Po meni nokia N95 bolji telefon od ovog sto imam tj.omnie. I FREAKed neznam sto jos mozes napraviti na ovom mobacu a da ne mozes na symbianima tocnije na N seriji. Naravno osim touchscreena. Vec se rjesavam ovog telefona.
Printable View
Po meni nokia N95 bolji telefon od ovog sto imam tj.omnie. I FREAKed neznam sto jos mozes napraviti na ovom mobacu a da ne mozes na symbianima tocnije na N seriji. Naravno osim touchscreena. Vec se rjesavam ovog telefona.
možeš nemat tromost symbiana? ne morat potpisivat aplikacije ili crackat firmware zbog istog? veći ekran? kamera? više programa? bolju sinkronizaciju sa kompom? ne znam stvarno. Ili moj favorite pošto sam n95 imao čak mjesec dana: bateriju koja actually traje preko jednog dana kolko god da ga mučiš. E to malo koji symbian može sve
Nekak mi se čini da je previše tiha glazba na slušalicama... I kad je na najglasnije mp3 player i slušalice, opet je pretiho. Ne čini vam se?
Druga stvar - kako pojačati glasnoću dolaznog poziva? I to mi se čini nestandardno tiho, uostalom uopće ne nudi opciju mjenjenja glasnoće dolaznog poziva, samo se mijenja način zvonjenja... Sad mi se čak i D900 koji mi je prije bio tih čini glasan...
Ima li riješenja kako pojačati glasnoću slušalica ( osim na ikoni za zvučnike ) ?
*#0002*28346#
utipkaš to kao da biraš broj i otvara se secret menu za podešavanje glasnoće. Možeš glasnoću dić u nebesa ali tako ćeš gubit i na kvaliteti zvuka, a i u ekstremnim slučajevima oštetit zvučnik iako jako teško. U tom btw ima jako puno opcija pa ako ne skužiš sam kako se s tim radi javi, sad mi je prekasno za pisat sve
Pa da te demantiram FREAKed. U nokiu sam bio ubacio novi software i nije niti malo sporija od Omnie. Takodjer nema programa kojeg ne mozes ubacit u isti samo ako se malo potrudis. Savrsena povezivost sa compom. Ekran manji ali kvaliitetniji sto se tice boja. Kamera tj slike daleko bolje nego na Omniji. Sa nekim malim cakama tipa smanjenja svjetlosti i podesavanja rada mreze baterija moze i preko tri dana. Nadalje Omnia za koristenje u voznji je isto kao da nemate mobitel osim ako se ne mislite slupati. Prednost Omnie je sto izgleda daleko ljespse os Nokie. Mislim ne kudim je ali jednostavno sam ovo morao napisati. S vremenom se mozda i naviknem na nju ako je se ne rijesim.
i ok, svako ima nešta svoje zbog čega mu je bolji, zbog navedenih stvarni se meni n95 nije sviđao, i ne želim ovo pretvoriti u nešta tipa iphone temu gdje ćemo se prepirati između 2 mobitela. Meni je bitan velik ekran i jaka baterija a za softver je istina da se može podesiti na oba podjednako, ali stvar je u tome da symbian nije toliko podložan "uradi sam", npr. ako neki program ne postoji tipa plugin za today screen, napišem ga sam u c++, kao što sam već desetke napravio. Za kameru se ne slažem jer je tu opet stvar u postavkama, ali istina je da nije u redu da se treba toliko igrati s njima da bi se dobile kvalitetne slike. Meni ništa ne znači ako ga misliš zadržat ili ne ali probaj se naviknut i vidjet ćeš da se da kudikamo lakše prilagodit tvojim potrebama nego symbian
Ma sve ok, nije mi se namjera bila prepirati niti hvaliti neki telefon nego su to samo moji dojmovi između sadasnjeg i prethodnog telefona.
Budes mi poslao na pm za navigaciju i jos koju dobru aplikaciju???
nema problema, sljedeći tjedan kad sam u zg mogu ti poslat cijelo pakovanje jer tamo imam flat, sad sam ograničen s prometom...
ful mi se svidja mob ali zanima me jedno...citam da omnia ima nekakav vibrirajuci sistem kod pisanja poruka tj diranja ekrana i da to trosi bateriju. jel se moze to iskljucit? inace mjesecno nabijem po 500-injak sms-ova
narafno, može se bez brige ugasiti
a što je s onim pričama kako je display gotovo ne čitljiv na dnevnom svjetlu pogotovo na suncu. Mene to ždere jer imam običaj uvaliti se u park i čitati knjige na mobaču, skupa s tim pitanjem ide i pitanje o bateriji ili recimo koliko filmova se može na njemu odvrtiti u flight modu za redom?
Bilo bi bedasto kresnut toliku lovu i ond past na bateriji i displayu sad imam obični v 640i i za tu svrhu me vrlo dobro služi, malo zeza ako nije pravi hlad ali ide.
A glasnoću dakle kažeš možeš srediti i poisključivati sve potrošače?Isto pitanje vezano uz navigaciju?Praktički komunikacij ame najmanje zanima na njemu outlook i one note najviše.
Muči me ta nesretna xperia i htc touch pro, s druge strane kamera je prava stvar.
Pozdrav
hm, nisam ni jedno od tog probao, flight mode ne koristim, ali da možeš pobit sve osim onog šta ti treba, po danu se sasvim normalno zasad vidi ali je vani malo ružnije vrijeme pa je vjerojatno zato, još ga nisam imao vani po jakom suncu. Ali baterjia je sama po sebi prava stvar, prilično jaka. Nego ako te zanimaju takve stvari, filmići i savršen ekran -> ajfon
Display nije baš najbolji na suncu, ali ako se stavi na 100% svjetline onda se može čitati sve. Uostalom, ne postoji display koji ima savršenu vidljivost kada je okrenut izravno prema suncu...
Što se tiče filmova, mislim da ćeš to morat sam saznati ;) jer meni nikad nije palo na pamet gledat cijele filmove na mobu.
Baterija je skoro najjača od svih WM uređaja tako da nema frke.
Da, sve se može isključiti što troši bateriju - od 3G signala do navigacije, a preko bluetootha, WLANA i funkcije telefona
Freaked vidim da si dobro upoznat sa ovakvim tipovima mobaca. Imas mozda msn ili tako nesto da te malo bolje ispitam :-)) jer sam novi na podrucju ovog os na mobacima... Ukoliko zelis posalji na pm adresu..
Izgubio sam originalne samsungove wallpapere... Ne znam na koju foru...
Da li mi može netko poslati na pp ili ovdje org. wp iz My Documents?
unaprijed zahvalan!!!
sigurno ti nisu na kartici? jer i tamo je moguće da ti neki programi premjeste sve iz my documents, znači ista lokacija ali na kartici ne na mobu. Ak nisu http://www.box.net/shared/p8h8xfskqo
FREAKed da li postoji nacin da na fotoaparatu postavke ostanu snimljene onako kako sam ih postavio (sharpness, saturation...) svaki put kad izadjem iz fotoaparata vrijednosti se resetiraju na 0???
e to stvarno ne znam, pošto kameru uopće ne koristim. Budem potražio ali ovaj tjedan sam u gužvi, ugl. ako se ne može napisat ću neku pa će se moć. Al to će bit uporaba na vlastitu odgovornost
To bi bilo super! Thanx!
Evo sve do sad kaj sam uspio pročitat o tome mobu on dobiva čistu 10 i do božića je sto posto moj a ako ne prodajem oragane da si kupim omniu (šala) :)!
možeš organe samo nemoj ruku :D onda nećeš moć drljat po ekranu. Ima on i svojih mana, i to dosta nih koje ćeš upoznat tek korištenjem ali zasad sve što me smetalo sam uspio srediti i to baš na onaj način na koji sam htio, (tako da moj sad nema ni jednu manu :-P) a pošto vidim da sve više ljudi kupuje omniu a malo tko je zna ispravno koristiti vjerojatno ću se bacit ovaj vikend na posao pa napravit neki tutorial koji će olakšati život ljudima koji prvi put vide windows mobile. A to radim i iz razloga šta stvarno puno djece kupuje mobitele kao šta je omnia, pretrpane svim i svačim ali im je prekomplicirano za korištenje pa kažu, ma ne sviđa mi se, dat će tata još 3-4 tisuće pa ću ja sebi ajfon nabavit. U svakom slučaju, sve je moguće napraviti ali to su ipak windowsi i kao i desktop verzija će vam popit krv ako ne znate kako radi. I zato, ako nemate volje bar mjesec dana upoznavati mob da bi vam služio savršeno, ne uzimajte ovog
Zato dragi ljudi treba znat engleski a ak ga neznate e onda se jako teško snaći,riječnik u ruke i naučit !
haha, nije stvar u engleskom, nego jednostavno nisu sve funkcije optimalno razmještene, ali moguće je to napravit na kakav god način želiš, pa i vizualno potpuno promjeniti izgled da odgovara vašim željama.