, itd?".- E pa zato jer... itd...
    Pa ako je to razlog zašto onda nisu svima dali nižu kamatu, pa bi po toj logici svi prešli u pbz?

Uostalom, ovo je po meni nacionalistički potez, ljudi se po nacionalnosti ne bi trebali razlikovati...

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sigurno da nismo, ja opet ponavljam, moj je stav da PBZ može Talijanima davati 1000€ mjesečno bespovratno ako to žele, ali ne mogu zato očekivati da javnost ostane ravnodušna. Kad bilo šta radiš, budi spreman na posljedice. S obzirom da su ljudi kod nas dosta emotivni, a novinari jedva čekaju senzacije, bilo je logično očekivati ovakav epilog. Možda je jedino glupo od Sanadera što se uopće petljao u nečiji privatan biznis, pa reagirao. Jebi ga, geni kameni.

Banned Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2004
    Mobitel
    Čipana E550
    Operater
    antipatija
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    JA mislim da je nma svima trn u oko tu da je taj PBF prodan Talijanima i sad bas Talijni dobivaju povoljije krede ... neko bi se pito - cim su to zasluzili

ali ne cu ni zamisljat kak bi reagirali da je jedna druga manjina u pitanju

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Normalno je da nisu ničim zaslužili. To opet daje naslutiti da se to dogodilo pod POLITIČKIM utjecajem Italije. Znači ako ćemo osuđivati našu politizaciju cijelog slučaja, moramo i reći da je slučaj i nastao radi politike u startu.

Motorator Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Drug Mile: imaš pravo, jsano je to meni. Ali ono, meni osobno ne smeta, nek' im daju. JA to gledam s ove strane: meni ni u džep ni iz džepa. Ako im to daju, ja ni ne dobijam ni ne gubim ništa. Ako im to ne daju, meni opet isto. PA sad, zašto onda netko drugi ne bi imao nešto bolje od mene, kad meni to baš ništa ne mijenja.

Naravno, osim primitivnobalkanske zavisti i onog starog "iskopaj mi oko, pa će tako susjed ostat bez oba"...

Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Bodovi: 84.660, Nivo: 70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao BlueDevil
    @Drug Mile: imaš pravo, jsano je to meni. Ali ono, meni osobno ne smeta, nek' im daju. JA to gledam s ove strane: meni ni u džep ni iz džepa. Ako im to daju, ja ni ne dobijam ni ne gubim ništa. Ako im to ne daju, meni opet isto. PA sad, zašto onda netko drugi ne bi imao nešto bolje od mene, kad meni to baš ništa ne mijenja.

Naravno, osim primitivnobalkanske zavisti i onog starog "iskopaj mi oko, pa će tako susjed ostat bez oba"...
    E, ne znam da mi ne mijenja. Nisam Talijan i ako želim kredit u svojoj banci, a to je PBZ, onda ću imati veće kamate. I na kraju ću biti u nezavidnijoj situaciji, jer će neki Talijan otplaćivati isti kredit manje od mene. Meni je to ipak nepravda.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ili ono: nek' mi je crkla krava, samo nek' je i susjedova.

****** tako ti je to. Možda ne bi to dobilo toliko na težini da nije sama ideja došla iz Italije.

Motorator Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    OK.
    I sad ni talijanu to ne daju.
    Šta si ti s tim dobio? Manju kamatu? Kraći rok? Išta? Ili samo kako Drug Mile veli " nek' mi je crkla krava, samo nek' je i susjedova"?

Mislim, ne kužim zašto se u primjeru:
    a) meni 0 :: tebi +1
    b) meni 0 :: tebi 0
    mora odabrat opcija b? Pošto je prvi dio (meni) uvijek isti, ja (IMO) velim: who cares which one is it!

Banned Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2004
    Mobitel
    Čipana E550
    Operater
    antipatija
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja mislim da ti ipak imas malo krivi pogled m astvari.

Ajmo ovak ... Hrvatska sad ulazi u EU . Mislim putu smo ..

i dobivacemo lovu od RU iz nekakvih pristupnih fodnova tak nest..

e sad --

kak bi biloda Turska i neznam ko jos se piprema za ulazak dobiva uvjek 50posto vise love od nas

po tvojoj logici bi onda to bilo tak da je tebi +1 , tuskoj +2 , ali who cares , as long to meni ne cini stetu!

a to niej fer!

jer odan Turska i sl drzave imaju vise sanse za brzi napredal

dobro to ej sam primjer toga ima x u svakodnevnom zivotu

Tek rođen Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Nekakav Samsung
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    34.547
    Nivo
    45
    Bodovi: 34.547, Nivo: 45
    Bodovi: 34.547, Nivo: 45
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...pa sad niti bi se talijani "obogatili" nižom KS niti bi ja od toga profitirao...
    Čim trebaš kredit to je znak da si u banani - nažalost takvih je 95% ljudi u 'rvackoj bez obzira na nacionalnu pripadnost...
    Zato dajmo svima što povoljnije i mirna im savjest (uh zamalo sam se delkarirao kao talijan )...

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa naravno da je ideja došla iz Italije. ako se ne varam sto nije talijanska drzava vlasnik Unicredita i naravno da ce napraviti povlastice za svoje.
    dobar grah daleko se čuje

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    po meni je malo nespretno povlastice davat na temelju pripadnosti određenoj narodnosti. jedno je davati na temelju što netko jest odnosno čime se bavi (ciljano poljoprivrednicima radi poticanja poljoprivrede, ciljano studentima radi potpomaganja studenata kako bi država imala što više visokoobrazovanih, ciljano poduzetničkim projektima radi jačanja gospodarstva, itd itd.), a sasvim drugo na temelju toga što je netko talijan, slovenac, hrvat, srbin, englez... ovo po nacionalnosti je bezveze i to ne podržavam jer nema nekakav čvrst temelj koji stoji iza toga, nije riječ o tome čime se netko bavi pa da mu se u tome pomogne, nego je riječ o tome da se potpomaže time članu neke nacije koja pri tome nije nesposobna, ugrožena i sl. da bi ih se trebalo poticati nekakvim programom da ih se dovede na razinu ostalih nacija koje u hrvatskoj žive.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na sve ovo skupa gledam ovako:

Nije uopće problem što neka banka želi nekoj skupini građana pogodovati.
    Problem je u tome što ta inicijativa dolazi iz Italije, a reakcija naših papaka je POSLJEDICA. Nisam ni očekivao ništa kulturnije s naše strane.

Nadalje, tih par tisuća Talijana živi u njarazvijenijoj regiji Hrvatske i ja ne bih imao ništa protiv da se PBZ odlučila na ovakav potez prema recimo mađarskoj, slovačkoj pa i srpskoj nacionalnoj manjini, jer su spomenute u daleko lošijem ekonomskom okruženju nego Talijanska. Možda su se vodili logikom, Talijani ionako imaju osjetno niže kamatne stope u Italiji, pa zašto ne bi i Talijani koji žive izvan matične države imai iste uvjete. E tu nastaje zajeb, jer time "Gruppo Intesa" (vlasnik PBZ-a), a pod političkim pokroviteljstvom države (Italije) praktički uvodi diskriminaciju u zemlji u kojoj posluje. I to sam zato jer su to Talijani, kao đto je Grunt rekao, ničim posebnim nisu zaslužili biti privilegirani.
    I sad kad ti to serviraš našem domaćem vulgaris puku, onda nastane ono što je rapizdilo Blue Devila, a koga normalnog i ne bi. Da ne spominjem novinare lešinare, koji jedva čekaju da od muhe naprave slona.

Banned Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Nov 2002
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ak moraju davat niže kamate po nacionallnost,onda nek ta manjina budu Romi,i nek otplaćuju kredu sa starim željezom....

Banned Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2004
    Mobitel
    Čipana E550
    Operater
    antipatija
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Malo OT al jel znate kak se zove Rom koji 3 mjeeca nije .. prodavao sladoled?

kaj gledaš? Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znamo, a sada bježi odavde...

Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne radi se uopće o tome da ja ne želim da netko druge nacionalnosti ima povlastice, u ovom slučaju povoljnije kredite, već to da su svi ostali, a najvažnije Hrvati ostaju zakinuti za tu povlasticu. Nema tu zavisti tipa "ako neću ja, nećeš ni ti", makar tako na prvi pogled djeluje. Meni ne treba. Ali recimo da moji trebaju za, primjerice, novi krov, mogu se fućkati sa nižom kamatom. Stvar je u tome da nije fer. A ono što je zapp napisao, ja bih potpisao. Da se radi o poticanju određene grane gospodarstva ili nešto slično, onda je to drugi par... rukava?

kaj gledaš? Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja mislim da je ovoj zemlji dosta nacionalnosti i priča oko dotične, stoga treba i izbjegavati bilo kakve nacionalističke razlike...

Nije mi samo jasno o čemu je razmišljao PR PBZ-a kada su tako nešto izveli...

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gog
    Nije mi samo jasno o čemu je razmišljao PR PBZ-a kada su tako nešto izveli...
    Stvar je u tome što nije razmišljao, već slušao big brothera.

Super-forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    samsung i Huawei
    Operater
    A1 tomato
    Bodovi
    33.729
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.729, Nivo: 44
    Bodovi: 33.729, Nivo: 44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ..tako to ide kod nas.

Motorator Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Opet...
    dam se kladit koliko bi se hrvata iseljenih u Zimbabve bunilo da tamo imaju povoljnije kamate... Sve u 16 bi se bunili, digli bi se svi ko' jedan na zadnje noge...

PBZ je talijanski. Talijani brinu za svoje. Žele im omogužiti povoljniji kredit. Ionako će ti isti talijani dofurat svoju lovu izvana, po jeftinijim stopama, pa će je trošit tu. A ovo im je samo skratilo posao.
    A kad smo kod nacionalne (ne)diskriminacije, kad to već nije u redu radit, onda i srbi ne bi smjeli škole imat tu. Jer ona 3 i pol šveđana nemaju svoju školu u RH. A ovi imaju. Pa sad bez obzira koliko ih bilo, diskriminirani su (Švedi). A još su više diskriminirani jer dok srbima moš' reć' nek idu svaki dan sebi u zemlju u školu, Šveđanima je to malo van ruke.

(ovime ne mislim potjerat srbe nego se malo šalim, ništa više)

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove