Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4
    Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

K770, single-click pokretanje aplikacija?

Pozdrav.

Evo i ja napokon postao vlasnik SE, ne bas ponosan, al mozda me vi ucinite ponosnim. Inace sam okorjeli Siemensnicar :-) Promjenio dosta model, zadnji mi bio S65. Obo za sto je meni trebao bio dobar i predobar. Riknulo par tipki prije 2 dana pa reko ajde da promjenimo. Novih Siemensa nema, stari su out, a od novih mobitela mi se nista ne svida. Osim w850. Al na kraju sam kupio k770i.

E sad posto su meni SE potpuno novi, da ne prelistavam cijeli forum evo otvaram novi post. Ono sto meni najvise trevba jest sljedece.

Znaci tipke 1,2,3.....9 bi htio stavit neku aplikaciju, tipa; kalendar, alarm i sl. Jel je to moguce sa kojim programom. Naucen sam skroz na to i puno sam u autu pa mi je to najjlaksi nacin da doded do neceg nego da kopam po cijelom meniu.

Evo, jos bih vas zamolio da mi preporucite neke korisne programe koji mogu pomoci u prilagodavanju uredaja korisniku :-)

Hvala

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav i dobrodosao!

Ne postoje programi niti izravan nacin za dobit to sto ti zelis. Postoji slican, neizravan i ne bas tako jednostavan nacin, koji ti ne bih bas preporucio ako si pocetnik, jer ukljucuje modificiranje podataka u telefonu (konkretno, datoteke menu.ml), a tu neopreznim korakom mozes uciniti mobitel neupotrebljivim...

Postoji i alternativan, zaobilazan nacin, ako ti to odgovara, a taj je da iskoristis cinjenicu da je vecina izbornika u SE "numerirana". Znaci ako ti je u nekom izborniku recimo Alarm na npr. 4. mjestu, umjesto da se scrollas do njega i stisnes joystick, mozes jednostavno stisnuti tipku "4". To se moze i "ulancavati". Isto tako, primjeti da glavni meni (onaj sa 3x4 ikonica) ima raspored tocno kao i cijeli keypad (3x4).
    Koristeci sve to, ja recimo dolazim do popisa aplikacija tako da stisnem MENU - 0 - 2.

BTW ovaj put sam ti prepravio naslov teme, ali za drugi put obavezno procitaj pravila o naslovima tema te ih se pridrzavaj, inace bi ti tema mogla biti obrisana.
    Zadnji uredio ravilov : 20-02-2008 u 01:55

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ok. Hvala na odgovoru. Dal se netko nudi da mi pomogne u tome, odnosno da sam to napravi. Placam cevape, pivu ili sta vec :-)

Ne znam, kako da to napravim sam, moram nekako prestat bit pocetnik. Sto tocno da trazim na forumu?

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za pocetak, pogledaj gore ovaj alternativni nacin koji sam upravo dopisao.
    Ako ti se ne svidja tako, onda bi trebao nekako "izvuci" file MENU.ML iz mobitela (nalazi se u /tpa/preset/system/menu/) i editirati ga, ali kao sto rekoh oprezno, jer mala greska i mozes uciniti da ti nijedan menu vise ne radi (dobra vijest je da uvijek mozes vratiti originalni MENU.ML pa ce ti proraditi).

Nije tu ni pocetak. Prvo bi trebao saznati koji ti je mobitel CID (CID = zastita u mobitelu), o tome ovisi mozes li mu uopce i kako pristupiti. CID mozes saznati tako da instaliras USB Flash drivere i program XS++. Za jedno i drugo ima linkova i uputa u drugim temama, pa prelistaj malo. Sto se tice XS++, preporucljivo je da koristis najnoviju verziju (3.1).

U svakom slucaju, prije bilo kakvog cackanja po mobitelu, toplo ti preporucam procitati ostale teme o moddanju mobitela. Teme mozda jesu dosta velike i ima ih dosta, ali prepune su korisnih informacija, i isplati ih se procitati, da se upoznas barem sa osnovnom terminologijom i internom strukturom mobitela. Tako ces i sebi a moguce i drugima ustedjeti prilicno glavobolje.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Sony Ericsson K770
    By Destroyer in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 182
    Posljednji post: 13-04-2011, 00:40
  2. K810 vs K770 vs T650 vs W880
    By pero1985 in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 26
    Posljednji post: 24-07-2008, 13:26
  3. se k770
    By Metak001 in forum Sony Ericsson