hmmm....taj ugradjeni email client se i meni cinio vrlo zgodna stvar....
ja sam pokusao sa sony j70 i njegovim clientom i nisam uspio ali s obzirom da mob nije bio moj nisam se bas nesto posebno trudio niti sam kontaktirao sluzbu za korisnike i pitao ih da li uopce mreza (u mom slucaju vip) tako sto podrzava...jedan od razloga zasto to nisam dublje analizirao je:
1.u sakom slucaju mislim da se spajanje na server mora izvrsiti i obaviti download samog maila pa ukoliko to ide preko csd-a mislim da bas nije jeftino jer se svaka minuta papreno placa i da nema neku ekonomsku opravdanost....
2. s obzirom da imam siemensa s 45 te aktivirani gprs povremeno koristim wap over gprs kad mi je potrebno procitati mail i odgovoriti a kompa nema na vidiku a hitno je....napalata je po ucinjenom protoku podataka i to je meni po seansi oko 10 kB ( i citanje pristiglog maila i odgovor koji iznosi vise stotina znakova aproksimativno 500-600 no mislim da je moguce i vise), a to je 1,5 kn u vip.gprs modelu bez pretplate i to je zapravo obracunska jedinica. s obzirom da tako sto ipak nije jako cesto nije neki ekonomski napad na budzet - meni se cini da bi to mozda moglo raditi sa s45i u naprednijem rijesenju jer ima e-mail clinet gdje bi on to na isti nacin pakirao u neki svoj folder inbox za eventualno kasnije analiziranje da da ne bude u cacheu kao kod s45 ali nisam siguran....
trebalo bi nazvati sluzbu za korisnike i vidjeti s kakvim oni informacijama raspolazu....
nadam se da su ti ova moja iskustva pomogla...

Odgovori uz citat

Bookmarks