@dmi - to vrijedi i za verziju 1.5? ili si odustao u doba 1.0.x?
...ja sam odustao od TB-a poglavito zbog poteškoća sa velikim folderima - kada se nakupi mail-ova ode sve dovraga (čitaj ako u pojedinom folderu imaš preko 400 mail-ova otvaranje istog ide u nedogled) - jesam pobornik FF-a ali TB još dobrano kaska za Outlook-om...
@dmi - to vrijedi i za verziju 1.5? ili si odustao u doba 1.0.x?
...nisam još probao sa 1.5 (mada sam nešto miksao sa prerelease verzijom i nije mi išlo)...
probati ću na poslu importirati sve iz Outlook-a pa javim...![]()
Istina, stvarno zaroštilja diskom kada ga upališ pa dok očita mailove i sl...
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
@XLR8R (a i svi ostali) - daj navedi o kojoj verziji govoriš kad govoriš o problemima. dok 1.5 nije release nego RC, nikako ne možemo znat jel koristite to ili posljednju službenu release verziju
Mislim na sve verzije (od v0.8 do v1.0.5 jer RC1 još nisam skinuo), a pogotovo se to odražava na v1.0.5 jer je zadnja koju koristim a profil mi se samo povećava pa...
Mislim, osjetno se primjeti čitanje pri enkodiranju sa strane ili defragmentaciji (govorim za slučaj kad prvi put pokrenem TB, kasnije je loadiranje jako kratko).
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
...evo ga TB 1.5 RC1 - učitavanje (cca 2GB mailova sa Outlook-a) cca 50 minuta...
Probni folder (cca 600 mail-ova - ukupna veličina 587 MB) - otvaranje istog 3 minute...
Ima li kakva kompresija za TB?
Dobro ovo je sa svim aplikacijama koje koristim tako da su vjerojatno i one utjecale na brzinu ali s druge strane Outlook radi bez "škripanja"...
Idem dalje kopati...![]()
...evo sad ću se malo demantirati...
Po prvom učitavanju folder-a ide sporo dok se ne konfigurira sve do kraja - poslije toga ide sve kao podmazano...
Ali i dalje mi ide na živce nemogućnost odabira fonta po pikselima kod pisanja te upotreba address book-a kod odabira kontakata - zar nisu mogli jednostavno ostaviti To:, CC:, i Bcc: u jednom redu bez otvaranja za svako ime novog reda...
Naravno izrada tablica u mail-u je i dalje konfuzna...
Preslik iste iz recimo Worda je blagi kriminal...
Idem dalje kopati...![]()
A baš sam ti mislio napisati za ovih 50 minuta da vjerojatno slaže neku svoju internu bazu mailova nakon importa![]()
...eh, da još naući kuhat' kavu - gdje bi mu bio kraj...![]()
khm... enjoy the beauty of plain text mail!Izvorno postao dmi
koje vražje tablice u mailu, koji blagi kopipejst iz worda... jedna od najgorih stvari koje je microsoft učinio e-mailu je koncept html maila![]()
...aaa, Zapp - vidi se da ne radiš u multikorisničkoj tvrtci gdje je važnije da je prokleti mail što šareniji nego njegov sadržaj (uzmimo npr. moje mail-ove za "gazde" - ako nema brdo grafikona i tablica sa usporednim podacima - nabijaju me na kolac - svojevremeno sam probao to riješiti sa attachment-ima u Word-u i Excel-u pa su me razapeli)...![]()
to se i rješava sa attachmentima. amen. kad bi mi poceo sef srat, blago bi ga uputio da se obrazuje u podrucju racunala i zahvalio mu na paznji i nastavio slat attachmente. ali to sam samo ja.
no, natrag na temu, kad se iskopas iz kopkanja po TB1.5 javi stanje. ja za sad nemam problema, jedna od jačih stvari mi je detachanje attachmenta i trenutno uživam u tome što konačno se mail može rasteretiti i čuvati samo poruke a attachmente smjestit negdje na disk di im je mjesto.
nemam često potrebu kopat po starim mailovima pa ne osjećam navedenu sporost, niti baš čuvam poruke u tisućama u mail folderima.
Kvestion:
Ako mi stigne mail s atachmentom i koristim TB, atachment će po defaultu biti negdje spremljen?
Ako istu poruku forwardiram onda moram ponovo atačirati ono što je deatačirano?
TB sam počeo koristiti zato što me OE zakopao sa onom greškom kod koje reply odsjeda u Outboxu i od tamo ne ide nikud.
po defaultu će ostat u mailu, neće se sam deattachat i spremit negdje. možeš ga detachat ako hoćeš, i tada ak fwdaš, moraš ga reattachat. ali to nije defaultno ponašanje.
...u biti to je stara fora iz Eudore i sada radi kao urica na TB-u...
Zapp svojevremeno sam probao tu foru sa računalnim opismenjavanjem ali što si više na hijerarhijskoj ljestvici podrazumjeva se da manje trebaš znati ali možeš zahtjevati tj. narediti...![]()
Ukratko, forwardirati poruku s atachmentom možeš jedino uz reatach, OK?Izvorno postao zappan
ukratko - ne.
ako ne detachaš attachment, onda forwardaš sa attachmentom bez reattachanja.
Hvala, tom znači da je kod mene neki zaj*b.Izvorno postao zappan
Primjer: ja na poslu dobijem mejl u kojem piše da moj kupac naručuje xx komada nečeg i da želi da mu se odštampa neki motiv na te proizvode i, naravno, u prilogu pošalje pripremu tj. *.cdr fajl. Ja to sve, đuture, forwardiram u "štampariju" i za 5 minuta me zove deško iz štamparije i pita "a di je priprema?"
?????????????
Hvala unaprijed
provjeri si opcije TB-a da nisi uključio da automatski detacha sve attachmente u zadani folder. ako nije to, ne znam što bi moglo bit ovak napamet dok ne bi sjeo za tvoj komp... morat ćeš se snać nekak, nađi nekog tam u ST ko se kuži malo da ti pogleda ak se sam ne snađeš.
...sad ne znam - ako Forward-aš mail trebao bi ići sa attachment-om...
Bookmarks