Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10
    Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2009
    Bodovi
    5.443
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.443, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Unhappy CX65 traži mrežni kod

Pozdrav,
    Neznam dali će netko odgovoriti, jer već godinama na ovoj temi nije bilo novih pitanja.
    Dakle, imam CX65 koji je ispravan pospremljen u kutiju prije 10 godina. Radio je na T com mreži, kupljen je u simpa paketu. Neki dan sam preturao po starim stvarima i naletio na već zaboravljen mobitel koji me dobro služio skoro tri godine. Sad sam na bonbonu
    koji je isto T com. Kad sam stavio sim i upisao pin,samo poruka: Uređaj blokiran! Mrežni kod.
    Razmišljam da kupim simpa karticu za probu.
    Da ga nosim na dekodiranje u T com nema smisla. Nemam više račun, samo kutiju.
    Kupljen je prije 12 godina. Vjerojatno bi se tamo smijali da vide taj prastari mobač.
    Dali se isplati nositi ga nekom privatniku na otljučavanje i koja je cijena? Vjerojatno bi bilo skuolje od mobitela. Možda ne prepoznaje današnje sim kartice?!
    Ako netko naleti na ovaj post, a ima neku ideju, neka se javi.

Hvala i pozdrav

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Samsung S8Not,S8+,Symbian
    Operater
    T-mob,Vip,Tele2,Bon.
    Godina
    60
    Bodovi
    11.363
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.363, Nivo: 25
    Bodovi: 11.363, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U Tcomu ako imas bar ovjereno jamstvo probaj odnijeti, znaci nije nuzan racun. Kaj se tice otkljucavanja privatno pitanje je dali ga treba otkljucati putem kabela ili koda .Sam skupljam stare mobitele i trebalo mi je flasanje SE P910i i covijek bi mi to napravio za samo 50ak kn ali nema takav kabel.
    Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
    Symbian & Windows Mobile

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Izvadi SIM karticu iz mobitela, uključi ga i otipkaj *#0606#, na ekranu će se pojaviti niz slova i brojki, pritisni zatim lijevu funkcijsku tipku (ovisno o jeziku piše More illi Još.
    Ako je mobitel zaključan na mrežu u drugom redu imat će napisano za T-com 219-01, za VIP 219-10... Bonbon kartice rade na mobitelima koji su zaključani na T-com, tako da je čudno da te traži mrežni kod.
    Otključavanje Siemensa bez kabela nije moguće, osim ako ti T-com da kod, a cijeli postupak traje desetak sekundi. Ako nabaviš kabel (DCA-500 ili DCA-510, DCA-540 ne), program imam ja u arhivi. Ne vjerujem da linkovi na forumu još rade.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2009
    Bodovi
    5.443
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nemam ni jamstvo ni račun. Mogu provjeriti po IMEI broju da je kupljen u T comu. Nislim da se otključava sa kodom.
    Nedavno sam jedan SE200i htio otključati u Vipu. Poslali mi kod od 16 brojeva i upute kako otključati. Kad sam ubacio kod, javla da je predugačak unos. Odnio ga u dućan i rekli da se mora u servisu otključat. Ostavio ga kod njih i sad čekam da mi jave kad će doći sa servisa. Imam još jedan SE K550i i zatražio sam da mi pošalju kod. Ova dva SE uredno rade na vipu.
    Ne znam kako je sa T comom. Pretpostavljam da isto šalju kod. Brine me samo što je blokiran. Kad ga upalim, traži da ubacim sim i baš je lijepa animacija. Kad stavim simpa karticu onda piše-Uređaj blokiran! Mrežni kod. Trebalo bi pisati da se ukuca Pin.
    Na Njuškalu ima takvih za 50kn, ali ne mislim kupovati stare mobitele. Ovo su bili moji mobiteli i htio sam ih otključati i ponekad iz nostalgije koristiti dan dva. Imam negdje i prastari alkatel i siemens c35. Negdje su zametnuti, moram malo prekopati.
    Hvala na odgovoru. nešto ću poduzeti ako se iz t coma ne jave.
    Pozdrav

---------- Post added at 10:16 ---------- Previous post was at 09:18 ----------

= Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
    Izvadi SIM karticu iz mobitela, uključi ga i otipkaj *#0606#, na ekranu će se pojaviti niz slova i brojki, pritisni zatim lijevu funkcijsku tipku (ovisno o jeziku piše More illi Još.
    Ako je mobitel zaključan na mrežu u drugom redu imat će napisano za T-com 219-01, za VIP 219-10... Bonbon kartice rade na mobitelima koji su zaključani na T-com, tako da je čudno da te traži mrežni kod.
    Otključavanje Siemensa bez kabela nije moguće, osim ako ti T-com da kod, a cijeli postupak traje desetak sekundi. Ako nabaviš kabel (DCA-500 ili DCA-510, DCA-540 ne), program imam ja u arhivi. Ne vjerujem da linkovi na forumu još rade.
    Prije svega hvala za savjet. Ukucao broj i pojavile se brojke itd. Sad me sram reć što je pisalo. Unbarred 219-10. Ja sam bio uvjeren
    da je zaključan na t com. Ustvari bio je na vip. Još se crvenim. Prvi broj moje supruge je bio od vipa. To smo zaboravili jer je kasnije prešla na tcom sa prijenosom broja. I dalje ima predbroj 091. Kako mi to nije palo na pamet?! Budala i gotovo.
    Imam jedan usb kabel koji sam davno kupio na ebay-u. Piše na njemu: For SIM C55/S55. Sa tim kabelom sam napravio Tuning moba
    na CX70. Uspješno. Mobitel radi odlično.
    Od vipa sam dobio kod za otključavanje jednog SE i poslao im zahtjev za drugi SE. Za nji sam imao račune, ali za ovaj Siemens nemam ni raču ni garanciju. Tako da neću ni tražiti da mi daju kod. Ako je moj USB kabel ok, a mislim da je, jer nebi ni tuning mogao napraviti.
    Ako mi možeš poslat taj program i upute, sve sam već zaboravio, na mail, bit ću zahvalan.
    cvrc@mail.inet.hr
    Pozdrav i hvala još jednom

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Imaš ovdje program i drivere za USB. Ako ne rade ovi driveri (rađeni su za XP) probaj neke druge USB-Com drivere. U postavkama drivera Com port mora biti manji od 4. Upute za program nisu potrebne, jedino ga treba pokretati desnim klikom i Pokreni kao Administrator.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2009
    Bodovi
    5.443
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala za program, na žalost nije uspjelo. Vjerojatno jer je napravljen tuning na CX70.
    Trebalo bi vratit ga na CX65. Imao sam backup moba i sve programe, ali sam to sve izgubio
    kad je hard crko. A i zaboravio sam kako se sve to radi. Ipak sam pokušao. Instalirao sam na drugi hard
    win7, jer koristim win8,1. Program je pronašao mob - Siemens CX70 V43 lg4 i IMEI u drugom redu.
    Na kraju je izbacio poruku: Reading phone ID failed. Vjerojatno ću ga na kraju odnjeti u neki servis, ali
    veći je gušt to sam napraviti. Puno Ti hvala na volji i trudu da pomogneš.

Pozdrav
    Rajko

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ima još programa . Nisu programi problem, nego je prošlo dosta vremena od zadnjeg korištenja i sad se treba prisjetiti svih sitnica. Koliko se sjećam, kod Siemensa prilikom otključavanja mobitel mora biti ugašen i kod priključivanja kabela treba kratko stisnuti crvenu tipku. Ključan je i trenutak u kome ju stisneš, pa se to obično rješava nizom kratkih uzastopnih pritisaka tako da program prepozna mobitel, a mobitel se ne uključi.
    Postoji još Papua, ali iskreno, zaboravio sam raditi sa njom. Mogu ju uploadat, ako želiš.

Isti je unlock i programi za CX65 i CX70, nema razlike, tako da tuning nije razlog zašto nije uspkjelo.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2009
    Bodovi
    5.443
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pokušao sam na sve načine. Jako je osjetljiv mob, pa ako držiš crvenu tipku djelić sekunde duže, već se upali. Sim kartica, neodgovarajuča, mora biti u mobitelu. Probao sam i bez kartice ali nede. Za PapuaUtils ima upute na forumu, ali pošto je moj FW43, moram imati i Java midlet px65v4. Taj midlet sam tražio po netu, torrentima, ali uglavnom su linkovi mrtvi. Možda netko na forumu ima taj midlet pa se javi. Uploadaj Papua prog pa da probam i to.
    Skinuo sam Freia v18 i All Siemens Joker, ali ne podržavaju CX modele.

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Nikad nisam držao SIM karticu u mobitelu prilikom otključavanja, a programe i sve što ide uz njih imam ja u arhivi.
    Stavio sam tri verzije Papue i dva midleta px65v4 i px75v1. Ovisi o verziji Papue koji trebaš. Programi
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2009
    Bodovi
    5.443
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Smile

Skinuo programe. Dvije ver Papue. Treću nisam, jer je folder prazan
    Probao sam i prog prepozna mob, ali ne mogu ubaciti midlet u mob. Ne vidim ga u win7.
    Imam i jedan SE K550i isto zaključan na vip, ali njega uredno vidim na kompu i mogu ubacit u njega bilo šta. U uputama za Papua piše da se midlet ubaci u "Data\Java\jam\Applications" i pokrene. Ako nema sim kartice, kako uopće doči do tog direktorija i
    ubaciti i pokrenuti midlet. Idem na još jednu varijantu. Instalirat ću Win xp, jer očito da drajveri ne rade u win7.
    Upravo pronašao tvoj savjet kako pokrenuti midlet bez sim kartice

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. [N82] kao W-lan mrežni adaptera na PC-u
    By Dominik3333 in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 29-01-2009, 15:26
  2. mrezni kod
    By stunk in forum Motorola
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 25-01-2008, 02:26
  3. Siemens C60 mrežni kod