Ja sam jedna od osoba koja nije imala pojma što bi upisala nakon osnovne.
Istina, informatika me zanima i u računalima sam već oko 10 godina - no ja sam nekako svestran, zanima me kemija, biologija, zanimljiva mi je fizika, povijest isto, politika, gospodarstvo - fakat, sve me zanima. Zato valjda rasturam u Rekvizitu (igra znanja na facebooku :D )
Uglavnom, iako mi je informatika bila ono, 95%, nisam htio izgubiti šansu i mogućnost da upišem nešto što nema pretjerane veze sa informatikom i što bi me možda kasnije zanimalo te sam stoga upisao gimnaziju.
Evo, prekjučer sam pisao višu matematiku, jučer informatiku i danas fiziku. Iskreno, nisam baš dobro napisao, informatika mi je bila užasno teška, fizika je bila vrlo zeznuta dok matematika - kaputt :)
Čujem frenda iz Ruđera kako je "viša matematika vrijeđala moj mozak". Osjećao sam se fakat glupo u tom trenutku i onda mi je bilo vrlo, vrlo žao kaj nisam otišao u neki specijaliziranu školu no s druge strane - zar ja, kao odličan učenik opće gimnazije, ne bih trebao biti malo (puno) manje hendikepiran što se tiče u ovom slučaju informatike? Cijeli 4. razred išao sam na pripreme za fiziku i matematiku (imali smo besplatno u školi nakon nastave) da napišem što bolje maturu dok na kraju nije ispalo onako dobro kak sam mislio da bude. Istina, vjerojatno sam napisao dovoljno da se upišem na TVZ no ipak...
Ne znam, zbunjen sam. Je li problem u meni, u nedovoljnoj pripremi ili je problem što program gimnazije nije prilagođen današnjim trendovima i standardima?