Pošto sam dobio dosta PM-ova vezanih za iPhone, otvorit ću ovaj thread, pa sve kaj vas zanima pitajte ovdje, jer će i drugi možda naći koji koristan odgovor :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Printable View
Pošto sam dobio dosta PM-ova vezanih za iPhone, otvorit ću ovaj thread, pa sve kaj vas zanima pitajte ovdje, jer će i drugi možda naći koji koristan odgovor :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ukoliko vam se pojavi bilo kakva pogreška na iPhone-u, možete je pronaći na netu putem ovih šifri i na taj način lakše otkriti uzrok i rješenje problema:
GSM Equipment related codes
CME ERROR: 0 Phone failure
CME ERROR: 1 No connection to phone
CME ERROR: 2 Phone adapter link reserved
CME ERROR: 3 Operation not allowed
CME ERROR: 4 Operation not supported
CME ERROR: 5 PH_SIM PIN required
CME ERROR: 6 PH_FSIM PIN required
CME ERROR: 7 PH_FSIM PUK required
CME ERROR: 10 SIM not inserted
CME ERROR: 11 SIM PIN required
CME ERROR: 12 SIM PUK required
CME ERROR: 13 SIM failure
CME ERROR: 14 SIM busy
CME ERROR: 15 SIM wrong
CME ERROR: 16 Incorrect password
CME ERROR: 17 SIM PIN2 required
CME ERROR: 18 SIM PUK2 required
CME ERROR: 20 Memory full
CME ERROR: 21 Invalid index
CME ERROR: 22 Not found
CME ERROR: 23 Memory failure
CME ERROR: 24 Text string too long
CME ERROR: 25 Invalid characters in text string
CME ERROR: 26 Dial string too long
CME ERROR: 27 Invalid characters in dial string
CME ERROR: 30 No network service
CME ERROR: 31 Network timeout
CME ERROR: 32 Network not allowed, emergency calls only
CME ERROR: 40 Network personalization PIN required
CME ERROR: 41 Network personalization PUK required
CME ERROR: 42 Network subset personalization PIN required
CME ERROR: 43 Network subset personalization PUK required
CME ERROR: 44 Service provider personalization PIN required
CME ERROR: 45 Service provider personalization PUK required
CME ERROR: 46 Corporate personalization PIN required
CME ERROR: 47 Corporate personalization PUK required
CME ERROR: 48 PH-SIM PUK required
CME ERROR: 100 Unknown error
CME ERROR: 103 Illegal MS
CME ERROR: 106 Illegal ME
CME ERROR: 107 GPRS services not allowed
CME ERROR: 111 PLMN not allowed
CME ERROR: 112 Location area not allowed
CME ERROR: 113 Roaming not allowed in this location area
CME ERROR: 126 Operation temporary not allowed
CME ERROR: 132 Service operation not supported
CME ERROR: 133 Requested service option not subscribed
CME ERROR: 134 Service option temporary out of order
CME ERROR: 148 Unspecified GPRS error
CME ERROR: 149 PDP authentication failure
CME ERROR: 150 Invalid mobile class
CME ERROR: 256 Operation temporarily not allowed
CME ERROR: 257 Call barred
CME ERROR: 258 Phone is busy
CME ERROR: 259 User abort
CME ERROR: 260 Invalid dial string
CME ERROR: 261 SS not executed
CME ERROR: 262 SIM Blocked
CME ERROR: 263 Invalid block
CME ERROR: 772 SIM powered down
GSM Network related codes
CMS ERROR: 1 Unassigned number
CMS ERROR: 8 Operator determined barring
CMS ERROR: 10 Call bared
CMS ERROR: 21 Short message transfer rejected
CMS ERROR: 27 Destination out of service
CMS ERROR: 28 Unindentified subscriber
CMS ERROR: 29 Facility rejected
CMS ERROR: 30 Unknown subscriber
CMS ERROR: 38 Network out of order
CMS ERROR: 41 Temporary failure
CMS ERROR: 42 Congestion
CMS ERROR: 47 Recources unavailable
CMS ERROR: 50 Requested facility not subscribed
CMS ERROR: 69 Requested facility not implemented
CMS ERROR: 81 Invalid short message transfer reference value
CMS ERROR: 95 Invalid message unspecified
CMS ERROR: 96 Invalid mandatory information
CMS ERROR: 97 Message type non existent or not implemented
CMS ERROR: 98 Message not compatible with short message protocol
CMS ERROR: 99 Information element non-existent or not implemente
CMS ERROR: 111 Protocol error, unspecified
CMS ERROR: 127 Internetworking , unspecified
CMS ERROR: 128 Telematic internetworking not supported
CMS ERROR: 129 Short message type 0 not supported
CMS ERROR: 130 Cannot replace short message
CMS ERROR: 143 Unspecified TP-PID error
CMS ERROR: 144 Data code scheme not supported
CMS ERROR: 145 Message class not supported
CMS ERROR: 159 Unspecified TP-DCS error
CMS ERROR: 160 Command cannot be actioned
CMS ERROR: 161 Command unsupported
CMS ERROR: 175 Unspecified TP-Command error
CMS ERROR: 176 TPDU not supported
CMS ERROR: 192 SC busy
CMS ERROR: 193 No SC subscription
CMS ERROR: 194 SC System failure
CMS ERROR: 195 Invalid SME address
CMS ERROR: 196 Destination SME barred
CMS ERROR: 197 SM Rejected-Duplicate SM
CMS ERROR: 198 TP-VPF not supported
CMS ERROR: 199 TP-VP not supported
CMS ERROR: 208 D0 SIM SMS Storage full
CMS ERROR: 209 No SMS Storage capability in SIM
CMS ERROR: 210 Error in MS
CMS ERROR: 211 Memory capacity exceeded
CMS ERROR: 212 Sim application toolkit busy
CMS ERROR: 213 SIM data download error
CMS ERROR: 255 Unspecified error cause
CMS ERROR: 300 ME Failure
CMS ERROR: 301 SMS service of ME reserved
CMS ERROR: 302 Operation not allowed
CMS ERROR: 303 Operation not supported
CMS ERROR: 304 Invalid PDU mode parameter
CMS ERROR: 305 Invalid Text mode parameter
CMS ERROR: 310 SIM not inserted
CMS ERROR: 311 SIM PIN required
CMS ERROR: 312 PH-SIM PIN required
CMS ERROR: 313 SIM failure
CMS ERROR: 314 SIM busy
CMS ERROR: 315 SIM wrong
CMS ERROR: 316 SIM PUK required
CMS ERROR: 317 SIM PIN2 required
CMS ERROR: 318 SIM PUK2 required
CMS ERROR: 320 Memory failure
CMS ERROR: 321 Invalid memory index
CMS ERROR: 322 Memory full
CMS ERROR: 330 SMSC address unknown
CMS ERROR: 331 No network service
CMS ERROR: 332 Network timeout
CMS ERROR: 340 No +CNMA expected
CMS ERROR: 500 Unknown error
CMS ERROR: 512 User abort
CMS ERROR: 513 Unable to store
CMS ERROR: 514 Invalid Status
CMS ERROR: 515 Device busy or Invalid Character in string
CMS ERROR: 516 Invalid length
CMS ERROR: 517 Invalid character in PDU
CMS ERROR: 518 Invalid parameter
CMS ERROR: 519 Invalid length or character
CMS ERROR: 520 Invalid character in text
CMS ERROR: 521 Timer expired
CMS ERROR: 522 Operation temporary not allowed
CMS ERROR: 532 SIM not ready
CMS ERROR: 534 Cell Broadcast error unknown
CMS ERROR: 535 Protocol stack busy
CMS ERROR: 538 Invalid parameter
E imam pitanje...Kako kopirati sa SIM kartice brojeve na IPHONE
mislim da sam ti već odgovorio. direktno nikako.
kako ne moze? kod mene prijatelj ima iSIM i radi bez ikakvih problema... E sad ja imam pitanje .. uskoro uzimam iphone otkljucan sa verzijom 1.1.2 ,imam 2 godine garancije u njega,kosta 500 eura u prodavnici... Kazu da na njega mogu instalirati applikacije i sve ostalo.. Da li to znaci da je jailbroken ? moram li ista dodatno na njemu radit,osim samo skidat neke stvarcice i uzivat? :) da li softver 1.1.3 donosi ista novo,i isplati li se updateat na njega
vjeruj mi da se ispalti stavljat.cuo sam da daje mnogo vise opcija..ja bum sada preso na 1.1.4
strah me da se nesto ne zajebe wi-fi nedaj boze
Nece,nebrini ti za to.A imas sada i lokalnih frajera koji mogu popraviti iphone.Preporucam ti da ih odneses njima
Mene zanima da li postoji tko u Hrvatskoj tko hardverski popravlja iPhone?
Znam da moba još nema kod nas u dućanima, ali ak ti nekaj na njemu ode, možeš se s njim očito pozdraviti...
manje vise -da
nemojte biti tako sigurni... ako se mogu popravljat raznorazni kineski telefoni, moci ce i iphone, cim se nasi serviseri dopadnu shemi itd. (ako ih vec nemaju!)
lako za sheme stari moj, uz ogroman broj od 250-265 iphonova u hrvatskoj, pitanje je oce li se nac dovoljan broj servisera koji ce to popravljat kad se pocnu kvarit
Vidim da iphone ima 3.5mm audio jack. Čitam ovdje po forumu, neki članovi traže poseban converter.
Moje pitanje je, jer se mogu samo uštekati obične slušalice, ili moram kupovati taj converter ako to zelim napraviti.
Nije mi jasno, u vecini review-a koje sam procitao, pod pozitivne strane je stavljen postojanje 3.5mm, e sad, ako se to ne može koristiti na svim slušalicama, to je isto sranje ko i oni posebni konektori na SE i nokiama???
Meni su radile moje Sonyjeve slusalice iako nisu iPhone certified.
iPhone ima klasičan 3.5mm utor, ali je stvar da je taj utor malo uvučen, pa dosta slušalica ne paše. Odnosno, slušalice moraju imati jako tanku plastiku iznad utora da bi ušle. Ja sam uzeo Apple-ove in-ear i OK su.
koja je razlika između Iphona-ova od 8gb i 16gb jel razlika samo u memoriji ili ima još neke razlike
samo u memoriji
Jel istina da se nemože preko bluetootha niš slat?
Je.....Samo BT slusalica
Ček, to zato jer su američki standardi drugačiji, ili...
Kaj, ostaje Irda i WiFi?
Nisu američki standardi drugačiji, nego Apple stavlja dosta ograničenja na svoj software, tako da svi podaci i datoteke moraju uči na iPhone prek iTunesa (isto kao i s iPod-ovima)...iTunesi su zbilja mrak i možeš prek njih sve i svašta - od editiranja pjesama, slika itd. Ali zna biti razočaravajuće kad si ne možeš poslat na iPhone nekaj s drugog moba...
Pozdrav ljudi.. Ovak, namjeravam uskoro nabavit iphone, otključan, software 1.1.4, pa me zanima jel mi može netko reći ukratko na kaj trebam obratit pozornost... Mislim, čital sam dost po forumima i tak, al na 100 mjesta piše 100 različitih stvari pa ne znam ni sam kaj je točno, a u svemu sam tek početnik..
1. Kaj trebam napravit da ga aktiviram, da mi proradi?
2. Jel se mogu sam spojit na itunes i prek njih updejtat kontakte, mjuzu itd. (Jel ima kakvih problema oko rada na itunesu, čital sam nekaj o tome da prilikom povezivanja iphonea s itunesima te pita da updejtaš il tak nekaj, ne razumijem se točno u te stvari..)
Ukratko, zanima me, ak mi može neko reći kaj trebam nepravit kad ga kupim pa da mi normalno proradi, jel ima neka caka da se ne zafrknem?
Ovako, kad ga kupiš, stavi odmah SIM karticu od njega da vidiš da li je otključan. Nakon toga, kad ga upališ provjerio jer touch screen dobro radi i odi u settings > general > about i provjeri verziju softa da li je 1.1.4. Nakon toga, mogao bi baciti oko na onaj krom na mobu, jer je on najosjetljiviji, da vidiš da li je mob nov ili korišten.
Kaj se tiče iTunes-a, njih moraš skinut s neta, jer s mobom ne dobiješ instalacijski CD. iTunes-i rade za 5, nisam imamo nikakvih problema sa njima. Također, sa iTunes-ima možeš prebaciti kontakte, poruke, kalendarske zapise, a možeš sinhronizirati mob i s Outlook-om ako ti zatreba...
Fala puno... Sam jedna stvar, znači, kad ga nabavim, stavim svoju SIM karticu u njega i onda kaj.. upalim ga?
Ne kužim kod tog iphonea jel on kad ga kupim (otključanog), kad stavim svoju SIM unutra, jel on odmah normalno radi il trebam kaj prek itunesa napravit?
Čital sam uputstvo od iphonea i tam piše da uređaj treba prvo "aktivirati" prek itunesa koristeći kao neki svoj apple account pa da tek nakon toga uređaj radi??
Kada sam sebi uzimao iPhone, stavio sam SIM karticu, upalio mob i kada je ušao na glavni meni ušao sam u "inlock", upisao PIN i to e to. Al istinia, moj je bio rabljen nekih tjedan-dva, pa ne znam jel trebalo napravit kaj posebno kod prvog paljenja...
Ok... Fala, El Nino! Onda jedino molim nekog tko je kupio nov iphone da mi odgovori jel treba kaj posebno napravit kod prvog paljenja da bi telefon profunkcioniral?!
Netrebaš ništa aktivirati ako ga kupiš otkljucanog.
Ta aktivacija o kojoj ti pricaš je aktivacija AT&T pretplate ako ju želiš koristiti.
Zakljucan iphone nemože u funkciju dok AT&T pretplata nije aktivirana.
Evo tu se mučim malo sa frendicom da mi uzme Iphone 16gb sad mi recite pošto kod nje u New Orleansu nema Apple Store jel bi mogla možda ona kupit u ATT-u ajfon ali da ništa ne potpisuje tamo ništa znači keš i doviđenja
hvala
Dobila sam jucer zaključani Iphone iz USA i sad bih ga htjela dati nekom na odtključavanje.
Pitanje: na šti trebam paziti pri tome? (ne bih htjela da mi ga netko zezne pri otključavanju)
Nije mi jasno jos nesto; nasla sam jednu firmu koja otkljucava za 200 kn, i jedan decko (pouzdano dobar) koji otkljucava za 400 kn. Da li postoji neka razlika u otključavanju (oboje otključavaju preko programa) ili je razlika samo u cijeni ? :)
thnx
Mozes i sam otkljucati, samo prosurfaj internetom.
Evo danas i članka u "Poslovnom", ne kaže puno, ali misli da iPhone nećemo skoro vidjeti u HR.
http://www.poslovni.hr/77451.aspx
Pogotovo ako se uzme u obzir da uskoro vjerojatno dolazi i 3G verzija - tko će željeti imati staru verziju, i tako u krug.
...naime - jesi li se uvjerila, tj. raspitala o toj firmi, koliko je pouzdana i sl. stvari... jer osobno, prije bih otišao onome za koga sam čuo i za koga znam da je pouzdan i provjeren bez obzira šro je skuplji (iako se i tome provjerenom može dogoditi zaheb, ali svakome se dogodi pogreška ;) ) ...
Dali taj MMS radi ili ne na kraju?
Instalirao sam SwirlyMMS, koje su postavke za T-Mobile, ili još uvijek ne radi?
što se tiče snimanja videa to ide , samo instaliraš: Iphone Video Recorder, navodno je verzija ograničena na 30-40sec, ili postoji neštopametnije full verzija?
MMS radi... Instaliras SwirlyMMS i sljedeće postavke :
MMSC : http://mms.t-mobile.hr/servlets/mms
Proxy : 10.12.0.4:8080
APN : mms.htgprs
Ostalo ostavis prazno!
Kako isključiti EDGE na iphone-u???
Nabavio sam iphone prije 3 mjeseca i oduševljenje je trajalo do prije par dana kad mi se, kako sam skužio čitajući po internetu, pokvario zvučnik (earspeaker) pa sad mogu samo na razglas, slušalice ili handsfree.
Niti je padao, niti je se skvasio... ništa! Samo tako za razgovora počel je krčiti nešto i jedva se čulo i od tada ništa...
Tuga. Taaj dio košta 6$ al bi trebao sad slati uređaj natrag u USA.
Jel ima netko da popravlja to?
Čuo sam da ima netko u Zg i Rijeci.....
Pozdrav. Zanima me kako je u Americi najbolje kupiti novi 3g iphone, to jest najjefiinije ali bez pretplatickog ugovora ili ikakovg drugog ugovoro sa kojim bi svaki mjesec jos trebao dodatno placati. Kako funkcionira onaj prepaid ko at&ta, jeli moguce uzeti iphone3g na prepaid i da se poslje nista ne placa? Kupio bi ga ondje i koristio u hrvatskoj. Znate mozda koj selling site osim ebaya gdi bi mogao kupti iphone, zapravo uzeo bih 2 pa mi ne vrijedi nesto gdi postoje aukcije el prevelika mi je zajebnacija bidati 2 iphona i onda dogovarati posiljku.
pitanje: imam 8g sa 1.1.4 verzijom na njemu....naime, općenito sam zadovoljan s telefonom ali me jedna stvar strašno bode u oči...prilikom pisanja sms-a uvijek mi se ubacuje onaj tekst input i svaki puta moram tipkat na x ili prepravljati buduci da mi on sam pukne neku riječ....kako se to isključuje? bio bi vrlo zahvalan pošto stalno šibam poruke...:wave:
sorry krivo napisao gore...ipak su dolari u igri..tipfeler.....a ovo za italiju mi je poznato...sto se tice nas, bojim se da ce cijene biti vrlo paprene pogotovo kad pričamo o t-mobileu (vec vidim cijenu telefona cca 2000 kn te obvezno potpisivanje ugovora u tarifi 300 ili sl..)
jel se može zvati t-mobile szk za iphone, jel imaju kakav datum? o kome to zapravo ovisi?
Pretpostavljam da ce iPhone 3G u ostale zemlje doci negdje prije Bozica. Iako sumnjam da Apple (odnosno proizvodac/i) ima/ju takve kapacitete.
Po svemu sudeći će doći znatno ranije od Božića, a što se tiče kapaciteta čisto sumnjam da to može biti problem s obzirom da Appleovi kontraktori za 3G iPhone trenutno proizvode oko 800.000 jedinica TJEDNO odnosno 3.2 milijuna jedinica mjesečno što je sasvim dovoljno da pokrije sve eventualne mjesečne narudžbe. Naravno ovakva produkcija će se teško nastaviti istim intenzitetom cijelu godinu ali samo pokazuje da bar što se tiče logističke strane Apple ima pokriveno.
evo agenti iz t-com centra kažu da nemaju zasasd 100% točnu informaciju ali da će vjerojatno bit oko 9 miseca
Zašto se mora prvi znati? Kada će se znati konkretne informacije, vjerovatno će se među prvima saznati upravo ovdje. Molim vas da se do tada ne spama tema sa pitanjima i nagađanjima.
Pa nece se to samo od sebe ovdje stvorit. Mora netko od nas napisat.
Neće se samo stvariti, već će netko napisati kada se sazna. Ponavljam, bez zaspamavanja.
Ja neznam o kakvom ti spamanju govoriš? Pitanje je bilo dali itko zna kada će službeno u HRvatsku ( otprilike datum) a s obzirom da je naziv teme iPhone pitanja i odgovorim ne vidim aposlutno nikakvog offtopičarenja i spamanja. S obzirom da imam gotovo uvijek dovoljno pouzdane informacije ne vidi zbog čega da ih ne podjelim sa ljudima koji pitaju upravo te informacije kao naprimjer mladi gospodin kojem uskoro ističe ugovor kod T-mobile-a pa treba koliko toliko točnu informaciju da donese odluku. Mislio sam da je upravo takav slučaj i svrha ovog foruma.
Uglavnom postoji tri datuma koja su koliko toliko pouzdana prvi je 22.8 kada kreće drugi krug od 20 zemalja ( između njih i Češka, Mađarska, Estonija itd..) još uvijek nije objavljeno zadnje 4 zemlje a vjerojatnost da će i Hrvatska među njima biti je dovoljno dobra, uglavnom ako to odpadne drugi datum je sredina 9 odnosno 10 mjeseca, što ovisi o tehničkim detaljima i dogovoru između hrvatskog T-mobile-a i Apple-a. A s obzirom da pratim Apple i sve vezano za njega već poprilično dugo mogu ti iz iskutva reći da Apple ima politiku i praksu objavljivanja točnog datuma launcha nekog svog uređaja / najranije 30 dana prije, pa čak i partneru koji tu uslugu/uređaj distribuira. Eto ukratko kako stvari stoje sa 3G iPhone-om u HR, za sve koje zanima.
I da ne zaboravim kao i svaki put do sada sve vijesti vezane uz Apple i HR zna se gdje se prvo čitaju ;).
Pozdrav i NHF
Koji dio od "ne postavljajte svako toliko pitanje kada će izaći" ne razumijete? Tako bi svako malo netko pitao "jel netko zna?". Objasnio sam zašto i zdravo. Kada će netko znati nešto konkretnije, neka slobodno napiše, ali neću dozvoliti da se pola teme zasipa sa gore navedenim postovima. Kraj priče.
Primio na znanje i uvažio da se vraitmo na temu, na wifiu je iznimno ugodno surfati što zbog brzine što zbog Mobile Safarija koji je ustvari modificirani WebKit pa se renderira čak i na težim stranicama zadovoljavajuće brzo, što zbog same propusnosti Wi-fi veze. Na EDGE-u ponekad zna biti zaista frustrirajuće vjerojatno zbog pokrivenosti signalom.
Uglavnom jedan veliki thumbs up.
milism da frish radi dramu bezveze, ne vidim zašto ne bi postojala jedna tema o dolasku iphone u hrvatsku di se može spekulirati o nekim informacijama s obzirom da se to stalno mijenja, i u potpunosti podržavam biO-a
nego, jedna stvar šta me zanima, kad dođe u t-mobilea, kako se sve može spajat na internet i koja je najjeftinija i najisplativija opcija, šta je s onim web'nwalk, a kako taj wifi uopće funkcionaira, jel moram bit pretplatnik zato?
Za početak: http://en.wikipedia.org/wiki/Wifi ;) :)
Dakle, wifi nema nikakve veze ni s pretplatom, ni s t-mobileom ;)
A najjeftinija opcija je naravno spajanje preko wifi-ja, ako imaš neku mrežu u blizini ;)
Molim da se nacin moderiranja ili akcije moderatora ne komentiraju na mjestima koja tome nisu namjenjena. Forum ima hijerarhiju s razlogom. Na rad moderatora mozete s potuziti ili super moderatorima ili administratorima ili javno u forumu koje je tome namjenjen. Ovakav nacin, protivan je pravilima foruma.
Zahvaljujem na suradnji.
Za mene je stvar riješena, radilo se o nesporazumu koji je izglađen na civiliziran način. Koliko vidim post o glasinama i predviđanjima kada će u Hrvatsku i dalje stoji čisto da ljudi nebi zapitlikvali svako malo kada će.
Idemo dalje u revijalnom tonu :
Najjeftinija i najsiplativija opcija spajanja na internet preko iPhone-a je zasigurno Wi-Fi, ali tu je problem dostupnost odnosno možeš se spajati preko njega samo na mjestima gdje je pokriven signalom ( recimo neki besplatni hotspotovi ili valstitak kućna WLAN mreža). Ako ti je pak potreban stalni pristup internetu gdje god da se nalaziš za tu su pretplate na mobilne tarife (kao što su Web'nWalk odnosno CityBroadband kod VIP-a). Najneisplativija opcija je ona kada surfaš preko EDGE-a bez pretplate jer su tu cijene znatno više 1 MB = 50 kn.
instaliro sam peko instalera videorecorder pa me svaki put pita dal imam kod ili ao ga elim registrirat ima tko kakvo rješenje za to, di bi mogo nać onaj free code
planiram si uzet iphone, i zanima me , ako mi ko moze reci iz prve ruke, koja je razlika izmedju obicnog iphone-a i iphone-a 3g?i dali je moguce kupiti iphone npr. u austriji u slobodnoj prodaji i tu ga unlockati?
hvala na odgovorima
naravno....
ma odlucio sam da cu ga tu kupiti kod nas, jel ima ko da zna di ga nabaviti novog i nekoristenog i naravno otkljucanog ili da mi posalje neki broj na pm....
Otvori oglasnik i deri.
ovak, zanima me nes ak mi ko moze pomoc!!!
prilikom surfanja na netu prek iphona na odredenim nekim stranicama di su postani neki videi volio bi da mogu vidjet te video-e?
napise mi da instaliram flash player ili tak nes slicno, uglavnom uvijek je nacrtana lego kockica s upitnikom!
dal postoji u instaleru neki program za to?
hvala
Koliko mi je poznato iPhone nema podršku za flash i trenutno se ne može instalirati traženi plug in. Ali čitam da bi se to trebalo ispraviti nadolazećima nadogradnjama.
ok hvala!
a jel znate mozda kakav pouzdani servis za iphone, ak cu trebat mozda ponovo na servis!!! i da je ok s cijenama!
sto se tice flash-a... adobe radi na tome i uskoro bi morao izaci...
servis... nemam pojma! italija
zanima me kak vi prebacujete neke fajlove u iphone?
ja to radim prek WinSCP!
ali kad prebacim neku aplikaciju kaj skinem s neta npr. folder (naziv.app) prebacim u application i kad otvorim u iphonu taj program pokaze se pocetna slika i stoji, nece se pokrenut program??!
di grijesim, hvala!?
gdje u zagrebu mogu kupit 3,5 mm stereo adapter preko kojega mogu spojiti slušalice na iphone?
ovako nešto :
http://store.apple.com/Catalog/uk/Im...46_screen1.jpg
jei probao u Maksimirskoj u Appleu? a gotovo sam siguran da sam to vidio u Avenue Mallu da ima za kupiti
pogledat cu u Avenue Mallu no netreb bit original Belkin, može bilokoji provjereni adapter...
ja mislim da sam ga vidio, nisam 100 posto siguran ali čini mi se da je pisalo iPhone adapter na kutiji
najjednostavnije ti je da ih nazoveš i pitaš, da ne moraš bezveze ići do Avenue Malla
ima, no nije standardan.
nažalost moje koss the plug nerade.
da, malo je "dublji". ali sve apple slusalice rade, ja sam isprobao one od iPod minia i pasu.
A jeli netko ima informaciju dali je isti takav utor kod iPod Touch-a ili je kod njega ipak poštovan standard?
Da ne bi ispao čisti off-topic, stvarno jedna od debilnijih stvari kod Apple-a i iPhone-a, a nije da je malo nedostataka...
na touchu je normalan konektor
iPhone 3G ima normalan utor. tako da je tesko reci da je to debilna stvar kod applea, kad samo classic "boluje" od toga.
inace, ove slusalice koje se isporucuju uz iPhone su katastrofa, sto je po meni nedopustivo za jedan muzicki telefon.
Imam 2 pitanja u vezi Iphone-a 3G. Prvo pitanje što i gdje trebam napisat da mogu preko wi-fija na net jer sam bio u kafiću neki dan i našao je mrežu za koju ne treba šifra i nije se mogao spojiti, pisalo nešto da fali cellular data service. Drugo pitanje kako da filmove prebacim s kompa na Iphone, glazbu sam uspio bez problema ali filmove neželi.
Svaka mreza ne mora imati izlaz na internet.Mozda si ulovio bezicnu mrezu nekog ureda gdje su bezicnim ruterom umrezena racunala.
Ali ni kod sebe doma se nemrem spojiti na net,stvar je u Iphone-u.
Kako se spojiti na Eduroam wireless na faksu preko Iphone. Imam user name i password, negdje sam procitao da treba neka certifikacija(pošto iphone nema secure w2).
kako svoje stvari stavljat za melodiju da li postoji neki softver ako ga ima netko moze link, hvala
Ima, ovaj ti je postupak. Prvo moraš mp3 pjesmu koju želiš staviti za melodiju skratiti na 40 sek(nesmije biti veća od 40 sek, ne učitava).
Odrezanu pjesmu prebaci u Itunes. U Itunes-u klikni desni klik na pjesmu i odaberi: Create AAC version, kada ju konvertira pronađi pjesmu u library, desni klik,copy i paste u bilo koji folder. Kada ju kopira, pisat će ti extenzija .m4a, jednostavno promjeni iz .m4a u .m4r, i takav file opet prebaci u Itunes u Library Ringtones. Kada priključiš Iphone, prebaci pjesmu.
100% provjereno, meni radi na uređaju, bez jailbreak.
Čini se komplicirano, ali nije. Imaš i ovaj film na Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=QeXq8nV8Po8
evo najjednostavniji način za postavljanje vlastitih melodiaj za ringtone:
http://www.ipodtouch.bloger.hr/post/...r/1061037.aspx
imam pitanje vezano uz App Store aplikaciju na iphoneu, imam verziju softvera 1.1.4 i nemam te aplikacije, a bez toga nemrem prebacit programe u iphone preko itunes-a, neda mi tu opciju za sihronizaciju?!?!
Hvala!!!
Vrijeme je da nadogradiš software na 2.2 verziju.
vec bi ja sam to nadogradio ali nemam, onaj njegov sim card sto strazi da ubacis kad ga updateas! tak da moram u servis ic...
znate vi nekog?
Potpuno i totalno si u krivu :)
Ne treba ti nikakav SIM za upgrade, sve možeš sam napraviti, i nadograditi ga i odmah otključati.
Ali treba znat, ako se ne kužiš onda pravac u servis.
Pogledaj malo teme vezane za jailbreak iphone-a...
ma iritira me taj iTunes da bi skinul free aplikaciju svejedno moraš otvoriti acount i dati mu podatke o svojoj kreditnoj kartici. baš da ću mu dat to baš i neću. jel postoji kakva druga mogućnost? konkretno me zanima nimbuzz i fring jer su mi genijalni voip programi i messengeri a mob je iz t-mobilea
ja sam se rego na itunes, i nisam ostavljo kreditne podatke!
Imas opciju reg. bez kred. kartice! Al meni je problem kak prebacit na iphone free aplikacije???