Sony Ericsson XPERIA mini
http://www.sonyericsson.com/cws/prod...#view=overview
http://www.sonyericsson.com/cws/file...peria_mini.jpg
Printable View
Sony Ericsson XPERIA mini
http://www.sonyericsson.com/cws/prod...#view=overview
http://www.sonyericsson.com/cws/file...peria_mini.jpg
Moram pohvaliti SE da stvarno u ponudi ima sada svih vrsta i veličina tih xperia... stvarno se nađe po mjeri za svakoga izbor! Ovaj mi je onako više za ženske ali nesumnjivo će ga i muška populacija uzimati :)
HD video veliki plus za današnje standarde... Dobar dizajn.
Promo video:
http://www.youtube.com/watch?v=Y6UZk...layer_embedded
Bile su price, ako se dobro sjecam sa kraja godine ili pocetka ove, da sony ericsson-u ne ide dobro i da malo modela mobitela
izbacuje na trziste... No, na svu nasu radost Sony Ericsson je to u potpunosti negirao ove tvrdnje i izbacio je pregrst novih modela.
Xperia MINI je super mobitel takodjer...
evo ga po nelosoj cijeni od 1529,30kn
http://www.klikni.hr/Sony-Ericsson-X...daj-71073.aspx
Jel itko zna jel ga ima igdje za kupit u osijeku,po kojoj cijeni i jeli itko zna hoce li doce kod ikojeg operatera,vec sam duze vrijeme nabrijan za ovaj mobitel...
imam ovaj mobitel 5 dana i za sad mogu samo napisat da osim baterije koja izdrzi uz nekakvo prosjecno koristenje jedva 24h i "male" 2 gb microsd sve ostalo je super . kvaliteta izrade je ok , slike i video meni ok izgledaju , zvuk mu je dosta jak i cist , ekran i vani kad se koristi je vrlo solidan . trenutno u supernetu koliko sam vidio imaju najbolju ponudu i tamo sam ga kupio za 1480 kn . ugodno sam se iznenadio kad sam otvorio kutiju i vidio da se dobije sa njim i dodatna baterija to nisam znao iako volio bi da ga bolje isporucuju sa jednom jakom a ne dvije slabije baterije . evo toliko za sad ovo mi je prvi android mobitel pa jos dosta toga mi je novo i citam po forumu od vas iskusnih kako da ga iskoristim maksimalno kvalitetno ...
Ja bi ovaj mobitel,al ga jos nema u vipu.u tele2 je 1595kn uredaj,a mene zanima ako ga kupim u tele2 jel on zakljucan na tele2 il mogu sve mreze,jer ko zna kad ce u vip da dode...
vidio sam danasu u tele2 ponudi za produženje pretplate dosta povoljno ovaj model pa me sad zaintrigiralo ali vidim da nema baš puno informacija o njemu, pa ako nije problem neka netko tko ga koristi napiše nešto o njemu, čini mi se full zanimljiv pogotovo jer ima i HD video
mobitel je super brz i sve je lako raditi kad ima isti procesor i kolicinu rama kao i xperia arc tako da bi ga se moglo nazvat i "xperia arc mini" . na gsmarena ima vrlo dobra i detaljna recenzija i potpuno objektivna te je stvarno takav kako su ga opisali . za njihove standarde video i slike su tek prosjecne no meni su vrlo dobre . mp3 muzika je i sa dobivenim slusalicama super . malu microsd karticu sam zamjenio sa vecom 8 gb karticom tako da sad nema problema vise sa prostorom a zahvaljujuci malo kopanju po ovom forumu nasao sam i par hd igrica u smanjenoj rezoluciji . nije da bas igram se na njemu ali sve idu super brzo iako meni malo je mali ovaj ekran za dobro igranje jer je sve nekako sitno i nije bas kao na 4 ili vise inca ekranima . za sad u ovaj tjedan dana koliko ga imam se radi za 5 osim baterije . stvarno je slaba 3 inca ekran i 1200 mAh bi trebalo biti dosta za barem 2 dana a meni izdrzi jedva 1 dan :angry:, a jos stvarno mobitel ne koristim puno . od kad se pojavila sam na tele2 smart 60 tarifi , znaci 100 min ragovora , 50 sms i 1 gb i kad kazem da ni te ne iskoristim u mjesec dana onda je jasno koliko koristim mobitel a i igrice ne igram osim malo ovo koje sam isprobavao dan dva tek toliko da vidim kako izgledaju , par pjesama poslusam i max pola sata na intrnetu i to je to . par poziva na dan a sms sam ljen tipkat pa uglavno i kad saljem di koju sms pisem je nesto kratko i brzinski . osim baterije sve super . za svoju cjenu bilo u slobodnoj prodaji ili na preplati mislim da je dobra ponuda i da se nisam zeznuo kad sam ga uzeo . a i nema nikakvog zujanja kao kod mini pro kako citam da se zale na to svi kod njega
Pošto da se mogu i kod nas kupit u slobodnoj prodaji od prošlog mjeseca, jel bi mi netko mogao reć dal je na njemu Andoidov sustav 2.3 (gingerbread)?
Super stavr kod njega mi je što pravi snimke u HD-u i to što ima bljeskavicu:cthumbup:
@TataMata16
Pa zar on ne dolazi po defultu sa Androidom 2.3?!?
Tako makar pise na www.gsmarena.com:
http://www.gsmarena.com/sony_ericsso..._mini-3947.php
Pa nadam se da dolazi, samo ni meni nije bilo najjasnije. Mada i u slučaju da ne dodje, nadam se da bi onda nadogradnja na 2.3 bila dostupna u skorije vrijeme. Ali još ću da provjerim negdje tu info. Vjerujem da bi trebalo da stigne 2.3 u paketu sa mobitelom
Naravno da je 2.3 već u njemu kao i u svim xperiama ove godine koje su najavljene kao i to da svi će dobiti i nadogradnju na 2.3.4 uskoro...
jučer kupljen u tele 2, danas ga stavljam u pogon pa ćemo vidjeti i kako se ponaša.....
I kakvi su utisci? :)
I mene bi zanimalo kako fula posle par dana. Mogao bi koju sluku ili klip da postaviš :)
To samo radi onih koji bi eventualno htjeli ovaj model mobitela da kupe :P
I jel bi mi netko mogao reć, dal ima u njemu ona funkcija Timescape, koja je kod njemu sličnih i prijethodnih modela bila prisutna?
ima Timescape.....
pa za sada ja sam zadovoljan, i prezadovoljan što se mene osobno tiče, jedino što je dosta malen ali ništa strašno,
baterija za sada ok, dva dana izdrži ako nema baš previše igranja po njemu, a to sad opet zavisi za što je kupljen, za korištenje u normalne svrhe ili za iživljavanje na igrama i hrpi nepotrebnih aplikacija koje se stavljaju u aparat sam da bi se eventualno nekad mogle koristiti (većina se nikad ni ne koriste),
sve u svemu sve je super, a šta se slika tiče ako želite slikat profi fotke kupite fotoaparat ili videokameru za 2 tisuće € a ne očekujte od mobitela čuda,
oduševljen sam vidljivosti ekrana na suncu, i telefon je definitifno moja preporuka,
neznam što još da napišem, pitajte pa ću onda odgovoriti jer nije baš da danonoćno čeprkam po njemu...:D
Da li ima ijedan vlasnik xperie mini koji je iskusio probleme sa pregrijavanjem uređaja i blokiranjem toucha u takvim situacijama? Mislija san ga kupit ali kad san pročita na netu šta se piše i koje probleme ima neznan baš....
pa koliko si pročitao negativnih stvari, od samo jednoga ili masu njih, uvijek ima da se naleti na neispravan uređaj to je neizbježno, al jesi našao na generalnu ocijenu da ne valja???
u svakom slučaju ja za sada nemam takvih poteškoća i iskreno se nadam da ih neću ni imati, ali nikad ne reci nikad,
za sada sve pet :D
Nije samo jedan slučaj, dosta ljudi na netu su pisali da imaju taj problem, probaj pročitati komentare za mobitel na gsm areni. a imaš i ovdje čitavi raspravu gdje ljudi komentiraju probleme koje imaju sa uređajem i gdje se vidi da nije samo izoliran problem.
http://talk.sonyericsson.com/thread/23778?tstart=0
Bok! Imam xperiu mini 2 tjedna, i dogodilo mi se baš danas da se nisam mogao javiti na poziv jer touch uopče nije reagirao. Nakon što je pozivatelj poklopio tek tada je touch proradio. Međutim dešava mi se (možda je to i normalno) da kad upalim ekran, slika jedamput ili dva put žmirkne... kao da se jako brzo ekran još jedamput ugasi pa opet upali.... Inače sve ostalo je OK osim baterije koja mi traje jedva 1 dan..... (par razgovora i poruka dnevno i ne baš puno ostalih radnji)!
To za žmirkanje nije toliki problem iako se definitivno često događa na mobitelima, veći je problem sa tim pregrijavanjem uređaja kad touch blokira. piše mpo netu da se događa češće kad se baterija puni i kad se više koristi. iako bi taj problem sad trebao biti manje izražen jer ide zima..
evo čitao sam rasprave i stvarno nije izoliran slučaj, do sada nisam imao slučaj da mi se je to desilo, nadam se da ni neće,
što se tiče baterije meni bez problema izdrži skoro i dva dana, neznam kako si obavio prvo punjenje ali ja sam kad sam ga uzeo ispreznio bateriju do kraja i punio ga preko 14 sati (tako mi je i rekla ženska u trgovini pa rekoh ajde da poslušam savjet na priješnjimtelefonima nikad nisam :D ) i baterija stvarno izdrži, i nastojim ga pustiti da mi se isprazni ako ne do samog kraja onda bar do nekih 5% baterije i punim ga onda po cijelu noć cca 8 sati, sa ekranom nemam problema kao što su gore navedeni, ali kažemo nije isključeno da se neće pojaviti, nadam se da ne :)
evo nakon mjesec dana koristenja ovog mobitela nema problema nikakvih za sad ali sad kad gledam video sa onom bijelom mini i vidim da puno ljudi pise da se i njima to dogada nije mi bas svejedno . rijetko koristim mobitel ali svejedno nikad nisam zamjetio te probleme ili zagrijavanje jedino smiruje jer mobitel ima 24 mj. garanciju pa ako se nesto dogodi neka novi mi daju onda ili poprave :whistle: . baterija u pocetku mi je trajala jedan dan ( nakon 24h ostala bi na nekih 20% ) sada traje duze tj. nakon 24h baterija je jos uvjek na oko 50% uz jednako koristenje sam sam iskljucio podat. promet u pozadini i smanjio svjetlinu ekrana na pola
Mobilnisvet review:
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-t...on/Xperia-mini
Da ja isto brijem uzet ovaj xperiu mini jer je za tu lovu i sve sto nudi stvarno dobar telefon ali me zabrinjava sto pisu o tome pregrijavanju http://talk.sonyericsson.com/thread/23778?tstart=0
...tako da ako netko zna sto o tome molio bi da mi kaze da se ne opecem jer za sad imam x10 mini i prezadovoljan sam a da ne ostanem bez njega i bez para jer cu njega dat unutra i doplatit.
Svaki komentar i pomoc je dobro dosla,hvala
Stvarno dobro urađen review, samo mi je malo zasmetalo to što su slike i jezik na njima prikazani na ruskom jeziku, ali stvarno je sve u detalje napisano.
Odavno nisam čitao ovaka review..
@rijetko koristiš mobitel?:rolleyes2:
Da ga imam ne bi ga vadio iz ruku :smile:
Koristim dosta mobitel onako prosjecno,nije bas da mi stoji na polici,navigacija,wifi i sl...
Hvala na review mada mi bas to ne pomaze ,znam sve o mobacu al moje je pitanje dal je netko se sreo s tim kvarom ,netko cuo o njemu da ga ima njegov ffrend ili sl.pa se prica o tome,ili osobno tko ima xperiu mini dal ima kakvih poteskoca sa njim...hvala.
@robert2828
review nije bio osobno tebi nego za sve općenito :)
Ja sam malo s mini se zafrkavao i neloš je... sumnjam da su sad baš na globalnoj razini neki toliki problemi sa njim!
aha..lol ja mislio da meni iso review :P
Znaci imao si ga i nije bilo nikakvih problema s touch tipkama i pregrijavanjem ili sl.?
Maalo prije sam zvao SE sluzbu i pitao ih za to i rekli mi da su upoznati s tim problemom i da ako ga kupim se dogadja nesto takvo se salje u servis,e sad zvao ja i u servis i rekli mi da jako puno ih vracaju natrag u servis jer je ta serija takva,cak mi rekla osoba koja se samnom razgovarala da ona ne preporuca da kupim vec da se strpim koji mjesec dok ne sloze to dokraja pa sam onda siguran,tako da cu se morat strpjet jos malo. :(
Iskreno...sada sam u njemačkoj i primjetih da ih baš i nema u ponudi puno za kupit. Više je ovaj mini pro dostupan. Možda stvarno sa drugom serijom bude sve ok.
Ja sam ga samo u jednoj radnji malo isprovavao i djelovao mi skroz ok... al pričekaj ako ti nije bed za svaki slučaj... a i sada ovaj novi update 2.3.4 kada za njega isto izađe pa možda popravi stvari sve pa pročitaš na komentarima okolo!
da istina ,to cu i napraviti jer nezelim se opeci,vec sam javio da odgode narudjbu,tesko mi palo al eto :pivce: bolje biti siguran posle nego kupiti pa odmah u servis i biti bez mobija..
tako je i kod mene baterija, danas je evo treći dan nakon punjenja i na cca 20% mi je baterija tako da ću ga vjerovatno večeras stavit punit, šta se tiče ovog problema koji se spominje kod mene još uvijek se nije pojavio tako da neznam, ne pregrijava mi se uopće za razliku od nokie n97 mini koju sam imao prije njega i koja se nakon 5 min korištenja poprilično zagrijavala, za sada sve radi ok, e da i kupljen je u tele2 :)
Nitko se ne javlja za grešku nekakvu na xpeeriu mini što je dobro al me zabrninjava opet sto sam procitao po foriumima i sto sam razgovarao sa servisom ,sad ili nasi Hrvati ne kupuju xperiu mini ili nema greske..neznam..hmm..
a neznam, uglavnom ako uočim nekakve promjene u pnašanju napisati ću
@robert2828,
Ajde dosta spammanja.
pa mislim između sat i dva, a ako ga punim preko noći onda ostavim 6-7 sati da bude na punjaču, stim da sam prvo punjenje nakon što se je skroz ugasio ostavio 15 sati, i sad za koji dan ću ga opet ispraznit do kraja i tako pustiti da se puni jer negdje sam pročitao da je preporučljivo tako napraviti s vremena na vrijeme
Jel netko isprobao Exmor R senzor?Zanimalo bi me kakve fotkice pravi u tamnijim uvijretima, jer čitam na dosta mjesta da su slike dosta prihvatljive.
Ili može i po koja fotka ovdje da se okači :)
Sta to ima xperia mini st15i ? ja ju danas kupio al nisam stigo jos da ju pogledam cijelu,,punim prvo punjenje baterije pa necu cackat trenutno..al ako ima ja cu probat bas to ako ima u opcijama.
Al imam jedan problem ako mi netko moze pomoci: Jel netko ima xperiu mini st15i i da je na Tomatu ,nemogu sloziti postavke za mms i za net (ne wi-fi),tamo kod pristupnih tocaka mi ne pokazujje a napravim ih i sve popunim i spremim al ih poslije nemogu vidjet,onda stavim od VIP-a karticu i eto radi i vidim ih ??!!
Ako netko zna u cemu je problem nek pomogne tnx
Stavo ga na 2.3.4 i mogu rec da sam zadovoljan,baterija mi drzi duze,i dosta toga je doslo s novim update-om !
daj mi molim te reci kako da stavim update
1.Instaliras PC Companion 2.0 na komp ili laptop
2.spojis mobi na laptop ili komp sta vec imas
3.pokrenes PC Companion 2.0 i onda ce ti naci najnoviju verziju 2.3.4 i sljedis upute,jednostavno je nije tesko,ako neces moci reci pa cu ti ddetaljno reci jer moguce da ako ti nece trebas prebaciti iz MSC u MTP
Jel mi može netko kazati kakve slušalice dolaze uz mobitel?
a jel možeš reći što se sve dobiva sa updateom, jel se isplati stavljat
Da isplati se ga stavljat jer su neki bugovi ispravljeni i dosta dodataka evo imas tu cijeli changelog: http://www.xperiablog.net/2011/09/24...-0-283-review/
--ukratko dobivaš:
slikanje trenutnog stanja zaslona (screen shoot)
uređivanje liste koja trenutno svira u muzičkom playeru
još dodataka za beskonačno u muzičkom playeru
Facebook unutar XPERIA 2.0
USB mogučnosti kad je uređaj spojen na dok
3D i 2D sweep panorame
16x digitalni zoom za videosnimanje
tipkovnica swipe
ljepsi izgled foldera
razni ispravci bugova...itd.
...i da baterija puno duze drzi :klap:
stavio sam update sinoć, za bateriju će mi trebati par dana da vidim koliko drži, ali vidim dqa mi je stavljen i visepilot kojeg treba instalirati, pa ako je netko to već napravio zanima me je li riječ o trial verziji
Taj visepilot je trial ,moras ga kupiti ,a ako oces si staviti neku drugu navigaciiju bez koje netreba net vec samo gps stavis si neki ,ja sam si stavio copilot live 8 ,super je i tocan,brz,i jako jednostavno ga je za instalirat,smao skines i pokrenes aplikaciju kao i svaku drugu da instaliras i sljedis upute,ako hoces dam ti link gdje ga mozes skinuti i uputsva ;) ...mozes si staviti i koju drugu navigaciju al meni je osobno copilot live 8 najbolji jer ima najnovije karte i u svakom momentu mozes se spojiti na wifi i pogledat dal ima update za karte,super stvar :klap:
evo pročitano, zahvaljujem na strpljenju i suradnji i ujedno se ispričavam zbog off-topic-a,
a sad, javlja mi se jedan problemčić pa me zanima jel još netko ima sličnih poteškoća, naime ponekad kad se idem spajati na kućni wi-fi koji je zaključan mob mi se jednostavno neće da spoji, očitava mrežu i pokazuje signal ali mi u postavkama stalno stoji "nabavka IP adrese" i nakon toga "povezan s mrežom uz ograničenu povezivost", jel zna netko u čemu je možebitni problem,
e da we-fi normalno radi jer laptop spojim bez problema
hm...ja nisam naisao na takav problem al sam citao negdje da se nekom nesto slicno dogodilo,a sad za otklanjanje problema neznam,jel dok si spojen na laptop doma ti pokazuje na laptopu dolje desno zuti trokutic ili ne,ako da onda nesto s ruterom ili s netom nije dobro pa nazovi sluzbu za kosisnike a ako ne probaj da nazoves sony ericsson pa njih pitas ili ga odnesti tamo di si ga kupio pa da oni probaju slozit,ili probaj otici kod susjeda ili prijatelja pa se probaj kod njega spojit s mobitelom pa ces znati dal je kod njega nest ili kod tebe doma,mozda se nadje netko tko je upoznat s tim pa ti napise ili probaj prosurfat malo.
decku se malo malo gasi mob, da se to rijesava updateom? jer je jos uvijek na onom originalnom, 2.2 mislim...?
uglavnom, on nema puno aplikacija na njemu, nit nista, ali zna mu se sam od sebe ugasit.. slat na servis ili updateat?
Pa nek proba napraviti update pa ce vidjeti,inace xperia mini ima orginal 2.3.3 a ne 2.2 ,znaci update je 2.3.4.
Aplikacije nemaju nista s tim sta se mu gasi ,moze ih imat brdo il nista svejedno je,uglavnom nek proba prvo update pa ako ce mu isto se gasit na servis,ima garanciju i oni ce to najbolje znat sta s tim :)
Odluka je pala, za dva, tri dana uzimam Xperiu mini, mobitel mi se sviđa i mislim da će zadovoljiti moje prohtjeve. Dakle stiže drugi android, uz HTC Desire HD. Sada me zanima jedna stvar. Kako najlakše prebaciti brojeve iz telefonskog imenika sa SE Satia na Xperiu mini? Prije nikad nisam imao problema sa prebacivanjem imenika sa SE na SE ali ovdje je jedan Symbian a drugi Android pa ne znam koliko su kompatibilni.
Ima vec u Android podforumu par tema o prebacivanju kontakata sa Symbiana, pa pogledaj tamo. Ako se dobro sjecam, rjesenje ukljucuje outlook i sync na gmail.
Super ,ma mobitel je mrak,ja sam jako zadovoljan,ajd dok ga dobis napisi malo kako si zadovoljan s njim i sl..kolko ti baterija drzi itd.. :cthumbup:
dal netko moze potvrditi i gdje bi se dalo to vidjeti kolko ima tocno rama? pise da ima 512rama u specifikacijama al u ES task manageru (to je app) dok ju otvorim pise total 335mb RAM!??,znaci ne interne memorije vec radne.
Tako da ili app krivo pise ili ima 335mb radne mem,,sad bas gledam i neznam zasto tako pise??
Ako mozete vi na svojem pogledat tko kolko ima jer sam ovo naso http://talk.sonyericsson.com/thread/21542
Pa objašnjeno ti je na tom istom linku koji si dao :)
To je normalna stvar, moj mob ima 768 MB RAMa ali mi u mobu piše cca 600.= Citat =:
What sony shown are the actual DEFAULT amount of memory and ram, but when you look at your phone it shown different because some of its memory/ram are being use to system apps/script,etc. and this "amount" is varies between phone.
Aha ok,,ty na brzom odgovoru.,vec sam mislio da su me uskratili :)
Da potvrdim i ja, mobitel dok radi takodjer koristi ram memoriju, tako da ta razlika koju vidis, je upravo ona ram memorija koju mobitel trenutno koristi za funkcioniranje. Ukratko to bi bilo to :)
Evo danas sam uzeo ovaj mobitel :beerchug: ... cijelo popodne mi je u rukama i prvi dojmovi su dobri. Za koji dan ću napisati nešto više, dok ga malo bolje proučim.
Kamo sprema datoteke i fajlove na sd karticu od aplikacija ili igri koje je moguce premjestiti s interne na sd karticu? Dal ih sakrije ili ...neznam?? Neznam nit pod kojim imenom ih da trazim jer npr igru angy birds sam premjestio na sd karticu al automatski i trazio po imenu il po slicnome pa nisam mogo naci tako da neznam..??
Trazio sam s Es file explorerom pa nemogu naci kamo sprema na sd kartici pa ako netko zna da mi kaze..ty
Skriveno je i nedostupno bez roota, a i s rootom ima slabe koristi jer su aplikacije na SD enkriptirane. Zaboravi.
Evo da napišem par riječi o mobitelu. Nakon dva tjedna korištenja dojmovi su uglavnom pozitivni. Ima par stvarčica koje mi se ne sviđaju ali općenito gledano mobitel mi je ok. Prvo kad sam ga uzeo u ruke izgledao mi je jako mali i lagan. Moralo je proći tjrdan dana da se naviknem na dimenzije mobitela. Sada mi je sasvim ok. Kvaliteza izrade je rekao bi zadovoljavajuća iako mi je na početku djelovao malo pre plastično. Ali s druge strane ništa ne škripi niti pucketa.
Mobitel mi je došao sa Androidom 2.3.4 tako da ga nisam trebao nadograđivati. Imam android na desireu HD i tu mi je sve poznato, postoje neke male razlike pošto je ovo SE a ne HTC ali sve u svemu sam sa time zadovoljan.
Isto tako dobio sam u njemu karticu od 8GB. Neznam kako je kod drugih, pročitao sam da dolazi sa karticom od 2 GB i ovo je bilo pozitivno iznenađenje. I slušalice koje sam dobio su bolje od onih koje sam očekivao tj. koje sam vidio da dolaze u paketu s njim. Dakle još jedno pozitivno iznenađenje. Mislio sam da ću trebati staviti druge slušalice ali ove su stvarno ok. Skinuo sam sa marketa eqilaizer i kada si podesim zvuk do izgleda dosta dobro, ja sam zadovoljan.
Baterija mi je prvih 5, 6 dana trajala jedan dan i nisam bio nikako zadovoljan ali nakon otprilike 6 punjenja sada mi traje puna dva dana. Ja sam očekivao i mrvicu duže da će trajati ali ajde nije ni dva dana loše s obzirom da mi je wi fi non stop uključen i da se par računa svaki sat sinhronizira.
Ono što mi se ne sviđa je smještaj led diode. Smještena je na gornjoj strani mobitela i nije na baš vidljivom mjestu. Prvih par dana je uopče nisam skužio i mislio sam da nema ledice. Bilo bi bolje da su je stavili na prednju stranu jer bi bila puno vidljivija. Ovako mobitel mora biti okrenut sa gornjom stranom da bi se ledica vidjela. I ne sviđa mi se to što ima pre spori interval kad radi. Da li postoji neki program da se može drugačije podesiti?
Sada najveće razočaranje na mobitelu, kamera tj. foto aparat. Tu sam stvarno razočaran, očekivao sam bolje slike. Možda sam navikao na slike sa Satia kojeg sam imao do sada. Kada usporedim te slike to je razlika nebo i zemlja. Video je stvarno dobar ali sa slikama nikako nisam zadovoljan. Zapravo sam bio toliko razočaran da sam nakon tjedan dana išao kupiti fotić, Olimpus VR 320.
Sa marketa sam instalirao nekih desetak aplikacija i sve to dobro radi. Instalirao sam i navigaciju Mireo dont panic, kupio kartu Hrvatske i radi bez greške, satelite stvarno brzo pronađe.
Evo toliko za sada. Sa mobitelom sam uglavnom zadovoljan, da je fotoaparat bolji i da je ledica bolje pozicjonirana rekao bi da je stvarno odličan.
što se baterije tiče, isto je tako bilo i kod mene, prvih tjedan dana bi izdržala dai i pol i to jedva, a sada već zna po tri dana bez punjenja (kod mene nije uključen wi-fi nego samo kad mi treba) tako da što se baterije tiče sve pet,
kod mene je bila kartica od 2 GB i to je stvarno malo, tako da svakako treba staviti od 8,
daj mi malo reci o toj navigaciji koju si stavio, i vidim da si napisao da si je kupio pa me zanima koliko para dođe (samo informativno me zanima)
Da, slažem se da je kartica od 2GB pre mala. Zato sam se iznenadio kad sam dobio 8GB sa mobitelom. Sada imam dovoljno mjesta, stavio sam sve što sam planirao i ostalo je slobodno 5,77 GB. Navigacija je Mireo viaGPS odnosno Cardinale. Aplikaciju skineš sa marketa, besplatna je i onda možeš kupovati karte koje ti trebaju, cijena je 60 kuna po karti, ja sam za sada uzeo Hrvatsku i karta je jako dobra. Mislim da druge države neću uzimati jer na Desireu HD imam Navigon i cijelu Evropu pokrivenu.
kako misliš @predator ledica nije smještena kako treba i ne vidi se?? Misliš ova led za svjetlo izad? Neznam...meni je vidljiva.
Šteta za fotke... i meni na play su malo lošije nego na c901. Izgleda da je stariji mini pro ipak bolje fotke davao!
Mislim na malu lampicu koja daje obavjesti o propuštenim pozivima, porukama, ispražnjenoj bateriji. Bilo bi bolje da je sa prednje strane mobitela kao što je bila na starijim modelima jer bi bila vidljiva sa svih strana i kad je mobitel položen bez da je okrenut prema tebi...
Navikao si na Satio, u tome je caka ;) Taj ima slike samo takve da mu od svih jedino Arc može biti najbliži od ovih xperia...
Ovaj vikend su ko za vrag imali prezentaciju Xperia modela po soping centrima u Zagrebu..i tak ja naletio, konkretno mi se svida ova xperia mini pro, reko da probam kak je pisat na toj tastaturici, mislio sam da ce tipke bit velicine ono, duplo manje od tipku na nokii 8210 i te fore :) tipke su sasvim ok ! bila je neka nagradna igra , neki tekst si morao napisati sto prije , mislim da sam bio dosta brz..
Jedino kaj me muci je taj pomicni dio, to je vjerovatno opet neki flat kabel koji ce nakon 500 otvaranja otic u vjecna lovista i onda hop 50 eura za novi u servisu..
Nisam pitao nist za ova pregrijavanja , i da znaju kaj sigurno nece reci.Mozda je ispravljeno u novijoj varijanti softwarea?cini mi se da ovi novi modeli imaju defoltno 2.3.7 ugraden, mozda i novi FW samog uredaja...
Nadam se da je to rijec samo o izoliranom slucaju..
Zaslon iako ovak na slici izgleda malo , u stvarnosti je .. podnosljiv.Sigurno je lakse prtljati po vecem zaslonu, al to je takav mobitel, nije za gledat film jbg.Ono sto mi je izuzetno blesavo je to trajanje baterije , kazete jedva dva dana, mislio sam da ce s manjim ekranom onda i manje jest bateriju, ocito stanga..2 dana i gotovo.
Kod nas ta pregrijavanja nisu cesta,bar kolko sam, jaa upucen a dosta sam upucen uto jer prrije nego sam kupovao mobi sam se jako dobro informirao o tome tako da vecina je pogodila indiu,indoneziju...itd...kod nas mozda par slucaja al zanemarivo jer ima rjesenje kad imaas i garanciju,ja sam jako zadovoljan s mojim mini,nije pro jer mi je bolji mini ,,,opet to ovisi od osobe do osobe,,jako je brz sto je pohvala svaka i moze ici u rank s ovim velikim mobijima arc itd...
Evo što se baterije tiče, meni drži dva dana sa upaljenim wlanom non stop. Ovaj vikend nisam bio u Zg, ugasio sam wi-fi i izdržala je skoro tri dana, od petka ujutro do nedjelje predvečer...
Pucanje veze kad je namjesteno pref WCDMA (vrsta konekcije) na mini pro?
Imam mini pro SK17i i ponekad mi pukne poziv dok sam na pref WCDMA, to mi se nikada nije desilo dok sam na pref GSM.
Tek kratko imam ovaj mobitel i na bonbon je mrezi. Sada ne mogu dokazati da li je do mreze ili do mobitela.
Ima li tko slicnih iskustava?
To ti je normalno.
Prati si malo kako se ponaša signal kada je na 3G...
Pokrivenost 3G signalom nije bajna kod nas. I normalno da pukne veza kada izgubiš signal. Jer mu treba određeno vrijeme da se prebaci na GSM. U tome trenutku ima "rupu" i nisi spojen na baznu stanicu. GSM pokrivenost je puno bolja zato nemaš problema.
@84737
Hoces da kazes da ti cijelo vrijeme drzis mobitel na GSM/EDGE konekciji i da te ne smeta sto ne mozes koristiti 3G/H brzine?!?
Ne bih nista rekao da sam negdje na selu/sumi/autoputu ali u centru grada Osijek u zgradi na 4 katu pored ogromnog prozora (znaci mozes sigurno uhvatit 2-3 bazne stanice) mi se javljaju ti problemi. :cry:
Da, baš to hoću reći.
Živim u provinciji, i 3G signal T-coma je relativno ok kod mene. (iako je bazna stanica udaljena nekih cca 3,5 km od mene, postoji optička vidljivost) No kada se spustim u prizemlje kuće koje je betonsko više nije tako dobar signal i tada poprilično varira, pa rađe imam u GSM modu mob.
No, i u gotovo samom centru Varaždina sam se susreo sa tim problemom. Tj. surfao sam i čekao suprugu da me nazove misleći kako neće biti problema dobiti me. Haha... Došla je do auta sva zapjenjena jer mi je mob davao nonstop zauzeće, tek onda sam i skužio zašto mi se tako sporo otvaraju stranice.;D
No, bit svega je da ukoliko hoćeš dobru vezu (govornu) bez pucanja veze, onda prebaci na GSM, a kad se želiš/trebaš spojiti na net sa mobitelom onda prebaciš na 3G. Vjerujem da ima valjda i koji widget na marketu za to, pa sa njim budeš potrošio par sekundi života prebacujući iz jednog moda u drugi.
Ja sam postavio pitanje ovdje da vidim ima li jos tko sa ovim mobitelom na drugim mrezama slicne probleme pa ako vas dvojica imate taj mobitel a niste na bonbonu molim recite mi jer price o GSM/3G konekciji mi ne pomazu u ovom 'istrazivanju'.
Ja sam na 098 sa Xperiom mini i nisam primjetio da mi puca veza dok sam na 3G mreži.
Ovako,stavio sam ovaj najnoviji update android 2.3.4 firmware 4.0.2.A.0.62 i poceo da mi guta bateriju ko lud,ja pogledam sta mi trosi a ono facebook mi se sam poceo da pali i kroz noc bio skroz u pozadini upaljen i ujutro imao bateriju 20% a predvecer sam ga napunio na 100%,inace imam sve iskljuceno wifi,data i sve,inace mi baterija prije updatea ovog najnovijeg 0.62 drzala i do 3 dana ako ga nisam forsirao.
Imam instaliran task killer al tek tolko za svaki slucaj da vidim sto je ukljuceno i ako moram da nesto ubijem ako zasteka,inace ga ne koristim,e sad sam ja lijepo ubio facebook preko task killera al on se ponovo pojavio za oko 20 minuta i sad je zeleni u task killeru a prije updatea nije bio,pa me zanima kako najbolje rijesit problem i dal se i kako da vratit onaj stari 2.3.4 ona medjuverzija prije 0.62 jer ovako mi baterija niti jedan dan ne izdrzi a da ne prcakm nista,vec fb mi sam u pozadini radi ( bez wifi,i bez data ) !?
Ako netko zna ili primjetio dal ima iste probleme nek se javi pa da vidimo sta mozemo...ty :mig:
Je li telefon rootan? Ako nije, ne znam da mozes bas puno, jedino potpuno deinstalirati facebook app (osim ako je slozen kao system app, u tom slucaju jbg). Ako je rootan, probaj Autostarts ili slican alat s Marketa.
Facebook app je po mom misljenju jedan od najodvratnijih komada softvera za Android. Deinstaliraj ga ako mozes, ako ne onda se probaj barem logout-at iz aplikacije, iako nisam siguran da ce to pomoc.
Mobi nije rootan,inace nije fb slozen kao sys app jer prije ovog updatea sve bilo ok,sve do tog updeta,mozda se nest mu zbrikalo pa sam ga danas opet ispocetka napunio i vidjet cu sto ce se danas dogodit ,al vec cim sam izvadio punjac s moba idem pogledat u task killer samo da vidim dal je u pozadini i evo ga vec,prvo par minuta nije bio zelen al poslije je pozelenio (znaci da ga task killer kao oznaci da se mora samog pojedinog killat) a sad zasto to nemam pojma,a jel se da kako vratit na stari 0.42 ? jer nevidim nikakve razlike samo fb me zajeb...
ty na brzom odgovoru
@Sniper hvala i tebi takodjer,nemoze se deinstalirat jer je gore od pocetka a s logout nisam probao al cu probat i to makar sumnjam al probat cu,,ty
I da jos nest me zanima zasto mi se pozivi sami brisu od prethodnih mjeseca,dok dodje novi mjesec onda samo ostanu od ovog mjeseca pozivi a ostali se sami obrisu,jel postoji opcija kakva a da nisam skonto??
Dakle jest system app.
Da ne bi bio zabune opet - system app je ako je dosao sa firmwareom, nije system app ako si ga sam naknadno instalirao.
Dakle jedino da ga rootas i onda mozes ili postelati startup servise ili kompletno maknuti taj fb app.
Ovo za downgrade firmwarea nemam pojma.
@ravilov --aha ok ty...I da jos nest me zanima zasto mi se pozivi sami brisu od prethodnih mjeseca,dok dodje novi mjesec onda samo ostanu od ovog mjeseca pozivi a ostali se sami obrisu,jel postoji opcija kakva a da nisam skonto??
-
vezano za facebook problem, aj odi u Settings->Sony Ericsson->Facebook inside XperiaTM, pa pogledaj jel ti tamo upaljena integracija.
Pozdrav, kupio sam SE st15i prije nekih 2-3 mj. i nedavno su počeli problemi ,točnije : meni (eng. menu ,da nebi bilo zabune) skače bez da pritišćem i kad stisnem na neki program odmah izađe iz njega van ,ko da je zablokirana back tipka...
Gore je android 2.3.4 ,mob je otključan odmah kad sam ga kupio i eto gotovo 2 mj. nikakvih problema ,a sad ovo.
Primjetio sam da se ti problemi javljaju nakon par minuta rada (ko da dođe do pregrijavanja...), pronašao sam na internetu jedno 5-6 videa na youtubeu s istim problemima ,malo sam se raspitivao ,neki su rekli da su riješili problem s kalibriranjem screena i to trajno ,neki privremeno ,pa sad ja pošto nisam neki ekspert kaj se tiće mobitela ,pitam vas : dal se kalibriranje može obaviti direkno u mobu (ko na nekim nokiama npr.) ili nekak drugačije ,dal se nekom događa isti problem ,kak ga je riješil itd.. Svaki savjet dobrodošao!
Pozdrav i dobrodosao na forum. Bilo bi dobro da sto prije procitas pravila foruma, teme sa ovakvim naslovom inace cesto zavrse u smecu. Osim toga, ovdje je praksa ne otvarati nove teme ako prikladna tema vec postoji, radije onda postati tamo. ST15i je ustvari Xperia Mini, a za nju vec odavno postoji otvorena tema.
Sto se tice tvog problema, nemam bas neki pametan savjet obzirom da nisam nikad imao ovaj mobitel. Pricekaj da ti se netko drugi javi.
Pogledaj za svoj problem ovdje.
Naime jako puno korisnika ima na svojim uređajima iste simptome, moguće je slati uređaj na servis na zamjenu touchscreena, ili ga rootati te editirati postavke za osjetljivost ekrena i kapacitivnih tipki.
Pozdrav.Imam problem sa st15i.kod upućivanja pziva ili slanja sms-a mob. se resetira ili ugasi,a kad je spojen na punjač ili komp radi normalno.Dali je netko imao takih problema ili zna o čemu se radi?Napravio sam update (2.3.4) i ista stvar,dok je na punjaču mogu zvat i primat pozive i sms,kad ga iskopčam resetira se i kod zvanja i kod primanja poziva i sms-a.Prije odprilike 3 sata baterija je bila na 100% ,a sad je ispod 70%.Dali je moguće da mi baterija pravi probleme,dosta se brzo prazni?