vidim da je za 6030 kabel DKU-5 i program Nokia pc suite, dali bi to i na 6030pasalo? ili mozda ovaj kabel CA-42???
stari je kupio ovu njoku, pa bi mu trebao kabel za spojit s kompom, a najvaznije mu je da prebaci brojeve iz imenika i sacuva ih na kompu. pa gdje, koji i za koliko mogu nac kabel??? naravno, trebat ce mi i prog, pa koji mi preporucate... problem je s tom njokom sto nema na IR niti BT!
![]()
vidim da je za 6030 kabel DKU-5 i program Nokia pc suite, dali bi to i na 6030pasalo? ili mozda ovaj kabel CA-42???
mogu oba dva
jesi siguran?? jesi vidio utor za kabel na 6030?Izvorno postao Hacker
DKU - 5 bi trebao radit ali ipak pokušaj posudit od nekoga ko ima i probaj ili nagovori ove u trgovini da probate dali kabel radi s njom.
da, skratim, konektori su različitiIzvorno postao sms freak
Koristi DKU-2. Ja ga uredno koristim za 6230.
DKU2 nikako nije kompatibilan s 6030Izvorno postao points
mislim da je dku5 rjesenje.
a joj, niste mi bas pomogli, uzvi ovaj-ne nemoj taj. cudno mi je da nije uopce spomenuto to na nokijinoj stranici. a nis idem zvat mobis pa javim sto je tocno...
ajd baš...Izvorno postao igl
ja za tu Nokiu koristim servisne kablove ionako, a imam i DKU5 koji mi je beskoristan na tom modelu
eto zvao sam u mobis, i kazu da je 6030 BAZNI MODEL i da nema nikakve mogucnosti spajanja s kompjuterom, a uz to nema ni IR ni BT-> suck!
onda moje sljedece pitanje je: jel se moze onda nekako drukcije sacuvat sav imenik ili ako mi to neko drugi moze sa nekim "servisnim" kabelom?
Izvorno postao igl
da, eto, bio sam u pravu.
budem provjerio večeras koje mi se opcije nude, možda mogu napravit backup imenika.
PS jasno da se može spojit s kompjuterom, svi mobiteli se mogu, samo treba odgovarajuća oprema!
ajde samo pogeldaj dal se moze, treba mi cisto informativno da znam sto starom rec...
http://www.nokia.com.hr/id70352.html
i
ima priključak a koliko sam ja vidio dku-5 i CA-42 imaju isti priključak
CA-42
dku-5
ja sam nokiu 3220,7260,6020,3100,3200,uspio spojit s oba pa ni tebi ne bi trebalo bit problema
onda ok, idem u prvi ducan koji ima te kablove pa probat dal konektori pasu... ali mi je cudno da su mi to u mobisu rekli!!!??? i to je covjek rekao "bez razmisljanja" i niti je pogledao u specifikacije...
...ovako, 6030 ne podržava ni jedan kabel - bar koliko se moglo vidjeti na Nokiinim (europskim - ne hrv.) službenim stranicama...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
e ajde me konačno saslušaj kad ti kažem da ne može!!!Izvorno postao igl
nema kabela za 6030!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nije mi jasno, ako ponavljam već 5x zašto ne slušaš! ?
@Hacker to što si napisao stoji, ali nema nikakve veze s 6030! CA42 i DKU5 su isti kablovi, da.
radim s Nokiama neke ozbiljnije stvari, pa ipak znam detaljnije, ne želmi da igl ode, baci pare uzalud!
poštovanje
ovako to izgleda kod mene...
taj kabel još ide u box...riječ je o FTDI emulaciji, no nebitno.
![]()
ok, moram priznat da vise vjerujem inovatoru. malo ste me izdriblali s tim moze/ne moze!!!
@ inovator-> ne ljuti se, malo mi je bilo nelogicno da nokia moze imati BAZNE modele mobitela koji se nedaju spojit na komp obicnim data kabelom.
tnx jos jednom!
Nije neobično,to je bilo još na 3210 tako.I ona se mogla spojiti samo servisnim kablom,tj. onim koji ima servisni konektor-znači ide direktno na ploču.
naj sigurnije ti je otić do frenda s takvim kablom i probat kod njega ili pitat nekog na forumu ko ima tu nokiu i to je to!!!
sve 5!Izvorno postao igl
i ja sam skeptičan, nekad.
no, kažem, radim s Nokiama malo ozbiljnije od običnog prebacivanja slika, tako da eto...
kako kaže sms freak, nije ovo ni prvi ni zadnji mob s ovakvom konekcijom!
rješena dilema!
A za sta je ona treca tj ona srednja uticnica?
Bookmarks