Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 15 od 15
    Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Krepao visokotonac - savjeti?

Danas sam sasvim slučajno skužio da mi ne radi visokotonski zvučnik na lijevoj kutiji moje linije. Ovo se je već jednom dogodilo, ali sam uspio popraviti - naime, skužio sam da je prekinuta jedna ful tanka žićica, u stvari metalna nit koja ide sa ruba visokotonca. Uzeo sam lemilicu i zalemio tu žićicu na mjesto sa kojim bi trebala biti spojena.
    Sada se to dogodilo ponovno (odnosno možda se to dogodilo i ranije na nekom od tuluma, ali ja sam to skužio tek danas), pa sam pokušao učiniti istu stvar ko i prvi put, ali ovaj put to nije uspjelo. Da stvar bude gora, toplina lema je malo rastopila plastiku za koju se drži taj dio... ma strava! Da puno ne objašnjavam, evo detaljih slikica visokotonca:

E sad, meni je ta linija fuuul draga i jako bi volio popraviti taj zvučnik jer baš paše uz lajnu, a i bojao bi se na liniju stavljat neke druge zvučnike posebno kupljene jer su ovi baš rađeni za nju, pa da ne spalim pojačalo sa drugim zvučnicima...
    Zanima me dal netko od forumaša koji se kuže u tematiku ima kakav savijet (popravak, uradi-sam, novi visokotonac, gdje ići, što tražiti...). Linija je Technics SE-HD505MD
    Naravno da ću na kraju i u servis od Panasonic-Technicsa ići i nadati se da mogu popraviti stvar, odnosno da imaju (ili mogu nabaviti) novi visokotonac iako je lajna već stara kojih 6 godina, ali me zanimaju i vaši savjeti. Molio bih da se u temu javljaju ljudi koji stvarno imaju nešto pametno za reć, a ne postevi tipa 'odnesi na popravak'... Hvala!

Zadnji uredio whiteboy : 08-10-2005 u 18:49
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

:wonderfull electric:
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Xperia Z
    Operater
    tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    22.828
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.828, Nivo: 36
    Bodovi: 22.828, Nivo: 36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ha.., žica je pukla dublje unutar zwoočnika. kad već ne radi, probaj ga rastaviti(ak uopće ima kaj za rastaviti, na slici izgleda da je sve zaljepljeno ) i nači di je puklo. uglavnom ak dođeš do zavojnice možeš ju i sam premotati. Ovo kaj si rastopil, stavi komadičić selotepa i pofarbaj u srebrno.

lol, za sve ovo trebaš mirnu ruku i oštro oko, pogotovo kad buš zavojnicu vračal natrag u magnet. Možda je ipak jednostavnije kupiti novi...
    When shit turns to gold, the poor will be born without ass

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa ja bi najradje i kupio novi isti, ali pitanje je dal ću ga naći, odnosno da li će ga u servisu imati (moći nabaviti)... Čak bi i neki drugi visokotonac uzeo, samo da je istih specifikacija (omaža, wataža...) i da paše u rupu. Imam mrežicu za zvučnik pa se eventualne razlike ne bi vidjele.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy
    Pa ja bi najradje i kupio novi isti, ali pitanje je dal ću ga naći, odnosno da li će ga u servisu imati (moći nabaviti)... Čak bi i neki drugi visokotonac uzeo, samo da je istih specifikacija (omaža, wataža...) i da paše u rupu. Imam mrežicu za zvučnik pa se eventualne razlike ne bi vidjele.
    ...pa uzmi drugi, s ovime se više ne vrijedi zahebavat... što se tiče proizvođača, imaš dosta za birat, jedini bi problem bio naći sličan tome riknutom što se tiče izgleda...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    S obzirom da na slici to izgleda kako veli V3rt!go sve zalijepljeno čak i ako uspiješ rastaviti taj zvučnik i složiti ga natrag njegove karakteristike neće biti iste. Naime s obzirom da ti je oštećena membrana zvučnika ( da se odmah razumijemo iako zvučnik ima još jednu membranu direktno vezanu za zavojnicu i ova izvana ima utjecaja na zvučnu sliku i ne smije biti oštećena) treba ju mijenjati, a ne krpati. Krpanje dolazi u obzir ako se radi o nekoj noname liniji i zvučnicima, u ovom slučaju to graniči sa svetogrđem.
    Znam da je prije na Trešnjevci neki tip popravljao zvučnike, ali da li se još time bavi nemam pojma pa se raspitaj.
    I za kraj, ako ne uspiješ kvalitetno popraviti zvučnik niti naći isti tip moja ti je preporuka da u tom slučaju zamijeniš visokotonce u obje zvučne kutije kako bi obje imale iste karakteristike. S obzirom da visokotonac u snazi zvučne kutije sudjeluje s vrlo malim (zanemarivim) udjelom trebao bi bez problema naći druge koji će odgovarati.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Super-forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    HTC Desire, iPhone
    Operater
    vip,t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa zašto se uopće uzbuđuješ? ne vjerujem da ti ovi u servisu neće moći to
    popraviti pa nije to neki veliki kvar

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Bodovi: 146.836, Nivo: 92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao damgol
    pa zašto se uopće uzbuđuješ? ne vjerujem da ti ovi u servisu neće moći to
    popraviti pa nije to neki veliki kvar
    moj susjed u BJu se bavi jedno 20ak godina popravkom zvučnika, čak mislim da je godinama bio jedini koji je izučio taj zanat

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Eminem
    ...pa uzmi drugi, s ovime se više ne vrijedi zahebavat... što se tiče proizvođača, imaš dosta za birat, jedini bi problem bio naći sličan tome riknutom što se tiče izgleda...
    ma nije problem naći sličan, nego kad se kupuju kutije posebno od nekog renomiranog proizvođača, obično se radi o jakim zvučnicima (sigurno jačim od ovih, ipak je ovo mini-linija u komponentama) koji onda ne bi odgovarali pojačalu i moglo bi doći do kvara samog pojačala.
    A k tome, to je skup sport...

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sljaka
    S obzirom da na slici to izgleda kako veli V3rt!go sve zalijepljeno čak i ako uspiješ rastaviti taj zvučnik i složiti ga natrag njegove karakteristike neće biti iste. Naime s obzirom da ti je oštećena membrana zvučnika ( da se odmah razumijemo iako zvučnik ima još jednu membranu direktno vezanu za zavojnicu i ova izvana ima utjecaja na zvučnu sliku i ne smije biti oštećena) treba ju mijenjati, a ne krpati. Krpanje dolazi u obzir ako se radi o nekoj noname liniji i zvučnicima, u ovom slučaju to graniči sa svetogrđem.
    Znam da je prije na Trešnjevci neki tip popravljao zvučnike, ali da li se još time bavi nemam pojma pa se raspitaj.
    I za kraj, ako ne uspiješ kvalitetno popraviti zvučnik niti naći isti tip moja ti je preporuka da u tom slučaju zamijeniš visokotonce u obje zvučne kutije kako bi obje imale iste karakteristike. S obzirom da visokotonac u snazi zvučne kutije sudjeluje s vrlo malim (zanemarivim) udjelom trebao bi bez problema naći druge koji će odgovarati.
    Ma rekoh već, ja bi najradje novi. Samo da ga nađem. Ali nadam se da će u servisu imati isti ili bar slični, jer znam da su i neki noviji modeli mini-linija od Technicsa pa čak i Panasonica preuzeli ove zvučnike za mini-linije.
    Dobra je ovo ideja da oba zamjenim ak će biti različiti!

Kaj je najbolje, sad me to pili i nemrem dočekat ponedjeljak , a poprilično rijetko slušam liniju, naravno zahvaljujući kompu i MP3-cama. Tak da se slušanje linije uglavnom svodi na radio i na tulume... ali fantastična je i jako mi je draga.
    Zadnji uredio whiteboy : 09-10-2005 u 01:19

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    146.836
    Nivo
    92
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma rekoh već, ja bi najradje novi. Samo da ga nađem. Ali nadam se da će u servisu imati isti ili bar slični, jer znam da su i neki noviji modeli mini-linija od Technicsa pa čak i Panasonica preuzeli ove zvučnike za mini-linije.

Kaj je najbolje, sad me to pili, a poprilično rijetko slušam liniju, naravno zahvaljujući kompu i MP3-cama. Tak da se slušanje linije uglavnom svodi na radio i na tulume... ali fantastična je i jako mi je draga.
    čuj technics je uvijek bio u samom vrhu...što se home entertainmenta tiče, možda i u top 3...visokotonci su najosjetljiviji zvučnici, te im je crkavanje nepredvidljivo. za razliku od basa za koji je jasno, ako ga frljiš, crknut će.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2003
    Mobitel
    E1000, slvr L7, N70
    Operater
    Vip, MobileC 1GB
    Godina
    51
    Bodovi
    15.984
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.984, Nivo: 30
    Bodovi: 15.984, Nivo: 30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ..bratić od jednog poznanika, stariji frajer, al mislim da još radi.....majstor je za te stvari, dugo vremena jedan od jačih u Hr

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    May 2003
    Mobitel
    Nokia N95 8GB, 8910
    Operater
    VIP, tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Najbolje ti je otići sa visokotoncem u Val i Sesvetama. Oni se bave auto akustikom ali popravljaju zvučnike i to vrlo kvalitetno. www.val.hr

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    moja ti je preporuka da u tom slučaju zamijeniš visokotonce u obje zvučne kutije kako bi obje imale iste karakteristike.
    mislim da si jedino ti spomenuo ovo u threadu,točno.

@wb pogledaj ovdje: http://www.dobar-zvuk.hr/

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo da javim o razvoju situacije, odnosno sretnom rješavanju iste.

Odnio sam zvučnik u Panasnoic-Technics ovlašteni servis i oni su naručili novi visokotonac koji je 100% isti! To je upravo ono čemu sam se najviše i nadao! Malo ga je trebalo sačekat da stigne nakon naruđbe, no tim je veselje veće!
    Čak je došao kao komplet sa onom srebrnom plastikom koja se šerafi na kutiju!

Sad upravo uživam u slušanju linije, konkretno Jamming od Marley-a...

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58