Ni nemoj. Kriv si, odgovor si dobio. Sažaljenje nebuš dobio.
E: mlesic, kada aktiviras paket SA popustom, piše da imaš popust. Ako ne piše da imaš popust, onda čekaj onu poruku. Nemres aktivirat paket a da ne znaš koliko ćeš platit.
Printable View
@fico45 - t ako je, piše koliko ćeš platiti i ti onda na to sve kažeš "DA"...zato je korisnik kriv što je mislio da je to neka greška i da će oni to tamo onda obračunat kad budu skidali... Kad netko prvi puta to radi onda nije u sve siguran a pretpostavka je majka zaj***
U vezi pusha i 3G interneta - stavio sam testove prije i poslije poštelavanja pusha- rekao bih da je očito poboljšanje...još da vidim u praksi kako izgleda...ali obećavajuće je!
Ne bih rekao da im skroz ide na korist, odnosno bar nije sve ovak crno-bijelo kako si ti predstavio...
Zamisli ovu situaciju: potrisio si pakete male poruke i srednji internet, a imas jos 50 min velikih razgovora. I imas jos 2 kn na racunu. I sad kupis bon od 80 kn. I da se popust aktivira isti cas, mogao bi ili kupiti srednji internet i male poruke (i tu ustediti 5 kn), a onda da za tjedan dana kad potrosis velike razgovore kupis taj paket po punoj cijeni (60 kn umjesto 30) ili bi mogao kupiti samo srednji internet, a onda cekat da potrosis velike razgovore i tih tjedan dana slat SMS poruke izvan paketa. A ovako mozes lijepo odmah (prije popusta) aktivirati male poruke, cime izgubis samo 5 kn, a onda kad dodje popust kupis srednji internet i za tjedan dana kad potrosis velike razgovore kupis njih i ustedis 30 kn.
Da, to su kombinacije kad netko već zna što radi - ali kad neznaš što radiš nego kud si novi na mreži kud baš ne čitaš sve onda te to košta...nije baš "foolproof". Možda su mogli malo progledat kroz prste novim korisnicima koji prvi puta aktiviravaju pakete...imaju ipak u sustavu sve podatke! Ali ako se to ponovi - onda si sam sebi kriv!
Inače, ja sam mislio početkom mjeseca (tako uvijek nadoplaćujem) nadoplatiti bon, kupiti najveće razgovore i internet i tu iskoristiti popust...a onda nekad sredinom mjeseca kupiti male poruke...znači da ima dosta razmaka kad bude automatski aktiviralo...da ne reaktivira automatski male poruke u pola cijene... Dosada sam uvijek morao deaktiviravati pa ponovno aktivirati ručno (da se ne aktivira u pol cijene ono što ne želim).
Ajd sad ti to objasni nekome tko ima mobitel na rasklapanje (clam-shell) samo zato da mu se lakše javiti i poklopiti slušalicu. Što jednostavnije! A jednostavno je da uplatiš bon i popust je odmah tu...al štaćeš, ne može valjda sve biti ni jednostavno!
@bonbon - pohvale za brzinu na 3G - zalijepio sam test i vidim poboljšanje! :D :D
Igrao sam i šah partiju dvije i nije mi reconect javljalo (sat vremena prije sam isto igrao i javilo mi je reconect kao uvijek ali to je bilo prije nego sam zvao službu radi poštelavanja pusha)
A meni je bas fer s njihove strane sto nisu napisali zbog tehnickih mogucnosti, jer bi to bilo zavlacenje. Nego su ti lijepo rekli da ne moze. Propust nije s njihove strane, nego s tvoje. Da je s njihove strane, ne sumnjam da bi ti u roku odmah vratili novce. Ovako operateri dodju na los glas i u novine jer netko nije procitao uvjete koristenja.
Jedan dan sam na Tele2 FB stranici pokusavao objasniti jednom liku da je propust s njegove strane, ali ne, njemu nije odgovarao odgovor i krenuo je verbalnim uvredama i slicno, pod prijetnjom da ce sve to ici u novine i blabla, jer on nije procitao uvjete koristenja s kojima se slozio, i jer je napravio racun od 500kn.
Ne kazem da nema pogresaka od strane operatera, daleko od toga, naravno da ima. Kad god su pogrijesili u mom slucaju dobio sam ispriku s njihove strane i povrat novca.
Ono što neki ovdje ne shvaćaju, a to ni u samom Bonbonu nikako da shvate je upravo način komunikacije sa nezadovoljnim korisnikom. Taj nazovi "prijateljski" način komunikacije u ovom slučaju djeluje vrlo grubo, čak na granici primitivizma. Nema niti jedne riječi kojom bi se korisniku ljubazno objasnilo da je on pogriješio i da nije moguće, a ne da jednostavno ne želimo, ostvariti popust.
Nije poanta cijele priče jesu li ili nisu trebali vratiti novac, odnosno odobriti ili ne popust, poanta je u tome na koji način su to odbili učiniti.
Vjerujem da jazzo ne bi ni riječ napisao ovdje na je dobio kao odgovor nešto ovako:
Poštovani,
žao nam je što niste uspjeli ostvariti popust, ali u pravilima korištenja izričito piše da treba pričekati poruku da je popust odobren. Zbgo tehničkih ograničenja nismo u mogućnosti naknadno aktivirati popust. Isti možete ostvariti prilikom slijedeće nadoplate. Nadamo se da ovaj mali nesporazum neće utjecati na vaše zadovoljstvo korištenja naših usluga.
Hvala na razumijevanju.....
Rezulat je na kraju isti, ali dojam koji ostaje kod korisnika je drastično različit.
Izvrsno si ovo napisao!
Ima jedna trgovkinja u konzumu koja mi se na ti obraća kada dođem narezat salame ili na kasu - ne zna me, u taj konzum idem rijetko i ja dođem a ona me pita "Šta ćeš? Oćeš još nešto?" - uopće ne izgledam mladoliko, iako ona jeste starija ali jako ružno to zvuči..imam dojam kao da je stalno nadrkana i da joj se ništa ne da i da je živciram, i šta sad ja hoću...totalno neljubazno!
Upravo zato postoji način obraćanja u formalnim situacijama, s nepoznatim ljudima, kupoprodajni odnosi i sl. Cilj je izbjeći upravo ovakve (krive) dojmove...
Možda bonbon nezna ali obraćanje na "ti" se ne podrazumijeva, to je potrebno zaslužiti: dugogodišnjim prijateljstvom, rodbina... Pričala mi je baka da su roditeljima morali govoriti Vi iz poštovanja...nema obraćanja na ti, imenom i sl. jer se dobije šamarčina. U Nigeriji npr. ne spominju imena roditelja, nego gospodin Marković i gospođa Marković...Kad sam ja rekao kako mi se zovu roditelji to je izazvalo šok i nevjericu - kao da sam opsovao sve moguće ili oskvrnuo nešto najsvetije...meni bilo smiješno! :D
Ali od operatera kod kojeg plaćam uslugu očekujem profesionalnost i poštovanje, također isto očekujem i od trgovaca - obraćanje na ti ne dolazi u obzir (jer je to nepoštovanje koliko god bilo "brija") pogotovo kad nastane problem koji treba riješiti...
Pošto smo već pričali o tome bonbon je dobio informaciju da to nekima smeta a nekima paše...a pošto ima bitnijih stvari, nećemo se ovim zamarati (bar ja)...iako eto problem "ti-brije" iskrsne svako malo...Očito bonbon (iz čudnog razloga) želi nastaviti s "T-brijom" :D
Nikada nisam čuo da se netko buni zbog obraćanja s "Vi"...tako da neznam zašto im treba određeni postotak ljudi kojima nešto smeta? Čemu to uvoditi? Nepotrebno je...
Trebaju agenti imati natuknice uz svaki broj koji ih poziva. Npr, kada zove netko tko želi da mu se govori Vi da piše "moraš mu govoriti Vi"! Ako npr zovem ja nek piše "Ako si sexy mačka govori mu ti njhežno i izazovno, a ako nisi seky mačka ili si muško, ne javljaj se nego prosljedi poziv nekoj od sexy mačkica"! :D I problem riješen! :)
mlesic, ok, ti imaš takav stav i takvo mišljenje. Očito obraćanje na "ti" smatraš neprofesionalnim i odnosom bez poštovanja. Neki se slažu s time, neki ne. Nekome odgovara bonbon, nekome ne. Po meni je to apsurdno, jer meni je onda i forum ista stvar. A tu smo svi na "ti".
Agenti se po "defaultu" obraćaju s "ti". Ako je naravno, netko stariji prebace se na "Vi". Sve ovisi o tome kako se prilagode situaciji, ali nema dvojbe, ono što bonbon traži je "ti".
Ne mislimo svakog korisnika pitati na početku razgovora kako da mu se obratimo. Ako nekome smeta, može na početku razgovora reći da mu se obraća s "Vi" i ni jedan agent neće raditi problem oko toga ;)
Ali kako ne mozete shvatit da je jedino ispravno da se obracate s Vi, a onda po potrebi prijedete na ti? Zasto bih ja kao korisnik morao traziti da mi se obracate kako bi trebali? I ne , ne mozes mi usporedivat forum i telefonski razgovor jer ovdje ne predstavljate sluzbenu osobu, tj. Preko telefona ili maila trazim sluzbeni odgovor na postavljeno pitanje, a ovdje ste samo jedan od korisnika foruma koji moze dati bolji odgovor jer je upuceniji.
Stvar je u tome što to nije moj stav i mišljenje, nego socijalna norma! Nešto opće prihvaćeno u svijetu. A druga stvar je forum, birtija.. Kad zapijemo svi smo na ti.. :D I na forumu kad se obraćam nekome na PM kažem Vi-jer neznam čovjeka...
A radi jednostavnije i ležernije komunikacije postoji pitanje: Možemo li prijeći na ti?
Ovdje se ne radi o mom ukusu, da se meni nešto ne sviđa..
Znam da ljudi zaposleni u bonbon moraju forsirati ti iako su drugačije odgojeni. Pa tako i ovdje na forumu zastupati stav tvrtke od koje dobivaju plaću! To je sasvim ok! Ima i bonbon pravo na mišljenje pa i na pogrešno mišljenje..
Imate registrirane korisnike - kad vidite da su punoljetni prijeđite na vi.
Ocito se bezveze trudimo objasnit jer je njihov stav da nece nista mijenjati. Meni je najgore sto im napisem sluzbeno mail, postovani, blabla, lp, sve s postovanjem, a dobijem odgovor u stilu bok, posalji nam to i to. Sta doslovno moram zahtijevat kako da mi se obracaju?
Davite bezveze, tako su odlučili i šta sad. I meni je ova šema sa ti neobična ali ni na kraj pametni mi ni dizat frku oko toga..
Možda odustanu od toga ako se digne frka...
Kad bi im svatko na telefon rekao da prijeđu na Vi i na fejsu također, u mailovima također...možda bi shvatili da ljudi ne žele biti na "ti"...a pošto nitko ne želi dizati frku oni misle da je to cool - a svima je neobično! Ne "cool neobično" nego "WTF neobično"!
Kaže se da nismo ovce zajedno čuvali! Ali istina, davimo ovdje bezveze...ja ću ubuduće pri komunikaciji s bonbonom tražiti da se mi se kulturno obraćaju!
Još će sljedeći korak biti sleng i psovke - nekima je to brija! Npr. operater ti kaže: "Nakon instalacije postavki, restartiraj j***** mobitel i goni se u 3 PM" :D
Ok, super, pa ćeš za par mjeseci doći u banku i htjeti podić novac, a ženska će te pitat "ej bok, koliko banki želiš dići? nema beda evo odmah". Karikiram, ali neke norme postoje s razlogom. Jedno je kad im se obraćaš preko facebooka neformalno, a drugo kad želiš nešto napismeno u mailu ili preko telefona. T-mobile mi ima dobru politiku. Na službeni mail odgovaraju s Vi, a na društvenamreža mail s ti. I normalno kad hoću dobit odgovor kojeg mogu isprintat i pokazat u centru ili nešto, neću koristit ovaj s društvene mreže jer sve to skupa zvuči neozbiljno. Uostalom šta glume pa na službene mailove odgovoraju neslužbeno ili kad ih zoveš, valjda ako ih pozdravim s dobar dan ili poštovanje očekujem takav način razgovora. Ali ne kod njih to nije dovoljno već moraš službeno tražit -.-.
Vidim sad da i mlesic očekuje nešto slično u budućnosti :)
Kod Bonbona je stvar inverzna, pocinje se sa "ti", a ako nekome smeta ima svako pravo traziti persiranje te ce mu to biti usliseno. Kroz drustvene norm smo svi naviknuti na obrnuti stav, ali ne vidim problem u tome. Uostalom, o tome smo diskutirali prosle godine i uvijek smo dosli do istog zakljucka. Valjda je do danas.jasno kakav marketing imaju, samo cekam kada ce netko traziti zabranu njihovih reklama...
Haha.. Što želi ova nova reklama reći? Da je bonbon gej mreža, ili za gej ljude? A fora je u duhu nedavnog prajda.. :D
Samo mi nije jasno zašto uvijek aludiraju na seks ili seksualnu orijentaciju a ciljana skupina su maloljetnici koji su na fejsu i na ti...
Kreativni tim je seksualno ugrožen ili u pubertetu... :D :D
oko cega se mi zamaramo..da je netko prije 5 godina ponudio ovo sto bonbon danas nudi mogli bi nam vikat i kreteni i bili bi sretni..Brate mili koristi mrezu ako hoces i gotovo ako neces ne moras. Sluzbu za korisnike neznam kad sam zadnji put zvao..reklame sam vidio max 10 puta i to je to. Pa ne pocinje mi dan sa zvanjem sluzbe za korisnike pa da me to toliko bedira. Svi mi imamo izbor drugih koji nam se obracaju sa Vi i sl. Reklame drugih mreza recimo vipove blago receno uzasne..
Nemamo problema sa reklamama a i "ti" ćemo već valjda nekako prožvakat... Samo iznosimo kritike - šta ćemo kad je drugo sve odlično! Kvaliteta se popravila, cijene odlične, ponuda odlična - a šta drugo da kritiziramo nego gluposti!? :D
Po tvojoj logici je glavno da je povoljno, pa makar me i tukli. Nitko ne zove SZK bez potrebe, a onda kad zove očekuje bar neku elementarnu pristojnost. Upravo zbog nesposobne SZK jednog operatora prebacio sam broj u Bonbon, a nije isključeno da zbog opet SZK prebacim broj iz Bonbona. Nije bitno samo koliko dobivam za svoj novac, bitno je i na koji način to dobivam.
Nije to ego trip nego pristojnost i opća kultura! Čuj ego trip!?
predstavili su mrežu kao mrežu za mlade od 18-33g, odlučili su govoriti ti i to je to. Ako ti je to toliki problem odeš u vip i oni ti lijepo govore vi koliko god hoćeš. Meni je bitno da jeftino prođem u komunikaciji, da riješe moj eventualni problem... a sad, hoće me vijati ili tijati zaboli me ionako ih kontaktiram svake prjestupne. da, po meni je to ego trip jer se isfuravaju nebitne stvari.
Nije tu toliko do tog koliko nekom smeta što oslovljavaju na ti već što ispadaju neodgojeni i nepristojni. Da me lijepo pitaju ne bih imao ništa protiv. Ili ako ja krenem na ti da i oni prijeđu. Ali ovako ti njima jedno, oni tebi drugo i boli ih briga osim ako to posebno ne zahtijevaš.
Pohvale za push..šljaka bez problema! Samo im treba reći da aktiviraju za pojedini broj..ali znatno bolji je net sada! ;)
Ja sam zvao službu za korisnike 4 puta otkad su uveli dople pakete i nemam zamjerki baš su bili ljubazni.Bolje da raspravljate o tarifi i signalu koji daju.Nebi daćete samo zvati službu za korisnike "bolje da nezovete službu za korisnike jer bih to znaćilo da ste nezadovoljni s bonbon.
Neki su presli razinu zdravog ukusa te cak dosli i na osobnu razinu u komentarima pa time zakljucujemo raspravu o persiranju iako je ona zakljucena vec nekoliko mjeseci. Stav korisnika je poznat, stav bonbon mreze takodjer. Od medjusobnog prepucavanja ovdje osim dizanja tenzija nemamo nista. Ukoliko dodje do promjena od strane operatera, bit cemo obavijesteni, medju prvima ;)
zadovoljan sam novom ponudom, pohvale bonbon-u :)
Jest, Bonbon se iskazao. Za razliku od Tele2 koji glumata spominjući revoluciju u bonovima.
nova bonbonova ponuda nije loša, ali mogla je biti još i bolja :)
Lajkam ovu promjenu u cjeniku .. jako lijepo.Sad doslovno za 40kn imam dosta poruka i zvanja prema svim mrezama , plus naravno besplatno unutar mreze, i za duze od mjesec dana.
Nazalost, trajanje se produzuje samo 40 dana pa .. :)
dajte mi recite samo nesto sam razmisljao, kad se kupi bon od 80 i veci, dobije se 50% popusta na prvi paket sljedeci ili na dva sljedeca prva il kak ?
Dosta mladih koje znam hvale tu neku tarifu mislim tele2 za 55kn + uspostave imaju prakticki flat svega, to je vise foolprof ono aktiviras i ne brines, tu na bonbonu se moras malo igrati.Meni to recimo pase vise, jednostavno mi je debilana da mi netko naplacuje uspostavu poziva.
I jos jedna pohvala bonbonu - neznam jel to slucajno il namjerno, al ova nova stranica njihova pamti login podatke.Jeej! nemoram se svako malo ulogiravati , nego bas pamti..dobra stvar i poslije za SMS kad dodje ..
E i jedna mala nelogicnost, ili bar meni : ispada da je povoljnije aktivirati internet paket na obicnom bonbon broju (kupis bon od 80kn -dobis popust 50% - uzmes 4gb za 45kn i jos ti ostane 35 za razgovore aktivirat i poruke iiiiiiiiliiiiiiii opet bon od 80 kn - popust 50% - 2gb ispadnu 30kn i ostane 50kn za glupiranje s porukama i pozivima) . JEdino je valjda prakticnije koristiti tu internet sim karticu - makar ne kuzim kak se to koristi uopce iskreno , prek sticka nekog il kak ?
nadoplatis 80kn i imas dva paketa za pola
moj slucaj
nadoplata 80kn
veliki razgovori 50posto 30kn
veliki internet 50posto 30kn
mali sms 10kn
za 70kn imam 1600min prema bonbonu,400min prema svima,2gb interneta,i sms i vise nego mi treba,i jos mi ostane 10kn na racunu
ja sam troskove smanjio na minimum vec odavno uz bonbon
dakle sve pohvale za bonbon
kakav gregor i 55kn plus uspostava
i bonbon mi se svidja sto si sam mogu sloziti svoje pakete
zasto da mi recimo propadaju poruke koje sam platio a skoro ih niti ne koristim npr?
i da obracunski takt jedna sekunda
to puno znaci-dakle koliko potrosis sekunda toliko ti skine
a ne kao paradajz
sve pohvale bonbonu
meni je ustedio brdo love
ja imam 2 bonbon broja
zena jedan
uza familija ima isto najmanje po jedan
tako da skoro svi za dzabe pricamo
edit:ispravak
hvala partfish
jos se nisam naviknuo da su 2gb
meni je i 1gb bio dosta:D
Evo im i malo kritike. Od 1.09.2012. sms za plačanje parkinga poskupljuje sa 0.20kn na 0.65kn kao što će biti i u T-Mobileu i Multiplusu. KAo izjednačavaju cijene, e ne volim kada se izjednačavaju cijene. Oni su zaseban brend (tako kažu), zašto se onda izjednačavaju sa skupljim bratom koji je ionako svjetski brend za razliku od njih!? To je 3 puta skuplje nego do sada...
Evo i jedne pohvale - ekspresno brzo su mi poslali microSIM zajedno sa adapterom (koji je bio zaljepljen s vanjske strane koverte :D ) bez naknade.
jel netko kuzi ovu racunicu
dnevni internet paket 3 kune 300 MB
velki mjesecni paket 90 kuna 4 GB
Znaci, ako svaki dan aktiviram 300 MB to je 9 GB za 90 kuna odnosno i vise nego duplo vise od tog ''jako velikog'' mjesecnog paketa.
Samo što je dnevni paket rezerviran za internet simicu, a veliki paket za voice simicu.
Tu pise da mozes birat?
http://www.bonbon.hr/usluge/internet-sim-paketi
Dnevni paket je samo za internet simicu, dok je jako veliki internet paket dostupan i za voice i internet simicu. Ali, na voice simici dobijas 50% popusta ako nadoplatis racun s 80 i 160kn, dok na internet simici nema 50% popusta
Aha, moja greska. To je onda novo i za internet simice. A gle, jedinu prednost velikog paketa vidim u tome sto nisi ogranicen na 300MB dnevno (korisno za kratka ljetovanja ako puno trosis net). Znaci mozes ga spiskati za 5 dana i aktivirati novi i tako koliko hoces puta mjesecno (recimo svakih 10 dana aktiviras novi paket). Problem su jedino pare...
Racunica ti je u tome da si ogranicen dnevnim paketom, recimo zelis skinuti neki file (recimo mvk. ;)) od 500Mb. To ne mozes napraviti na neki elegantan nacin. Znaci kad dodje do 300Mb morao bi pauzirati skidanje pa obnoviti racun i onda nastaviti, ali caka je da vecina rapidshare programa kad prekines internet konekciju zaboravi da si vec 300Mb skinuo i krece ispocetka :(
Znaci ovaj dnevni paket je za surfanje i lagano skidanje a kad hoces nesto konkretno onda moras uzeti veliki paket koji ti traje cijeli mjesec.
I jos nesto, dnevni internet paket se deaktivira od 00-03h svake noci, a novi se automatski reaktivira isto u tom periodu. Tako da ako surfas netom ili skidas nesto, i dnevni paket ti se deaktivira, promet ce ti se naplacivati po 70lp/MB sve dok se novi paket ne aktivira. A i kad se novi paket aktivira, moras prekinuti internet vezu da bi ti poceli skidati MB iz paketa a ne kune sa racuna. Koristio sam internet simicu nekih 15ak dana i ovo mi se nije jos dogodilo da mi skidaju sa racuna, ali su mi na fejsu rekli da je moguce da u tom prijelaznom periodu reaktivacije novog paketa pocne skidati kune s racuna. Tako da sam sada od kako su uveli duple pakete i 2 popusta uzeo normalnu voice simicu jer za 90kn dobijem 8GB i mogu ih koristiti kako hocu, a ne da brinem da nekad ostanem bez ijednog MB u paketu te da moram nekad aktivirati 2 paketa u danu, ili da mi nekad ostane 200MB neiskoristeno...
definitivno dosad najbolja mreza koju sam probao.
prvo sam bio na vipu, al su mi digli zivce dok sam dobio jedan smjesni racun za mobilni vip (dok je "usb stick" jos izgledao ko voki toki ).
raskinuo s njima, presao na tele 2, tad je tele 2 jos bio u povojima al su bili znatno jeftiniji.
onda je tele2 poceo kemijat i dignuo za knockout tarifu uvjet , s 50 kn na 100 kn bon.
i tako sam presao na bonbon.
cca 3x jeftiniji od tele2 po tadasnjoj racunici.
a sad s ovim duplim paketima i 50% popusta, ma milina!
evo kupih 80 kn bon 23.6.
uzeo srednji paket razgovora (160 min u sve mreze), 15 kn (50% popusta, jelte)
uzeo mali paket smsa (140 smsova u sve mreze) 5 kn (50% popusta)
aktivirao drugi paket sms-ova tek neki dan, jos mi ostalo cca 30 min razgovora.
danas kupio htc wildfire, pa aktivirao najmanji paket za net, pa cemo vidjet dal ce trebati veci ili ne.
uglavnom za 80 kn se u mjesec dana uspije narazgovarat onako muski, natipkat sms-ova i nasurfat.
bonbon, rispekt, samo tako nastavite! ;)
Slažem se.
Bonbon ima najeftiniju paletu usluga.
Smart30 u Tele2 još uvijek je jeftiniji, ali ne nudi razgovore, SMS-ove i internet kao u Bonbonu.
Za 80 kuna korisnik dobiva doista mnogo, besplatne razgovore unutar Bonbona i još pregršt jeftinijih ulkuga.
Svaka čast!
Evo da i ja pohvalim bonbon. Nakon svih operatera, konačno sam našao onog koji zadovoljava sve moje potrebe i to za najnižu cijenu, samo da je malo bolji 3g signal na mom području. Nadam se samo da će paketi i cijene ostati isti i nakon 9. mjeseca.
Nego, kako sam tražio idealan vlastiti broj, isprobao sam pun kufer raznih kombinacija i naravno da su sve najatraktivnije zauzete, no našao sam brdo solidnih koje su slobodne pa ako netko treba nek se javi na PM da se bespotrebno ne muči. Kombinacije su 097 77 xx yy z
Svaka čast za akciju s mobitelima! Posebno je pohvalno što to nije prvi puta i čini se kao nekakva uhodana šema. Nadam se da će biti još toga!? Danas sam zakapario jedan Sony, nadam s da ću i za Božić nešto ubosti. znači li to sada da će vam stići novi mobiteli u ponudu?
Thanks za pohvale ;) Da, ovakve akcije smo imali, no teško je planirati kad će ih biti još. Bolje ne obećavati ništa dok nemamo pouzdanije informacije. Isto ti ništa konkretnije ne mogu reći ni za nove mobitele. Sve ovisi o ovom vikendu, koliko će ih se prodati, koliko bi brzo stigla nova pošiljka istih mobitela na skladište, da li bi išli na opciju novih...vidit ćemo početkom sljedećeg tjedna!
U ivanićgradskoj nema uopće 3G signala na bonbonu jednu crticu ak zahvatim dobar sam a 2 kao da sam dobio na lotu. Internet spor i nikakav a prešao sa tele2 koji tam ima full 3G! Čak i kad sam stavio karticu u mobitel isto na EDGEu se gubi signal! Kaj se događa?
volovcica
Memphis, ajd please javi broj na PM da te nazovemo i ispitamo detalje. Trebaju nam neki puno precizniji podaci da bi poslali na provjeru što se tamo događa... Gledali smo malo taj kvart i dio ulice ima tih problema, jedna bazna postaja na Borongaju šteka, no to nije baš preblizu tebi.
nisam u toku,kakva je to web akcija bila?
a-ha...ok,tnx
osobno nisam nista propustio,ali svakako je to lijep potez bonbona....steta sto nisu isti bolje medijski popratili
Evo danas sam se opekao. Imao internet paket i davno ga deaktivirao, naravno on je trajo dok ne istekne. Istekao je danas u ponoć, ali jučer nisam dobio sms da će paket biti deaktiviran pa nisam ni znao. Sva sreća pa i nije neka lova u pitanju, SZK ne može pomoći. e pa neću ni ja njima kada bude trebalo! ;)
to je prijatelju vise tvoja krivica
inace ja jos nijedan problem sa bonbonom nisam imao
ostanite ovakvi kakvi jeste
Ne radi automatsko ažuriranje vremena na telefonu ni kod bonbon-a ni t-mobilea.
Jesam li ja jedini kojem internet ne radi kako treba? Non-stop puca i prespor je, gdje god da se nalazim. Već sam o tome ranije pisao, ne znam u kojoj temi. Prvo sam mislio da je problem do T-Mobilea, ali isto je i na Bonbonu. Najviše vidim na Skypeu, svako malo se reconnecta. Na koji god način se spajam, uvijek isto. Postoji li neko rješenje?
Dešava se i meni tako nešto, nestane internet veze (nema 3g sličice), nakon što ugasim/upalim data opet isto - da bi nakon par minuta proradilo ili nakon restarta...Ili one tišine se dešavaju za vrijeme razgovora ako nisam ugasio data...ne tako često, ali ipak se dešava! 2-3 puta ovaj mjesec mi se desilo da bude tišina, i 2-3 puta da nestane interneta - ili onako prikazuje 3g ikonu ali ništa ne vrti, aplikacije javljaju da nema dostupne veze..tako da sam 1-2 puta restartirao mob pa je proradilo a 1-2 puta je uspjelo samo gašenjem data...
Rekao bih da je ovaj mjesec učestalije, prošli mjesec de desilo jednom možda...
i meni ista stvar sa 3G signalom samo što se meni to konstantno događa, prijavio sam al nema pomoći!
Ma užas, baš smeta, ne možeš koristiti ni običan IM koji troši mizeriju prometa, a kamo li vrtiti neki video clip ili neki drugi stream. Spojen sam na HSDPA, a po Speedtestu imam ispod 1 Mb/s i ping preko 150 ms. Ovo govorim za internet SIM karticu koju sam probao koristiti u mobitelu, tabletu, USB sticku i PCMCIA kartici koju sam ostavio jer mi je najpraktičnija.
Kad smo kod mobitela i voice SIM kartice s internet paketom, meni se ne događaju prekidi u razgovoru ili tišina, barem nije u ovih par mjeseci koliko imam Bonbon. Međutim, i tu imam problem s internetom, samo mi nestane GPRS/EDGE/3G/HSDPA ikona i više se neće spojiti dok ne prebacim u airplane mod pa natrag u online.
Da. Samo prestane raditi internet..
Sto opet su poceli problemi na bonbonu sa 3G I inernetom!? :)
Inace ja koristim njihov internet sim kad sam u Slav.Brodu I uvijek (unazad godinu dana) je bez problema radio. Mogu nagadjati da je Os preopterecen (previse korisnika) u odnosu na SB.
Izgleda da je problem negdje u 3G-u jer kad ograničim na EDGE, ne puca gotovo nikad, ali se zato vuče pa onda idem preko FasTun proxya. Može biti da pukne kad se prebacuje između UMTS-a i HSDPA, tko će ga znati...
Da, to je taj problem! Meni su tvrdili da je slab signal na lokaciji gdje sam bio (dvije lokacije konkretno) a kad su poslali ekipu oni nisu izmjerili nikakav problem. Naravno govorim o Os.
Ja sam i dalje uvijeren da je problem u preopterecenju mreze tj. da previse ljudi koristi internet u istom trenutku i same bazne stanice to ne mogu podnijeti pa dolazi do pucanja veze i ostalih problema.
Na zalost to sluzba za korisnike nece nikada priznati (a mozda i ne znaju) jer to za izmjeriti i objasniti ipak moras dobro znati princip rada mobilne mreze.
Ovaj slucaj o kojem ja govorim je bio proljetos i neki su povezivali sa push problemom ali eto i sada se desva a push je proradio.
Na zalost ne vidim nacin na koji ce i da li ce to biti popravljeno jer svaki dan sve vise korisnika koristi internet i sve su jeftiniji paketi a t-mobile ne vidi racunicu da ulaze u vecu propusnost mreze.
Da, nije signal problem jer signala ima gdje god dođem. Jednostavno je sporo i nestabilno i to je to. Prelazak na drugu mrežu bi vjerojatno riješio problem, ali pitanje kada bi i kod njih počelo...
Ja trenutno koristim druge dvije mreze za internet I puno je bolje iskustvo nego na bonbonu. Ali kao sto si ti spomenuo oni imaju manje korisnika I ne nude pakete vece od 1 Gb pa je automatski I manje opterecenje.
Eto baš super da spominjete probleme s mrežom. Meni se to pojavilo kako sam uzeo sgs3. Na 3G, UMTS, uspostavi se poziv i nakon 5 sec tišina jednu sekundu i poziv se normalno nastavi, ali je kvaliteta zvuka značajno lošija. Na 2g je kvaliteta jednako loša i nema prekida poziva. Naravno radi se o HD-Voice usluzi. Dosta mi se ljudi požalilo na kvalitetu poziva kod bonbona kao i korisnici simpe/t-mobile na bonove, što je jednostavno tako. Prioritet imaju t-mobile preplatnici na mreži, a svi ostali dobiju ostatke. Nekada jedva razumijem što mi osoba govori. Ovo je razumljivo pošto je bonbon sestrinjska firma THT-a. Nema ulaganja u infrastrukturu, već zaposle par ljudi, podjele hrpe kartica i uzimaju i dalje novce. Istina trenutno su najpovoljniji, barem meni jer trošim 20kn mjesečno na mobitel pa mi zato ovo nije toliko bitno. Kada sam stavio VIPnet karticu u mobitel, ostao sam začuđen koja razlika u kvaliteti poziva, nešto neusporedivo.
S ovim problemom sam se javio i szk koji obavljaju svoj posao kvalitetno i nemam se što požaliti (osim na čet koji je notorna glupost kada se radi o ozbiljnijim problemima). I dalje ću drugima (naravno onima koji malo razgovaraju i koriste prepaid usluge) predlagati prelazak na bonbon.
Ja u zadnje vrijeme isto imam sve više problema s razgovorima. Osim što često počne nekakvo krčanje, nekakv "stakleni" zvuk pozivi mi redovito pucaju. Postaje jako iritantno, ako obavim 6 poziva dnevno u barem 4 imam neki od problema. A nisam ni jedini s takvim problemima. Da ne govorim kada nekog na zovem da on dvije sekunde govori halo prije nego taj halo dođe do mene. Kao da spoji u poziv i onda odloži pravu konekciju. Baš me zanim dali je tako i na T-Mobileu...
Takodjer. U pocetku sam mislio da je do telefona
Pitanje je da li ste spojeni na GSM ili na WCDMA network mode?
Ja imam problema sa pucanjem i prekidanjem i da se ne cuje sugovornik,... samo dok sam na WCDMA, cim se prebacim na GSM vise tih problema nema (ali je tada brzina interneta samo EDGE). Po meni je to stari problem bonbona (od prije godinu i vise) i nije nikada rijesen. :(
Da vas utješim, slično je i meni na T-Mobileu...
recimo započnem razgovor u 3G-u i imam full signal, nakon što razgovor završi ja sam na 2G-u. Evo prije 30 min mi je dva puta pukla veza kada sam nazvao curu nakon svega 3 sekunde razgovora. Tek treći poziv je bio normalan... Odabrano mi je da automatski bira signal, pa nisam lud da postavim na 2G pa kada želim na net, opet se zaje...m i postavljam 3G...
@partwish
Da, to je taj problem! Mislim da se to cak desava zbog slabog/preopterecenog 3G signala pa se prebaci na 2G signal i da to uzrokuje prekidne i ostale probleme.
Na zalost to bez nekog ozbiljnog testiranja nije moguce utvrditi, a bonbon i maticni t-mobile nikada si nece "rezati granu na kojoj sjede" i priznati da im je mreza preopterecena, da imaju manjak baznih stanica ili sto vec utjece na ukazani problem.
Probaj, eksperimenta radi, ostaviti par dana na 2G signalu i vidjet ces da se to prekidanje nece desavati! ;)
identični problemi na Simpi, da :(
Katkad mi se događa da me uopće ne mogu dobiti ljudi, niti ja druge na bonbon, samo mi dođe poruka tko me zvao :( Cijeli t-mobile je u banani, ne samo bonbon. Mi i simpa najviše trpimo. Samo da vip postane pristupačniji mojim potrebama, odo ja ljudi
Bojim se da Vip nikada neće u prepaidu ponuditi ono što nudi Bonbon ili Simpa. Oni su svjesni da imaju najkvalitetniju mrežu i to skupo naplačuju. Jasno mi je da su došli poslije tadašnjeg Croneta pa im je i oprema relativno novija, ali da jedan brend kao što je T-Mobile nije u stanju omogućiti normalne razgovore, koji bi trebali biti prioritet nad data prometom je sramota. Pogotvo što je u pitanju veliki grad, Osijek... Gdje oni ne mogu reći da im se i Tele2 kači na njihov signal kada je Osijek pokriven komplet sa 2G i 3G signalom. Sada ostaje samo pitanje, dali je Tomato kvalitetan kao i Vip!? Mislim da ću prvo prestati uzimati internet paket, jer nemam namjeru surfati na 2G signalu, niti imam namjeru prebacivati na 3G kada se želim spojiti na net... A pozivi su mi ipak prioritet.... Žalosno je da moram biti na 2G signalu, a još je žalosnije što uopće ne tražim puno... samo želim da funkcionira ono što sam platio, kada nekog zovem da ga i dobijem bez problema.
svaki normalni operater će dok traje razgovor, prebaciti korisnika na 2G, te po završetku vratit nazad 3G...
Ja na Brutalnoj imam nekoliko aplikacija kojima se prekine konekcija (vidim na ekranu, data connection lost), pa par sekundi nakon završetka razgovora se uspostavi nazad...
3G veza dozvoljava u isto vrijeme korištenje neta i pozive i ovo što ti nazivaš normalnim baš i nije praksa :) Ako je 3G signal dobar onda te neće bacati na 2G za vrijeme poziva, a net ti ostaje aktivan - provjereno na bonbonu, Tele2 i tomatu u par Android telefona. Čim je 3G loš, prebacuje me na 2G kada primim poziv. To me živcira jer isti taj 3G je dovoljan za nesmetano surfanje itd. ali očigledno ne i za pozive. Eto, samo kažem.
3G bi trebao stalno dozvoljavati surfanje i razgovor - ali iz nekoga razloga je dovoljno da je upaljen data (3G), bez nekog korištenja neta i razgovoru se dešavaju tišine od 5 sec, prebacivanje na 2G i sl. Recimo po jednom razgovoru mi se desi jednom tišina na bonbonu - kako sada, tako i prije par mjeseci. Na t-mobile mi se to nije desilo u zadnjih mjesec-dva, a non stop sam koristio net (wifi tethering) i razgovore. Mislim da se rjeđe dešava na t-mobile pretplati, nisam siguran...
Uglavnom, kvaliteta je bila i ostala loša - ne vidim čemu ponovno o jednom te istom...? Neka obavijesti netko kada ga ne bude prebacivalo na 2G, kada ne budu tišine od 5 sec!
Koristim brutalnu i bonbon takav kakav je. Na tomatu NIKADA nisam imao problem kvalitete razgovora. Steta sto je problem sa bonbonom, a jos ce gore biti ako nista ne cine da to otklone
Ok, meni je normalno ne surfati dok razgovaram. Inače mi je VIP signal dobar do vrlo dobar, vjerojatno ne prebaci svaki put, ali sam ja samo primjećivao ove slučajeve kad bi prebacilo.
Ja i VIP i Simpu i Tomato (ponajviše) koristim, i nikakve razlike u kvaliteti razgovora ne primjećujem između VIPa i Tomata, ne diferenciraju kvalitetu.
sjde,kad je na tu temu krenula prica da i ja napisem svoje iskustvo. takodjer mogu da potvrdim da tele2 ima dosta bolji 3g signal od bonbona, t-mobilea. prije koji mjesec su me uvjeravali da je to zbog pretrpanosti mreze,zbog sezone i turista,ali i sada, u osijeku a i vodicama situacija je ista. jednostavno moram koristiti tele2 za internet...dok mi je bonbon ok za razovore
Stvar je u tome što svi novi mobiteli dolaze sa HD Voice koji naravno radi jedino preko 3g signala i razlika u kvaliteti zvuka se uopće ne može mjeriti. Normalno kad 3g ne valja, mob prebacuje na 2g i puca poziv.
Kada sam ih kontaktirao, ono što su napravili je da mi je HD Voice isključen pri javljanju, a ne isključuje se u pozivu. Sad jesu li isključili hd voice za moj broj ili odašiljač, pojma nemam jer su uporno tvrdili da je s njihove strane sve u redu :/
Nema veze što ne surfaš za vrijeme razgovora. Jel ti bude upaljen data 3g za vrijeme razgovora? Nemoraš surfati. Ili surfaš a netko te nazove.. To je poanta 3G-a.
Hd voice- što je to? Šta s tim? Meni su nekad prije nešto kao poštelali za moj broj, u vezi push-a...ima li to veze?
Vi ste otisli u drugu krajnost :-) ima ljudi koji imaju problema sa osnovnim stvarima sa obavljanjem najobičnijih ragovora bez ikakvog istovremenog interneta i nazalost niti to se ne popravlja..kad ih kontaktiras dobijes upitnik koji odmah izgubis volju popunjavat...pitanja tipa gdje zivis kuca? kat? zupanija i sl sr.... Ma koma ziva. I za svakog korisnika se prave grbavi kao da nisu svjesni generalnog problema sa kvalitetom ragovora u mreži
jdabic1, a zašto misliš da su pitanja koma? Da bi se nešto takvo provjerilo, potrebni su nam ti podaci.
Možeš li primiti poziv
Možeš li ostvariti poziv
Puca li ostvareni poziv
Nalaziš li se na području pokrivenosti
Koju vrstu mreže koristiš ( samo GSM, GSM/3G, 3G, GPRS/EDGE ili UMTS/HSDPA )
Koja je jačina signala ( pun signal, više od pola, manje od pola ili nema signala )
Kako procjenjuješ kvalitetu poziva
( kvalitetan, djelomično, nekvalitetan )
Ovisi li jačina signala o promjeni lokacije
Utječu li vremenski uvjeti na jačinu signala
Ovisi li prijem/uspostava poziva o dobu dana
Naziv županije gdje se nalaziš,
Točna adresa gdje se javlja poteškoća,
Gdje se nalaziš ( kuća, zgrada, podrum, garaža, automobil…)
Ukoliko se nalaziš u zgradi na kojem katu
Od kada se poteškoća javlja
Evo tih pitanja..uz najbolju volju na neke ni sam neznam odgovor..moram prvo par dana istrazivat i maksimlno pratit. Na lokaciji nekoliko kilometara od grada gdje sam i na vipu a i na t mobile imao potpun signal i sve je radilo bez problema javljaju se poteskoce i pucanja veza. Zatrazim pomoć od vas vi mi uvalite hrpetinu pitanja i vip i t-mobie rade vec 10 godina na toj lokaciji super i tehnologija ide napred 2G pa 3G pa HSDPA pa LTE a neki od nas ne mogu obavit razgovor bez rupa po 5s tisine i pucanja veza. Zar to nije malo ironicno?
Pa zapravo pitanja i imaju smisla jer hrpa faktora utječe na samu kvalitetu signala. Kad sve radi kako treba onda to uzimamo zdravo za gotovo. Htio bih još naglasiti da velik utjecaj može imati i način držanja mobitela. Mnogi ljudi kažiprstom poklope antenu, a to u područjima sa lošijim signalom uglavnom utječe na isprekidanost sa one druge strane, jer mobitel teško šalje signal prema BTS-u. Ako je baš slab signal pucanje veze je pod obavezno ili prebacivanje na 2g ukoliko se radi o 3g signalu.
jdabic, sve te stvari su potrebne jer tehničari koji to provjeravaju često moraju dobiti detalje do u metra. Znači, bolesno detaljno. Jedan kolega je imao super signal mjesecima i odjednom je nestalo, nikako nije mogao uloviti 3G. Ispostavilo se da je prilikom servisiranja bazne postaje ćelija pomaknuta čisto malo i odmah u njegovom stanu signal nije kao prije.
Sve to što pitamo nije da te zagnjavimo, nego da dobijemo što kvalitetnije informacije i da se provjeri jel to stanje realno ili nije. Naravno, nitko ne mora sve odgovoriti i biti u detalje točan, ali što više, to bolje :)
@bonbon
Jeste li culi za onu nazovimo je poslovicu "Ako nesto ne znas ili neces da rijesis detaljiziraj" :-D
Mozemo se mi mjesecima dopisivati i provjeravati bazne stanice i jacinu signala kad NE MOZETE/SMIJETE priznati da je mreza preopterecena i da gazde u Njemackoj ne daju novce da se poveca broj baznih stanica vec je bitna dividenda na dionice. :-(
Odmah da se razumijemo nije sluzba za korisnike kriva a mozda i ne zna ali iz kolicine navedenih komentara vidi se da nije to stvar do jedne bazne stanice ni do jednog mjesta vec na cijelom podrucju Hr. se to desava.
Slažem se lex, ali isto tako postoje istraživanja kvalitete koja donose neke rezultate. Tako da vjerujem je unutar firme jako dobro poznata situacija i gdje je dobro stanje, a gdje se treba popraviti. Recimo, ako usporedim ovaj forum i onaj najveći (da ne reklamiram), tu je puno više pritužbi. Zašto je to tako zbilja ne znam. Ne mislim da nas cafe mobil ima na piku nego vjerujem da je tu puno više "heavy" usera koji koriste i skype i viber i sto mogućih kombinacija pa se pojavi i više problema.
Ono što mi možemo je bilježenje pojedinačnih slučajeva i provjera. A sad da možemo pokrenuti da se mijenja svaki kabel na svakoj baznoj postaji...e to je malo veći korak :D
U svakom slučaju super je što tu pišete takve stvari. I kritike i pohvale nam pokazuju gdje stojimo i kako stojimo.