Da posebno mi je zapelo za oko povecanje pretplate. Bas sam prijmjetio da se mnogo ljudi okerce pretplati jer postaje povoljnija...cak se i sam mislim prebaciti i ukoliko sam cuo dobijes novi mob jeftinije...(cini mi se. koliko sam cuo)
Evo, objavili su podatke za prvu polovicu ove godine...riječ je o punim podacima cijelog mobilkoma, izdvajam samo nama bitni VIP;
Stopa penetracije u Hrvatskoj dosegla je 67,6%. Broj korisnika povećao se za 7,1%, na više od 1,33 milijuna korisnika, dok se broj pretplatnika povećao za 1,2 %, na 16,4%.
Ukupni ARPU (average revenue per user = prosječni prihod po korisniku) povećao se za 2,0% na iznos od 20,1 EUR, zahvaljujući porastu udjela pretplatnika. Data ARPU također je porastao za 5,0% u odnosu na prošlu godinu. Data udio glasovnih i data paketa održao se na visokih 27,0% u prvoj polovici 2005. zahvaljujući uspješnim proizvodima poput Vodafone Mobile Connect Card i Vodafone live! mobilnog portala. VIPnet omogućava korištenje data usluga pružajući kombinaciju EDGE i UMTS tehnologije, s EDGE populacijskom pokrivenosti od 90% i UMTS pokrivenosti od oko 30%.
Pored toga, VIPnetu je dodijeljena dozvola za fiksnu telefoniju krajem srpnja 2005. "Ta dozvola VIPnetu će omogućiti da proširi portfolio svojih usluga, kao i integrirana telekomunikacijska rješenja. Naša je namjera zadovoljiti sve potrebe korisnika i za glasovnim uslugama i za prijenosom podataka, te im tako pružiti kompletna rješenja," kaže Marie-Hélène Magenschab, predsjednica uprave VIPneta, objašnjavajući VIPnetove planove vezane uz poslovni sektor.
Prihodi su porasli za 11,8%, na 186,8 milijuna EUR, zahvaljujući ponajprije velikom rastu broja korisnika koji je rezultirao povećanjem minuta razgovora, kao i povećanjem prihoda od hardwarea.
Nije im loše, nije...
Da posebno mi je zapelo za oko povecanje pretplate. Bas sam prijmjetio da se mnogo ljudi okerce pretplati jer postaje povoljnija...cak se i sam mislim prebaciti i ukoliko sam cuo dobijes novi mob jeftinije...(cini mi se. koliko sam cuo)
- too risky to do drunk...to precious to be drugged -
Dobiješ novi mob jeftinije svake dvije godine, ali bitnija stvar je da ti je minuta razgovora na pretplatu prilično jeftinija.
izgubit ce mnogo korisnika kad dodje tele2 i to sa razlogom,jer su bahati![]()
Previše jeftiniji neće biti, neće im država dopustiti. U cijeloj toj tržišnoj utakmici i država uzima dio kolača. Kada bi dopustili rušenje cijena unedogled došlo bi do kraha gospodarstva.
Da bilo koji operater počne sa radom cijene usluga nebi previše padale.
Cijene aparata u paketima su druga stvar. Tu bi moglo doći do velikog pada cijena, nadajmo se.
Sto im tu drzava ima dopustiti ili nedopustiti?
Pa država je ta koja određuje pravila tržišne utakmice. U slučaju prevelikog pada cijena sigurno će intervenirati.
Dok je sve po zakonu nema tu drzava sto napraviti. Kako mislis da bi drzava mogla intervenirati?
izgubit će mnogo onih koji do sada troše 35kn mjesečno bonova i pretplatnike koji ne plačaju računeIzvorno postao zmija
![]()
dobar grah daleko se čuje
Pa negdje sam pročitao da postoji neka agencija za tržišnu konkurenciju koja kontrolira rušenje cijena. Po nekoj logici konkurencija bi trebala dovesti do padanja cijena do granice isplativosti pružanja usluge kod svih operatera. Ali to se još nigdje nije dogodilo. Znači da netko kontrolira donju granicu rušenja cijena, a samo država ima tu mogućnost.
ne radim za njih,ali je cinjenica da su oba sadasnja operatera strasno skupa i bahata i vjerujem da ce tele2 za dvije god. imati trecinu trzista!
Moš mislitIzvorno postao zmija
![]()
![]()
![]()
A da su ovi bahati, jesu. I mislim da je treći ipak došao malo prekasno.
Em što je došao prekasno, em što je neozbiljan. Čini mi se da će za 2-3 godine skupit cijelih 2-3% tržišta. :bunny:
E, zmijo, zmijo, nešto si mi naivan... Ako se i uspiju progurati blizu ova dva operatera (što iskreno sumnjam da će se dogoditi), i oni će postati bahati. Samo trebaju lovu namirisati.
ma skupi jesu al ovaj tele operater nece moc ljude samo cijenom privuc..pa treba pokrit teritorij..sta ce mi jeftine poruke ak ih ne mogu slat..ispocetka budu imali signal kod Bana na trgu i i katedrale..:-)
Bookmarks