Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10
    Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    6280 (1GB), E50 (2GB)
    Operater
    VIP
    Godina
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question trebam li kupiti S55?

s45 (nakon godinu i pol) pripremam za mirovinu i po prirodi stvari nasljednik bi bio s55...
    no citam misljenja koja nisu bas pozitivna...ako ga je netko koristio ili ga bas ima neka napise svoje utiske - ne samo prve dojmove....

druga opcija je samsung a-800 - volio bih cuti misljenje o njemu u usporedbi sa s55....

osobno kolor ekran ne dozivljavam kao veliku prednost (dakle niti MMS)....
    sva misljenja su dobrodosla,
    pozdrav svima

Ivica
    Guest
    Mislim da S55 treba definitivno preskočiti a o A-800 ni razmišljati.
    Sve recenzije Siemensa su negativne, stroj je kanta prava, pogotovo ako te ne fascinira( a ionako je loš) ekran u boji. Čovječe za slikanje s tom njegovom kamerom ne možeš koristiti ekran telefona kao tražilo nego moraš gledati kroz neku rupicu na samoj kameri!!!
    Za nekoga kao ja tko ima Nokiu 7650 (ali najviše volim Siemens i čekam SX1) to je veliki bed.
    Za neku pravu pilu treba sačekati jesen ( Motorola V600) ili kraj godine da pojeftini SX1 (za koji mislim da je prava makina).
    Ako ti treba promjena( što potpuno razumijem) toplo ti preporučujem Alcatel OT 715 koji je super dobar i prekrasan a i po tvojem opisu onoga što ti je OK( ekran c/b a i taj MMS je brate preskup) mislim da bi s njim bio presretan, da ne kažem ništa o činjenici da je jeftin ( u VIP-u je 1599 kn).
    Eto, pa ti vidi.

3 months registered

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    6280 (1GB), E50 (2GB)
    Operater
    VIP
    Godina
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs up pozdrav sugradjaninu

hvala na misljnju, ali
    zasto samsung nije dobar: model je presavrsene izrade (drzao sam ga u ruci, vrtio gledao) - nema uredjaja na trzistu koji bi se mogao mjeriti s minucioznim, filigranskim radom i kvalitetom materijala od kojeg je napravljen uredjaj. za razliku od svih drugih mobitela ovaj mobitel je napravljen od visokokvalitetne plastike (ili metala jer sam stekao takav dojam)...
    to i nije samo mobitel - izgleda kao nakit (i to vrlo lijep)...nije da patim od toga ali ne mogu ne primijetiti....stvarno odskace elegancijom od svih drugih...
    takav dojam kvalitete i prestiza mi je odavala jos samo nokia 8850 svojevremeno....samsung ima nebesko plavi display koji vrlo eleganto obasjava (uz to je savrseno ostar)...nadalje o softweru i kvaliteti samsungovih uredjaja kao cjeline puno je pricano i nemam sto dodati.
    problem je sto siemens s55 ima sve kvalitete koje sam volio kod s45 ali ako nije znacajni napredak u odnosu na stari model ne zanima me - cak stovise da li siemens ima diktafon (mislim na s55 jer nisam nigdje vidio taj podatak)...dakle mozda je i korak dolje....
    ja imam digitalni fotoaparat i slikam stalno, i saljem mailom okolo slike u pravoj rezoluciji - ove rezolucije koje ima MMS ne zadovoljavaju moje prohtijeva.....puno vremena provodim uz komp pa me ne odusevljava kopanje po mobitelu - niti igranje po menijima u boji...
    volio bih kad bi se simensoljupci javili i reklli svoje o s55

Super-forumaš Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    Nokia 3650
    Operater
    ViP
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samsung a 800 više možemo usporedivati sa siemensom s45 nego sa s55. Ne samo poradi color ekrana nego i zbog samih mogucnosti. S55 ima (a a800 nema) : javu, e-mail klijent, BT, MMS, GPRS. Kvaliteta izrade što se samsunga tice je NO1. no ni s55 nije za bacit. Osobno mi se izgledom više svida siemens. Ne volim preklopne mobitele. I više mi se svidaju malo izbocenije tipke. Vidim da ti je izgled samog telefona visoko na ljestvici, a da funkcije skoro ni ne gledaš. Ako je tako a800 je dobar izbor, a ako ceš telefon koristiti za neke druge stvari osim za razgovor i sms-a uzmi s55.
    Ljudi danas najviše kupuju mobitel prvenstveno zbog ekrana i zato toliko pljuju s55.
    Ako ti treba diktafon (s55 ga ima) uzmi sl45i .... bolji je i od s55 a i od a800 a cijena mu je tu negdje.
    I'd tell all my friends but they'd never believe me,
    They'd think that I'd finally lost it completely.

3 months registered

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    6280 (1GB), E50 (2GB)
    Operater
    VIP
    Godina
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala viki na misljenju,
    istina je da ova dva moba i nisu u istom razredu.
    moram priznati da je u kombinaciji bio i sl45i...no njega sam izbacio iz varijante jer nista ne dobivam u odnosu na s45 - veci dikatafon i mp3 player (koji i nije bog zna kakav i jos serijski kabel u paketu sto je sranje), ali gubim kvalitetniju bateriju i vecu samostalnost rada (bez obzira na sve napise mogu posvjedociti da ako se u pocetku dok se baterija formirala postupa pravilno i nakon 18 mjeseci njen kapacitet ostaje skoro nepromijenjen - 90 - 95%, dakle do od 5 -7 dana) i gprs (kojeg i mogu prezaliti)....
    istina je da estetika ima vazno mjesto u mom zivotu ali nemoj me diskvalificirati kao nekoga tko nije tehnoloski osvijesten i ne koristi funkcije mobitela npr. od s 45 sam koristio sve: cak i gprs i to u kombinaciji s wapom (mail), a kalendar, diktafon, ogromni adresar ne treba ni spominjati - moram jedino priznati da mi to vise nije prioritet iz vise razloga - velliki dio dana sam uz komp (i laptop) tako da sve ostale "napredne" funkcije mobitela gube smisao - MMS je za sada nedovoljno komercijalan, ja imam pravog digitalca tako da ove nadomjesne kamere su bezveze...
    java me apsolutno ne zanima (uopce se ne igram), bluetoth ajd pomozi boze, mozda (ali vjerojatno ne...)
    na kraju krajeva, prevladao je razum i uzeo sam SE T600 (ima sve vazne funkcije organizatora i po meni jako dopadljiv dizajn), jer uz popust od 800 kn (vip club) i nakon prodaje s45 nadoplatio sam smijesnu cifru (za razliku od ostalih iz kombinacije)...
    s55 kojeg sam pomno ispitao je preplastican (neka se nitko ne uvrijedi), mada dok se ne uzme u ruku ne ostavlja takav dojam i poznavajuci i citajuci o siemensovom software njemu treba jos barem 10 verzija softwarea da postane uporabljiv bez bugova i mislim da je s njim siemens zakasnio barem 10 mjeseci i da je veliki promasaj....
    na kraju krajeve kod mene uvijek izbor postaje mobitel onaj koji ima najbolju proporciju kvalitete, mogucnosti, i cijene - i dizajna naravno

3 months registered

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    Nokia 3650
    Operater
    ViP
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vidim da si se odlučio i to za nešto sasvim treće. SE T600. Jako simpatičan mobitel ali.... nema diktafon ali glavno da ga možeš nositi oko vrata.. jel tako ..jer je zbilja malen. Baš me zanima kako je raditi na njemu?
    Ove nadomjesne kamere služe ničem korisnom sem zafrkanciji i stvarno je iritantna činjenica da, što se tiče t300 npr. ali i siemensa s55, ne možeš kako treba vidjeti sliku na ekranu samog mobitela, a to bi po meni i trebela biti njena prvenstvena namjena. Sve je to zavaravanje kupaca nečim što u stvarnosti za razliku od reklame baš i nije tako. To su sve prelazne faze do nekih kvalitetnijih ekrana (sx1). Pravi digitalac je ipak pravi digitalac.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    iphone 4
    Operater
    +1
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SE T600 ?!?! radje uzmi 6510 ili 8310
    It's nice to be important, but it's more important to be nice

3 months registered

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    Nokia 3650
    Operater
    ViP
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ali... već ga je uzeo

3 months registered

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    6280 (1GB), E50 (2GB)
    Operater
    VIP
    Godina
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Player4ever: da si pazljivo citao vidio bi moje razloge zasto sam uzeo upravo taj mobitel...(npr. cijena - ovi su barem nekoliko puta skuplji jer sam kupovao u vipu preko vip.cluba)
    nokie su mi na zadnjem mjestu (od designa pa nadalje a posebno me nervira meni)

inace moram svima poruciti da je T600 izvanredan mobitel - oslobodjen balasta svih gluposti koje se uopce ne koriste ili se koriste vrlo rijetko, vrlo je kvalitetn materijal i sve je sastavljeno tip-top: nema nikakvih skvikova, klapanja ili pucketanja- dizajnerski je rijesen stilski receno "kao mali safir" - osvijetljenje displaya je sivo a tipkovnica plava...a meni je brzi od s45 trostruko - tek toliko da se skine ta predrasuda da SE ima spor meni - to je do sad najbrzi meni koji sam koristio (ericsson t10, ericsson t28, nokia 7110, motorola v51,sony j70, siemens s45(koji je dosad uz sl45 najbrzi od siemensa))....

i da: te600 mozes nositi kao privjesak za kljuceve (ili cure oko vrata)

Super-forumaš
    Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    iphone 4
    Operater
    +1
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo ova tema je o S55 pa evo vam njegov bug list

Legend+ Bug
    - no Bug
    ? No Information
    +? Bug partly known
    Bug Firmware
    04
    05 06 08 09
    1. Some animated GIFs flicker when used as screensaver +
    + ? + +
    2. Group symbols are not displayed during calls + + ? + +
    3. Text files larger then 5kb are not displayed +
    + ? - -
    4. select filesystem, mark folder with right sidekey, unmark it with the same key, select "options". now "Delete marked" is still displayed + + ? + +
    5. when formatting the filesystem all birthdays set before the format are still in the calendar +
    + ? ? ?
    6. selecting an ascending ringtone the volume ascends until the tone is finished. now it starts ascending again. + + ? + +
    7. sorting in the adressbook does not consider first names +
    + ? - -
    8. receiving a call at the same time when establishing another one shuts down the mobile + + ? - +
    9. when alarm clock is snoozed and rings again after 5 minutes it show the wrong time +
    ? ? + +
    10. voice volume is not saved after turning off the phone + ? ? - -
    11. if you activate the screensaver with keypad lock via voice command you can not deactivate the keypad lock. + + ? ? +
    12. select "New MMS -> Options -> Extras", scroll down to appointments - left softkey has function but no label + + ? - -
    13. during a call select "menu -> main menu -> Surf & Fun" - now you only can see "Games & More" not "Internet". But "Games & More" starts "Internet" +
    + ? - -
    14. start NEW SMS via voice command, press red key to cancel function, select "NO" when asked to save the messages - now the phone freezes. you have to press the red key longer to return to standby screen + + ? - -
    15. when selecting the doted line in file system and mark it and select "Delete marked" the phone crashes +
    + ? - -
    16. Name and reply address in e-mail client settings are ignored + + ? ? ?
    17. starting / ending a call is not possible with some bluetooth handsfree + - - - -
    18. time set for screensaver delay is ignored when for the automatic keypad lock + + + + +
    19. when a melody from the filesystem is set as ringtone and you listen to another melody an incoming call is not announced with the melody you set before + ? ? ? ?
    20. if you used the alarm clock at put the S55 in Siemens handsfree "Comfort" the radio is muted without making a call + + ? ? ?
    21. when putting the phone into a handsfree and interrupting the charging the phone turns off after a short time +
    + ? ? ?
    22. same numbers with different region codes are not differentiated for call screening + + + + +
    23. during countdown some numbers are not displayed +
    + + + +
    It's nice to be important, but it's more important to be nice

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Što trebam za kućni WLAN?
    By sms freak in forum Mreža
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 20-04-2005, 08:19
  2. k700i kupiti preko oglasnika ili ne ?
    By borisp in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 13-12-2004, 23:06
  3. trebam neke lic.kljuceve za psiloc programe
    By rile2062 in forum Nokia
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 15-07-2004, 01:47
  4. Kupiti ili ne kupiti? (N3660 ili N6600)
    By Brunek in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 59
    Posljednji post: 08-04-2004, 23:16
  5. Što kupiti??
    By 3aTmr in forum DECT telefoni
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 25-05-2003, 23:00

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke