Novost iz Nokije. Jos jedan Symbian.
84 g tezak i debljine svega 15 mm.
http://img.gsmarena.com/w/newsimg/07...a-6120/big.jpg
Detalji: http://www.gsmarena.com/nokia_6120_classic-1958.php
Printable View
Novost iz Nokije. Jos jedan Symbian.
84 g tezak i debljine svega 15 mm.
http://img.gsmarena.com/w/newsimg/07...a-6120/big.jpg
Detalji: http://www.gsmarena.com/nokia_6120_classic-1958.php
nice, jel se zna ocekivana cijena? po meni jedino wlan fali...
vidim da ovaj mob ima os 9.2. po cemu se razlikuje od 9.1?
a da ga ima,bio bi konkurencija mobu u samoj njokinoj liniji,e65..ovako je će e65 imati svoje kupce,a ovaj svoje..
inaće mob mi baš ok zgleda+spec,bit će baš ok...
Mobitel je zvjer, HSDPA, 369MHz procesor, al je zato baterija katastrofa (820 mAh).
Vjerujem da cijena (čak i u Mobisu) neće prijeći 4k kuna, dakle izvrstan omjer uloženog i dobivenog.
Po meni ništa posebno...
jedino što je težina "niska" s obzirom da se radi o symbian nokiji... :spin:
Još jedan pokušaj nokije da symbian približi većim "masam" kupaca... (jer nije ni iz N ni E serije) :spin:
Ocekivana cijena je 260€ bez poreza. Dakle, vrlo vjerojatno ce bit best-buy.
meni je ok.cijena nije visoka,a ima symbian.kako dobro izgleda,vjerojatno ce se i dobro prodavati.
@marko: mislio sam da mi dizajnom nije ništa posebno... mogli su ga i bolje srediti... ;)
A što se tiče ovih MHz, to sam tek sad vidio... ako je to istina, onda bi mob trebao biti brz, a dobro je da je dispspley te rozolucije,a ne ko stariji symbiani (176x208)... jedino što su možda mogli staviti bolju kameru... (ova 2mpx je vjerojatno ko i na N70)...
Ako cijena bude kod nas do 3500kn, to će biti super...
a šta če ti bolja kamera od 2mpx,pa mogli su staviti i do 5mpx ali nisu,jer kao i svi moraju konstanto upregrejdati mobove...
dobra je stvar što symbian postaje rasprostranjen i nokia ga dosta agresivno gura naprijed...u vrijeme kad dođe u dučan ovaj mobitel će imat karakteristike konkurenata za prihvatljivu cijenu što nije čest slučaj sa nokijinim smartphonovima...u svakom slučaju ciljana meta su mase...pomeni pozitivno,palac gore :thumbup:
Evo još jedne slike...
http://www.mobile-review.com/sadm_files/n61203.jpg
biti će vjerojatno dostupan i u srebrnoj boji... čak mi bolje izgleda srebrni nego crni... :rolleyes:
dizajnom malo vuce i na 6233 iako mi se cini da je jos tanji.
dobar nokiin potez:D symbian se polako rasprostranjuje:D
Jako zgodan mob(pogotovo srebrni), a uz to i cini se veoma mocan.
Nije loša, kao i svaka Nokija do sada. Čini mi se da će biti osjetljiva na packe prstiju.
A, inače još jedan nedostatak-nema tipke za shortcut (ona koja postoji od modela N70), a ne vidim ni olovčicu.
Doslovno Symbian za široke mase.
kada sam prosle god. vidio 6233, prvo pitanje je bilo ''zasto u takvo jednostavno kuciste savelikim gumbima, ne stave symbian soft'' :)
iiii evo ga :)
nema jos puno podataka...pitanje je dali ima 2 zvucnika...bilo bi steta da nokia odustane od toga, jer to je pravo osvjezenje sto se tice zvuka u gsm-u...
stvarno steta sto nema wlan...
eh, jos da naprave sve one korisne aplikacije za symb 9.2....
psylock je izgleda odustao...tako da cemo biti zakinuti za dosta dobrih programa !
izgleda mi kao mjesavina 6233 i n73,jako ljep mob, sa zavidnim spec.
mob mi se čini kao pun pogodak...
u odnosu na n95 sve bolje osim kamere i nedostatka wlan-a te gps-a
naravno, i doze kur**nja
kul.Znaci to se sada mora kupiti :P.Izgleda mi sve to kul s tim 369 MHz .Ali ta baterija ....:rifle: ...Valjda ce i to usavrsiti.
I da mob mi je jako lep
Imaš dobro oko Moby... ;)
Nisam do sad to ni primjetio... ;D
Da, mob za široke mase... :spin:
@robee: po slikama, mi se nekako čini ko da nema 2 zvučnika (kao što imaju 6233 i N73), osim ako su smješteni ko i na N73, tj na vrhu i dnu, a ako bi bili smješteni ko kod 6233, tj sa strane, onda nema, jer sa desne strane moba nema "otvora" za zvučnik (vidi se na slici ovog srebrnog)...
A na slici crnog se sa strane vide otvori, tako da najvjerovatnije nema dva zvucnika.
@xianfu: i ja mislim da je to zvučnik... osim ako nije ventilator za proc... ;D
No nećemo sad off... ispričavam se radi ovog malog off_a...
Samo kad bi cijena bila tih 260€ + neka davanja znači kad bi u dućanu došao oko 2500kn... ali poznavajući cijene u Mobisu... :rolleyes:
A gle tih 260 + uvoz + pdv - i lako dolazimo i do vece cifre za taj mob. Tu cijenu nokia ionako stavlja bas ono minum minimuma, a na to idu jos kojekakve dadzbine:)
@marko: a lako moguće, jer je N70 u mobisu 2800kn... Ali po meni, 6120 bi trebao biti jeftiniji... Ali vidjet će mo... :notooth:
Ja mislim da ce se krecat u mobisu u rangu n70 ne jeftinije
na 3000kn se moze gotovo sigurno racunati.ipak ovdje pricamo o Mobisu.:creep: :rifle: :drink:
da ipak je to mobis.Ali u oglasniku ce ziher biti 1800-1600 kn
zasto se uvijek primate procjena mobitela koji jos nije ni napravljen :confused:
kad dodje,cijena ce biti vidljiva svima, a do tada se samo mozemo nadati da mobis nece dignuti cijenu do nebesa,jel to onda odredjuje cijenu u oglasniku :scool:
Izaci ce to i brze nego sto mislimo
Ma neka cijena bude i 3.5k kn, to za mob s ovim spacifikacijama uopće nije puno. A usto je još i nekako "šminkerski" u odnosu na ostale symbiane. nema više "spadanja" hlača kao kod 3650/60 i ostalih koji su duplo teži od njega. Mob je po meni već sada kandidat za symbiana svih vremena.
369Mhz procesor - pa to rastura!
Hocu taj mobitel!
steta sto nema wireless :(
no ...koliko sam vidio iz promo videa...bit ce to lud fon...
klasican dizajn....zadnji doradjeni symbian....inace preferiram crne mobache, ali ovaj dobro izgleda i kao bijeli :)
Evo i review:
http://www.phonearena.com/htmls/Noki...ew-r_1766.html
Dosao je u HGspot. Cijena 2351 kn. link
Kupio sam si 6120 pa ako vas nesto zanima, slobodno pitajte.
Prvi dojmovi su prilicno dobri. Prve zamjerke su na malo sporije otvaranje ugradjenih aplikacija, dok se instalirane pokrecu poprilicno brzo i skroman "paket dodatne opreme" koja ide uz mobitel zbog cega je u biti i manja cijena.
Pa mene zanima kakva je kvaliteta izrade (da li ima lufta, škripi), kakva je kamera, kakve su tipke (pošto se čine poprilično velike), kakav je soft (u usporebi sa N73/80 ako znaš), kakav je zvučnik...
a mogao bi i neki review nabaciti... ;)
Baterija, baterija, baterija... ?!
Sutra cu staviti review, danas mogu samo da napisem prve dojmove jer se mobitel puni.
Ovako; Kvaliteta izrade je na razini starijih modela tipa 7610. Znaci materijal je obicna gloss plastika, sve je dosta cvrsto, kao jedna cijelina. Malo mi smeta poklopac baterije, posto je skliska plastika skidanje istog je zamorno. Kameru nisam probao, iskreno me to bas i ne zanima na mobitelu, ali cu sutra malo poslikat i staviti na net. U trgovini sam usporedjivao 6120 i N73 sto se softa tice. 6120 ima subfoldere sto mi se jako dopada i kao sto sam vec prije rekao ugradjene aplikacije otvara sporije od recimo N73, dok su naknadno instalirane aplikacije radile brze na 6120. Zvucnik je dosta glasan i jasan, nista posebno.
Baterija se puni, nadam se da ce trajati 2 dana. O trajanju baterije cu napisati malo kasnije, kada se potpuno formira.
I kolko drzi baterija,spremam se zamijenit 5500 sport za 6120.Na 5500 mi je baterija drzala 2 dana
Odgovor od tri korisnika imas u ovoj temi http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=44914
Ima li negdje slika usporedbe N73 i 6120 classic?
Zanima me zbog veličine ekrana.
Evo ti jedna usporedba displeya:
http://www.mobilnisvet.com/img/upl/m.../331/pic09.jpg
istina, to je usporeda disleya kod K800 i N73, ali to je isto, jer je displey kod K800 fizički isti kao i kod 6120 classic... :)
Da li mi neko moze odgovoriti da li njegova kamera ima auto fokus i macro mod?
Autofokus sigurno nema.
Kakva steta.. Taman pomislih savrsen telefon za male pare. Ali sad se setih da su neki pricali da se prednja kamera(tacnije na 6680) moze upotrebiti kao macro mod,pa bih zamolio nekog ko ima ovaj fon proveri ovu tvrdnju (moze slikati neki text u novinama itd.) Hvala
Kupih ga prije pola sata za 185 eura, nov, jedino nema memori karticu.
Prvi utisci, jako fin mob, lagan, dobar zvucnik, al' ****** ja navikao na robusne i jeftine siemense (sem st60), pa sve se bojim da mi ne ispadne ili tako nesto.
ps
da li postoji mogucnost restartovanja life timera na nokiji, jer ovaj je moj je bio na nuli potpuno, ja ga kao prvi ukljucio, bio u kesici.
Ajd ako moze odgovor na ovo pitanje ?
da li je iko uspio probati karticu od 4gb?
narawno da se moze life timer vratiti na nulu :)
isto kao sto mozez km na automobilu....
@popac86
Sumnjam da ova kamera za videopozive ima autofokus.
A da i ima samo je QVGA tako da ništa od toga.
E ovako planiram kupit nokiu 6120, u vip-u je cijena 2291 kn pa sam tamo mislio uzet, ali zanima me dali ta iz vipa ima vodafoneov software jer znam da obicno u vip-ove mobitele to stavljaju a ti software su obicno losiji, ako da ima ko kakva iskustva jel dobar software? i još me zanima jel ga mogu kak zamjenit za obican bez da izgubim garanciju?
unaprijed hvala!
Moje tvrdnje su se obistinile. Ovo je slikano glavnom kamerom http://img402.imageshack.us/img402/1...2007013vh7.jpg a ovo sekundarnom http://img402.imageshack.us/img402/1...2007006cy9.jpg :respect:
kupljeni u vipu nisu zakljućani na mrežu .... provjereno .... ja ga prekosutra sigurno uzimam na produženje pretplate
čini se super na prvi pogled
Bok svima. Da li neko zna kako se iskljucuje tzv. speech. Kad god me zove neko on smanji melodiju i cita mi ko zove,zna li neko gde da iskljucim to. Hvala
...evo da se i ja javim :) - jučer ju konačno imao u rukama i jako sam se, i to pozitivno :) , iznenadio...mob je fenomenalan, stvarno kompaktnih dimenzija (nisam mogao vjerovat da je symbian :D), odlične brzine i izrade...jedino mi baš na početku nisu odgovarale funkcijske tipke, malo su blesavo smještene, ali navikao sam se nakon 15-tak minuta rada na njima...
...ostale tipke su dobrog hoda, i meni dosta ugodne...
...što se tiče zaključanosti na Vip, budem ga probao u ponedjeljak na neku drugu mrežu stavit pa javim...
...nakon svega, mislim da bi to mogao biti moj idući mob :) ...
onaj iz vipa radi i na 098,099...mob je ok,simpa,ugodna,malen,tanak...ekran ipak nije baš nešta posebno,za symba je brz...kamera na razini 6233,video naravno nije...
tipkovnica je ok za sms,nešto je manja,kao na n70...sve u svemu simpa mob,ali ne bi dao velku lovu za njega...
Pozdrav forumu! (nisam nasao topic za pretstavljanje)
Kada biram melodiju za pozive/poruke izlistane su mi svi glazbeni fajlovi, mp3 itd... A naci melodiju medju 200 mp3-ca je stvarno muka :S
Ima li rjesenja?
Melodije su standard sto su bile u fonu, a mp3-ce su na kartici u folderu \Music\
I jos nesto... Smart Settings za 3rd edition nema? Htjeo bi onaj izbornik sa shortcutima, posto mi ovaj u Y-browseru ne koristi jer nemam "Pen" tipku.
Vjerojatno se nisam dobro izrazio. Ne zelim da mi pjesme budu na popisu kad biram melodiju u "settings", htjeo bi da su tamo izlistane samo ove melodije koje su bile u mobu.
Ali ovo je isto korisno, samo sto nemam opciju "postavi kao melodiju". Jel to moram iz library napraviti? btw, idem na update library i nista se ne dogadja
evo, kupio sam ovaj mob neki dan.
mogu reci da sam zadovoljan, mob je super, ekran je odlican...
uzeo sam ga u vipu - 691kn :D
+ 2gb kartica - 200kn
A kako ide internet na vipu?
Namjeravam ga kupit a neznam kako to ide sa netom?
Koliko se placa mjesecno???
itko????????????
Pozdrav,evo dizem malo ovu temu iz mrtvih samo da ne moram otvarat novu...:comp:
Zanima me mogu li kako doma otkljucati nokiu 6120 preko onih nekih programa ili se moze kod lokalnih dekodera za 50-100kn da ne nosim u servis??
hitno mi je dosta,pa ako netko ima iskustva molio bih da odgovori,hvala
to ima moj frend na n95 8gb al mislim da vrijedi jednokratno , odnosno za samo jednu karticu. Znači staviš tu folijicu , ima neki chim na njoj , i vrijedi ti za jedan sim ..... ako sam dobro informiran.
Mislim da se moze na vise kartica ali je problem sto se moraju busiti sim kartice da bi ta glupost mogla procitat sim karticu...:respect: