Imam el 71,jako zadovoljna njime ako ima netko nekakvih pitanja vezanih za taj mob ili drugi nudim help!Shoot:kitty:
Printable View
Imam el 71,jako zadovoljna njime ako ima netko nekakvih pitanja vezanih za taj mob ili drugi nudim help!Shoot:kitty:
jel mozes nabrojati koje su mu mane, sta ti se ne svidja?
Malo mi je spor,slike bi mogle biti bolje i zao mi je sto ne dolazi s usb kablom i transhflash karticom kao vecina mob-a danas,barem s jedim od tog.Ostalo mi je sve dobro pogotovo jer sam nasla u crnoj boji
chiraz, imam jedno pitanje..
gdje se mogu kupiti USB kabl za EL 71 (imam ga i ja) i memorijska kartica?
nisam ga kupila ni u vipu ni t-mobile, nego sam ga dobila izvan paketa..isto je crni :licklips:
da li mozda znas kakve su cijene kabla i kartice?
tnx
Transflash memorijske kartice imaš u Feniks Komjutori d.o.o.
Evo link
256Mb dođe 92,20Kn za gotovinu, a 512MB 149Kn, 1GB dođe 355,67Kn... :thumbup:
ico, puno ti hvala..
e da te još malo zagnjavim, jer se ja baš i ne kužim previše u te stvari :)
te kartice pašu na sve mobove ili treba kupit po nekim karakteristikama?
Ne! Ta kartica nepaše na sve vrste mobitela... Razni proizvođači koriste različite vrste memorisjkih kartica... To koji mob koristi koju kartici možeš pogledati recimo na gsmareni, ili u uputama od dotičnog mobitela za koji kupuješ memorijsku karticu...= Citat =:
Izvorno postao maree
ok, hvala... :)
hm, vidim ja je klizni :) , a debljina 16.9 mm, znaci ok je debljina :)
kakvi su utisci, daj malo javite ****** :)
kakav mu je mp3 player, koliko drzi baterija, brzina, igre, kako lezi u ruci, da li je za kucanje poruka, i kolika mu je cijena
zaslon odlican,klizni mehanizam vrlo solidan,jedina mana je mala sporost softvera.baterija traje oko cetiri dana uz normalno koristenje.ima ga jedan moj prijatelj pa ga cesto imam u rukama.:thumbup: :thumbup: :thumbup:
zaslon odličan,slide ok,bolji neg na d600...zvuk odličan...
baterija traje 1 dan uz normalno korištenje,toliko je meni,onaj tko ti kaže 4 dana,taj laže,pa 500maha ima,živa katastrofa,velika šteta-jer crni el71 izgleda :thumbup:
@Smogovac pazi na izražavanje
Meni traje 3 dana :spin:
prijatelju vjerujem ako kaze da traje oko cetiri dana,uz normalno koristenje(par min. razgovora i pokoji sms).naravno da se moze potrositi i za jedan dan ako 3h slusas mp3-ce,imas dva sata razgovora i 50 sms-ova.= Citat =:
Izvorno postao smogovac
Meni taj isti traje 3 dana. Mozda se nije baterija formirala jos kod tebe:-/= Citat =:
Izvorno postao smogovac
Jel možete reći kakav je klizni mehanizam?
Kako se povezuje s kompom (jednostavno, slozeno)? :comp:
U biti jel se isplati kupiti?
odličan
možeš BT i data kablom (nedobije se u paketu), jednostavno je
po meni DA
klizni mehanizam je dosta stabilan, jedan od boljih što se tiće kliznih uređaja. povezivanje preko BT-a jako jednostavno, 3 klika, i to sa orginalnim MPM-om.
a jel se isplati, to ovisi o tome što želiš. bilo ti je već dosta rasprava o prednostima i manama dotičnog uređaja.
Izgleda da ću si ga ja kupiti pošto EF51 ne dolazi u hrvatsku:-/
Nego gdje se može kupiti kabel za njega i koliko dođe u servisu?
122 kn, Agramservis.
probaj pogledat u bossizu ili u intelkomu, tamo su povoljniji= Citat =:
Izvorno postao zerobravo
živim u zagrebu. nemam avion. a ne daju mi da vozim tramvaj :) mislim da ti je jasno što sam ovim htio reć ;) al naravno, za sve ostale, lijepa informacija.= Citat =:
Izvorno postao RedkinG
Kakve je boje el71 u Tmobile tj. zanima me jeli moguce u oglasniku naci crni.
Cini mi se atraktivniji.
moj je srebrni, chiraz je kupila crni. dakle, može se naći u oglasniku, s tim da je nešto malo skuplji.= Citat =:
Izvorno postao mika007
možeš nać, meni je netko nudio crni za 1250kn, što je otprilike 200kn skuplje nego da uzmeš srebrni= Citat =:
Izvorno postao mika007
NA srebrnom je tipkovnica zakon u mraku....plava :thumbup:
Mobitel je fenomenalan.Danas sam ga kupio poslije škole,jednostavno sam oduševljen samo si još moram kupiti kabel,slušalice i karticu....:-/
E to će koštati...
:-/ je mob je odličan,sam kaj kažem,baterija jedan dan i to max:-/
je ti uključeno brzo traženje mreže i EGPRS?
Kako mogu namjestit da mi ono sto dolazi preko BT-a ide direktno na memorijsku karticu, a ne u memoriju telefona?
bio bih zahvalan kad bi neko odgovorio...:)
NEmam pojma,mislim da nemožeš to podesiti.
lipi pozdrav svima!
znan da dižem dosta staru temu, ali koristija sam 'search' i ova se učinila jedinom prikladnom...
zanima me di i kako naći kvalitetan software za el 71?
malo sam pročita komentare koje ste ostvaljali, pa eto da doniram svoje skromno mišljenje:
dizajn je odličan, slide je vrhunske izrade, 1.3 megapikselna kamera je solidna(pod uvjetom da imate mirnu ruku: ), reprodukcija zvuka nije loša, ali bi mogla biti malo bolja...
prošnjufa sam okolo, izgleda još bolje sa nekim drugim temama.
jedina mana koja je, nažalost, ogromna za moje potrebe - baterija.
svaka 24 sata ide na punjenje.
dakle, zanima me software...
evala
u vezi baterije: stvar je u softu, probajte s updateom softa (v31) i trajat ce 2 do tri dana... (rekli oni kojima je trajala 1 dan):thumbup:
da, pa to me i zanima?
di naći i kako instalirati noviji software?
kod lokalnog unlockera, ili u ovlastenom srevisu...= Citat =:
Izvorno postao pekki
evo ja bas danas dobio el71 i obavio oko sat vremena razgovora i prckao cijeli dan po njemu i jos se nije ispraznila bat:thumbup: verzija softa mi je 31:comp:
ma ne da mi se plaćat takve stvari...
naša sam software, v41, ispravljeni svi bugovi, ali ne mogu updateat jer nemam kabel...prekrasno...
Ja sam se samo na motorolama usudio igrat sa promjenom softvera jer se u njih dobro kuzim ali kod svih ostalih puno rade platim nego da shebem mob...
Zanima me da li je moguće staviti video kroz cijeli display?
Naravno, stisneš #= Citat =:
Izvorno postao ivorih1
Kako pogledati koji je soft ??
Meni je baterija trajala 1 dan max,odnio ga u servis i sad traje duze (vjerojatno su soft mjenjali).
Kako najbolje podesiti telefon (sto sve iskljuciti) za minimalnu potrosnju baterije ??
Hvala !!
Ljudi zanima me gdje ste nasli slusalice za ovaj tel? Imam ovaj tel oko mjesec dana, imao sam problema sa baterijom, neki lik mi je stavio noviji fw i sada traje oko 3 dana....! Fale mi jos samo slusalice i kartica od 512MB i tel je nema dalje
*#06#, tamo piše koja je verzija sw-a= Citat =:
Izvorno postao d3000
za štednju bateriju staviš osvjetljenje ekrana na 10% (u mraku) a 30% (u zatvorenom)
Bio sam u Heinzleovoj i traže za kabel 169kn, jel se može negdje to jeftinije nabavit? Kaj s običnim USB kabelima, a koji pašu na utore? Ima netko iskustva?
Ja mislim da ti se savim isplati dati 162 Kn za kabal.
Sve 5, znam da se isplati, ali kupio bih ga kao božični poklon, pa mi je 160kn previše.. Drugo da je za mene ;D Zato pitam jel ima koja jeftinija varijanta (osim naravno BT dongle-a).
da li se moze u T-mobileu kupiti crni EL71?
Koliko ja znam,ne.
Imam mob već više od pola godine a ne znam iz njega izvaditi SIM karticu :D
Dakle, kako? Ne može se samo ravno povući zbog one kosine, a ako je izdignem mislim da bi moga puknit... ;) Help!
noktom malo nadigneš gornji dio da izadje iz utora(ne boj se, neće joj ništa bit za to što ju malo saviješ), i palcem ju izvučeš van. vrlo jednostavno.
Pozdrav! Gledam vase komentare pa mi malo nije jasno, govorite kako baterija na el71 drzi 3-4 dana, a ja imam c81 i jedva izdrzi dva dana s time da je moja baterija 760 koliko se sjecam a za el71 570 mah, s time da el71 ima qvga ekran pa mi nije jasno....?
da drži 3-4 dana su lovačke priče:fish:
meni drži dan kad ga se baš uhvatim pilat po cijeli dan, 2 dana normalnog korištenja, koji poziv, poruka, standardno čačkanje...
a zna izdržat i 3 dana kad ga koristiš samo za pozive i poruke...meni rekord...:thumbup:
software v12 :)
zato sam i naglasio da imam v12;)
Meni su u servisu stavili novi soft i baterija traje 3-4 dana . Kad sam ga kupio s original softom trajala je 1 dan maksimalno !!
Pozz,evo me zanima postoji li neki web pretraživač za EL 71 koji je BESPLATAN,tj. da kad ulazim u neku stranicu da mi ne skida lovu(ponajprije mi trebaju Google ili Yahoo). Imogu li ih prebaciti preko bluetoota.Ako znate za takav program,molim vas dajte mi link odakle ga mogu skinit na komp. THX.
Najbolja i još je besplatna: Oper Mini :thumbup:
Samo ova dva file-a staviš u folder pod nazivom Opera Mini i to sve skupa prebaciš u folder u mobitelu pod nazivom Aplikacije...
Opera Mini je besplatna, ali bez skidanja love kod ulaženja na stranice ipak neće ići...
Pozz,evo me zanima postoje li nekakvi programi za EL71(besplatni) tipa Photo Editor,Opera Mini i slično i odakle ih mogu skiniti.Dajte link.Hvala
Pogledaj malo u dijelu foruma za Javu, manje više sve one aplikacije koje rade za Siemense radit će i na EL71.
Pogledao sam,nema ništa za Siemens,barem koliko sam ja vidio.
Znaš neki link?
Evo, nabavio sam svoj drugi EL71 i potpuno promjenio misljenje o tom telefonu! Za razliku od proslog koji se poprilicno klimao na ovom slide nema lufta ni milimetra, da ironija bude veca ovaj sad je rabljen godinu dana a onaj je bio nov!! Druga stvar je kamera, na ovom je jednostavno bolja -slike su ostrije, boje izrazenije, svjetlost bolje izbalansirana... Soft je na oba isti (t-mobile) tako da razlike nisu zbog toga. Ne razumijem kako moze bit takva razlika izmedu 2 potpuno ista mobitela!
Vjerojatno nisu sklapani u istoj tvornici. Treba imati na umu da kod izrade mehaničkih dijelova postoji određena tolerancija i da imate šanse da dobijete mob kojem su svi dijelovi napravljeni sa nultom tolerancijom ili onaj kod kojeg je maksimalna tolerancija i sve kombinacije između. Kod prvog sve ide savršeno, a drugi izgleda kao da će se raspasti. I to bez obzira na starost.
Evo malo offtopic, naišao sam na zgodnu reklamu za EL71 na YouTube-u namjenjeno za istočno tržište:
http://youtube.com/watch?v=nGgqlHgaJOg
Je, taj je bio. Ma nema veze, zamjenio sam ga bio za d600 nakon par dana. Mislio sam da je to normalno ali sad vidim da je ovaj skroz cvrst sto je zapravo rjetkost medu kliznim mobovima, bas se ni milimetra ne mice ni otvoren ni zatvoren!
meni se taj slide mehanizam nimalo ne klima, nema ništa lufta...ali ima jedna stvar koja me užasno živcira...stražnji poklopac:D
Mater mu *****, ima milimetar viška na jednoj strani, na ljevoj strani di je kamera ne leži kako treba i ima malo lufta pa klapa kad se zajebavaš sa njim...možda sam picajzla ali mi ide na živce...pari da će se raspast...a i ona boja na poklopcu...par puta mi je ispa i jednostavno otpadne komad one crne boje di je udarija i ostane bilo...a baš se lipo vidi na crnom poklopcu...kako me živcira to:sheriff:
Još nešto me zanima u vezi updatea...
Imam v12 i ide mi na živce kod gledanja videa šta kod primljenih videa uvik u početku zašteka pa onda nastavi...ili kad sniman video neovisno bija in na memoriji telefona ili na kartici uvik šteka svakih par sekundi...živcira mi i dođe mi da ga o pod tresnem...jel se ti dešava i na novijim verzijama softa...bi li se popravilo novom verzijom fw-a?
Ovaj sad je super! Onaj pokazivac signala treba jednostavno ignorirat, doma di svi mobovi imaju pun signal ovaj padne na 3/5 crtica ali to ne utjece na kvalitetu zvuka ni najmanje, zapravo cistiji je nego na kg800 a tamo di drugi imaju jednu crticu i ovaj ima jednu i moze se obavit razgovor...
Znaci isplati se napravit upgrade softwarea? Vidim da na onoj ceskoj stranici ima i v.45, jel to najnovije?
Evo me zanima do koliko MB EL71 prima micro SD kartice?
Ja sam u njemu imao 256MB jedno vrijeme, sad neznam do kolko prima, mislim da bi 512 trebao primat bez problema.
1GB mislim. Imas na stranom orig. forumu od benq-siemensa taj podatak. Sjecam se da sam citao prije 5-6 mjeseci...
ja sad imam u njmu 512, al stavio sam i 1 GB iz EF81 i radi bez problema. dal ide preko 1 GB, ne znam, al vjerujem da ide 2 GB.
Prema ovom ide 2GB microSD jer u C81 ide max 1GB RS-MMC pa vjerovatno da ide u EL71 od 2GB jer ipak je to noviji model:
http://www.mobilefun.co.uk/cat/EL71-Memory-Cards.htm
Usput, u EL71 odgovara baterija od C81?
Niti malo.....:lol::lol::lol:
Evo ti.....
http://img262.imageshack.us/img262/3...0327iv8.th.jpg
Ljeva je od EL71,desna od C81....
Da ne otvaram novu temu
Koristio sam EL 71 šest mjeseci i bio jako zadovoljan njime. Kupnjom novog moba benka sam dao starom (zadovoljan je, ali bi novu bateriju)
2. pitanja:
1. Ima li gdje (u nas) kupiti bateriju (po mogućnosti većeg kapaciteta, vidio sam da ima vani)
2. Je li itko mijenjao bateriju, kakva su iskustva
Unaprijed hvala
A da ga odneseš na onaj "upgrade" ako imaš garanciju...tako navodno produžiš vijek trajanja baterije...
Hvala na savjetu, ali verzija softa mi je ona s kojon "drži" više-v31, i izdrži 2 dana samo s razgovorima i pokojim SMS-om, ali neće ta baterija još dugo i zanima me ima li, ili ako nema ima li naznake da će biti zamjenske baterije? (bilo je na forumu da ima od 850 mAh ali u češkoj ili di već) HVALA
Dal je to samo meni, il su svima fotke abnormalno zrnate, čak i pri danjem svijetlu? (fw31)
Trebao bi to FW upgrade...
Ja imam v41 i slike su izvrsne....
Nije mi jasno samo kako su mogli napraviti takav soft da sve izgleda jadnije kad mob ima mogucnosti biti puno bolji nego sto izgleda na prvi pogled...
Zanimalo bi me ima li gdje nabavit novu bateriju za EL71 i po kojoj cijeni i gdje mogu skinuti taj upgrade što produžuje vijek trajanja baterije??
Zagreb,ili lokalni flasher što se tiće upgradea.
A što se tiće baterije,najbliže u Njemačkoj,wvo ti link od webshopa:
http://www.germanmobilephone.com/
Edit by sljaka: dodaj ovaj link u temu "Korisni linkovi..." , zatrebat će još nekom pa će se lakše naći.
imao sam ga i nije sljakao kako treba,mislim da ti telefoni i nisu bas pouzdani,mnogi kazu da se gase,resetiraju te sam odustao od njih