Jel tko uspoređivao cijene laptopa u raznima ducanima (HgSpot, Ve-mil, Senso, ...) da ne gubim sate i koji je od tih dućana najpovoljniji...hvala
Jel tko uspoređivao cijene laptopa u raznima ducanima (HgSpot, Ve-mil, Senso, ...) da ne gubim sate i koji je od tih dućana najpovoljniji...hvala
Izvorno postao vkosalec
po meni micronis, ako je riječ o notebooku
Nađeš model koji te zanima i odeš na www.nabava.net
e vidis...sad si me tek posjetio...
pogledaj acerove modele frend je nabavio nest za 6500kn
e gericom, jel ima tko moze napisat neka iskustva?
Sve samo ne Gericom!Izvorno postao khideg
Kroz ruke mi ih je proslo najmanje 10 ak komada, niti jedan nije valjao! Rasponi kvarova razni, od napuknuca kucista, nekvalitetne plastike koja se raspada i skripi, krepavanja hardova kod par mjeseci starih laptopa bez nekoga ocitoga razloga.
Display nikakve kvalitete, cesto graficka zna otkazati poslusnost!
Eh da, ne smijem zaboraviti, ako kupis ediciju sa combo uredjajem, zaboravi da ce ti raditi kako treba!
I ako nekada budes morao formatirati, a zna se desiti, da ne dobijes CD sa driverima, sa Gericomom, zaboravi da ces bez provodjenja sati i sati pred racunalom na netu naci ista korisnoga, a i uz sav ulozeni trud sudbina ti je jos uvijek neizvjesna!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
ja isto imam gericom model x5 force. kupljen u tehno maxu 5,998 kuna prošle godine u 5 mjesecu.
niti jedan kvar
pado je par puta sa visine pol metra,jednom sam ga zalio pivom..... ma nema to što nije taj lap prošo.Radi ko cukor i dan danas.
jedino kaj zaj... su winsi....al to svi već znamo....
možda je to zato kaj ima military certifikat.....
pa ja sad ne znam jel to dobro ili lose za gericom? naime 2 totalno drukcija iskustva hm...
I u mene je Gericom Hummer, radi ko lud, u biti mi je on i glavni kompjuter kojim se služim u mreži jer ga mogu nosat i priključivat tamo-amo, star je oko godinu i po, i dnevno sigurno ima desetak sati rada.
e to mije super za cuti
u ovo je ozbiljna situacija.
Da ne bih bio krivo shvacen, kao pljujem po necemu bez razloga..., ovo je samo moje iskustvo! Poznat sam i u "ulici"Izvorno postao khideg
, i kod bize i daljnje rodbine, pa cak i kod nekih koje vidim po prvi puta u zivotu,
, da radim sa kompovima, od sarafljenja do finijega software-ovskog posla! Radio sam nakratko i u firmi (preko SC-a) i slagao i servisirao kompove, a i trenutno odrzavam, ili barem pokusavam odrzavati (s obzirom na posvemasnje neznanje korisnika i preceste kvarove) veci broj kompova na jednom od nasih ZG faksova!
E u svom tom radu, od lapova najvecih i najcescih problema imao sam upravo sa Gericomima, vjerojatno su oni koje ja nisam vidio radili savrseno, jer tada ne bi bilo ni povoda da ih meni donesu!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Evo, ja imam dva Gericoma (ustvari ja i cura), s oba su dosli CD-i s driverima, formatirani su minimalno 30-tak puta i nanovo instalirani (Linux, 2000, XP, Media Edition) i nikad problema. Cak sam nasao i drivere za Linux za sve uredjaje. Na Gericomovoj stranici imas sve potrebne drivere za XP i 2000 (ako znas citat i snac se) jer je malo neuredno napravljen FTP. BIOS im je fleshan par puta novijom verzijom, i moram priznat da sam dosam nailazio na razna iskustva s brtand name racunalima, od onih koji se nisu htjeli upalit do reaznog brljanja, ali ova dva su me iznenadila.
Jedino se slazem s primjedbom na combo uredjaje (samsung), jer kako imam obicaj flashat probni firmware, tu nekad ima problema s citanjem DVD-a. Kad vratis na original tvornicki sve je OK.
Sve u svemu s njima imam pozitivna iskustva (a na servisu i odrzavanju ovakvih i raznih drugih kanta radim oko 15 godina). Jedini problem koji sam dosad primjetio na jednom (mom) je da ako ne zatvaras (poklapas) ekran dugo vremena, znat doc do nekakvog prekida kad mjenjas nagib ekrana (valjda kabel izmedu kompa i ekrana malo zasteka), ali sve je ponovno OK od kad ga zatvaram.
BTW ja nijednog jos nisam imao na popravci, a u prosjeku dnevno imam 5-8 kompova na popravkama.
Kao sto rekoh, iskustva su razlicita!Izvorno postao Kuki
Ne bih kupio Gericoma, mozda grijesim, ovi novi modeli stvarno respektabilno izgledaju! Mislim da tu puno igra onaj prvi kontakt, tako je u krajnjoj limiji i sa svakim proizvodom! Ako te prvi odusevi bit ces i dalje sklon kupnji istoga branda, ako te pak prvi razocara, steci ces neku predrasudu i dalje biti vrlo skeptican prema nevedenom brandu!
Moja prva iskustva sa Gericomom nisu bila dobra, pa sam vjerovatno zauzeo takav stav!
P.S. Drago mi je da vas vasi Gericomi sluze dobro!
BTW, baci oko i na LG-jeve modeli, mene su totalno fascinirali kvalitetom izrade...
Meni je hp the one and only!
Frend ima nekog gericoma, i kaže da mu radi dobro...
Da HP, mozda Toshiba, to bi bio moj izbor!Izvorno postao Avenger
P.S. Ne shvacam zasto svi toliko dizu u nebo IBM a! Imao prilike isprobati, nista toliko preposebno, osim onoga njihovoga "presavrsenoga misa", koji mijenja touchpad, meni je to rijesenje katastrofa, nisam se mogao normalno sluziti ni explorerom, a kamoli necim zahtjevnijim!
Eh, da, vidio sam i par Asusa! Nije lose, nije lose!
Ja sam se stvarno negledao laptopa u životu. činjenica je da netko tko vidi Toshibu od 7k kn će misliti da je bezveze, dok onaj koji vidi toshibu od >15k kn će tvrditi da je savršenstvo. Toshiba je ovdje samo primjer...
Slazem se s primjedbom par postova vise, iskustva su razlicita. Uz Gericom na poslu imam i jednu Koncarovu kantu cini mi se "Nada", par Toshiba i HP, i najvise mi se svidja HP (zbog touchpada s kojim sam uspio cak i radit), iako on ima problema s nalazenjem drivera za starije OS (95, 98 ili NT).
Najbolje se odlucit za ono sto ti stvarno treba (jaka graficka, DVD RW ili samo strojic za napisat par slova i malo prosarat netom), pronac specifikacije laptopa s srednjom cijenom 7-10 k i uzet ga. Pri tome pazi da imas ovlasteni servis u RH, jer kad tad ce ti zatrebat (ako nista zbog baterije koja prva ode).
Moj izbor Gericoma za doma uvjetovale su komponente koje idu u ovaj model (normalni dijelovi za stolna racunala - DDR, procesor i graficka FX5600), jer sam, kakav sam i izgubio sam garanciju nakon dva dana kao i kod mobitela i ostalih tehnickih stvari koje imaju sarafe po sebi, i izmjenio procesor, dodao memorije i DVD przilicu.
Prije kupnje svakako ako imas prilike probaj par modela laptopa koji sat, da steknes dojam kako ti je s njima radit. Ja npr. jos koristim normalnog misa, nikako da se naviknem na touchpad, a ponekad pristekam i tipkovnicu jer mi ove smetaju kad dugo radim.
Potpuno se slazem! Doma imam desktop i lap i za jedan i drugi komp imam RF tipkovnice i miseve! Tipkovnise i touchpadovi na lapovima su samo za nuzdu, meni je ozbiljniji rad na njima gotovo nemoguc!Izvorno postao Kuki
Bilo je malo nezgodno jedino dok sam doma imao tri kompa, tada mi je stol bio malo u neredu (2x tipkovnisa, 3x mis + lap)!!!
problem HP je sto im je cjena mega. a sto mislite o ASUS?
ASUS od modela do modela ima dosta varijacija, sve u svemu je dobar.
Intel®Celeron®D-Prozessor 335, 2.8 GHz
15"-XGA-TFT-Display,Auflösung:1024x768
512 MB-DDR-RAM, 40-GB-SMART-Festplatte
CD-R/RW-DVD/RAM-DVD±R/RW-Brenner
ATIMobilityRadeon?7000IGP 64MB Shared
WLAN, LAN, Modem, 3x USB2.0,PCMCIA,...
&
AMD Sempron® 3000+, 1.8GHz
15.4"-Widescreen-WXGA-TFT, 1280x800
512MB DDR-SDRAM(2x256), 60-GB-Harddisk
DVD(+/-)- und CD-Brenner Combo
nVidia GeForce 5200 mit 64MB Video Ram