Ja se izvinjavam ako sam profulo temu,al slicno je ..
Evo pitanja:"Zanima me kako da u svojega Peugeota 407 stavim IGO MY WAy,znam da trebam na cd staviti pa da on u autu to ucita"
hvala
Printable View
Ja se izvinjavam ako sam profulo temu,al slicno je ..
Evo pitanja:"Zanima me kako da u svojega Peugeota 407 stavim IGO MY WAy,znam da trebam na cd staviti pa da on u autu to ucita"
hvala
Sve ovisi o uređaju kojeg imaš. Prvo nam napiši malo više detalja pa onda možemo dalje. Tvoje pitanje je kao ono kako staviti pet žirafa u frižider.
Odgovor je nikako jer su tamo već četiri slona. Ako ne znaš početak vica onda ti ovo sve skupa djeluje bez veze, a tako ni mi ne znamo od kuda početi. Kužiš?
haha,javim vam se dok pogledam sta imam ..
ima neki tvornicki uredjaj,al nema mape za ex-yu,javim vam,recite mi sta treba da provjerim i recu vam
Svi podaci do kojih možeš doći dobro će doći. Od naziva, tipa uređaja, koja navigacija je unutra, odnosno ako ne znaš pogledaj što piše kad ju pališ. U krajnoj liniji možeš i napraviti fotografiju pa se iz toga može vidjeti koja je navigacija unutra.
Asmoday@
http://www.google.de/search?q=Peugeo...w=1425&bih=757
potrazi tu imas slikovno , da i ostali vide koji je uredjaj !
ali u vecini slucajeva se moze puno toga naprviti !
Imaš li možda nešto slično ovome na Linku :
http://www.cnbuynet.com/peugeot-407-...=0¤cy=HK
Tu već postoji iGo Navigacija i pokreće se preko SD kartiice ... Zavisi od opcija koje su ugrađene ...
Nisi stavio niti sliku ni opis uređaja tako da se još uvjek nezna ništa , premalo podataka ...
Pokušaj uslikati samo pokretanje navigacije (ako radi) ...
Pozdrav.
Imam pitanje,imam auto navigaciju Vivax STL500i i u njoj memorijsku karticu od 8gb na kojoj je instaliran iGo Primo i sad me zanima može li se na iGo staviti nekakav medijski player koji bi pokretao divx-e i na koji način (po mogućnosti da podržava titlove) i kojeg su datuma zadnje karte koje su izašle za istu za Hrvatsku i kako staviti novu kartu,jednostavno staru obrisati i dodati novu ili....?
Unaprijed hvala na odgovorima
Za karte koje se skinu s interneta moraš imati "otključan" iGO Primo , ako je original , ove karte neće radit ...
Datum izlaska karti se iščita iz samog naziva karte ... Ovaj Q1 bi bio prvi Quartal 2012 godine , nema novijih za sada ...
Ovo bi bio jedan Navteq komplet za iGO Primo Truck samo za HR
Croatia_R3_NQ_2012.Q1_120522.fbl
Croatia_R3_NQ_2012.Q1_120522.fda
Croatia_R3_NQ_2012.Q1_120522.fpa
Croatia_R3_NQ_2012.Q1_120522.ftr
Postoji programčića koji služe za gledanje filmova i slike , ali kako ih ukoponirati u iGO ili Primo , neznam !?
Te programčiće možeš pronaći u ovdje: MioPocket , kako ćeš ih pokrenuti , u to sad nebih ulazio ...
Za to moraš napraviti poseban Unlock , ja ga zovem "Moding" , a izgleda ovako kao na slici ispod ...
Ovo je za Mio Moov M400 , a može i na druge uređaje , uz "lagana" podešavanja , prema uređaju ...
___________http://www.pohrani.com/f/2D/2e/1fcJduo7/1caffem400.gif
OK,hvala....moj iGO Primo je otključan,nije "original" sa uređajem,znači kad izađu novije mape samo stare obrišem i dodam nove?
Pokušaj stavljati karte Navteq , kažu da su najbolje za naše područje , nesmiju se mješati s ostalim Kartografima ( TopMap , TeleAtlas&TomTom )
Isto tako i POI (Navteq)
Stare pobrišeš i kopiraš nove :
Croatia_R3_NQ_2012.Q1_120522.fbl
Croatia_R3_NQ_2012.Q1_120522.fda
Croatia_R3_NQ_2012.Q1_120522.fpa
Croatia_R3_NQ_2012.Q1_120522.ftr
Možeš li mi reći da li u nazivu mape,npr. "Croatia_R3_NQ_2012.Q1_120522.fbl" ono "NQ" označava da je mapa Navteq?
Kod mene sve mape u imenu sadržavaju ime države,R3,NQ,2012 i Q1.....to je onda to,jel tako?
Unaprijed hvala
Da NQ označava Navteq, TA označava Tele Atlas, MR označava Mireo ....
http://www.oemcargps.com/ocgt023-rad...tv-p-1708.html _Imam tj imao sam Igo na ovom uređaju, jer mi više ne radi. Ima SD karticu. Može li se staviti Mireo s okolnim zemljama, ili da ostavim Igo.Mislim da je bio My way. LP
Čini mi se da treba ponovno snimiti na SD. Piše mu rezolucija 800x480 (kinezu), ali se ne bi štel mješat u ono šta neznam. Zna li netko cijene IGO i Mireo navigacije za Win sistem. Našao sam za mobitel, a treba mi za Din2 auto radio. :-)
Hm, cijene potraži na službenim stranicama, ovdje to riješavamo malo drugačije ;). Ali prvo treba malo više podataka o tom Din2 auto-radiju, da sad ne pretpostavljamo neke stvari, a poslije ispadne sasvim drukčije. Znaš onu Pretpostavka je majka svih za....
Na onom linku su i tehnički podaci za tog kineza. Tak da neznam šta bi još trebalo. Druga stvar je da sam na otoku (Hvar), pa mi je to hendikep. Najradije bi došao s autom, pa na licu mjesta sve riješio. Split mi je najbliži, ali samo zbog toga mi nije isplativo ići s autom. Jedino da netko usput navrati ako prolazi ovuda. Mogu poslati microSD karticu za ubacit igo ili Mireo, pa probat, ako je do nje.
urabus27@
jesi probao na praznu sd karticu ubaciti unlock i na tu istu sd karticu igo,primo , ili mireo , sw kopirati
po mojim saznanjima trebalo bi i tako sve raditi !!
navrati u tvoj PP
pozz
Hvala, ali ne kužim da mu treba unlock. Moram pogledati kako to napraviti na njemu. Evo link, moj je isti , samo je malo stariji model. Kad skrolaš do dna stranice ima i tehničkih podataka.
http://www.ebay.com/itm/Radio-DVD-Pl...-/250998311365
Htio sam i video ubaciti, ali sam prešeprtljav za to, valjda.
Do javljanja !:licklips:
Screen Shot 2013-05-31 at 16.19.07.png
@zuzo molim te, ako želiš pomoći onda to napravi javno, a ne privatnim porukama. Imaš o tome i obavijest pa pročitaj ako nisi.
@urabus promaknuo mi je link, moja isprika
Nema potrebe da ideš u Split, osim ako ti se baš jako ne žuri ;). Riješili smo veće probleme, riješit ćemo i ovaj. Lipo polako i zajedno, jel tako?
Vazi kolega != Citat =:
@zuzo molim te, ako želiš pomoći onda to napravi javno, a ne privatnim porukama. Imaš o tome i obavijest pa pročitaj ako nisi.
pozz
@ Sljaka, hvala, tek sad sam vidio odgovor. Dat ću link na yt da se vidi o ćemu se radi.
Probali smo (Walter) preko TeamViewera karticu, ali ili aparat ne čita kako treba, ili ja neznam aktivirati GPS, što je vjerojatnije. :-)
Nažalost, piše da je video zapis privatan, tako da ga ne mogu pogledat.
Hvala na obavjesti, ispravio sam u javni. Isprika.
Zanima me zašto stalno iskače upozorenje Save Driving? I što se događa kad se ono ugasi (ne vidi se dobro, ali trebao bi biti X gore desno) ?
Navigacija koja se želi pokrenut mora biti na SD kartici u mapi (folderu) NaviOne, a izvršna datoteka mora se zvati NaviOne.exe. Ne znam jesi ovo riješio sa Walterom ili nisi, pa molim povratnu informaciju.
To iskakanje prozora sa "Safe Driving" i mene zbunjuje i neznam razlog. Uz radio nisam dobio neke suvisle upute za instalaciju bilo čega. Drugo, zašto mi je onaj lokot u lijevom kutu gore. Primjetio sam, da dok nema tog lokota ne iskače ni taj popup prozor. Stavit ću poslije slike kako izgleda postavka za navigaciju pa možda bude jasnije. Inače datoteka je Igo8 exe. Sad sam zauzet pa se javim poslije. LP
Pa vidi se lijepo na filmiću da nije dobro napisana putanja za Navigaciju ! To treba podesiti i rješen problem !
Uzmi nešto tanko poput čačkalice , plastični štapić ili nešto slično da možeš stisnuti onaj mali X za isključiti
poruku Safe Driving !
Putanja (Path) za tvoju Navigaciju je :
app="%SDCARD%/igo8"
ili
app="\StorageCard\iGO8\iGO8.exe"
Napravi ovako , ako ne možeš zapamtit ispiši na na pisač i nosi sa sobom u auto:
- Klikni na isključi poruku Safe Driving
- Klikni na Setup
- Navigate Setup
- isključi ponovo Safe Driving (s nečim tankim ne s prstom)
- Jel vidiš da piše (Path) Putanja: \StorageCard\NaviOne\NaviOne.exe (To znači da iGo nemože radit nikako da ga j...š)
- klikni na onu plavu ikonicu u crnom polju i pronađi pravu putanju (path) :
Treba izgledati ovako :
\StorageCard\iGO8\iGO8.exe
- Potvrdi putanju i neka program spremi !
Nakon toga nemoj pokrenut navigaciju jer Ti neće radit (još uvjek) ...
- Ugasi uređaj zatim izvadi SD karticu
- Odi na na računalo i na SD kartici u Folderu iGO8 pronađi Sys.txt
u njemu zamjeni ovaj tekst s ovim koji sam dolje napisao crvenim slovima i mora radit:
[folders]
;app="%SDCARD%/igo8"
app="\StorageCard\iGO8\iGO8.exe"
content="\StorageCard\iGO8\content"
has_secondary_root=0
[local]
timeformat="0"
[interface]
skin="ui_igo8"
resolution_dir="800_480"
vga=1
[rawdisplay]
class="landscape"
highres="0"
screen_x=800
screen_y=480
[gps]
port="auto"
baud=34800
[debug]
skip_eula=1
enable_roadshadow=1
bluetooth_available=0
[map]
auto_nightmode=0
3d_scale_carmodel=1
3dcarsizemin=2000
3dcarsizemax=5000
3dcarsizemul=20000
3d_max_tiltlevel=10000
3d_default_tiltlevel=9000
[tts]
always_say_road_names=1
announce_street_name=1
tts_buffer=131072
announce_exit_directions=1
tts_logics=3
priority="HIGH"
skip_exit_numbers=0
[msnd]
msnd.start=0
- Izvadi SD karticu iz računala i ubaci u Auto Radio
- Ukopčaj Navigaciju i to je to GOTOVO
- Dalje ide samo po sebi rekli bi oni "Prosto ko pasulj" (jednostavno ko fažol) ...
Nije mi jasno , kad znaš ovako kvalitetno snimit Video i stavit na YouTube , a osnovne Ti stvari ne idu . Ja nikad nisam uspio korektno staviti YouTube filmić ...
Izgleda da je problem samo u snalaženju , godine tu nisu važne ja sam mlađi od tebe samo dvije do tri godine ... Ona Tvoja izjava ; " Imam 62 godine ... " , baš i ne drži vodu !
:D
Da malo i ilustriramo ;)
Ma, čudnovati su putevi božji. Barem se tako kaže. Napravit ću po uputi. Javim se poslije obavljenog. Nadam se sa povoljnim vjestima.:-)
Imam još uvijek isto:
http://imageshack.us/a/img18/5853/img0633ky.jpg
Probao sve po uputama. "Safe Driving" nemogu isključiti nikako, nema nikakav x za isključit. U Sys sam preinačio po uputi Waltera. Žao mi je što nisam bliže pri ruci da vidite, bilo bi lakše.
Opet se ništa ne zna !
Jel radi taj iGO ili ne radi ???
Nema slike!
Da nije taj Safe driving vezan uz neku radnju u samom automobilu? Npr. zatvaranje vrata, vezanje pojasa ili tako nešto pa se automatski isključuje nakon obavljene radnje.
Safe driving - Sigurna vožnja !
Vjerojatno kasnije nestane ta poruka kad krene Navigacija , ali još se ništa nezna !
-------------------da:driving:----------- ne :driving:
Edit:
Nekad , dok sam koristio Garmina , imao sam na njemu Safe Driving opciju , kad je bila
uključena nije se moglo koristiti sve opcije na Navigaciji , nego samo one osnovne ... Tijekom
vožnje nije se moglo promjeniti ništa u opcijama niti je djelovalo dodirivanje ekrana , kad sam stao
mogao sam mjenjati što sam htio . Pri bilo kakvom dodirivanju ekrana iznad 7km na sat ispisivalo je
ovu poruku ...
Postoji sigurno neka opcija u sistemu Navigacije ovog "kineza" gdje se to može isključiti !
Još uvijek ne radi. Provjerit ću sugestije pa kad se vratim kući probam, pa javim. Pozdrav !
Možda bi trebalo zamjeniti iGO koji imaš s nekom drugom verzijom , ovdje na Forumu ima dosta toga pa pogledaj ...
Nebudeš li mogao rješiti ostavi to nekom iskusnijem , šteta je takav uređaj imati u autu , a da pored njega moraš
"okačiti" standardnu malu navigaciju , poput Mio M300 ili sličnih "krntija" , ili telefon kojeg je šteta da se grije na
suncu...
Što se tiće "Safe Driving" prozora, pojavljuje se i na Aux,DVD, SD, dok kad svira radio ne iskaće. Probao sam i uključiti pojas pa isključiti, te u vožnji ali ne reagira. Mislim da ću na kraju naći stručnjaka. Probat ću naći nekog da navrati na otok, ili kad budem išao na kopno napraviti to. Još mi ostaje i druga navigacija, ali mi smeta taj prozor, koji iskaće, tako da mi se čini da treba podesiti i radio. Za sada hvala svima na trudu, a javim se kad riješim, da podijelimo iskustva.
Evo za početak (trebalo je malo bolje pogledati stranicu proizvođača :) ) piše kako riješiti Save driving:
Why there is SAFE DRIVING
Solution
After installation, you might find that whatever mode you are in, you will see a SAFE DRIVING. If you encounter such problem, you need to connect the BRAKE line of the ISO wiring to the GROUND.
Znači na konektoru od radija treba naći priključak BRAKE i spojiti ga sa masom.
Ima tamo još tih uputa, pa ću malo pogledat. Kako walter kaže šteta je da stoji neiskorišten.
Ok, baš ti hvala. Već sam guglao ali nisam našao, a ni moj engleski nije baš nešto. Na drugu karticu sam instalirao Mireo BE Cardinale 3.1 i radi od prve. Izgleda da mu taj igo nešto ne paše. Koju mi varijantu preporučate za probat od Igoa? Molio bih te za link na te upute, dobro će mi doći. LP
Upute su na linku koji si dao za specifikacije uređaja. Klikneš na Support i imaš niz pitanja i odgovora. Nažalost, većina se ne odnosi na ovaj problem.
Našao sam Popup problem. U postavkama radia ima detect opcija, za svjetla, kočnice i još koješta. Isključio sam Brake i više se prozor ne pojavljuje.
Mireo koji sam instalirao nije imao mapu hrvatske, pa mi ne pokazuje ništa u HR. Mape su serija 200909, pa pitam može li se staviti novija mapa HR među te starije ili moram sve mijenjati za isti broj i licencu. Čini mi se da sam negdje pročitao da mape moraju biti iste serije, ako se ne varam. Evo stanje se popravlja iz dana u dan. Ako ovako nastavi, moći ću otvoriti podružnicu na Hvaru :-).
Karte potraži u dijelu foruma za Mireo karte. E sad koje licence koristiti to ćeš morati sam otkriti. Postoje encrypted i decrypted licence. Ovsno o tome koju verziju programa imaš (legalnu ili krekiranu) koristiš i odgovarajuće licence. Otkrivaš ih metodom pokušaja i pogrešaka. Staviš jednu kartu pa probaš jednim tipom licence, pa sa drugim. Sve karte koriste isti tip licence. Licence idu zajedno s kartama u istu mapu.
Fala, čujemo se !
Da dodam! Instalirao Igo Primo i taj radi iz prve. Vidjet ću od njih , koja mi više paše pa to ostavim. LP
Ovaj si stavio?
http://cafe.mobil.hr/threads/77837-iGO-Primo-2.4
Taj kod mene radi skoro bez greške, moram riješiti neke sitnice. Postoje 2-3 vrste OS-a za te kineske HU-ove, ali dio na navigaciju bi morao biti isti pa bi na svima trebalo raditi.
Da , taj. Samo mi radi Part1 a zašto je onaj Part2? Treba li ih spojiti i kako? Moram se malo provozati da ga isprobam. Na Mireu BE su mi stare karte TA pa ih budem obnovio i njega isprobao. Do lani sam s njima bio zadovoljan, a ove godine kad sam htio koristiti mi je Igo8 otkazao. Meni je na uređaju WinCE 6.0, bar tako piše.
E tu smo :), greška u koracima. Part1 i Part2 su zato jer je ograničena veličina datoteke na serveru pa se onda veća datoteka dijeli na manje. Uglavnom treba skinuti oba dijela i sa nekim programom za raspakiravanje npr. Winrar pokrenuti raspakiravanje prvog dijela, drugi se raspakira automatski.
@Sljaka, hvala, budem napravio !