Nasao sam neko priopcenje od Samsunga, S2 bi ugrubo trebao pojeftiniti 10%.
Printable View
Dva noob pitanja:
- može li se SGS2 updejtan na službeni ICS rootati i normalno flešati kao i onaj na GB ili ima nekih ograničenja?
- radi li unlock još uvijek preko kodova i ako radi, postoje li neki naši operateri koji se nedaju otključati na ovaj način? Ako da, koja je alternativa?
Nisam baš u Samsung sceni pa...
Sgs2 na službenom ics-u se može rootati. KOliko ja znam nema ograničenja. Na samsungu je to puno elegantnije riješeno nego na htc-u.
Ja sam svoj sgs2 kodiran na vip meržu raskodirao bez problema. Treba se napraviti root i instalira se program koji izbaci kod koji upišeš i to je to. Prog. je besplatan. Za druge mreže ne znam.
Kakvu kombinaciju koristite za što bolji zvuk u in ear sluškama? Kao što znamo S2 ima jako loš zvučni čip naspram onog od S1.
Jel itko slagao kakvu kombinaciju između PowerAMP-a i DSP Managera?
..evo, mogu rec da sam izvrsil svojevrsno testiranje zadnjih par punjena, i ustvrdil sam slijedeci problem...
Trenutno vrtim WanamLite ROM 12.0 /pda:LPG, phone: DXLP9/, Siyah 3.3.1, znaci zadnja verzija, upaljen je battery profil u CWM-u, u Extweaksu postavljen defaultni pegasus i noop, malo undervoltani 5 step cpu..
Betterbatterystats kaze, da uz jedno punjenje izmedu 2.5-3 sata screen on, ja obavezno imam duplo ili vise keep awake...
:diploma: Evo dio rijesio... cca 40-50% keep awake radio mi je battery monitor pro.. i to nisam stavio widget vec se app vrtio u pozadini i skupljal podatke... jos uvijek je keep awake nesto veci od screen on, ali minimalno... sto se odma primijetilo i na bateriji...
Detaljnije u betterbatterystats kad gledam partial wakelocks od zadnjeg punjenja, s opcijom da prikaze samo one kad ekran iskljucen, na vrhu mi AudioOut_1, nekad mu blizu Alarmmanager...
Sto se tice aplikacija koje koriste aktivnu vezu, koristim viber, whatsapp, face messenger, nacelno su to jedine aplikacije koje aktivno stalno nesto rade u pozadini, cak sam recimo i u play store-u iskljucil notifikacije..
Dakle, moje pitanje iskusnijima... iako sam vec citam o tim wakelockocima.. kak smanjit taj keep awake... jer tu gotovo sigurno izgubim 15-20% po punjenu..
Evo nocas napravil test, iskljucil i wifi i data, i izgubil 7%, gotovo isto kada i ostavim wifi i data da radi... :(
/*Jos sam jednu sitnicu primijetil, da u systemskom battery usage, ne vidi se vise Android Os, u kojem sam takoder mogao vidjet keep awake vrijeme... Dal je to do ROM-a il siyaha?*/ - Do Siyaha je bilo... stavil sam Phenomenal 5.5 Medium... slovi za naj battery friendly.. modificirana undervoltana verzija SpeedModa...
I da, ovaj trenutni phone/modem se nije pokazao previse dobrim, vidio par postova di useri takoder nisu bas pa su se vratili na 11.9, mozda cu i ja.. anyway... nemogu gotovo nigdje dobit full signal... sto je lagano razocaravajuce..
Dali mi moze neko raznjasnit sve ove varijante ovog mobitela?Neki su sa NFC-om,neki bez,neki imaju jacu bateriju,drugi pak imaju bolji ekran pa opet postoji varijanta sa boljim procesorom itd. Takoder me zanima koje su verzije dostupne kod nas?
Hvala
Kod nasih operatera je zastupljena internacionalna varijanta, znaci I9100. On nema NFC i ima 1.2 GHz CPU.
Posedujem ovaj telefon već mesec dana i kada ga uporedim sa nokijom n82 zapažanja su sledeća
1. Wireless gde se sa n82 konektujem sa S2 je nemoguće.
2. Kamera. Kod n82 nije potrebno da mi ruka bude sasvim mirna da bi slika bila čista dali je to zbog carl zaiss optike kod nokije neznam. Sve u svemu za telefon koji sam platio u telekomu preko 500€ deluje mi razocaravajuce. Ovo najbolji telefon kakvi li su ostali.
1. Vjerojatno problem sa DHCPom.na routeru (APu)
2. Instaliraj neku drugu aplikaciju za kameru, poput Camera Zoom i ukljuci stable shot (pretpostavljam da si AF ukljucio)
Naravno da sam uključio stabilicaciju za wireless neznam šta ti to znači.
Povezujem se na svoj wireless ali S2 mora da je mnogo bliži ruteru nego n82.
Koju IP adresu ti dodjeljuje router pri spajanju?
Postoji li mozda na routeru MAC filtering?
Ma vidis da je napisao da se telefon spaja, da ima MAC filtering ne bi mogao.
kako da mobitel vratim na orginal postavke ? prodajem ga pa bi trebao sve maknuti sa njega!
hvala..
Factory reset: Settings-Backup&reset-Factory data reset. Ako imaš CWm, možeš iz konsole napraviti factory reset.
Factory reset: Settings-Backup&reset-Factory data reset. Dali se na ovaj način sve briše kao kada je telefon uzet iz prodavnice. Mislim na instalacije podatke i sve što je nekad bilo ubaceno u telefonu.
Da...možeš dodatno i formatirati internu/eksternu memoriju i miran si.
Nemogu iz ES File Explorera instalirati .apk. Javlja da nema dovoljno memorije te da obrisem neke aplikacije. To je nemoguce jer imam 1.5 GB slobodno. Citao sam negdje o ovome problemu ali nisam u mogucnosti trenutno to potraziti. Probao sam sa app cache cleaner i isti problem.
kakav vam je GPS fix ICS-u jel se što popravilo od starijih verzija androida, ili GS2 još uvijek ima katastrofalni GPS?
ovdje ciljam na GPS bez Wifi ili GSM uključenog, znači čisti prijem
Sad kad si spomenuo katastrofalan prijem odlucio sam to i testirati. I stvarno je katastrofalan :)
Koristim custom 4.0.4 rom i editiran gps.conf sa hr postavkama koliko god to pomagalo. Nisam dirao sirf.conf, budem jednom prilikom.
Obrisan agps data, ugaseni interneti... 5min cekam fiks i nema ga, odustao sam. 2 satelita je nasao.
Upalio sam data net, skinuo agps data, ugasio net i pokusao opet. Sada je nasao fiks za 1min.
Ako je upaljen data net ili wifi, fiks nadje za 5 sekundi...
Dok je izasao, SGSII je imao najlosiji GPS prijem od svih tada dostipnih high end telefona. Nista nisu mijenjali ni kasnijim revizijama, aituaciju malo popravljaju custom ROMovi...
ja sam ga stavio i za sada je sve 5, ali ovo me sekira http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1756242
To je povezano s ovim: http://cafe.mobil.hr/threads/76459-e...ure%C4%91ajima
Chainfire je jučer izbacio novi LQ5 kernel za root:
https://twitter.com/ChainfireXDA/sta...96971533811712
Danas mi stiglo obavjestenje da je izasla nadogradnja softwarea. Instaliram, a vec je bio na ICS, da ne bude zabune. Sada je na 4.0.3 kernel 3.0.15-I9100BULPD. Mogu samo reci da je mob svaki put kad se nadogradi sve sporiji i sporiji. Sve veće zauzeće rama-a. Ima tko kakvu preporuku i moze li se mob vrati na Gingerbread, to je tako savrseno radilo!??????
Rusija dobila sluzbeni 4.0.4
Odlucio sam se za SGS2 ali me muci jedna stvar.Citam po netu da ovaj mobitel ima "pink spot" kod snimanja i slikanja.Znaci ako slikas nesto bijelo,u sredini se zna pojaviti roza mrlja.Vidim da jako puno s2 imaju taj problem i da je Samsungu poznat taj bug.Takoder sam vidio filmove na yt gdje frame rate dosta padne u nekim uvjetima snimanja (mislim da se to pojavljuje kod snimanja u tamnijim uvjetima).Dali su to popravili na novijim modelima ili nekako drukcije patchirali?
Nisam koristio soni ericsson xperiju arc ali bih ti preporučio da razmisliš. Koristim s2 i po meni ovaj telefon ne vredi te pare. Wireless katastrofa kao i kamera.
Ako ti je kamera bitna, onda svakako uzmi SE.
Pozz... Imam sg2 i na njemu ics.... Jel zna netko di da iskljucim notifikaciju kad me netko zove, kad mi dolazi poruka, kad mi zvoni alarm, uvijek mi frajer prica kad me netko npr zove zvoni mi mobitel i kaze ime tko me zove isto tako i za poruku i za alarm kad mi zvoni, govori mi kolko je sati.... Hvala
Settings - accessibility - talkback?
Kad smo već kod talkbacka, jel moguće ikako da kaže SAMO ime pozivatelja kao npr. na symbian Nokiama?
Pogledaj OVAJ video,zove se driving mode...mislim da je to......
Napkon nasao...tamo pod jezik i unos...kako je reko lega iznad mene, treba ugasiti taj car mode...thnx
Trebao bih otkljucati jedan SGS2, zakljucan na VIPnet, kupljen prije par dana... updatean na ICS, rootan, ali galaxy S2 SIM Unlock ne pronalazi kod za otkljucavanje... jel netko koristio mozda Galaxy_S Unlock ? Pise da taj nacin otkljucavanja i nije siguran...
I jel bi se negdje dalo kupiti preko ebaya ili sl. kod za otkljucavanje??
Imam SGS2, kupio sam si na njuškalu dodatnu bateriju za njega (3500mAh) koja je duplo deblja od originalne, dobio sam i novi poklopac... Ali zanima me ima li kakva zaštitna futrola ili zaštitno kučište za takav mobitel jer u originalne više ne stane...
Ako ima igdje, bit će najvjerojatnije na ebayu.
Iako iskreno ni tamo (brzinskom površnom pretragom) nisam ništa pronašao...
Imam neku smetnju ili nešto što mi se počelo dešavati na mobitelu, a to je kad zaključam mob ugasi se zaslon, ali nakon nekog vremena zasvijetli opet i opet se sam ugasi i opet se upali tako ono kako mu dođe... do čega bi to moglo biti?
Moj SGS2 koristim već godinu i dva mjeseca i primjećujem da je polako postao sve sporiji. Vjerojatno je na to utjecao i update na ICS, ali i samo intenzivno korištenje sa intaliranjem/deinstaliranjem aplikacija i masivnih igrica je uzelo danak.
Zanima me koji je najbrži i najbezbolniji način napraviti jedan dobar cleanup (a možda i hard reset) a da ne izgubim sve aplikacije i njihove podatke? Angry Birds progres me najviše brine, ne bih htio izgubiti toliki trud uložen u rješavanje nivoa. :)
Mob je sa original SWom od t-mobilea, nije rootan.
Meni užasno brejka na Omegi ICS, dok sam prije bio na Turkbey GB-u pičio je ko lud. Sad je katastrofa, valjda će Jelly Bean uskoro.
Jest da sam se naviknuo na AOSP izgled i funkcionalnost, ali za potrebe nekog testiranja nam na Omegi ICS podesio sve svoje aplikacije itd. i to koristio nekoliko dana. Dakle, identično podešen mob za moje potrebe. Nebo i zemlja po pitanju performansi i fluidnosti, usudio bih se reći, u korist AOSP romova (SlimICS ili RR).
Imam jedno kratko pitanje... Jel moguce fotografirati u full hd rezoluciji? Ja sam pregledao postavke i ne mogu naci tu opciju... Ako netko nesto zna vise bio bi zahvalan :-)
Kakva je yo full hd fotografija?
Di si pobogu to cul...
:eek:
To je valjda obična 2Mpx fotka u omjeru 16:9 :) Moram priznati da nisam naletio na camera app koji može fotkati isključivo u toj rezoluciji. Kao alternativu možeš probati fotkati u bilo kojoj 16:9 rezoluciji (npr 6,5 Mpx wide) i onda putem kompa to skalirati na full HD. Puno gubiš na detaljima, dobivaš fotku koja nije pogodna za print, ali se zato još uvijek odlično vidi na full HD monitorima.
da, krivo sam se izrazio... mislio sam na omjer 16:9
NNa sensationu je bila opcija da slikas slike u tom omjeru pa sam mislio da ima i na galaxy-ju.
Mozes probati lgCamera app, ima 6.4MP wide rezoluciju. Mislim da i ostale kamere tipa Camera ICS imaju tu rezoluciju osim ako ista ne ovisi o romu.
sad sam vidio da ima ta opcija ali ne u rez. 8 mpx nego samo 6.5
vidio sam ovo na youtube-u...
http://www.youtube.com/watch?v=LNITCt7gK3g
jel se gubi garancija ako stavis drugi rom?
jos me zanima koje tipke treba stisnuti da se pokaze onaj screen gdje mozes pokrenuti zip file tj. instalaciju roma?
"Onaj screen" se inače zove recovery. NHF, ali jesi li siguran da želiš tamo nešto čačkati ako niti ne znaš kako se zove?
Ako si siguran, u "to nešto" se ulazi sa (Vol-)+(Power). No tamo sve radiš isključivo na vlastitu odgovornost.
Naravno da se gubi garancija. Taman posla da proizvođač kroz svoju garanciju podržava kojekakav firmware iz kućne radinosti (custom ROM-ovi nisu ništa drugo nego to).
Ukratko, bez roota nažalost ne možeš sejvati podatke vezane uz aplikacije (sejvove, postavke itd.).
Jedno pitanje:
Postoji li negdje na netu shop koji prodaje Anker 1900 mAh baterije za sgs2, a da dostavlja u Hrvatsku?
Pa postoje aplikacije za backup Angry Birdsa na GP-u vec godinama:
https://play.google.com/store/apps/d...gryBirdsBackup
Ok, znaci za svaki app moram instalirarti zasebni backup app... uf... puno posla... :)
Za svaki app nemas bck app, no za Angry Birds imas.
Ma znam, samo cini mi se da ipak nista od hard reseta, previse posla nakon toga...
Pricekat cu najprije ovaj ICS 4.0.4. Vele da ce ici preko OTA...
Imam par pitanja u vezi SGS2
Dok je zakljucan, nekad mi se svako par sekunda po par sekunda upali ekran, kako to iskljuciti? Moze bit do nekog app-a? (Kad iskljucim sve trenutne upaljene programe preko Go Power Mastera, ne pali se vise, je netko mozda imao isti problem? Do cega bi moglo bit? Zar me nebi trebalo pitat ako dopustam da mi prckaju po mobu dok je zakljucan?)
Sto se tice rootanja, prvi put kad sam probao, nisam ga mogao upalit, trebao sam ga flashat ponovno, u komentarima tutorijala svi su imali isti problem, sjebao nas lik ocito.
Dali da ovaj tutorial pratim ili imate mozda neki za predloziti? http://galaxys2root.com/galaxy-s2-ro...y-s2-variants/ (U komentarima opet isti problem kao sto sam imao)
I da, taj tut sam gledao prije dan-dva, ali danas sam updateao na 4.0.4
Osnovna verzija I9100XXLQ6
Kernel verzija 3.0.15-I9100XWLPT-CL941023
Moze netko predlozit tutorijal za rootanje?
EDIT: Da pratim ovaj tutorial? http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1746794 ; prvi primjer
vjerojatno ti ga neka aplikacija pali meni je to radio app za update gps satelita
meni se takoder zna paliti zaslon,ali jos nisam uspio odgonetnuti do cega je...palio se dok je bio na custom romu(Omega) , a pali se i sada kada je na stock 4.0.3
Ako otključam S2 preko one besplatne metode (petljanje po nvdata tutorial od Odia-e) hoću li mob sutra moći vratiti na tvorničko zaključano stanje jednostavnim vraćanjem originalnog efs-a?
Isto pitanje i za otključavanje kupljenim kodom (pretpostavljam da nema razlike naspram prve metode).
Događa mi se da ostajem bez zvuka poruke. Mail i sms imaju isti zvuk, tako namjestio, ali mi se događa da unatrag par dana nemam nikakav zvuk. Nikakvu obavijest zvucnu ne dobijem. Ni za sms ni za mail. Probao sam promijeniti tone ali isto. Pregledao postavke i sve je isto kao i prije ali nemam zvuka obavijesti. Imao tko takav problem ili zna kako rijesiti???????
Neznam kako na androidu, ali na prijasnjem mobu mi je u tonu poziva bila pjesma koju nemam na mobu, pa mi je default ton svirao, tako isto i za poruku. Mozda isti problem kod tebe samo drukcije funkcionira, ili si jednostavno u status baru stavio bez zvuka.
Moze neki tutorial za rootanje s2? 4.0.4.
jel mi moze neko reci koji modem je na samsung s2 najbolji stavio sam bio sof 4.0.3 ali signal je stalno bio pucao,pa sam se prebacio nazad na 2.3.4,ali sam nesto citao malo da je neki kh3 kao najbolji za s2,jer zna ko sta o tome....
Zanima me da li se dobije microSD kartica u paketu ? Uzeo bih ga u vipu. Hvala
Ne dobiva se.
Mogu dobit kakav tut za rootanje? 4.0.4 verzija
Da li je tko stavio Jelly Bean dostupni ROM na SG2?
To je to, nadanju je došao kraj, sada je samo pitanje vremena kada će nam stići JB:
http://www.sammobile.com/2012/08/16/...get-jelly-bean
A nestrpljivi mogu staviti CM10 ;)
Zapravo se ne veselim toliko JB romu nego sluzbenim libsima koje ce CM i ekipa nadam se moci iskoristiti za project butter na AOSP romovima :)
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_tr...i9100&_sacat=0
Već sam uzeo original 2000mAh, njih se pak nađe na svakom koraku.
Treba tek stići. Poveća debljinu za 1-2mm, ima na netu slika.
ja ču sutra kupiti originalnu 2000mah samsung i onu plastiku....29,90€ minus rabat za mene :)
I sto radi, a sto ne?
Resurrection rom 3.0.5 je bio stabilan i u inicijalnoj 3.0 verziji. Mislim da je dosad dosta toga sređeno jer sam i osobno probao 3.0.1 verziju, ali sam se vratio na ICS. Koliko se sjećam, sav hardver je šljakao.
Nije ti sjeo JB, s obzirom na povratak?
Sve mi radi od standardnih stvari, cijeli dan mi je uključen wifi, bt i data jer dosta koristim telefon dok radim. Nema reboota, jedino šta mi nije htjelo Copilot, samo sam instal apk (folderi su ostali sa kartama od prije) i doživi crush prilikom inicijalizacije. Mada bi to moglo biti do Copilota a ne roma, prešao sam sa GB na JB.
A GPS lock? Performanse kamere i da li snima u max. rezoluciji?
Ne bi vjerovao, ali nisu mi sjele JB animacije. Užasne su pa čekam neki port ICS animacija na JB... Nije mi sjeo ni manjak USB transfer moda makar postoje neke alternative, niti promjena lokacije eksterne sd kartice jer moram neke backup aplikacije prilagođavati, a toga ima dosta za editirati. Više me muče te neke kozmetičke stvari, totalno subjektivno. A kamera na RR radi ok, snima u full rezoluciji (video i slike) itd... SlimBeans jedino snima fotke u 3MP, ali i to je navodno riješeno...
dok čekamo službeni JB odlučio sam ga malo updejtati vizualno :-)
http://s9.postimage.org/9kl230vhr/20120827_131345.jpg
http://s15.postimage.org/us36e4cpn/20120827_131527.jpg
poklopac je od galaxy i777 koji savršeno paše na s2, pa eto ako se nekome sviđa skok na ebay košta smiješnih 6 dolara
Meni se ovaj mod sviđa:
http://forum.xda-developers.com/show...4&postcount=35
Lagano matiranje onom spužvicom za suđe. Izgleda puno bolje nego glossy.
Btw. stigla 2000 mah baterija, večeras prvo punjenje pa ćemo vidjeti kako diše. Dosad bi u pravilo s mojim korištenjem i postavkama uspijevao redovito izvući okruglo 4h screen on vremena.
Evo najbolji screen on sto sam uspio dobit sa 2000 mah baterijom.
http://img.tapatalk.com/5d8a4345-34f7-a8f9.jpg
To je i vise no dobro, osobito ako je ukljucen data/wifi...
Ova 2000mah baterija je baš mrcina, fino me iznenadila. S prijašnjih 4 sata screen on sada dobivam 5,5-6h (6 na EDGE-u). Lijepo, moram priznati. Mob je undervoltan i underklokan pa i to vjerujem dosta igra ulogu.
Sve je to lijepo, ali i dalje me iritira cinjenica da pri koristenju telefona sa stock postavkama, bez UV i UC moras racunati na dva punjenja dnevno...Perdormanse su od koristi samo na papiru, sto vrijedi i dual quad kada ga koristis sat vremena.
Meni quad/dualcore ne znaci nis ako znam da se sve fino vrti na puno manjem taktu. Sve to gledam kao marketing.
Bas cu ga probat jedan dan koristiti na stock postavkama. Smeta me samo sto se onda grije.
Ako nekog zanima uv mi je -50mV, a uc 200-800MHz. Gpu isto uv/uc do 133MHz (ne igram igre, a ovo sto igram radi normalno).
EDIT:
MALI REVIEW 2000 mAh BATERIJE:
Setup je:
Rootbox 1.7, XXLPX, Siyah 4.1.2, 200-800MHz, -50mV, pegasusq/dual core, GPU 66-133MHz na 800-850mV, auto brightness, wifi/net uvijek upaljeni. Recimo da sam 50% vremena na wifi, a ostatak na mobilnom netu. Pretežno sam na 2G mreži, kada surfam prebacim na 3G. U slučaju da sam cijeli dan na wifiju baterija se puno bolje drži.
U pozadini se vrti 20ak aplikacija (uopće ne gledam na to kao potrošače). Sinkroniziraju se: google, twitter, face messenger, prognoza, viber i možda još neka sitnica tko će ga znati. Setup je isti još od vremena Desirea i rijetko mijenjam navike/aplikacije.
A screen on najviše ovisi koliko mi je mob u idleu... Ako ga češće koristim onda imam veći screen on, a ako više spava onda i vrijeme padne na nekih 5h cca. Čisto da imaš neku predodžbu korištenja moba evo jednog screenshota otprije neki dan, dnevno korištenje moba (s tim da je ostalo još 20% baterije, sigurno 1h surfanja):
http://www.pohrani.com/t/42/2g/2iTbF...-08-28-23-.jpg http://www.pohrani.com/t/1A/SY/1FVeY...-08-28-23-.jpg http://www.pohrani.com/t/2D/yG/3Ismd...-08-28-23-.jpg
I jedna scena ciklusa baterije zadnjih nekoliko dana:
http://www.pohrani.com/t/1K/wX/vHFRFme/batt.jpg
Žuta crta znači da je mob spojen na mobile net, a crvena da je wifi - vidi se omjer. Plavi spikeovi na vrhu crte znači da je bio upaljen ekran. To su dani kada sam bio na poslu i kada mi je bilo užasno dosadno http://forum.pcekspert.com/images/smilies/wink.gif Oko 23-00h bi išao u krpe pa nisam stigao isprazniti bateriju do kraja.
Uglavnom, ako zaračunam nemalu cijenu baterije (300kn) + carinu i PDV koje su mi zabiberili (10%+25%) mogu reći da je vrijedila svake kune. Ako ima pitanja slušam.
Jel moze neko napisati koja je zadnja sluzbena verzija firmware-a na T-mobu?