Stvarno fantastično....
Divljanja vrijedno!
Jest da ima skoro 6kg, ali kome treba...a i cijena nije pretjerana...
Tekst koji slijedi preuzet je sa T-com portala:
Končar Niko - najsnažniji prijenosnik na svijetuDomaći proizvođač računala, tvrtka Končar-INEM, predstavila je novo prijenosno računalo namijenjeno zahtjevnim profesionalcima. Končar Niko je trenutno najsnažnije prijenosno računalo na svijetu i prvo računalo u Končarevoj ponudi s muškim imenom
![]()
![]()
Osnovu prijenosnika čini Intelova matična ploča sa 915P + ICH6 čipsetom, a zasnovan je na Intel Pentium 4 LGA 775 procesoru takta 3,4 GHz. Za pohranu podataka su zadužena dva čvrsta diska sa Serial ATA sučeljem, kapaciteta 60 GB i podešena u striping RAID način rada. Kako je Končar Niko namijenjen za rad sa zahtjevnim aplikacijama, dolazi s čak 2 GB sistemske memorije (dva Corsair DDRII modula).
Za prikaz slike zaslužna je nVidia GeForce 2 Go 6800 grafička kartica s čak 256MB vlastite memorije i PCIe 16x sučeljem te TFT zaslon dijagonale 17,1 inča i WSXGA+ razlučivosti (1680x1050 točaka). Što se optičkog pogona tiče, Končar Niko ima dva (da dva!), Pioneer DVD+/-RW uređaja s mogućnošću dvoslojnog snimanja.
Tipkovnica je pune veličine sa zasebnim alfanumeričkim dijelom, a navigaciju će olakšati i ugrađeni touchpad sa scroll funkcijom. Za reprodukciju zvuka zaslužna je ugrađena zvučna kartica s Intel Azalia sučeljem i SRS naprednim 3D stereom. Ugrađena su četiri zvučnika i subwoofer te mikrofon i audio DJ konzola za reprodukciju glazbenih i MP3 CD medija.
Što se ulazno-izlaznih jedinica tiče, ugrađena su četiri USB 2.0 utora, dva Mini FireWire utora, jedan S-Video izlaz za TV i HDTV, jedan RS232, jedan paralelni port, infra-crveno sučelje, jedan PS/2 port, ulaz za slušalice i mikrofon, linijski audio ulaz, jedan RJ45 za LAN, jedan CATV ulaz te jedan S-Video ulaz.
Kao kuriozitete valja spomenuti 7-u-1 čitač memorijskih kartica s podrškom za Memory Stick, Memory Stick Pro, SD, MMC, CF, SmartMedia i MicroDrive kartice te ugrađen TV-tuner, Bluetooth i VGA Web-kamera. Dakako, ovaj prijenosnik ne bi bio potpun bez ugrađene WLAN kartice s podrškom za 802.11b/g standard te analognog V.92 modema. Dimenzije prijenosnika su 397 x 298 x 49,5 milimetara, a masa je 5,8 kilograma s 12 litij-ionskom baterijom.
Končar Niko bit će dostupan u prodavaonicama Končar-INEM-a te u mreži partnera početkom srpnja, po cijeni od 19,876.00 kuna + PDV. U cijenu je uključen operativni sustav Microsoft Windows XP Professional, a kupci će na poklon dobiti torbu za nošenje računala.
Direktan link na tekst:
http://www.tportal.hr/fset.html
Link na Koncar-INEM:
http://www.racunala.koncar.hr
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Stvarno fantastično....
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
uuuuuuuuuuuuuuuu,razarac,stavrno hebeni laptop
May the Force be with you!
da jeb** je!! a dobio ime po najboljem nogometašu u hrvatskoj! pogodite kojem!!!![]()
![]()
a stvarno nije ni skup za ono što nudi! samo ne možeš ga baš ponijet na faks!![]()
a ne piše koliku autonomiju ima. sigurno oko pola sata!
(a boga ti što sam danas duhovit
)
t10>c45>t65>3510>7650>sl55>p800>mpx200>sx1>p900>66 30>mpx220>6260>cv65&6600>p900@p910i>MDA II>t630>MDA Compact>6680+1gb&v3x>Nokia N80+2gb&6280>htc tytn & nokia 5800>htc desire&nokia5230
poklon-torba za uređaj.
![]()
bolje kolica za poklonIzvorno postao lili
Resistance is futile. You will be assimilated!
Super, ali 5,8 kgtreba unajmit Sherpu da ti ga tegli okolo.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
a i dimenzije su mu povelike. pa nije to laptop za nosat na faks ili tako nešto. to je lap koji je više kao pc al kad ga negdje oćeš prenijet ne moraš teglit kućište, monitor, tipk, miša, zvučnike i brdo kabela u koje se svaki put zapetljam kad ga negdje nosim.
ja evo idem preko ljeta kući u Imotski i nosim komp jer ne mogu bez njega ni preko ljeta i morat ću to sve nosit a ima preko 25 kila sve skupa! ovo je malo elegantniji pc!![]()
t10>c45>t65>3510>7650>sl55>p800>mpx200>sx1>p900>66 30>mpx220>6260>cv65&6600>p900@p910i>MDA II>t630>MDA Compact>6680+1gb&v3x>Nokia N80+2gb&6280>htc tytn & nokia 5800>htc desire&nokia5230
Izvorno postao Sljaka
Ubio sam se od smijeha
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Kako ovo mogu zvat prijenosnim...Zast ima stolni proc?
jel bi me vi lincovali kad bi doso na sastanak forumasa sa vakim laptop-om?razg. sam se malo sa starim,znate ono,pa mozda doleti koji ovakav
May the Force be with you!
...kupujmo Hrvatsko!!!
![]()
samo sto kod koncarovih lapova nema nista hrvatskoga
Da ali to nisu već gotovi laptopi na koje oni lijepe svoje naljepnice, već od djelova kupljenih (šta ja znam gdje) slažu skroz novi proizvod, kakav nije složio netko drugi...
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
baš sam ga vidla na tv.(kaj čemu 2 dvd pržilice?)monstrum
![]()
diskovi su mu mali bolje mjesto te jedne dvd przilice da su stavili jos jedan disk.
Evo danas i clanak u jutarnjem da je to kao najjaci prijenosnik na svijetu. A bas i nije. Alienware nudi sljedecu konfu: P4 570J w/HT (3.8 GHz, 1 MB cache), 2 GB RAM, nVidia 6800 s 256 MB memorije, 2x 100 GB disk, 2x DVD snimaca, DL podrzan i Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS PCMCIA zvucnom. Pa to sto je najjaci...![]()
a sutra ce izac jos jaci i bolji, preksutra jos jaci.........Izvorno postao .:AM:.
Sve je to ok, samo nije mi jasno čemu davati tolike novce za prijenosnik koji ćeš koristiti kao stolno računalo. Ipak je to više od 20.000 Kn kad se uračuna PDV.
takođerJa bi sebi najrađe kupio neku 12" igračku od laptopa jel mi ne treba veći![]()
![]()
Izvorno postao sodom
Pa naravno i ja tako mislim. Kupio sam prijenosnik zbog posla. Ne namjeravam vrtiti igre na njemu.
Samo sam iznio svoje mišljenje, ako netko misli da treba nešto takvo i spreman je platiti, OK nemam ništa protiv.
Bookmarks