E baš jučer sam na tv usput gledala recenziju za C500.sve usvemu nije loš, ovisi kaj očekuješ od njega,za ostale neznam.Ali ovdje imaš ljudi kaj se kuže u to
![]()
evo,sve je već u naslovu rečeno.molim vaš savjet kojeg odabrati pri kupnji.hvala
E baš jučer sam na tv usput gledala recenziju za C500.sve usvemu nije loš, ovisi kaj očekuješ od njega,za ostale neznam.Ali ovdje imaš ljudi kaj se kuže u to
![]()
pa evo,čekam da se jave i podijele sa mnom svoje mišljenje:-)
evo samo što nisu!Izvorno postao unknown_02
![]()
Poprilicno slicni modeli
Razlike su minimalne . Cjenom su tu negdje izmedju 1500 i 1700 kuna .
Sve u svemu po meni ok fotic ukoliko vec imas neki jaci
Po meni bolje ti je da ides recimo na 760 - 100 kuna je skuplji a s njim "dobivas" ultra zum x10 - malo ga je teze za nac da ga jos imaju ali moguce ga je nabaviti .
Repetitio est mater studiorum! Historia est magistra vitae !
a koji je od njih najstariji odnosno najnoviji model?i još nešto.pronašao sam informaciju da C-470 ima lcd monitor s 134000 piksela ,a ostala dva s 85000.kakva je to razlika?da li je bitna u mom odabiru?i što je bolje uzeti:aparat sa alkalnim baterijama ili nekvom posebnom koju dobiješ s punjačom?Izvorno postao cook22
Kod "obicnih" digitalaca ja preferiram aa baterije jer su jeftinije . I ima ih za nabaviti na svakom koraku . Rezolucija samoh lcd-a moze a i nemora biti bitna . Meni je barem glavno da mi fotka ispadne dobro a sad dali je lcd jaci ili slabiji to je tak malo bitno jer na tom lcd-u samo okvirno vidis kakva je fotka a kad je stavis na komp skuzis hocse li je ili neces zadrzat .
Repetitio est mater studiorum! Historia est magistra vitae !
...nekad ti i sama veličina lcd-a diže cijenu, ali ne previše (ponekad i nediže)...razlika nije tolika u pixelima kolika u veličini samog ekrana...npr. imaš 2" ekrane sa 114 k pix, a postoje i 1,8" sa isto toliko pix....Izvorno postao unknown_02
...a za baterije...ja sam uzeo fotić sa stand. AA baterijama jer, iako su veće i teže, uvijek možeš imati rezervne uz sebe, dok sa posebnom baterijom to nije slučaj...i da, sve baterije imaju vijek trajanja tako da će ti ta posebna baterija za kojih 3-4 godine ( a ako imaš sreće i više) otići, a onda nećeš imati gdje kupiti zamjensku, ili, ne daj Bože, da ti baterija rikne prije vremena, poslije garancije...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ako si malo bolje proucio specifikacije mogao si uociti da se radi o modelima koji lice kao jaje jajetu. Gotovo nikakvih razlika niti u SW niti u komponentama, a niti u izgledu bas nema!
Jedino mi malo odstupa 470-ka. Nesto je manja, laksa i, meni osobno, prikladnijega dizajna za ovu klasu aparata! Istina je ima i display bolje rezolucije od ostala dva, ali to ti i ne igra neku presudnu ulogu!
Sto se baterija tice pogledaj linkove, o tome se vec pisalo sto puta:
Tema:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=10720
Pogotovo ovaj post:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=168209&postcount=3
A i cook22 ti je i ovdje skrenuo paznju na to da su u ovoj klasi AA baterije ipak (i po meni) zgodnije rijesenje (jeftinije, lakse za nabavku, mogucnost imanja 2 seta baterija po zaista prihvatljivim cijenama...)!
Zakljucak: Da ja biram izmedju navedenih aparata bio bi odabran 470! Iako za koji god se odlucio u biti ces dobiti i ostala dva jer razlike su neznatne, gotovo zanemarive!
Nisam iscrpan kao obicno, krepao mi komp (tocnije maticna) pa sada surfam sa laptopom, od tipkovnice na njemu dobivam slom zivaca!
Ako imas jos pitanja, ne stidi se!![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Po meni su li-ion baterije daleko zgodnije i dugoročno jeftinije rješenje. A stvarno nema situacije da je nisam u mogućnosti napuniti...
A što se piksela na zaslonu tiče, izuzetno je bitno, pogotovo za tako male ekrane, koliko je piksela raspoređeno po kvadratnom inču. Primjerice, ako je na 2" ekrana raspoređeno 114000 piksela, slika će biti zrnata i neće se skužiti da li je ispala mutna ili ne (bar ne iz prve), dok je na ekranu iste dijagonale (2") ali sa cirka 211000 piksela slika kristalno čista i daleko ugodnija za gledanje. Meni je konkretno ugodnije gledati na mali zaslon od 1.5 inča sa 130000 piksela (kakav npr. ima olympus mju) nego na veliki 2" ekran od Panasonica FX-7, koji ima svega 114000 piksela...
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
puno vam hvala svima na savjetima.izbacio sam c-480 iz mog odabira,ali još ne znam da li da uzmem c-470 ili c-500.znam da je već netko dao prijedlog za c-470,ali želim čuti i druga mišljenja.hvalaIzvorno postao whiteboy
Bookmarks