http://www.opera.com/free/
Još da samo srede access keyeve kak spada...
http://www.opera.com/free/
Još da samo srede access keyeve kak spada...
E, aj mi objasni jednu stvar.
Kad skinem operu i instaliram je, trebam instalirati jos neke dodatke koje nadem na njihovoj stranici?
To sam citao negdje na forumu.
Jednom sam bio istalirao, ali mi se nije svidao.
Ili sam to mozda instalirao Mozzilu ...
Uglavnom, ne kuzim po cemu su ta 2 browsera bolji od INTRNET EXPLORER-a.:/
Pogledaj s operom pa onda s nekim drugim browserom:
http://www.vjekoslav.info/opera_rules.htm
IE, osim što je pun sigurnosnih rupa i nema nikakve napredne mogućnosti, pa čak ni tabbed browsing, ne podržava niti css kak spada, zbog čega tisuće/milijune webmastera gube vrijeme i smišljaju hackove kako da sve to jednako izgleda u FF-u, Operi i IE-u...
Ne kuzim bas,al cu probat.
Vecina ljudi kaze da je to bolje od IE, pa cu probat.![]()
Al nisi mi odgovorio da li trebam jos neke dodatke instalirat?
Ne trebaš ništa...
Pa nije ni cudo sto je besplatna kad je 8 verzija bar pet puta losija od verzije 7 tj. gomila stvari nedostaje a i brzina mu nije onakva kakva je bila...To govori i razlika u velicini programa v8.5(3.6mb) v7.54(16mb)
Što nedostaje?Izvorno postao JA_SAM
Neznam sad tacno da kazem(nebi sad instalirao verziju 8 samo da bi ti odgovorio na ovaj post).Mogu samo da kazem ubaci 7 verziju pa ces videti razliku.
Koja gomila stvari? Ja baš nisam primjetio. Može bit da si tu 7.54 instalirao s javom,a 8 bez jave. znam da je 7.21 koju sam ja koristio imala oko 3-4 mb bez jave. I 8ica je puno optimiziranija već 7.54 jer se 7.54 teško vrtila na mojoj kanti,a 8-ica radi bez problema.Izvorno postao JA_SAM
Inače,pozdravljam odluku. Sad stvarno nitko nema razloga ostat na IE.
Pa to u stvari govori o optimizaciji programa koji su uspjeli stisnut. Inače koristio sam i 7-icu, a sad već dugo 8-icu i ne vidim previše razlika osim da je novija bolja i daaaaleko stabilinija (prije se jako često rušio program tijekom surfanja).Izvorno postao JA_SAM
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
E bas takav sam problem imao sa v8 a sa v7 nikad.Izgleda da to ipak nije do Opere nego su ti problemi u kompjuterima...Izvorno postao whiteboy
A di si ti bio kada sam ja pitao sa access keyeve?Izvorno postao whiteboy
![]()
Odmah jedna žalba: imam proxy tu na poslu, preko kojeg sve ide. I MSIE i FF rade bez beda, podesiš IP i port proxyja, pa te pita username i pwd koji mu upišeš i snimiš, i stvar radi.
Međutua, ova Operica veli da "proxy server requires authentification that is not recognised by Opera". A da me ubiješ ne znam šta bi mu to bilo!? Ono, autentifikacija na najobičniji ISA server, radi već 10 godina bez ikakvog problema, ali na Operi jok![]()
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Bog zna sta je to ali ako ti je proxy na tom kompjuteru podesen u internet exploreru onda kad instaliras operu posle toga,opera bi trebala automatski da "pokupi" taj proxy i ubaci u nju(barem je kod mene to radilo).Tako da probaj obrises operu pa je ponovo instaliraj...
Ne da mi seKao browser, a pogotovo kao zamijena za IE je odličan...
Nekazem da nije(nije mi samo bolji od IE nego od svih ostalih browser-a) samo da cu jos uvek ostati na v7 dok se v8 ne poboljsa.
@BlueDevil ako ono sto sam rekao ne pomogne evo ovde uputstvo za proxy(u Operi)
http://www.neobee.net/content/speeedy
Pitanje u vezi Opere v8.5! Kada otvorim cafe.mobil na kraju linije u kojoj se nalazi adresa pojavi se oznaka RSS. Klikom na nju otvori se prozor u kojem me pita da li se želim pretplatiti na newsleter na cafe.mobil.hr. Kliknuo sam da i otvorio se novi prozor (kao za mail). Na vrhu piše Cafe Mobil (0 unread, 15 total).
Ali u prozoru u kojem bi se trebale pojaviti poruke nema ništa.
Da li netko zna o čemu se tu radi???
Evo copy/paste sa jednog sajta(mrzilo me je da sad to pisem)Izvorno postao HelloMoto
Šta je RSS i zašto ga koristiti?
RSS - Really Simple Syndication ( Veoma jednostavna distribucija)
RSS - Rich Site Summary (Objedinjeni bogat sadržaj sajta)
RSS je relativno nova WEB tehnologija dostavljanja sadržaja koja je poslednjih godina uzela maha. Bazirana je na XML kodu, koji se putem RSS čitača (Feed Readera), prikazuje u posebnom formatu, izuzetno preglednom i lakom za navigaciju.
Na ovaj način ćete imati mogućnost da koristite jedan Reader za više izvora.
Prednosti su očigledne. Dobijate mnoštvo informacija, lepo sortiranih, na jednom mestu, a da ih pri tom ne morate tražiti ponaosob.
Ukratko nemoj ni pokusavati ovo da shvatis samo koristi operu kao sto si i dosad koristio![]()
Sad surfam preko OPERE.
Kad zelim skinuti neku sliku, save as i onda mi cijela stranica ide za tim i ne mogu se nikako vratiti na proslu stranicu,jedino klikom na "HOME"!
Pa skines celu stranu zato sto ides na file/save as(treba desnim tasterom da kliknes na sliku pa save as)
Bookmarks