evo mi nokia n73 pokazuje da imam 3g signal od teleta!:bigjump:
evo sad sam skinio neki video s tele2 stranice, skida brzinom 240kb/s...koliko ja znam to je prebrzo za gprs...hehe.....stigao umts! yupiiii
Printable View
evo mi nokia n73 pokazuje da imam 3g signal od teleta!:bigjump:
evo sad sam skinio neki video s tele2 stranice, skida brzinom 240kb/s...koliko ja znam to je prebrzo za gprs...hehe.....stigao umts! yupiiii
Imaju i UMTS koncesiju, sad su valjda konacno poceli graditi i tu mrezu. Signal se nekidan pojavio i u Varazdinu. ZG je vec relativno dobro pokriven 3g-om.
Nema to previse veze s pojacanjem signala, signal ce se postupno pojacavati povecanjem broja baznih stanica za 2g i za 3g, obicno se stavljaju na isto mjesto, jedna do druge. Ne vjerujem da ce Tele2, jos barem 2-3 godine na svim mjestima imati signal kao prva dva operatera. Ali od 1.6. krece roaming s T mobileom koji ce omogucavati sve usluge pa ce to biti super stvar za mjesta gdje jos nije stigao signal ili je signal slab.
Pa ne trebas dugo cekati, ako ti je problem sa signalom, od 1.6. ce biti roaming s T Mobileom i radit ce sve kao da si na Tele2 signalu.
Jos cemo vidjeti kako ce to funkcionirati, ali opcenito uvjeti roaminga bi trebali biti bolji od onih s VIP-om. E sad, s obzirom da su poceli pustati i 3g signal, mozda ih T Mobile pusti i na svoju 3g mrezu tamo gdje ne bude T2 signala..no to ja samo nagadjam.
povremeno mi se vrati na gprs, pa onda opet na 3g! a skuzio sam danas da nest nije u redu...tri put mi je mob trazio da iazberem mrezu, vjerojatno su nest nadogradjivali, pa se gubio signal!
3g signal je uvijek slabiji jer radi na visoj frekvenciji, sve ovisi koliko si udaljen od bazne stanice.
Potvrdujem da je zupanja pokrivena s 3g signalom i ugodno se iznenadio...
Evo i u Rijeci ima 3G signala,......JUPIIIIIIIII!!!!!! :) konacno se nesto pokrenulo :) nadam se da ce uskoro i ponuditi kakvu podatkovnu tarifu,.. :)
Ima li u Splitu? Trebalo bi biti :)
Nadam se da ce napraviti nesto sto radi i madjarski "alternativni" operater, pannon. Kod njih se moze aktivirati na "prepaid" kartici 100 Mb za 60kn, 5GB za 170kn i 10 GB za 300kn.
Ajmo Tele2, daj mi bar neku dobru vijest :)
Ne rade videopozivi.
Nekako ne vjerujem da će ti videopozivi zaživjeti u skoroj budućnosti,pa njih ne nude ni t-mobile ni vip (tj. vip možda nudi pretplatnicima,ali nisam siguran)... Mene više zanima hoće li ponuditi kakvu podatkovnu tarifu,da ponude nešto kao simpa w'n'w nitko sretniji od mene :)
Radi li ikome 3g kako treba? Ja imam signal, ali čim ga probam koristiti za razgovor prebaci me na 2g. Lokacija: vž.
Kad se kod mene u kvartu pojavio 3g, poziv si mogao uspostaviti, ali se prekidao razgovor nakon par sekundi. Rjeseno je u roku od par dana, valjda kod vas to jos nije 100% u funkciji.
ne znam za pozive, kad nisam probao-nemam koga nazvat.....
http://img407.imageshack.us/img407/8...een0081sf5.png
Ima ga u Rijeci,neznsm još na kojem sve području ali radi.
Ovo je Turnić - Krnjevo područje.
Kod Kauflanda (Rijeka) nije ga bilo,... kod kod mene u cetru ga ima :) to je tek pocetak,... :)
Belveder ima a i Trsat
A čemu sve služi 3G?
Za videopozive, brži internet,... i što još?
3G je skupno ime za treću generaciju mobilne telefonije.
3G omogućava brzine do oko 14 MBit/s. Ovo omogućava prijenos ne samo teksta i zvuka nego i pokretnih slika, televizije i ostalih avanciranih usluga. Sam standard 3G sadrži više podstandarda kao UMTS (evropski i japanski 3G), TD-SCDMA (kineski 3G) i CDMA2000 (američki 3G). Preovladavajući standard je UMTS čiji su najveći propenenti Ericsson i Nokia.
EDIT: objašnjenje za oba pitanja....:king:
rijeka centar ima... kako god, zanima me - ako stavim da mi automatski odabire 2g/3g mrezu, da li to znacajno povecava potrosnju baterije?
Kod mene ima samo obični (ne-3G) Tele2 signal i to tek kad izađem na Balkan tj. balkon :D U unutrašnjosti kuće samo Vipnet i T-Mobile.
a dobro dali se je itko pitao dali ce stare sim kartice od tele 2 izdrzati 3g????
koliko znam u t-comu ttreba mjenjati sim karticu...
Imam i ja onu staru pa sve radi kad je 3g u pitanju. Jedino ne znam kako ce se ponasati kad se, jednog dana, uvedu videopozivi.
Jucer i danas nema 3G signala u cetru Rijeke, ..... to je ocito jos u testiranju!
Ima ga i u Donjem Miholjcu.Očito će biti nešto od te akcije :flame:
u petak sam morao pisat neku zadacnicu, sastav u skoli....zahvaljujuci 3g i brzom internetu, uspio sam naci na netu sastav, i prepisao ga! savrseno! za takve stvari je genijalno! skinio mi je oko 10kn!
Sta je s tim 3g signalom? Zna netko? Ima li ga igdje? :) (nije da sam ne strpljiv) :)
Pise ti gore gdje ga sve ima, koliko sam uspio cuti i procitati, ima ga u Zagrebu, Varazdinu, Ivanic-Gradu, Novoj Gradisci, Zupanji, Donjem Miholjcu...ovdje se spominju i dijelovi Rijeke i Splita.
Pa oni ce sigurno prije pokriti podrucja na kojima ima Tele2 korisnika kako se ne bi koristio roaming. Na primjer, sigurno ce prije pokriti neko manje mjesto gdje imaju 1000 korisnika, nego neko naseljenije mjesto gdje imaju 10 korisnika.
Ne mora znaciti. Mozda Tele2 u Zagrebu ima manje korisnika nego na primjer u Osijeku. Ovo lupam jer ja to ne znam, sto ne znaci da nije moguce.
Inace spominje se da od 1.6. data roaming preko t-mobile nece vrijediti za gradove Zagreb, Rijeka, Split a mozda i Osijek sto znaci da moraju sto bolje pokriti vlastitim 3G signalom.
http://www.forum.hr/showpost.php?p=13116976&postcount=3
Osijek ima 3G tele2 signal.
Evo u Splitu u dijelu ST3 je došao 3G, radi u 3G modu i telefoniranje, ali danas nema ni GPRS neta ni UMTS neta.
Evo Zagreb na HTC Tytnu II pokazuje 3g tele 2 mrezu.. :)
jeli tko provao kolika je brzina (downloada) na 3G-u tele2 gdje je dostupan?
Meni još u Splitu ne radi ni WAP ni MMS, ni na 2G ni na 3G. To se zove napredak!
potpuno neistinita informacija,meni sve štima i wap i mms i na mertojaku i splitu 3 neznam,da nisi nešto u postavkama pobrkao
Na mobitelu nisam ništa mijenjao, čak sam pokušao opet poslati poruku na 777 i ponovo spremio postavke. Jednostavno neće. Poslao sam mail službi za korisnike.
Da li netko zna ima li Tele2 EDGE signal dok jos nije profunkcionirala 3G mreza?
Evo, meni napokon sve radi!
http://img150.imageshack.us/img150/3...2umts01zv9.png http://img150.imageshack.us/img150/3...2umts02bv2.png
Evo 3G jucer cijeli dan u Rijeci. Neznam jeli opet u nekoj privremenoj test fazi ili su ga pustili trajno u pogon.
Bas sam malo preko MMS-a "testirao" vezu, 500KB MMS posalje za tocno minutu (P990i nema ogranicenje u velicini MMSa), a isti taj MMS za poslati GPRS-om traje 6-7 minuta. Ludnica.
Je u Rijeci je sada stalno.
Možda zbog uvođenja te novine nisam danas mogao razgovarati. Zovem, govorim 30 sekundi, poziv se prekine, i tako 3 puta.
Prebacio sam signal na VIP i onda radi bez problema. :hm:
Živio moj dobri stari VIP, ni sada ne mogu bez njega...
Ima ga i u Opatiji, i to puno bolji i jači signal nego li od Vip-a, full sam se iznenadio,.. ima ga i unutar zgrade, dok Vip-a nema vec samo GSM....
Vec sam napisao na temi o poslovanju Tele2, evo i ovdje cu ponoviti da je direktor Tele2 Hrvatska rekao da do kraja 2008. korisnike namjerava privlaciti mobilnim internetom. Sve ovo su vjerojatno pripreme za tu "misiju".
Drek, bit ce da je bilo samo neko testiranje, danas opet nista od 3G u Rijeci. A vec sam se ponadao da je za stalno.
Upravo se pojavio 3G signal u Rijeci (opet) :) Ali cisto sumnjam da je za stalno,.. vjerojatno je opet jedan test u nizu,.. bit ce da ce pustiti za stalno tek 1.6., no ja bih voli da to bude i 1.5. :) ne bih se bunio :)
A ne razumijem što vam sad toliko znači taj 3G kad je promet skup,kad ponude neku podatkovnu tarifu (nadam se 1.6.) onda će biti važno ima li 3G-a ili nema ;)
Pa bolje da sad stave mrežu u promet i sve ispitaju nego da kasnije čačkaju kad ljudima bude trebalo.
@magic_ri: Istina, opet je zadnja dva dana 3G s nama.
@Sniper: Pa radi MMSa koji je free do 1.6, puno mi je draze kad moram cekati desetak sekudni nego minutu za poslati ga.
3G proradio i u Karlovcu!
Mms sa slikom pošalje za nekoliko sekundi. Oduševljen sam (dok je još besplatno)!
3G radi naravno i u Zadru! :hrv:
Danas sam na svom K850 primjetio da mi unutar onog znakića u kojem mi je prije pisalo 3G pojavilo H, što pretpostavljam da označava HSPDA :) :wow:
Pa evo da pitam je li još tko primjetio ili je to bilo samo meni slučajno :D?
Cuo sam i ja da u nekim dijelovima grada radi HSDPA no ne mogu provjeriti jer nemam takav mob :)
Evo konačno i karte pokrivenosti GSM/UMTS/HSPA na njihovim stranicama, dosta je detaljna:
http://www.tele2.hr/mobilni_internet_pokrivenost.html
U Labinu ali u ostalim Istarskim gradovima več duže vrijeme imamo 3G signal sa Tele2 mreže...cjela je Istra pokrivena sa kvalitetnim Tele2 signalom,ne razumijem priče o roamingu sa T-mobileom,ok taj roaming vrijedi na malom podrucju Republike Hrvatske di nema isključivo Tele2 signala...
Vrijedi na cijelom području RH osim Zagreba...
Nisam isprobao ali ne vjerujem da na auto cesti Zagreb Split nema roaminga.Nama mi smisla...Oni imaju roaming za cijelu RH osim Zagreba.
Pa ima, samo kako će rasti pokrivenost signalom Tele2, tako će se mobitel sve manje prebacivati na T-Mobile, do konačnog pokrivanja cijele HR (nadam se...)...
Opet brkate taj roaming....roaming sa T-Mobilom odnosi se iskljucivo na pozive i prijenos podataka tamo di nema Tele2 mreže....šta se tiče 3g signala on ide iskljucivo i smo preko Tele2 mreže....npr koristim usb mobilni internet koji ne radi na roamingu nego samo na matičnoj mreži(Tele2)....i radi savršeno dobro....dosta vas nije upoznato na nacin kako funkcionira mreža!;D....a i sve vam pise na njihovim službenim web stranicama!!!!
naravno da vrijedi na području di nema tele2 signala ali ta podrucja i nisu tako velika....sva veca mjesta gradovi su pokriveni signalom Tele2 bilo 2G ili 3G....kao i svi autoputevi i ceste....sve ovo o pokrivenosti pocelo je biti smjesno,ispada da upopce nemaju svoju mrezu....
http://www.speedtest.net/result/567596578.png evo testirano na 3g mobilnome internetu Tele2....Labin Istra....u vecim mjestima brzina ide i do 5 mbita...provjereno!!!
Zanima me jedna stvar u vezi Tele2 mreze koja mi nikako neide u glavu.
Ovako, imam Sony Ericsson P1i koji ima UMTS i uredno mi radi na podrucju Rijeke (3G signal).
Inače živim na Grobniku, i po Tele2 karti pokrivenosti i tu postoji UMTS i HSPA pokrivenost. I to je stvarno tako, jer moja Tele2 kartica u Sony Ericsson W995 mobitelu lovi i UMTS (3G ikona) i HSPA (H ikona) na Grobniku (pun signal).
No moj P1i, na Grobniku, nema 3G signal (za razliku od Rijeke gdje ga uredno ima svugdje).
Svjestan sam cinjenice da W995 ima UMTS i HSPA, a P1i samo UMTS, ali kako je moguce da nemam obican UMTS na Grobniku na P1i?
Nije li HSPA samo "nadogradnja" na UMTS (kao sto je i EDGE "nadogradnja" na GPRS) i nebi li na P1i trebao imati UMTS i doma?
Molim za objasnjenje.
Na GSM areni kaže da P1i ima na frekvencijske opsege GSM 900/1800/1900 i UMTS 2100
dok W995 ima GSM 900/1800/1900 i HSDPA 900/2100
Ako odašiljač u Rijeci ima HSDPA na 2100, onda je u redu na oba mobitela, a ako je na Grobniku HSDPA 900, onda ga P1i ne vidi već se spaja na GSM signal.
TELE2 brzina neta na www.mobilespeedtest.com
testirano na preko OPERE koji je instalirana u mobitelu radi se o SE V640i
podrucje Zagreb
brzina 3902kbps
sad je ludilo surfati na mobitelu prek OPERE, toliki mi je ADSL kod T-com :jump:
Nalov teme promijenjen.