zanima me dali se k510 može pretvoriti u koju w seriju ili u koji drugi mob?
ako se neda dali postoje patchevi za k510?
gdje nači main i fs file-ove za k510?
hvala
Printable View
zanima me dali se k510 može pretvoriti u koju w seriju ili u koji drugi mob?
ako se neda dali postoje patchevi za k510?
gdje nači main i fs file-ove za k510?
hvala
Moze u w200 ;)
Patcheva za k510 ima...
Na internetu :) imas ovde:
http://www.iprotebe.cz/sony-ericsson
al za w200 puno gubis a dobivas smo jednu stvar;walkman.
frend želi pa boli me briga :D:D
još me zanima jel postupak flash-a isti kao na d750/k750 @ w800?
Da postupak je isti ;)
jel je pametno stavljat cid52 a ovaj k510 je cid49?
Pa nema svrhe to raditi ;) Jer naravno ne moze...
Ako je telefon CID49 ubacujes CID49 ;)
al ima samo cid52 za skinut na onoj stranici
ima gdje drugdje?
Vidi ovde:
http://www.topse.ru/
imam problem dok želim flashatti k510@w200 pomoču xs++ jednostavno dok stisnem flash xs++ izađe iz sveg a dok želim s faro-om ne želi uči u flash
jel je problem u sefp?
jel postoji kakav tutorial dajte pomozite
jel mi možeš dati taj main? (neznam koji je :( )
hvala
Kako saznati koji CID ima mobitel i da li je točno da ako je mob odlockan sa 49, kod ubacivanja npr. 52 će se opet zalockati.
E da, imam K510 CID49
i imam firmware W200 CID52
Kako to riješiti?
Poslije flashanja samo bijeli ekran, tako da ga ponovno moram flešnuti s firmware-om od K510 CID49 da bi radio.
A nigdje ne mogu naći firmware:
K510 da je CID52
ili obratno
W200 da je CID49 (taj mislim da niti ne postoji)
Ne možeš riješiti problem jer kad flashas firmware cid 52, erom ti ostaje cid 49 i to sve skupa ne može raditi.
= Citat =:
Izvorno postao benkovic750
= Citat =:
Izvorno postao milanche91
Onda jel se može ili ne K510 flešati u W200?= Citat =:
Izvorno postao Carbon
Onaj koji tvrdi da može nek objasni postupak
ja tvrdim da nemoze :hrv:
ako je mob cid49 a ti oces stavit fw koji je cid52 ; kad krene flashanje xs ce javit gresku i upitno je os moc upalit mob nakon tog ...
a mozes promijenit cid u 52 al to je skupoo(ide sa servisnom opremom (kod unlockera)) , bolje tie nac fw za cid49 ....
:comp:
jer ima neki patch da se otključa na sve mreže, i trebao bi njegov setp plugin za FAr da mogu uć u FS, ili koji boot script da kotistim
usput jer mi može netko dati hrv custpack za njega
odgovor na tvoje drugo pitanje je opet >>:google:<<
EDiT:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=49911
Ajd molim vas napišite svoje mišljenje o pretvaranju K510 u W200 i što sve točno gubim a šta dobivam.... ko ima takav mob jel mu se više sviđa ovakav ili obićni k510?
I dali ga uopće vrijedi flashat u W200?
Moderatori slobodno promijenite naslov ak nije po pravilima, nisam znao kak da nazovem Thread. :respect:
Nisi ni trebao otvarati novu temu kad vec postoji ova.
A naslov ti definitivno nije po pravilima. Ne shvacam zasto je ljudima toliki problem napisati normalan naslov. Npr "K510@W200 - sto se gubi a sto dobiva?" ili slicno.
Ne's ti velike mudrosti... :jehon:
cek malo,a nemozes konvertirati w200 cid 52 firmware sa GSlideom u cid 49 pa ga onda staviti na k510?
ne vjerujem da se moze,ali pitam mozda je netko probao...
Hm, a po kojoj logici bi to trebalo biti moguce? :jehon:
Kao prvo, GSlide ima headere jedino do CID49, pa tako ni ne radi sa CID52 firmwareima.
Kao drugo, kako mislis staviti CID49 firmware u CID52 mobitel?
I niko nije naso CID49 firmware za w200? Jel mogu ikako flash K510 u W200 ako mi je mob CID49?:deadthread:
E stvarno bih htio flashat k510 u w200 a pretrazio sam sve strane forume i nemogu nigdje nac...pa ajd molim vas pomozite mi...jel netko ovo radio...
K510i CID49RED DB2010
a si nasel ti taj soft?
Ne postoji...:D Jbg...flasho sam ga sa cid 52...
stavil si cid 52 soft na mob koji je cid 49?
i radi to?
imam k510 iz t-mobila. . . i evo ispravno je radio 4 meseca i samo odjednom ugasio se i sada, kad ga probam upaliti on samo trepne i ugasi se. . . probao sam ga flashati sa SEUS-om i on ga prepozna ali kad skine firmware kaze mi da otkacim kabl i pokusam ponovo. . . probao sam i sa xs++ i izbaci mi ovo
baseband ID:8040
hardware platform:DB 2010 Marita compact
protocol version:3.1
sending db2010_cid00_prodid_pl3.bin
prologue:failed
sending PRODUCTION_id loader
sending db2010_cid00_prodid_pl3.bin
prologue:failed
activating GDFS
ako neko moze pomoci. .. bio bih mu zahvalan. .
ako si probo s necijim drugim kablom i ako si instaliro dobre drivere i nije radilo - odnesi na servis (imas garanciju)
@yoske,
Nije bilo potrebe otvarati novu temu, kao sto vidis vec postoji pogodna.
A kad ides otvarati novu, barem pripazi da ti je naslov po pravilima.
Eo nakon duge potrage za custom filovima, napokon sam uspio u potpunosti flashat svoj k510 u w200! I mogu rec da mi se jako svidaju flash teme, walkman... bluetooth mi zasad ne fali previse! Prebacujem preko kompa! Inace na K510i CID49RED sam stavio soft od W200i CID52RED sa Setoolom!
a kamera ti radi? meni ne
a kako to sad izgubis bluetooth ako flashas u w200???
da.izgubis bluetooth(jer ga w200 nema),kamera ti ne radi i nemas tipku za smanjiti glasnocu(ali stavis patch da se smanji s tipkom kamere@walkmana)
a dobijes walkman i flash teme
aha.. znaci nesto dobijes a nesto izgubis pa sad ko voli nek izvoli!
Tocno tako! Ova tipka me ne pati tolko, a i bluetooth jer nea puno memorije mob tak da neam sta slat puno par pjesama i sllika i dosta! Jedino sto kamera ne radi da, jer nea memory stick, jest da meni ne treba kamera i nisam ju nikad koristio, ali nacicu vjerojatno ima patch negdje da se to rijesi!
pa imas patch za tipku
ja sam ubacil s FAR-om,koristim jdflasher,a pod phone sam stavil k510 i sve super,jedino si moras napraviti rest,imas u mapi rest od jdflashera programcic koji ti ga napravi
dovuces main na taj program i onda se nakratko pojavi prozorcic i onda ides pod C:/Documents and settings/~ime tvog korisnickog racuna~/ i u toj mapi ti je rest
pa ima cijeli tut vezan za koristenje jdflashera....
search
e kaj se tice onog resta.dok ga najdes mores ga staviti u mapu rest od jdflashera i dok radis sa jdflasherom i klikas na tockice dodes do dijela di te pita "Do you want restore your firmware?" i stisnes yes i onda on stavi taj rest
Ma opet mi nece! Nes krivo radim neznam! A sad mi izbacuje neki configuration error i kolko god puta ga flasho svaki put mi to izbaci i neradi mob! Jooooj
E ma uspio sam napravit! Samo sam novi custom pack nabavio i sad radi! Inace ja imam jos noviju verziju softwera od ovog tvog! R4JA011! I ima puno vise patcheva za njega! Eo ti link pa ak oces fleshaj si s njim, bolji je soft!
http://rapidshare.com/files/112578152/W200_R4JA011.rar.html
Imam k510i (R4EA031 cid50) i preko XS++ 3.1 sam iso napravit GDFS Backup. Backup sam napravio i sad mi se mob vise ne zeli upalit i niti XS++ niti setoollite ga ne mogu ocitati... Kako da ga ozivim?? :tomato:
Dobro, i zasto zbog toga otvarati novu temu?
Da si se bar potrudio napisati naslov po pravilima... :jehon:
sorry, vidio sam da se ovdje pisalo o moddanju u w200 pa sam mislio da nije krivo otvorit novu temu zbog toga... uglavnom, jel mi mozes pomoc?
EDIT:
evo uspio rijesit al sad nemrem patch ubacit...
evo, imam k510 r4ea003 cid 50 i sad ga pokusavam preoznat sa jdflasherom i izbaci mi ovo
http://www.salji.com/files/3xpq2u0jjxxz5ppxwmch.jpg
a u setoolu sam uspio napravit backup gdfs- a
jel netko zna sta krivo radim (koristim najnoviji jdflasher- ja mislim, odabrao sam k510 kao model)?
i da, moze li mi netko potvrdit, kada se spojim sa jdflsherom samo stisnem na patch> copy...
ne treba radit quick acces niti ista tako? (kao kod k810)
edit: sad sam otvorio folder scripts i k510 i tamo je svugdje cid59, nema cid50
I ja sam imao sličan problem s k610i, pokušaj ga ugasiti , izvaditi bateriju i ponovo upaliti , a nakon toga napravi reset( ne master ). Meni je upalilo.
nemogu ubacit ni jedan patch, al glavno mi je da ubacim onaj za unlock... citam po netu i pise da se cid50 nemoze patchat, ali na ovom mobu je vec bio taj patch, znaci netko je to napravio...
moze ali servisnom opremom...od doma jos uvjek nista od toga tako da nemoj ni pokusavati...
ok, steta...
zato jer je CID50 ,vidis da pise [50red]
evo ipak ne radi mob kak treba... mislio sam da radi al da je samo kodiran, pa posto nemam doma niti jednu karticu od t-mobilea nisam mogao otic dalje od upozorenja da umetnem ispravnu sim karticu. danas sam posudio karticu od frenda tek tolko da vidim jel sve ok i cim se upise pin javlja da je neka greska u konfiguraciji.
htio sam ga ponovo flashat, ali kad ubacujem main sa xs++ onda se xs samo od jednom ugasi, a kada ubacujem file system javi error...
sta da napravim?
radi sa setoolom a konf greska je znak da nisi napravio customization...
evo sad sam ubacio sve sa setoolom i sve je proslo ok, samo nemam t-mobile karticu da testiram jel radi...
Ako si isti custom koristio koji si i prvi put onda ti ne radi sigurno....configuration error se pojavljuje ako custom nevalja iz nekog razloga...evo imas tu ako hoces :
http://rapidshare.com/files/118076064/tpa.rar
evo k510 sredjen. hvala svima na savjetima ;)
samo ga sad nemoj flashat, ode opet u lock :) dok radi ne diraj, rekao bi naš narod
gljiva, si ga i otkljuco, ili...?
da, otključan je i flashan
a to si mu ti ubacio, ili je on sam sa setoolom ili nekim free nacinom?
mislim, zanima me jer ste mi rekli da se cid50 ne moze free nacinom, i on je onda reko steta- a sad ga je otkljuco
evo kaj mi javi setool lite:
welcome to setool2 lite edition v 1.07
supported DB2010/DB2012 CID49/50/51, DB2020 CID49/51/52
Loaded 51 flash descriptors
ChipID:8040,EMP protocol:0301
NEW SECURITY MODEL DETECTED
PHONE IS RED RETAIL PRODUCT
FLASH CID detected:50
Speed:921600
Flash ID check:897E
Flash props sent ok
OTP LOCKED:1 CID:50 PAF:1 IMEI:3583xxxxxxxxxx CERT:RED
FLASH CID:50 COLOR:RED
set_gdfs_props failed, exiting
Elapsed:4 secs.
pa se vi igrajte na mobu... :D
bog decki trebam pomoc mob nakon ubacivanja friwarea s bilo kojim prorogramom i paljenja moba napise Please wait i tako stoji, ostavio sam ga dva dana nije se ni malo pomaklo
Jesi ubacio pravi custpack?
Sve u paketu sam skinuo i friware i custompack
Ne znam stvarno u cemu je problem onda...
Probaj ponoviti cijeli postupak, to mi jedino pada na pamet.
BTW to se zove firmware a ne friware. ;)
Ma probo sam vec neznam koliko puta i uvjek ista stvar dođe do pola i dalje se ne mice, kako god probam nejde.
Hm.
Nakon full flasha, kad upalis mobitel, mobitel ispise "Please wait" kad odradjuje customizaciju. Ako ti zapne u tom dijelu, po meni jedina logicna pretpostavka je da nesto ne stima sa custpackom.
Pitanje?
Jel moguce patchom otkljucati K510i ?
CID:49 RED DB2010 :(
Pa vjerojatno standardnim nacinom. :jehon:
Ako ne ide tako, onda ne ide uopce (for free).
FLASH CID detected:49
Flash ID check:2019
Flash props sent ok
OTP LOCKED:1 CID:49 PAF:1 IMEI:00000000000000 CERT:RED
FLASH CID:49 COLOR:RED
Model:K510i
Brand:Optus
MAPP CXC article: R4EA031 prgCXC1250231_GENERIC_CO
MAPP CXC version: R4EA031
Language Package:S_E_EUROPE
CDA article: CDA102460/1
CDA version: R2A
Default article: cxc1250246
Default version: R4EA031
Network LOCKED
Operator: 219-10
USERCODE:0000
Probao standardnim nacinom i neide :(
Strah me da je problem isti kao i kod W200
spremi ovo u obliku vkpCode:;K510 SW-R4EA031
;Remove SIM-Lock
;(c) IronMaster
;(p) simox SIM_lock_remover patch generator v2.1
+44140000
C41F9C: 70B5041CD7F236F900230022011C1C20 F0B505213A22D1F7CBFC0020F0BDC046
pokreni setool,izaberi mob k510,klikni "MISC files" i tu stavi unlock patch i sad klikneš "Write SCRIPT" i prati upute od setoola
Evo rijesio!
Ponovo ga flashao ubacio patch i sve sljaka.
HVALA MASVA !
Imam jedno pitanje vezano uz Qmaker.
moze li se otkljucati na sve mreze taj k510i?....evo specifikacije dolje...
imam problem kada pokusam sa QAMAKER napraviti vkp patch kaze unsupported platform...dali je to do cid-a ili?
Welcome to SEtool2 ( LITE edition ) v 1.11
supported DB2010/DB2012 CID49/50/51/52, DB2020 CID49/51/52
Loaded 51 flash descriptors
if you like LITE edition - please visit www.setool.net and buy FULL.
Abort all operations.
Can't load ID loader !
Elapsed:39 secs.
Abort all operations.
Can't load ID loader !
Elapsed:152 secs.
Can't load ID loader !
Elapsed:29 secs.
Abort all operations.
FLASH CID detected:49
Flash ID check:897E
Flash props sent ok
OTP LOCKED:1 CID:49 PAF:1 IMEI:35238201617271 CERT:RED
FLASH CID:49 COLOR:RED
Model:K510i
Brand:T-Mobile
MAPP CXC article: R4CH003 prgCXC1250231_GENERIC_CO
MAPP CXC version: R4CH003
Language Package:T_MOB_INT_B
CDA article: CDA102460/76
CDA version: R4B
Default article: cxc1250246
Default version: R4CH003
Network LOCKED
Operator: 219-01
USERCODE:0000
RESTORATION FILE PRESENT FOR DETECTED FIRMWARE
Elapsed:5 secs.
Tnx
probaj napraviti debrand s xs-om a onda otključati setoolom
http://rapidshare.com/files/62270855/K510_R4EA031.rar
Po stoti put rečeno: Qamaker služi za DB2020 mobitele a ne za K510 i slične koji su DB2010. BTW, ova tema će sigurno biti zaključana/izbrisana, pa ubuduće pitaj u sticky temi. I naslov nije po pravilima.
Tema spojena sa vec postojecom.
@exploit,
Drugi put se ipak malo vise potrudi oko naslova...
a kako da stavim patch na cid 49 i db 2010??? popizdit ću, već sat i pol tražim po internet setool jer mislim da mi on treba, ili su linkovi mrtvi ili me traže šifru, nemrem ga skinut a nisam siguran nida mi on treba, tražio sam sve živo po ovom forumu i nigdje nemrem nać neki tutorial ili slično kako ubaciti patch na 2010
T
u imaš sve alate http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...postcount=1040
naravno za setool link ne radi, odnosno kad kliknem na download pa na save, odmah piše da je skidanje završeno, što mi je odmah smrdilo jer se 40mb nemože skinut za sekundu a kad pokušam otvorit onda piše da je datoteka oštećena, odnosno ukratko link NE VALJA! aj barem sam našao neki tutorial, samo mi još nije jasno ono sa restom, al možda me to neće ni tražiti, di da nađem taj setool??
Mislim da ti to antivirus prepoznaq setool kao virus- a on nije virus.
Isključi AV pa onda probaj skinuti.