Prije svega da rijesimo o kojem se tu tocno Olympusu radi! Naime postoji Olympus Stylus Verve digital sa 4 MP i nesto noviji Olympus Stylus Verve digital 5 sa 5MP! Pretpostavljam da si ti mislio na ovaj prvi sa 4MP, pa dalje pisem prema toj pretpostavci!Izvorno postao Brunek
Ovdje stvarno nema dvojbe! T1 je toliko bolji aparat da bi i opravdao i daleko vecu razliku u cijeni!
Prije svega kvaliteta kucista. T1 ima jedno od najkompaktnijih i najkvalitetnijih (full metal) kucista koje sam sreo u ultra compact klasi aparata! Pored toga i njegov izgled je bez mane! Posjeduje i CCD rezolucije od 5MP, sto mu takodjer daj prednost pred Olympusom (4MP)! Zatim objektiv: U T1 ice to je 38 -114 Zeissov objektiv izuzetnih karakteristika s obzirom na svoju velicinu (dakle opticki zoom 3x), u Olympusa objektiv je 35 - 70, po meni primjetno slabije kvalitete i kako se vidi manje izvlake (opticki zoom 2x)! Vezano uz objektiv: samtram kako je vec mnogim testovima, recenzijama, nagradama i iskustvima korisnika dokazano kako Sony - jeva T serija ima najkvalitetnije objektive u ultra compact klasi, pa se ta njihova karakteristika uvijek navodi kao izrazita prednost u odnosu na ostale (mogucnost zooma i macro opcija ti je valjda jasna i sa primjera slika koje je Whiteboy postao)!
Nadalje spominjem da Olympus nema mogucnost manuelnoga fokusa dok T1 ica ima! Ne znam koliko ti je to vazno, ali svakako je plus za T1!
A sad jos dvije velike prednosti T1 ice.
Prvo display: definitivno jedan od najboljih koje sam je vidio, 2,5 incha velik izuzetne rezolucije i kontrasta, stvarno je uzitak slikati i pregledavati fotke na navedenom displayu (Olympus ti ima 1,8 incha display daleko losije rezolucije)!
Drugo movie mod: T1 ima mogucnost (naravno ukoliko imas adekvatnu mem karticu, Whiteboy je vec spomenuo koju bi trebao imati) snimanja filmica u rezoluciji 640x480, 30 fps, dok Olympus ima samo 320x240 i to 15 fps, dakle daleko losije!
E i jos jedna sitnica, sa T1 icom dobivas cradle, dakle za punjenj i povezivanje s kompom (po meni daleko elegantnije rijesenje od klasicnoga sa kablovima)!
Ako dvojite izmedju spomenutih aparata, mislim da je iz navedenoga jasno sto kupiti!![]()

Odgovori uz citat
Bookmarks