Nego, kad će već jednom službeni jelly bean na t-mobile uređaje? 5. mjesec je a rekli su početkom godine...
Printable View
Nego, kad će već jednom službeni jelly bean na t-mobile uređaje? 5. mjesec je a rekli su početkom godine...
Dosta sporo ide plasiranje JB-a diljem Europe. Stali su na nordijskim zemljama prije mjesec dana...
Planiram prodat svoju S2-cu, koji ROM preporučate da stavim budućem kupcu, pošto je ionako moram formatirati?
Nešto za "široke mase", da ga može koristit neznalica, poznavatelji će ionako stavit svoj ROM po želji...
Stavi stock JB.
Nešto šta će se moći nadograđivati preko Kiesa? Toliko dugo ne pratim već situaciju da ni ne znam koji je zadnji stock :D
Zadnji stock za SII je 4.1.2 (kod nas još nije stigao).
Zar nije bolje da mu onda stavim naš zadnji ICS? (ako da, koji - link ako nije problem, hvala)
Ja bih stavio JB. Imaš i hr jezik, naravno, a telefon radi perfektno na njemu. Provjereno na nekoliko uređaja.
OK, možeš mi samo dat link ako nije problem
Evo izgleda da je danas pusten 4.1.2 za tmob. Meni je sam poceo skidat preko wifi-a iako mi je to u opcijama bilo iskljuceno, pa mi bas nije jasno kako je mogao sam poceti. Bilo mi je ukljuceno samo push poruka za obavjest o novom sof-u.
Ista priča sa mnom!
Upravo mi počeo mi automatski skidati čim sam uključio wifi, a imam isključeni auto-update.
Dakle, nisu ga još ni počeli spuštati na mob a već bug... :)
BTW, download ima kojih 360 MB...
ja sam napravio update. Sve ok za sad!
Eto i mene s novim updateom. Nakon što sam posložio sve ekrane, shortcute itd. (šteta što to nije sačuvano) sad sam ga restartao.
Primjetio sam da se jako zagrijao - na 42 stupnja. Vjerojatno radi silnog instaliravanja i sl...
Inače, upgrade me koštao dobrih 20% baterije.
Za sad sve radi OK.
---------- Post added at 17:55 ---------- Previous post was at 15:40 ----------
Nimalo zadovoljan za sad. Kod unosa teksta preko qwerty ekranskw tipkovnice mi se vec nekoliko puta smrznuo na pola minute... vrlo iritantno...
Meni jedino nakon updatea ne nudi weather widget od accuweather-a, jednostavno ga vise nema na listi od widgeta. Znaci onaj orginalni koji je bio na 4.0.4. Kad gledam sve aplikacije koje su na mobu postoji "weather widget" i "weather widget main" ali pise da imaju 0.00 B. Jel zna netko kako to rjesiti? ne bih stavljao neki drugi jel svi gutaju po 30-38mb memorije a ovaj nesto sitno...
I ja sam jucer napravio upgrade, sve radi super, osim sto mi je vec 2 puta, sasvim izgubio signal. Dogadjalo se i prije, ali ne tako cesto. Nadao sam se da ce to popraviti. Ocito nisu.
Nestane ti signal na 10-60 sekundi i to samo na 3G/H mreži dok na 2G radi bez problema?
Ja sam konstantno na 2G mrezi i zna mi se na 20-ak sekundi izgubiti signal... na jelly beanu mi se to jos nije dogodilo... za sad...
Link ne radi...
Link radi uredno. Upravo isprobao.
Probaj 2G. Meni je 3G znao nastajati po par puta na dan, krivio sam tomato i nisam uopce znao da je problem u mobu. Napravio sam u taskeru "skriptu" da mi biljezi kada nestane signal i vrati se dok ne koristim mob i to je variralo od manje od minute do nekoliko min.
Rjesenje je u mom slucaju bilo glupo:
Vratio sam stock rom da testiram s ciljem slanja moba na garanciju. Na stock JB romu nikakvih problema! Ok rekoh, ajmo sad fleshati onaj stari custom rom na kojem imam problem - problema opet vise nema! ALI nakon recimo 2-3 promjene custom roma problem se vrati pa moram fleshnuti stock i restorati custom rom (10ak min posla, srecom). Flesham stock, bootam, rebootam u recovery i vratim prethodno bekapirani custom rom - dakle vracam isti setup s kojim sam imao problem - ocigledno nije do roma.
Pretpostavljam da je uzrok nesto vezano za efs i nv-data.bin fajl, ali ne mogu adekvatno debagirati jer ne znam kako. Stock rom sve sredi, a custom rom tek kasnije pocne zaj* ako puno flesas. U mom slucaju su svi custom romovi aosp. Vrlo cudan problem, nasao sam mu pattern i barem ga sad znam rijesiti. Nadam se da ce tebi na stock romu nesto od ovoga dati ideju i pomoci.
Istina, radi. Kvragu, izgleda da mi nešto nije u redu s kompom, ispričavam se :(
ok, hvala na iscrpnom objasnjenju, nesto cu iskemijat. Nego da pitam, kako stojite s baterijom nakon updatea. Meni se rapidno trosi, prvo sam mislio da je zato sto sam dosta cackao po mobitelu nakon toga, ali evo nocas se punio...odspojen je s punjaca u 7:12, sada je 10:10, znaci cca 3 sata. Nije obavljen niti jedan telefonski razgovor, niti jedna poruka, surfao nisam uopce, mailovi takodjer 0 bodova, nisam cackao po njemu. Baterija je sada na 80%. Upaljen 3G, viber. Ustvari samo ono sto je i inace sa starim softom bilo pokrenuto. Smanjio sam i osvjetljenje ekrana, Wifi, BT i GPS ugaseni. Uglavnom cini mi se da dosta zdere bateriju. :)
Meni je baterija za sad isto kako je i bila. Dakle, nema promjene, premda sam očekivao da će biti manja potrošnja jer su se time hvalili po netu.
Što se keyboarda tiče, umjesto Smartkeyboard Pro sad koristim original Samsungovu i za sad nema više smrzavanja kod tipkanja.
Sve ostalo je OK, osim što je prilično teško prebacivanje ikona aplikacija u neki folder. Baš sam se namučio kad sam ih grupirao. Ima neki trik kod toga?
Ipak, sad nakon par dana koristenja, vidim da se baterija ipak brze prazni. U statistici baterije vidim da najvise baterije trosi neki Media servis. Ikona kao kod downloada.
Nemam ukljuceni data prijenos ni wifi. Kakav je to procea i kako ga iskljuciti?
To je media server. Pretrazi ovu temu ili jos bolje onu o sgs3 tamo se pricalo bas o tome. Ne sjecam se tocnog rjesenja...
Pročitaj malo temu o SGS3. Vjerujem da se radi o istoj stvari. Nažalost koliko ja znam zasad nema rješenja.
evo ja sam svog sinoc napunio na 100%...to je bilo oko 23 sata. Sada mi je na 47 %. Normalno sam ga koristio danas tijekom dana. Sve sto je bilo i prije ukljuceno i sada je, s tom razlikom sto sam sada upalio "stednju baterije". Oznacio sam 3 stavke od 4 tj. nisam oznacio kvacicom samo "iskljuci povratnu vibraciju". Nisam primjetio nista sto se tice brzine rada ili bilo cega drugoga da je problem tj. da se usporio mob. Odigram tu i tamo angry birds... to i s tom ukljucenom opcijom radi kao i bez nje, isto tako youtube ne zastajkuje. :dunno:
Nasao sam na jednom forumu da je taj media server i povecana potrosnja povezan sa corrupted media datotekama zbog kojih se nesto vrti u pozadini pa se uslijed toga prazni baterija. I onda sam se sjetio da sam u subotu nesto pofotkao sto nisam mogao poslati mailom. Fotka je bila ostecena (corrupted file). Nakon sto sam obrisao tu datoteku mogu vam reci da je potrosnja uslijed tog media servera jako smanjena.
Dakle, ima nekaj u tome. Pratit cu potrosnju jos koji dan da budem siguran da je to bio uzrok.
isplati li se dati 200 € za ovaj mobitel
ili ima neki bolji u tom cjenovnom rangu
Cura je nabavila SGS2 pa me zanima da li da joj upgrade-am na 4.1.2 ili ostavim ICS? Bitna joj je baterija i da nema bugova ni musica, inace ga koristi samo za poruke, pozive, whatsapp i koju fotografiju.
Hvala!
Slobodno digni na 4.1.2, prednosti su znacajne.
A to mi je najbitnije :/
nakon sto sam se 10-tak dana patio sa trajanjem baterije, i punjenjem 2 puta dnevno. Odlucio sam prije 2 dana napravit hard reset, reko da pokusam jos s tim. Nakon toga baterija mi traje cijeli dan i jos ostane nesto i za iduci. Imam osjecaj cak i malo vise nego sto je to bilo sa 4.0.4. Cini mi se da mob bolje radi, a stednju baterije vise ne palim.
Da li taj hard reset obriše sve aplikacije i podatke u njima (game progres i sl)?
Hard reset=factory reset
Sve obrise(aplikacije, postavke, kontakte, i slicne stvari; muzika i ostale ne).
Napravi backup prije toga i vratis samo.
Backup svega podrazumijeva da je mob rootan?
Sa Heliumom mozes napravit backup svega skoro.
https://play.google.com/store/apps/d...a.backup&hl=en
Vise od ovoga tesko je izvuc bez roota.
Ok. Polako se spremam skupiti hrabrost i krenuti u avanturu rootanja mog sgs2. Imam stock rom od t-mobilea jb 4.1.2.
Koja je najbolja i najjednostavnija procedura za rootanje? Pogledao sam na xda ali sam se tamo izgubio.
otkako sam stavio jelly bean talijanski i ja imam problema sa baterijom pa ću napraviti hard reset i nadat se ispravci.
e sad, htio sam odmah i promjeniti csc telefona, ali mi ne dozvoljava, pa da li netko zna kako se to radi, ili moram vratit na ics?
i da li neko ima problema sa zvukom u prvih par sekundi razgovora kad se sugovornici nečuju.
p.s. da li ove tele2 ili t-mobile verzije imaju neke brendirane stvari ili mogu slobodno staviti umjesto svog talijana
Ja imam zadnjih tjedan-dva problema sa slanjem SMS poruka. Pošaljem poruku i ona je u statusu "sending" i nikako da ode. Nakon restarta, poruka bude poslana.
U međuvremenu sam rootao mob i flashao sa original t-mobile JB ROMom. Ali i dalje isti problemi.
U čemu je kvaka? Hardverski i softwerski bug? I kako ga ispraviti...
Malo bezveze pitanje ali kakav ti je signal?
Probaj se spojiti preko 2G pa probaj poslati SMS. Primanje SMS-a nema problema ili isto šteka?
SMSove primam bez problema, mob mi je konstantno na 2G signalu, broj SMS centra sam provjerio i OK je.
da li netko zna odgovore na moja pitanja
Dogodilo mi se da iz čistog mira micro sd ne radi. Ugasio se, ja ga napunio i ništa. Uopće ne čita. Probao drugi mob, čitač kartica i ne radi. Bitno mi je da nekako proradi jer su mi neke apps na kartici i hrpa podataka, dokumenti slike, mjuza! Ima li tko kakav odgovor???? Radi se o Patriot micro sd, class 10, 16 gb!
Teško da ćeš spasiti podatke, eventualno formatirati i onda sa Recuvom ili nekim sličnim programom pokušati izvući što se izvući da.
Koruptao ti se SMSC broj u postavkama moba. Meni slanje poruka nikad nije radilo na defaultnoj aplikaciji na custom AOSP romu (na stock ICS-u radi) jer te aplikacije vuku SMSC iz postavki moba koje nemam pojma gdje se spremaju. Probao sam upisivati ispravan SMSC na sto načina i ništa. Ne znam je li ista situacija i kod tebe ali od ovog posta nadalje sam opisivao problem:
http://cafe.mobil.hr/threads/73329-S...=1#post1025510
i "rješenje":
http://cafe.mobil.hr/threads/73329-S...=1#post1026078
Pps.. Trebam help asap :)
SII je kupljen u tmobile, imam ugovor jos nekih 7mj i gamad mi ga nece unlockat na sve mreze
Mob je rootan, probao chainfire app za unlock, nije uspjelo..
Ima ko advice? Malo mi hitno :(
EDIT: rijeseno... Preporucam GalaxSim unlock, best <20kn ever :)
Ja sam 2 komada unlock-ao sa Galaxy S unlock (mislim da je tako bilo) sa marketa (i jedan Galaxy S1)
Inace, svako malo se borim sa procesom media server... ili tako nesto...
Kad se okine pojede mi bateriju u pola dana. Navodno, dokumentirani i priznati JB bug.
**** JB...
Ima li rjesenja za to?
-imam 3 pitanjca u vezi S2 i opčenito, imam ga nekih 9 mjeseci i sad bi trebao neki mini GPS programčić koji ne koristi internet, već samo GPS signal, a treba mi za šumu. Ako netko zna nek napiše pliz. -imam iGo i desetak drugih, ali to nije to, najbliži mi je bio ''GPS locate & share'' ali ne radi dobro ili se zablokira.
2. cache memorija mobitela, tj. međuspremnik, slučajno sam vidio da mi glupi mob ima sačuvanu hrpu obrisanih SMS-ova koje su dostupne za pogledati/kopirati/zaljepiti u npr. Operi dok sam nešt' surfao, sad ne znam jel je do Opere ili cache memorije od uređaja i kako to pobrisati?!
3. preporuka za neki printscreen program za android?
HVALA
U zadnje vrijeme gadni problemi sa SII. Baterija je postala prekratka, za manje od dana gotova, zna se zablokirat, sam se gasi, pregrijava se, pogotovo oko podrucja kamere, ekran zna zatitrati kao da gubi negdje kontakt. Baterija mi se cini na prvi pogled kao da se malo "napirila"! NIkad jailbreakan mob, sve po P.S.-u. Ima li tko kakav prijedlog kako se rijesiti nemilih problema?
Da se nadovezem na prethodni post! Da li je netko kupovao baterije ne ebuy-u, one veceg kapaciteta. Kakva je kvaliteta tih baterija i da li se uopce isplati kupiti?
Pozdrav
Imam ja istih problema, nazalost.. Mob je sad godinu i 7 mjeseci...
Baterija kad padne ispod 70-80% jednistavno zatitra mob i ugasi se...
Takoder baterija mozda malo izgleda napuhnuta.. Sto inace i je znak da je gotova... :(
Al ja sam poweruser, rockao po njemu sve i svasta.. Romove, kernele, nisam ga stedio...
Kaj se tice kupovanja baterije, ja sam imao namjeru kupiti onu original od Samsunga od 2000mAh, sto jr mrvicu deblja i dobis drugi cover..
Na expansys.si je 30€…
Za ebay.. Nebi bas.. Al to je stvar odabira..
Mislim da xlr ima tu 2000mAh bateriju i taj cover pa možeš njega pitati kako to sve funkcionira :)
Ja koristim tu 2000 mah bateriju i mogu reci da vrijedi novaca. Daje taman toliko vise energije koliko je i jaca u specificiranom kapacitetu.
Pitanje...
Imam root-ani sgs2.
Dosla mi je obavjest da je moguca aktualizacija softwarea putem wi-fi ali kad skinem pakete dode mi neka poruka, nesto kao da nemam autorizaciju za instaliranje softwarea ili tak nesto. Sto trebam napraviti da bi uspio aktualizirati software na novu verziju?
Za početak navedi točnu grešku koju ti javi.
Nabavia ovaj moba i baterija mi je izdrzala malo vise od 7h..sto mi je jako lose.
Zivcira me sto se baterija trosi dosta i dok nista ne diram po mobu a iskljucene sve moguce stvari na njemu.
Jel se isplati kupiti bateriju od 1800 ili 2000mah za njega,ima sam prije njega zte blade g sa baterijom od 2000mah i bila je odlicna,i nije se toliko praznila dok je mob u stanju cekanja.
iskljucio sam i onaj neki fast dormancy kad ukucam *#9900# ali cini se da ni to ne pomaze
Mozda je stari uredaj, tj baterija..
Takoder imas wakelock detector app, i betterbatterystats
Ako si rootao s njima ces najbolje vidjeti koje app ga deru
Nisam ga rootao,a ni nebih petljao u to.
dosta aplikacija kao i na svakom mobu sa jelly beanom onemogucim da ih uopce neam na ekranu.
ali uzasno me zivcira sto mi ekran potrosi oko 60/70% baterije,tako mi pise u postavkama baterije.
na zte blade g mi se isto znala baterija nekad isprazniti jako brzo ali to najvise bude kad malo malo pa spojim mob na punjac i ne napunim do kraja,a onda se opet sve izjednaci i ekran potrosi oko 40/50% i baterija dosta dugo traje.
Probat cu napravit hard reset,ali ako ne mozda uzmem novu bateriju,samo neznam koliko se isplati??
Od tih 60/70% sto ti ode na ekran
Koliko je to vremenski prije nego ode cijela baterija?
I, kaj radis na mobu generalno?
Nisi me dobro razumio ekran mi potrosi 60/70% baterije.,a neznam zasto,sve moguce mi je iskljuceno a svjetlina do kraja smanjena.
Najvise sam na netu i slusam glazbu, sve ostale stvari jako slabo.
Razumijem da se baterija mogla kroz 2god koliko je star mob dosta istrosit,ali juce mi je izdrzala malo vise od 7h.
Sad neznam jel se isplati da kupim novu bateriju,ili neku zamjensku od 1800/2000mAh??
Ako jos itko ima s2 neka kaze koliko vam mu baterija traje.
Nisi razumio covjeka sto te pita. Sljedeci put kada potrosis bateriju odi u battery stats i to sto ti napise da ekran trosi 70% - klikni na stavku ekrana i napisati ce ti koliko sati je ekran zapravo radio. 70% je glup podatak i trebalo bi mi 10min da ti objasnim sta tih 70% znaci. Daj nam ukupno vrijeme koliko ti je mob bio na bateriji (ovo sto kazes 7h) i sate koliko je ekran radio.
Meni je SGS2 sa 2000mAh baterijom drzao 12-15h sa oko 4-5h ekranom (cesce 4 nego 5). Bez 3G-a, custom rom, undervolt i underclock... nije bas podatak za usporedjivanje kad si ti na stock romu
http://i62.tinypic.com/2le5dgi.jpg
http://i57.tinypic.com/3343h54.jpg
Prejucer mi je baterija izdrzala malo vise od 7h,
a jucer skinuta sa punjaca u podne i izdrzala je 14ipo sati,ekran 4ipo sata rada.
Vase misljenje?Valjda to zato jer sam iskljucio fast dormancy,mozda se sada baterija nekak popravila
Ako ti to nije dobro na official ROM i kernelu..
Onda nosi akumulator sa sobom stari moj..
Suti i uzivaj :) Ovo ti je odlican rezultat za stock rom. Jos bolji ako si na default bateriji (ona manja).
ok,hvala
samo da tako stanje bude i u narednim danima,imam ga tek 3 dana
Ovisno o pozadinskim aplikacijama, mozda ti bude nesto krace trajalo..
Imaj to na umu
Evo mob mi sve super radi i baterija je sada odlicna,ali pojavio se jedan problem za kojeg neznam jeli bio tu otkad sam ga kupio ili se tek sad pojavio jer ga je tesko odmah primjetiti.
Dakle skuzio sam da npr.kad igram flappy bird ili recimo slikam sliku i prikazem ju na cijelom ekranu,gore gdje je statusna traka kao da se vidi neka plava linija,ali to vecinom se skuzi na nekim tamnim pozadinama i aplikacijama.
Trazio sam o tome po netu i vidio da neki slican problem ima i alcatel idol da on ima crte s lijeve i desne strane,i tamo pise da je to zbog neke neujednacenosti boja.
Takoder imam doma 2 stara samsung tv-a,oba rade ali na jednom su boje ljubicaste ponekad a na drugom su neke crte gore,pa me sad nebi cudilo da su slicni problemi i na mobu.
Problem je najvise uocljiv dok igram flappy bird evo slikapa da cujem misljenje
http://i58.tinypic.com/2ec3vuw.jpg
Uredaj je stari 2+ godine jel?
To ti valjda sve govori..
Da,2god i mjesec dana..ma mob mi je super ali nezelim ga sad zbog te gluposti prodat ili mjenjat,samo neznam od cega je to,zbilja rijedak problem i to bas kad je istekla garancija
Neces valjda prodati mobitel jer na FlappyBird imas cudan prikaz malog dijela ekrana?
Ma ne,samo meni se uvijek neki cudni problemi pojavljuju.
Kad je osvijetljenje do kraja onda se to skoro i nevidi.
Ali mi sad bas nije jasan taj problem posto kao sto sam i rekao citao sam recenziju alcatel idola i pise da on ima slican problem.
Uglavnom,samo nek mob radi to mi je najbitnije
Jesi kad čuo za zapečen ekran?
Pogađa stare CRT ekrane i plasme, ali izgleda da neke novije tehnologije isto nisu pošteđene.
Razmisli malo - dok se slika na ostatku ekrana mijenja svako malo, notification bar je tamo 99% posto vremena i manje-više stalno izgleda isto...
Nisam cuo za to do sada evo dok nisam malo progooglao.
Na plasmama ljudi pisu da se to cak moze popraviti da se ukljuci opcija bijele pozadine da bude snijeg,ali postoji li mogucnost i na mobitelu da to nestane...ako vec sad pricamo o tome heh
Zahvali se samsungu jer mu status bar na stock romu nije crn nego nekakav siv i to se upece kroz koju godinu. Normalna boljka na ovom modelu, nista strasno osim estetike. Nadam se da nisi nikada gledao potpuno crn ekran na svom mobu na max osvjetljenju u potpuno mracnoj sobi. E to je malo ruznija slika za vidjeti :D
Pitam samsung u Osijeku koliko bi bio popravak,kaze lik 1004.95kn haha a za mob sam dao toliko,jos i manje od popravka,a jesu ludi
Malo sutra bi se ja zezao sa custom ROMovima zbog blijede crte u vrhu ekrana. Evo moj S2 je star isto nesto preko 2 god i jos mu je ekran savrsen, stock rom od prvog dana, nema nikakvih crta/mrlja. Baterija 1 dan traje kako god okrenes, al ga ne stedim po pitanju koristenja.
Koji kernel preporučate, jućer instalirao Kit Kat, sa ovog linka: http://www.svijet-androida.com/08/02...axy-s2-kitkat/ međutim telefon ima katastrofalno loš signal u kući, dok sa stock verzijom nije bilo problema.
Uff, probal slimkat rom
Njihovi kerneli budu obicno ok
Nema ti kernel veze sa signalom mreze. Osim ako ne mislis na wifi.
neznam jeli tema jos u opticaju,ali imam dobar deal dobit S2 u nekoj kombinaciji,pa me zanima dali vrijedi taj mob,tj.dali je dobar kao to ljudi pricaju,neima neki veliki uer mob-a,tu i tam malo net,drustvene mreze,najvise viber,whatsapp,instagram i sl,muzika,pomalo kamera,znaci nije da mi treba hrpa app.i sl...najbitnije mi je da nesteka i da je donekle brz a ovaj S2 cini se o.k..trenutno imam mob.sa dual core 1ghz i 512mb ram i zadovoljan sam ali malo brze nebi skodilo.
Ako uzmes extended 2000mAh bateriju i stavis slimkat rom miran si
dali za S2 jelly b.moze ic na 4.2.2 bez da napravis root ili da ista diras po mob-u.sad imam 4.1.2.
p.s.kapica ako je tvoj zadnji post se odnosio na moj upit,zahvaljujem.
Imam ga od 25.03.2013. i mogu bit totalno iskren da sam sa mobitelom vise nego zadovoljan.
Ali mi u zadnje vrime poceo malo usporavat prilikom paljenja i otvaranja pokojih app.
Najvise me iritira kad idem upalit kameru a ono moram sacekat i minut-dvi da dodje sebi i da se kamera aktivira.
Inace sa mob-om nikakvih problema.
Vrti ga originalni 4.1.2.
http://img.tapatalk.com/d/14/05/30/u4ahejuj.jpg
Slikano sa njim.
Bez puno namistanja.
Zoom max na 4x.
Inace sam sa kamerom prezadovoljan.
Cak i u nocnom rezimu kad se aktivira bljeskalica.
...hvala.ja sam inace imao i jacih samsunga kao note 1.i 2.koji mi je bio predobar.a ovaj sam uvijek cuo da je o.k mob.imam ga evo drugi dan,super je,nesteka,dosta brz,kamera je super.najveci nedostatak mi je neam lampicu za obavijesti,ali sta je tu je..posto nevolim nista po mob-u dirati jer nisam neki znalac ako nemoze se na 4.2.2 update bez da se root napravi neka stoji ovako zadovoljan sam.
...ima li netko da moze napraviti root i sta vec treba da se moze staviti update dalje...i da nije sad to preskupo da se napravi(znam da neki traze ono lijepe pare da to naprave)
rootaš i staviš cutom fw. Nije toliko teško.