Autonavigacija Mio NAVMAN F45(0)
Autonavigacija Mio NAVMAN F45[0]
Vrezija EU i Adriatic
1 in 1
Pojavili su se na našem tržištu PNA uređaji pod nazivom Navman F45 /Navman F450 .
Po onome što sam zaključio daje u biti to potpuno isti uređaj , navodno da je F45 EU Model s 44 države ,a F450 sa Adriatic Regionom .
Nisam baš siguran jer sam imao pri sebi i jednog i drugog koji su imali i po 44 ili 8-10 Adriatic karta (MAPs) .
Postoji verzija s Softwareom Don't Panic ili Mio Spirit 2009 ili Navman Spirit 2009 . Sve u svemu netko je namjerno napravio "zbrku" oko svega toga .
U tome je imao "udjela" T-Com koji je davao za produženje ugovora . Navman F45 sa Adriatic podrškom , dok su neki naši računalni "trgovci" prodavali jednog i drugog ...
Ja imam Navman F450 , piše na naljepnici ispod uređaja , ali je kutija od Navman F45 , tako da mi sve zajedno nije jasno .
Morao sam ovo napisati radi toga da "zbunim" još nekog , a ne da samo da ja imam "confuzije" u glavi .
Na pisanje ovog teksta , ponukalo me je to što na nekim od ovih dva ista , a sa različitim imenom uređaja instaliran je Don't Panic Software napravljen od našeg jako dobrog Kartografa MIREO sa sjedištem u Zagrebu .
Mireo je napravio "BUM" na mobilnim telefonima poput iPhone i Android telefonima , u međuvremenu se je "popravio" na PDA uređajima od verzije Don'Panic 4.2 /4.4 ...
Problem je u tome što neki od ovih uređaja imaju samo Adriatic karte , i Navigacija F45 ili F450 , nema mogućnosti da Vas odveze na neko odredište u Europi .
Vjerujem da većina rijetko ide prema istočnim krajevima , a idete li na Istok ne pomaže baš navigacijski uređaj jer njihovi lokalni kartografi nisu baš ažurni ,da bi dopunili ove Mireo karte ... recimo to da ne brinu mnogo o sebi ...
Uređaji sa kartama (MAPs) EU (Zapadne Europe) nisu loši jer se kartografi na "zapadnoj strani"
brinu za svoje vozače i sigurnost na cestama ...
Probao sam taj Mireo Don't Panic i radi korektno , malo su karte u zaostaku na malo starijim uređajima . U slučaju da Vam se desi neka "nezgoda" s kartama (MAPs) , imate mogućnost vratiti Software , odnosno napraviti reinstalaciju . Nije to sve kad Vam sve lijepo proradi dobit ćete poruku u obliku : " ... mape nisu registrirane " , i onda više nemate ništa ... (navigacija ne služi ničemu ... ).
Pokušaj uspostavljanja veze preko Interneta sa "kartografom" je nemoguć , ili Vam se ponude da karte (MAPs) koje već imate , morate kupiti ...
Same ove nove karte koji nudi Mireo u u Don't Panicu , nisu bog na što iako tvrde da su dobre , ne vjerujem u to jer "nova" karta ima nekih 15Mb , dok "stara" (isto nova) ima preko 40Mb ...
Izvlače se na tehnologiju izrade , što baš i ne drži "vodu" ...
Da nebi gubili živce , našao sam rješenje bez nekog posebnog "Unlocka" na Mio Navman F45(0) , možete staviti nekolko drugih Navigacijskih programa ...
Pripremio sam : Mireo BE3.1 (Ginius Deluxe Truck) , Amigo My Way (Airis) , iGO83.4x , Primo2 Cruise
Procedura instalacije zamjenskih programa na Vaš Navman F45(0) :
____________( jednostavno i bez nekih posebnih zahvata )
01. Spojiti Navman F45(0) USB priloženim USB kabelom na računalo.
02. Napraviti Backup uređaja . (kopirati sve što se vidi na uređaju u neku Mapu na računalu )
03. Skinuti iz priloženih Linkova Navigaciju po želji ...
04. Privremeno raspakirati negdje na HDD "paket"koji ste izabrali ...
05. Pobrisati direktorij "Dontpanic" na Navigaciji (F45) .
06. Kopirati onaj "Dontpanic" iz paketa na Navigaciju , odnosno na isto mjesto onog pobrisanog .
07. Isključiti Navigaciju od računala (Sigurno ukloni Mass Storage Device , desni kut kod datuma na alatnoj traci)
08. Prebaciti dugmić gore na vrhu u sredini uređaja full desno - Reset .
09. Izvući kabel iz Navigacije ...
10. Ukopčati Navigaciju i probati kako radi ...
U slučaju da Vam neka od ovih ne odgovara , probajte drugu ili vratite Backup.
Linkovi za Navigacije:
1. Navigacija Mireo Be3.1 Ginius Truck
Klikni ovdje
2. Navigacija Amigo MyWay Airis
Klikni ovdje
3. Navigacija iGO 8.34
Klikni ovdje
4. Navigacija Primo2 Cruise
Klikni ovdje
Rar Password:
walter66
Zaključak: Navigacija će korektno radit pod nazivom "Don't Panic" , ali imat će
drugi Software za kojeg imate najnovije karte na internetu ili linkove koji su tamo postavljeni ...
Karte za Navedene Navigacije imate na ovom Forumu u djelu za Mape
Karte (MAPs) za iGO i njegove "podvrste"
Karte (MAPs) za Mireo
http://i30.tinypic.com/2cwkawh.jpg
NAPOMENA:Ne odgovaram za bilo kakvu "nepogodnost" koja Vam se može dogoditi pri instalaciji , sve radite na Vlastitu odgovornost .
... :rolleyes: