Dakle...krenuo me malo zezat joystick:cry:
Ne prihvaća baš od prve i nekako je čudan...
Jel zna netko koliko bi koštao popravak??
Printable View
Dakle...krenuo me malo zezat joystick:cry:
Ne prihvaća baš od prve i nekako je čudan...
Jel zna netko koliko bi koštao popravak??
moj frend je stavljao novi na svoju (njegova n73 je preživila puno toga:) ) i koštalo ga je oko 200kn..
pozdrav ljudi!
imam problem na n73 sa budilicom: dakle navinuo sam ju sinoć oko 23h da mi ujutro zvoni u 5:55 (nije bitan razlog), i ispiše ono: preostalo vrijeme do uključenja bla, bla, bla... i ja ugasim mob (to mi je običaj prije spavanja :respect: ) i ujutro jednostavno ne zvoni :mad: .starci mi kažu da je možda odzvonila "svoje", ajde sreća kaj ne spavam tak "tvrdo" da ju ne čujem, a i da spavam "tvrdo", postepeno poglašnjavanje bi me sigurno probudilo....
btw, to mi nije prvi put, događalo mi se to i prije....
u čemu je problem?! jel možda memorija (ram) ili kaj......
kaj se tiče programa u pozadini, pokrenut mi je samo f-secure, a i bez njega mi se to događalo...:mad:
Negdje sam pročitao da alarm na N73 zvoni samo jednom,to je kao neki bug.
ja znam da je meni zvonilo kad sam isključio mob, i to danas.
Mozda je do softvarea kod mene normalno radi...stavi novi soft mozda je stvarno u tom problem..neznam sta bi drugo bilo..
Imam jedan problem. Na n73 ne mogu kao na prijasnjim nokiama u call manageru vidjeti sva vremena poziva, nego samo vrijeme zadnjeg, sto je skroz bezveze. Jesu li to mozda ispravili u novom softu, ja imam verziju 3.7.......
Ako nisu, postoji li mozda kakav napredniji program tipa call manager za skinuti?
unaprijed hvala.....
za ovo prvi puta cujem.tamo ti moraju biti sva vremena odlaznih,dolaznih poziva u ukupni lifetimer.
Ne znam da li se razumijemo. pise mi da me xy zvao u 19.23, i da sam ja zvao xy u 20.35, ali nema mogucnosti da vidim da sam ja npr. zvao xy u 18.23, 19,17 i 21.50, kao sto je bilo moguce na prijasnjim modelima, konkretno 6230i. Znaci, mobitel pamti samo vrijeme zadnjeg poziva prema xy broju, a ne 9 ili 10 vremena kao sto je to prije bilo moguce. Nema onog kad udes na pozive ides na opcije i vrijeme poziva :cry:
@sirpsycho: ta opcija ti se ne vidi u pozivima...
Uđeš u izbornik -> zapisnik - i tamo imaš ponuđeno: Zadnji pozivi; trajanje pozova; Paket. prijenos
ti pomakni joystick desno i onda će ti se prikazati "log" svih SMS_a i poziva u zadnjih mjesec ili manje (ovisno). i pode svakog imena/broja imaš strelicu koja označava da li je dolazna ili odlazna poruka/glas. i kad stisneš na neko ime onda ti se pojavi trajanje i vrijeme kad je poziv upućen/kad je sms poslan...
@ Ico Ma to te pitam, puno hvala :respect:
Imam dva pitanja.
1.Kad sam kupio telefon bio je brendiran za talijansku mrežu TIM. Stavio sam software od Music Editiona i radilo je savršeno, ali se u zadnje vrijeme jako usporio (dugo otvara mape u meniju), RAM-a imam skoro uvijek oko 16-18 MB. Nisam instaliro skoro ništ posebno, a sve što je instalirano instalirano je na Memory Card. Da li se telefon može nekako ubrzati?
2.Prije update telefona (i promjene u ME) imao sam oko 44 MB slobodne memorije(u telefonu), sada imam samo 34 MB... Aplikacije Karte i Pretraga sam deinstalirao i ponovno instaliro na Memory Card. Zanima me da li netko zna što je u tih 10 MB(BTW: kad otvorim X-PLORE kaže mi da na C particiji imam 34 MB slobodne memorije, a 571 KB zauzete memorije!?)?
Da li mi tih 10 MB memorije koje je zauzeto usporava telefon? Koliko je uopće normalno slobodnog RAM-a na N73?
Hvala puno
1) pobaj sa ovim:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...postcount=1051
2) pogedaj da možda nemaš neku sliku/video/mp3/apliakciju poslanu preko bluetootha, pa da ti je ostala u porukama...
prebaci i sve slike/mp3/video fajlove na memo karticu... :)
E, hvala. Mape otvara malo brže.
E, a za ovo 1. fakat nemam niti jedan file koji sam mogo ostavit u porukama, jer mi se sve snima na Memory Card. Vjerojatno je to onaj Lifeblog i novi music player;i slični koji su došli sa novim softwareom.
Ipak hvala ti.
Imam još jedno glupo pitanje... Da li je moguće ikako promijeniti ikonicu mape, npr. ak nazovem mapu Media da li mogu ikako dobiti sliku mape kao ovu ispod? Osim mijenjanjem teme.
http://www.e-series.org/wp-content/u...ed%20Moved.jpg
Koliko ja znam: NE...
Jer već predefinirane mape imaju te nekakve dodate (slika, ključ,upitnik,olovka...), dok mape koje ti napraviš nemaju ništa, već je samo obična ikona mape... :-/
De mi molim vas ljudi pomozite!!
Kako da sklonim datum sa glavnog display-a i kako da promijenim ime operatora(da npr. napisem svoje ime)??
Nakon šta san se dva dana mučia kako promjenit product code pa onda instalirat novi software sad nakon šta san instalira došli su novi problemi.
nakon šta san obnovia podatke sa mem. kartice napunila mi se cijela memorija telefona ( svih 44 Mb ) a prije instaliranja novog softwarea ima san slobodnih 30 Mb na memoriji telefona, najgora stvar je šta nevidin ništa novo na šta san to moga potrošit jedino šta kad pregledavan upravljanje programima ima dosta nekih search programa, jeli itko ima sličan problem i jeli zna netko riješit ovo?
Jeli postoji neki program gdje bi mogao precizno provjerit na šta san potrošia Mb.
Hvala
skužio sam razlog ne aktiviranja budilice:
bilo mi je previše aplikacija u istoimenom folderu tj. uglavnom igrice pa sam ih premjestio u folder Igre i sad me već 5 dana za redom budi :) :)
možda i nema veze s vezom ali ja sam tak napravil pa mi radi
4.0735.3.0.2 Dali je itko probao novi software, ima li problema s njim kakvi.
mislim da je definitivno bug.
naime, kad sam kupio mob, zvonio je punu melodiju (koja je inače kratka) kod alarma. prvo update softvera koji sam napravio uzrokovao je da se melodija skratila. sad odsvira samo tri tona, a ostale (koji sviraju kao jeka) više ne. i nijedan sljedeći update softvarea to nije riješio. sranje.
daj snimite ovaj bug..Nemogu slati pjesme ni cak neke videe s ovim najnoviji softwareom za n73
Što se tiće gledanja filmova, koja je najbolja opcija? Ja za sada prebacujem filmove u real player format (3gp) i onda u mob, konverzija im drastično smanji veličinu (750mb - 100mb).
sad mi se nakon nekog vrimena pojavilo to da kad ukljucim kabel za punjenje u mobitel ne pocne punit vec moram kabel malo zaokernit unutra.
probao sam updateat mobitel preko ''Nokia Software Updatera'', ali mi javlja da imam najnovij software, i nudi mi samo restore starog softwarea...kako da ga updateam? i ujel postoji neki msn messenger za n73?
1) tema o update softa postoji, pa si u njoj mogao pročitati sve što te zanima, i ako ima koja nejasnoća, onda tamo pitati...
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=26505
također si pročitaj i obavijesti nokia dijela foruma...
2) tema o potražnji softa postoji, pa si u njoj mogao potražiti da li tko ima Msn za n73
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=11900
hm ja jos nisam skuzio ovo za teme naime koristim Carbide.ui S60 Theme Edition 3.1 i kad napravim temu mogu ju snimit samo u formatu .tdf koji mi mob ne prihvaca a ima i opcija pod Tools/Create new SiS-Package medutim tu opet novi problem,da mi normalno napraviti za 2-nd edition platforme ali za 3-rd koja meni treba me trazi neki key pair koji nemam?
danas sam updateo mobitel, i sve je bilo super....samo sto mi se sve izbrisalo s mobitela....i onda sam se sjetio da imam jedan stari backup na kartici, pokrenio sam rstore, i onda mi je javio da nema vise slobodnog mjesta, i da ce se restaritar mobitel...nakon toga se ne moze vise upalit....trazi pin, i kda ukucam pin, pise da ukljucivanje ne uspijeva, i da se obratim operateru....sta da radim???
dobro kaj fakat nitko nezna ovo,pa jel radio itko svoju temu neku?
Pa pokusaj raditi theme sa nokia theme managerom.Tako ces zicer uspjeti.
u postavkama je stavljeno da bude za 60 3-rd edition i nekuzim zakaj forsira taj tdf,probao preimenovati u sis ali ne radi...moze neki link za taj theme manager
Evo ljudi samo da vas obavjestin da se garancija ne gubi ( bar ne kod moga slučaja ) kod mjenjanja product koda i otvaranja maske. Ja san imao problema s tipkon za pojačavat zvuk i prihvaćena je garancija, što je i razumljivo jer kod večine kvarova uzrok nije ni mjenjaje product c. ni otvaranje maske.
zna li netko zašto mi posle ful reseta neće pustit mpeg4 video nego samo 3gp. otvori mi se real player i onda iskoči prozorčić nije moguće reproducirati multimediski isjećak koji je prije reseta radio. inaće video koji snimi normalno pusti. dali bi to novi softver popravio jer imam valjd najstariji mogući v2
sa joysticka mi otpala kapica, uspija san je vratit nazad. sad je pitanje jel je triban kako ucvristit ili moze ovako stat a da opet ne padne?
Koje pitanje lol,uglavnom nemoj nista ljepiti nego koristi mob kakav je i kad skupis pare novi joystic i to je to...
mi moze neko reci kaj znaci ovaj usklicnik ispred pjesme? naime kad hocu reproducirat pjesmu mob ju nece pokrenut i automatski prebaci na sljedecu i pojavi se usklicnik. ni kad restartam nece reproducirat. zanimljivo da mi se to dogada samo sa onim pjesmama koje sam primio preko bluetootha i ne preostaje mi nista drugo nego da ih izbrisem. kako da to sredim?
http://img123.imageshack.us/my.php?image=s0003ak8.jpg
ma dobio sam pjesme preko BT kao poruke i ja otvorim idem u opcije i spremim i nakon toga mi pise da je pjesma dodana u glazbenu biblioteku. al sam je spremio u mem. karticu sto posto.
ma sve je mp3. kad sam dobio muziku odma sam je preslusao i isao spremit. radilo je par dana a onda nece.
da li neko zna dobar mp3 to aac konverter ali da je besplatan i full verzija i koji je najkvalitetniji bitrate za aac?
ja koristim ovaj converter za sve je..
http://rapidshare.com/files/70350796...onverter_3.rar
Može li mi netko objasnit čemu služe ovi programi koje san dobio nakon instaliranja novog softwera:
- karte ( jeli to nekakav GPS i dali je potrebno kaoristit internet da bi program radio )
- učitavanje
- modem
- IM ( kod ovog predpostavljan da je nekakav program za chat )
Stavljan ovaj post samo da oživin temu ( pitanje ), jeli zna netko funkcije gore navedenih programa.
Karte-to je smart2go program od nokie za gsp,potrebno je imat karte da bi ih gledo a modul da bi program koristio koi radi prek satelita.
Ucitavanje-Sve ti pise kad udes u ucitavanje neznam sta tu ima biti nejasno,ukratko skines katalog nokijinih proizvoda i sve ti pise ustvari sta se trudim.
Modem-kolko sam upoznat spojis se na net pomocu moba preko modema(ic vezom)
Im-mesenger sta ti je tu nejasno:crazy:
imam instalirano 18 teme na kartici plus default teme i sad kad instaliram još koju neka od prethodnih mi nestane zašto to
Telefon normalno radi s par teme ali definitivno ne s 18,ak imas zadnji soft onda ti teme nebi smjele nestajat a ak imas stariji u njemu ti je podrzano 6 tema da ce normalno raditi zbog tog ti vjerovatno nestaju...
zasto mi tako lose slike ispadnu kada slikam u nekoj prostoriji gdje ima dosta svijetla. te slike na mobu izgledaju veoma dobro ali kad ih stavim na komp to su katastrofalne slike, mutne su, tamne, vide se jasno pikseli, boje su blijede. ako usporedim s d900, d900 radi neusporedivo bolje slike, sve se vidi jasno i cisto (kada stavim slike na komp)?
pa prilagodi malo uključi noćni način slikanja
Kupio ga jučer! :)
Paketni prijenos je isključen i paketni prijenos je uključen, to mi javi kada zovem nekog i kada završavam poziv.
Zanima me može li se paketno prijenos isključiti i namjestiti da se uključuje samo kada stiže MMS? Sad mi je stalno ono "E" prikazano...
Mogu li brojevi biti na SIM kartici, a da se vide kad šaljem SMS?
Telefon ih jednostavno nevidi. Znači, ja bi kao jedino izvor stavo SIM, a ne telefon. :)
Alarm? Svaki dan ga moram podešavati, ne nađem opciju da ga stavim da mi svaki dan zvoni u recimo 7:00...
Inaće, sve pohvale za telefon!
Odličan je! Samo da je 4GB ubosti... :)
I znam da je bilo, ali, svuda je za navigaciju, mene zanima dali ja mogu samo mapu staviti u mob.bez tog GPS modula? Znači ne da me navodi, pokazuje moj položaj, nego da ako zalutam negdje mogu pogledati plan toga grada...
Da li je u obicni n73 moguce stavit ME software, kakva je razlika?
btw
da li postoji siva n73 ME.
Mozda zamjenim fon za fon, al' rece mi momak da mu je n73 siva? Da to nije mozda samo obicna, a stavio software od n73?
moguce je....sve ti je ovdje
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=35956
Kad utipkam *101# kaze mi "Zahtjev neispunjen", isto mi je i kad iden utipkat bon sa *103#, moze li se to kako namistit?
Kad sam procitao sve moguce postove o N73...vidio dosta pohvala i pokuda.
Ajd mi na kraju recite jel se isplati uzimati N73 ili ne?
Trenutno imam K700...
Ima li tko ideju kako da brojevi budu na SIM kartici a da ih telefon vidi?
U imeniku se mogu naći, ali kada tipkam poruku onda nikako i kad spremam broj, naravno, sprema mi u telefon.
Ima koji link za program za alarm da mi radi lijepo svaki dan?
I uspio sam nekako ugasit taj paketni prijenos (nema više "E" na ekranu), valjda će se upalit kad bude trebalo... :)
Ja zadovoljan telefonom! Baterija me oduševila! Predobro!
Ovo za SIm karticu, mislim da nemože... :-/
Meni je i bolje kad su svi brojevi u memo telefona, onda bar mogu dodati neku sliku/meodiju... :)
Što se tiče alarma, postoji tema o potražnji softa (http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=11900 ; da znaš za ubuduće, ako tražiš neku aplikaciju di ju potražiti)
A evo link na 2 dobra alarm managera:
http://rapidshare.com/files/72136538...2beta.rar.html
http://rapidshare.com/files/73936372...v4.03.rar.html
imam nekoliko pitanja, ali prije svega moram se ispričati ako sam pogriješio topic..sve mi je oco novo i tek nedavno sam kupio n73, neke stvari koje me zanimaju sam nasao na netu i forumima, ali se ne usudim ništa raditi dok ne provjerim..dakle:
1. imam nokiu n73 (TIM-ova) V3.0638.0.0.30. crna (nisam siguran jel music ili nije)
2. čitao sam ovdje negdje da moze biti problema sa upgradeom firmwirea na TIMove mobitele pa bi molio da mi to neko pojasni..odnosno kako na najbezbolniji način to napraviti
3. može li se staviti novi firmwire na mob sa BT, bez USBa ili je on nužan isto kao i Nokia PC Suite
hvala, pozdrav iz OS
pozdrav...
3) da bi napravio update softa treba ti baš USB kabel, bez njega ništa... nemožeš sa BT-om, jer se mobitel u jednom trenutku izgasi pa ponovo upali...
2) ako hoćeš da ti iamti hrv izbornik na svom mobitelu, trebao bi promijeniti product code.
Sve je ti je objašnjeno ovdje:
http://cafe.mobil.hr/announcement.php?f=8&a=41
(imaš linkove pa pogledaj)
Također pročitaj slijedeću temu:
pa ako ti nešto nebude jasno u vezi update softa na mobitelu, pitaj u toj temi...
I još nešto, dali se može bljeskalica upalit da stalno svjetli?
Na D900 sam mogao pa fino služi ko lampa kad zatreba.
Dali može na N73? I dali se može potpuno isključiti?
Kad ju isključim i slikam, još onako malo zabljesne, znači nije full ugašena.
to bi trebao moci preko ovoga programa....to mi je ico dao probaj...meni to nije trbalo...pa nisam isprobavao
http://rapidshare.com/files/74109265...Lite_v1.00.rar
Jeli mi netko može objasnit koristenje programa Karte, jer kad jauđem u program i odaberem da on traži neku poziciju ( npr. grad Split ili neku ulicu ) oin napiše da nemože pronać lokaciju i ekran ostane i dalje žut, tj. nema nista na njemu.
Jeli ja triban skinit neke karte s interneta da bi program mogao onda pronac lokacije i jeli se pri upotrebi programa koristi internet i tako trose pare na mobitelu.
odes na stranicu www.smart2go.com skines maploder i pomocu njega skidas karte u mob...mozes sam pregledavat karte a ak oces da te navode treba ti gps modul......
Jeli molin te možeš reć u koji način rada triba stavit mob kad ga priključin na komp ( jer sa PC suiton ne može )?
Kad uključim USB kabel onda kao opciju za spojit se imam Media player, PC Suite, Memorijski uređaj i PictBridge, a nema mi mass storage.
Hvala
Prijevod je stvarno vrhunski :wall:
A i ja san budala proba sve ostalo osin toga.
Ovaj je program ODLIČAN (puno bolji nego šta san očekivao ), sad mi je žao šta prije nisan znao za njega ( ali čini mi se da san ga tek dobia sa najnovin softom ), moze bit udaljeno da se vidi cijela Europa i uvećat da u nekon gradu u Hr vidis svaku ulicu a uvećaje u sekundi , i koliko vidin ne trose se pare kod koristenja programa.
Jeli mogu na nekoj stranici saznat više kako se koristi ovaj program.
E ja si skinio Nokia Maps, instaliro ga, sve 5, ali mi gad počeo gutat pare, dobro pa sam otišo provjerit!!! 20kn mi proguto u sekundi! :wall:
Ne trebam navigaciju, nego samo da vidim mape / karte grada, znači bez navođenja.
Jel taj Nokia Map Loader sigurno ne skida pare?
E ljudi, imam pitanje: jel postoji nekakav program za pc za izradu tema za n73 (ili s60 3rd)? Onaj Theme DIY mi nije bas od neke koristi. A downloadao sam dosta odličnih tema ALI ME ŽIVCIRA KAD JE U MUSIC PLAYERU DEFAULT SLIKA OD NOKIJINE TEME!!!
zasto ne mogu izbrisati karte koje imam na mobitelu otprije? kaze da je ne moze izbrisati. htio bih stavit ovu smart2go kartu ali kad hocu instalirat kaze pogreska s obnovom. ova karta koju sam dobio sa softverom uopce nema karte, uopce nece prikazati nista. kako da je izbrisem da stavim drugu kartu?
meni piše kad idem instalirati kartu hrvatske da je greška sa spajanjem na mobitel.. a prije bude sve u redu..
kako na n73 instalirati hrvatski jezik?:drunk:
o ovome se pisalo već x puta...
ubuduće pročitaj obavijesti:
http://cafe.mobil.hr/announcement.php?f=8&a=41
:angry:
sve ti piše tamo...
jel mogu ikako revertat (vratit) firmware na neki stariji?ovaj najnoviji mi ne radi dobro, zapinje mi mob i kamera mi blokaje, stisnem da slika i onda vrati na meni pa na kameru pa na meni pa na kameru i ne slika isprve, u aplikacije ulazim tako da 2-3 puta stavim da otvori jednu te istu.
nebudi lijen i pročitaj:
tamo ti se nalazi odgovor.
ubuduće u tu temu postavljajte pitanja o update-u firmware-a nokia...
zato ta tema i postoji.
Eto...prije nekog vremena prolio sam kafunjaru po mobitelu..ma divota!
i aj..serviser mi je sve to očistio,ovoono...sad mi je đojstik razdrman...i to me grozno živcira(bila je tona ispod njega...radio je ali ga nisam mogao nigdje pomaknit..nešto ne vjerojatno..)
tipka iznad crvene mi nije radila....
nakon što je sve to sredio..mobitel radi i eto danas sasvoim ne nadano...zelena tipka otkazala! moram jako stisnut da bi radila....
Ovaj put mislim da bi bilo najbolje promjenit tipkovnicu...jer da ga opet dajem čistit...
e sad..
KOLIKO KOŠTA TIPKOVNICA?
je li oko 200 tinjak kuna???uglavnom jeftinija bi trebala biti od mog starijeg moba(6600) ali..opet..nisam siguran.
a Đojstik???
Meni je đojstik pukao i besplatno su mi zamijenili i stavili novi, mob. je bio pod garanciom.
Kako na N73 potpuno isključiti bljeskalicu???
Znam ono-postavke-bljeskalica-isključeno, ali svejedno ona onako malo bljesne, znači nije potpuno isključena... :(
Iman jedno pitanje u vezi PVPlayera.
Zašto mi blokira cijeli mobitel kad pokušan otvorit neke filmove ( koje je sam program stavio u neku svoju listu filmova ) i tad je jedini način da opet pokrenem mob da izvadin bateriju i opet ga upalim.
I usput samo kako da stavin film preko cijelog ekrana.
evo, upravo sam skinuo nokia map loader i kad god hocu skinut neku mapu, javlja mi poruku da mi telefon nije spojen, tocnije - no storage medium detected. connect your device to computer via usb... u pc suiteu sve radi, dobo je spojen ko memorijski uredaj, ne znam, pomagajte...
Nemoj spajat mobitel i komp sa PC Suitom nego ga spoji sa memorijski uređaj.
I usput samo još iman problem sa blokavanjem mobitela kad pokušan gledat filmove sa PVPlayerom, ako ovo pomaže da netko nađe riješenje mobitel bloka samo kod filmova koje san prebacio sa kompjutera ( i convertira sa Total vid. ) a normalno prikazuje filmove snimljene sa mobitelom.
I zašto mi mobitel na početku instaliranja ovog programa ne daje opciju da izaberem gdje da program bude instaliran u memoriju telefona ili u memorijsku karticu?
Koliko košta tipkovnica za n73?
Kada ga spojim na USB kabal stalno nešto kao prebacuje u mob., a an mobu se ništa nevidi da je ubačeno...